Saturday, March 20, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Muresan: "Arbitrul a stricat meciul! Facem schimbari cu Dinamo"

Posted: 20 Mar 2010 09:55 AM PDT

CFR 1-0 Pandurii | CFR a castigat in campionat inainte de derby-ul cu Dinamo din semifinalele Cupei Romaniei, insa seful Muresan nu este impresionat de elevii lui Mandorlini si anunta schimbari pentru meciul de miercuri. Dinamo - CFR, miercuri, 20.15, la ProTV si www.sport.ro!


Un profesor buzoian a bătut un elev până l-a băgat în spital (VIDEO)

Posted: 20 Mar 2010 09:40 AM PDT

Un profesor de şcoală generală dintr-o localitate buzoiană s-a ales cu dosar penal, pentru că nu a fost...


Închiderea unei şcoli din Târgu Jiu a scos în stradă 100 de părinţi şi elevi (VIDEO)

Posted: 20 Mar 2010 08:35 AM PDT

Deciziile Ministerului Educaţiei de a închide unele şcoli, scoate părinţii şi copiii în stradă. La Târgu...


VIDEO Elevă de clasa a VII-a bătută de agenta de pază de la şcoală!.

Posted: 20 Mar 2010 07:49 AM PDT

Incindentul s-a petrecut ieri înaintea ultimei ore de curs, iar eleva şi-a chemat părinţii la liceu. O anchetă făcută în şcoala a scos la iveală că agenta de securitate nu era la primul incident de acest gen, femeii i s-a desfăcut contractul de muncă pe loc şi urmează să i se ia bani din salariu. Agenta riscă însă şi puşcăria pentru vătămare corporală asupra unui minor.


I-a provocat un traumatism cranian unui elev, pentru ca facea galagie!

Posted: 20 Mar 2010 07:39 AM PDT

I-a provocat un traumatism cranian unui elev, pentru ca facea galagie!Baiatul de 14 ani a fost dus cu ambulanta la spital si a primit ingrijiri de urgenta pentru traumatisme grave la cap si torace. A fost internat apoi in sectia de chirurgie, unde va mai ramane cateva zile.


Profesorii din Buzău care nu şi-au primit salariile integral le vor lua în zilele următoare

Posted: 20 Mar 2010 06:08 AM PDT

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru cadrele didactice din Buzău care nu şi-au primit integral salariile se va face plata în zilele următoare.


Eleva lovita de agenta de paza din scoala! Agresoarea a fost concediata

Posted: 20 Mar 2010 04:46 AM PDT

Eleva lovita de agenta de paza din scoala! Agresoarea a fost concediataUn incident violent s-a incheiat prost pentru o agenta de securitate din Bucuresti. Femeia, care ar fi trebuit sa asigure protectia scolarilor la un liceu de coregrafie, si-a pierdut postul dupa ce a fost acuzata ca a palmuit o eleva si i-a spart buza.


Elev bătut crunt de profesor! Băiatul a fost internat cu traumatism cerebral şi toracic!.

Posted: 20 Mar 2010 04:09 AM PDT

Incidentul s-a produs la Şcoala Generală din localitatea Munteni-Buzău, judeţul Ialomiţa, profesorul fiind cercetat penal. Băiatul a fost internat la Secţia Chirurgie şi este în afara oricărui pericolului. Adolescentul le-a spus poliţiştilor care au mers la spital că, în timp ce se afla la şcoală, a fost lovit cu pumnii şi palmele, în cap şi torace, de către un profesor, pe motiv că făcea gălăgie în timpul orei. Pe numele profesorului, ...


Un elev a ajuns la spital cu traumatisme după ce a fost lovit de un profesor

Posted: 20 Mar 2010 04:00 AM PDT

Un profesor de la Şcoala Generală din localitatea Munteni-Buzău din judeţul Ialomiţa este cercetat de poliţişti după ce a lovit, cu pumnii şi palmele, un elev de 14 ani, în timpul orei, în urma incidentului adolescentul ajungând la spital cu traumatism cranian şi traumatism toracic.


Cabinetul Filat a retras ştampila “secret” de pe 23 de demersuri şi 26 de hotărâri de ...

Posted: 20 Mar 2010 03:45 AM PDT

Documentele desecretizate au scos la iveală un şir de încălcări. Din documentele făcute publice, am aflat că fostul premier, Vasile Tarlev, pregătea pentru preşedintele Voronin liste cu firme şi bănci care urmau să devină sponsori de partid.Guvernul Tarlev a luat mai multe măsuri de combatere a românismului şi propagarea unei ideologii moldoveniste. De asemenea, comuniştii intenţionau să repare cu un milion de dolari, oferit de Banca Mondială, doar grădiniţele din raioanele...


VIDEO O tânără din Bacău, înjunghiată de iubit în plină stradă!.

Posted: 20 Mar 2010 03:14 AM PDT

Adolescenta mergea la şcoală când a fost abordată de prietenul ei. Acesta s-a năpustit asupra şi a a tăiat-o cu cuţitul pe faţă de mai multe ori. Cei doi au împreună un copil în vârstă de un an. Agresorul şi-a lăsat iubita să zacă rănită pe stradă. Fata a fost transportată la spital după ce un trecător a chemat ambulanţa, relatează Ştirile PRO TV.


Steaua, bătută de un liceean! A luat BAC-ul la "Derby de România"

Posted: 20 Mar 2010 02:13 AM PDT

Atacantul „câinilor" este elev în clasa a XII-a G, la Liceul Benjamin Franklin. „Hai să ne vedem toţi la Piaţa Muncii, la intrarea fostului stadion Naţional. Acolo ştie toată lumea să ajungă". Ideea i-a aparţinut lui Marius Alexe, care încerca să găsească un punct de reper...


Guvernul Boc va cheltui 36 de milioane de euro pe noul sediu SPP

Posted: 20 Mar 2010 01:15 AM PDT

Guvernul Boc construieşte un nou sediu pentru SPP, deşi nu are bani să dea salariile întregi profesorilor....


Un student american afirmă că Warren Buffet este perimat şi recomandă vânzarea acţiunilor Berkshire

Posted: 20 Mar 2010 01:06 AM PDT

Un student american l-a criticat dur pe miliardarul Warren Buffet, pe care îl consideră perimat, şi a recomandat vânzarea acţiunilor Berkshire Hathaway, într-un raport de 15 pagini care a făcut înconjurul marilor instituţii financiare de pe Wall Street, relatează Le Figaro.


Injunghiata in drum spre scoala de iubitul gelos!

Posted: 20 Mar 2010 12:50 AM PDT

Injunghiata in drum spre scoala de iubitul gelos!Scene sangeroase s-au consumat in judetul Bacau, unde o fata de 17 ani s-a prabusit pe strada, injunghiata cu salbaticie de iubitul ei.


Hagi: "Marius, rămâi cu capul pe umeri!"

Posted: 19 Mar 2010 11:42 PM PDT

Un lucru mai puţin ştiut despre Marius Alexe: cariera sa de fotbalist a fost marcată de prezenţa lui Gică Hagi! Totul s-a întâmplat încă de pe vremea când atacantul „câinilor" avea 10 ani. Intermediarul a fost Ianis Guda, profesorul din juniorat al dinamovistului şi un apropiat...


Sindicalişti vs. Guvern, runda 2. Boc va pregăti un act normativ ca să se acopere sumele pierdute din salariile din învăţământ, protestele merg însă înainte

Posted: 19 Mar 2010 05:00 PM PDT

Liderii sindicali au declarat, sâmbătă, după o nouă rundă de discuţii cu şeful Executivului, că îşi menţin programul de proteste, iar marţi urmează să aibă loc o nouă întâlnire cu reprezentanţii guvernului, pentru a analiza o Ordonanţă de Urgenţă propusă de Boc, care să corecteze discrepanţele apărute în 2010 în salarizarea bugetarilor.


Un elev din Ialomiţa a ajuns la spital după ce a fost lovit de un profesor cu pumnii şi palmele

Posted: 19 Mar 2010 05:00 PM PDT

Un elev de 14 ani de la Şcoala Generală din localitatea Munteni-Buzău, judeţul Ialomiţa, a ajuns la spital cu traumatism cranian şi traumatism toracic, după ce a fost lovit cu pumnii şi palmele de un profesor al unităţii de învăţământ.


Ialomiţenii au probleme cu banii » Răscoală în Bărăgan!

Posted: 19 Mar 2010 04:45 PM PDT

Neplătiţi din ianuarie şi "urecheaţi" în vestiar de patron după egalul cu Oţelul, elevii lui Levy ameninţă că vor depune memorii pentru a deveni liberi de contractÎn vestiarul campioanei situaţia a devenit explozivă. Asta


Profesorul de rezistenţă al României stă într-un bloc cu bulină

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Introducerea normelor antiseismice în România comunistă a prilejuit fala regimului, chiar dacă nu erau decât nişte forme fără fond. La cei 95 de ani, împliniţi astăzi, Panainte Mazilu, cel care a proiectat în premieră structura antiseismice în România povesteşte cum România credea că a intrat în rândul lumii în ceea ce priveşte metodele anti-cutremur implementate.


60 pe loc la şcoala de manelişti

Posted: 19 Mar 2010 03:00 PM PDT

Cine crede că maneaua va muri în România se înşală: peste 300 de aspiranţi se înghesuie în fiecare an la şcoala lui Dan Bursuc, un fel de academician în domeniu. În 2009, la Canto, au fost doar 1,5 pe loc.


Sport Club a învins Steaua cu 4-2 şi este la o victorie de titlu

Posted: 19 Mar 2010 01:58 PM PDT

Sport Club a învins în această seară, la Miercurea Ciuc, în al treilea meci al finalei Ligii Naţionale de hochei pe Steaua Rangers cu 4-2 (1-1, 0-0, 3-1). Cu trei victorii din tot atâtea partide, elevii lui Ulf Weinstock mai au nevoie de un singur succes pentru a păstra încă un sezon...


Sport Club a învins Steaua cu 4-2 şi este la o victorie de titlu

Posted: 19 Mar 2010 01:58 PM PDT

Sport Club a învins în această seară, la Miercurea Ciuc, în al treilea meci al finalei Ligii Naţionale de hochei pe Steaua Rangers cu 4-2 (1-1, 0-0, 3-1). Cu trei victorii din tot atâtea partide, elevii lui Ulf Weinstock mai au nevoie de un singur succes pentru a păstra încă un sezon...


Atleţii lugojeni, la Naţionalele indoor

Posted: 19 Mar 2010 11:15 AM PDT

În acest weekend, la Bucureşti va avea loc etapa zonală a Campionatului Naţional de Atletism în sală, pentru copii I şi II, născuţi în anii 1997-1998, respectiv 1999-2000. Clubul Sportiv Şcolar Lugoj va fi reprezentat la această competiţie de patru sportivi: Ioana Barboni, Andreea Anghel, Lăcrămioara Căruceriu şi Diana Puşcaşu.


<p>Sarbatoare dedicata apei in Delta</p>

Posted: 19 Mar 2010 10:07 AM PDT

Tulcenii vor celebra pe 22 martie Ziua Mondiala a Apei. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) impreuna cu Primaria municipiului Tulcea organizeaza actiuni de constientizare a necesitatii protejarii apei. Programul de activitati va marca insemnatatea evenimentelor de mediu, va cuprinde prezentari pregatite de elevi si va include o vizita de cunoastere a modului de functionare, a proceselor si tehnologiilor de tratare a apei. Actiuni similare se vor desfasura si in...


Argăseală: "Jucătorii mai prind zile proaste, păcat că s-a întîmplat la meciul cu Dinamo"

Posted: 19 Mar 2010 09:45 AM PDT

Argăseală: Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru gspTV despre lupta pentru titlu din Liga 1 după ce elevii lui Stoichiţă au fost învinşi în derby-ul cu Dinamo.


Un suflet în două trupuri

Posted: 19 Mar 2010 09:41 AM PDT

Tristeţe transformată în bucurie, lacrimi şterse de zâmbet, haos organizat, confuzii lămurite. Încredere, sinceritate, afecţiune. Le simţim şi vrem să le împărtăşim cu cineva drag. Pentru că este ceva


Schimb şi afaceri

Posted: 19 Mar 2010 09:39 AM PDT

Acum ceva vreme, datorită unei chat-uieli pe net, o cunoscusem pe doamna Mary (fix aşa, cu igrec, cum îi stă bine unei doamne). Avea 43 de ani, arăta obosită, era vopsită blondă şi se chinuia să umble pe toace înalte


Ţălnar: "Am vorbit cu băieţii după derby, le-am zis să nu strice atmosfera la echipă"

Posted: 19 Mar 2010 09:35 AM PDT

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, şi-a avertizat elevii să continue să muncească pentru a urca în clasament. Tehnicianul roş-albilor crede că partida de la Galaţi va fi cu atît mai dificilă cu cît lipsesc 5 jucători importanţi


Dinte pe dinte se vindecă

Posted: 19 Mar 2010 09:33 AM PDT

Deocamdată, primul dinte realizat prin această modalitate s-a înregistrat la un şoarece de laborator şi este verde fosforescent. Culoarea este controlată, în sensul că cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au


Ţălnar: "Am vorbit cu băieţii după derby, le-am zis să nu strice atmosfera la ...

Posted: 19 Mar 2010 09:30 AM PDT

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, şi-a avertizat elevii să continue să muncească pentru a urca în clasament. Tehnicianul roş-albilor crede că partida de la Galaţi va fi cu atît mai dificilă cu cît lipsesc 5 jucători


Sex amical

Posted: 19 Mar 2010 09:26 AM PDT

În esenţă, acesta nu diferă cu mult de copulaţia obişnuită, în care bărbatul şi femeia sunt stârniţi de dorinţe carnale care, în cele din urmă, îi împing pe aceştia la contact fizic intim,


Funeriu despre lefurile dascalilor: "Ati vazut vreun profesor sa moara de foame din cauza salariului?"

Posted: 19 Mar 2010 09:25 AM PDT

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu mai vrea sa auda despre lefurile mici ale dascalilor, considerand ca angajatii din invatamant "nu mor de foame".


Conştiinţa celulară

Posted: 19 Mar 2010 09:16 AM PDT

Conştienţi instinctiv de valoarea spirituală a plantelor, alături de cea estetică, ne simţim fericiţi atunci când trăim înconjuraţi de verdeaţă. Dacă suntem întrebaţi cum ne închipuim că arată


Desene şi umor!

Posted: 19 Mar 2010 09:10 AM PDT

Studiourile care v-au încântat cu "Shrek", "Madagascar" şi "Kung Fu Panda" vă invită acum să porniţi într-o aventură veselă în lumea mitică, populată de zdrahonii de vikingi şi de dragoni


Ce putem face pentru România

Posted: 19 Mar 2010 09:05 AM PDT

Odinioară, pentru ţară încălecai pe cal şi te băteai cu duşmanul sau înşfăcai o armă şi mărşăluiai pe drumul cătăniei, pentru că, în genere, istoria îţi oferea mereu câte o bătălie pe


Cum ia Anna Lesko elan

Posted: 19 Mar 2010 09:01 AM PDT

Putem să ne imaginăm că pe ea o cheamă Mirela şi că el e rapperul ratat care cântă la şosea, două săptămâni mai târziu, "îmi reîncarc cartela, să o sun pe Mi-re-la!". Şi umblă "trailalela",


Kia Sportage, crossover schimbat la faţă

Posted: 19 Mar 2010 08:57 AM PDT

Nu prea mai are multe în comun cu generaţia anterioară, iar asta se vede cu ochiul liber din prima secundă. Cu un design supervizat de Peter Schreyer, nimeni altul decât fostul şef al diviziei de specialitate de la Audi,


VIDEO Un elev arădean a ajuns la spital după ce a fost lovit de un coleg cu scaunul în cap.

Posted: 19 Mar 2010 08:53 AM PDT

Potrivit realitatea.net, elevul de clasa a VIII-a a fost internat în spital, unde primeşte îngrijiri medicale şi va fi externat luni, dacă starea sa va fi favorabilă. Unul dintre inspectorii care anchetează acest incident a declarat că cei doi elevi se hârjoneau în timpul orei şi de aici a plecat totul. Elevul rănit a spus că atunci când a intrat în sala de curs a fost lovit cu scaunul de colegul său, care stătea ascuns după uşa ...


LG atacă piaţa Windows Mobile cu GM750

Posted: 19 Mar 2010 08:51 AM PDT

Cei de la LG m-au surprins plăcut în mai multe rânduri, făcându-mă să-mi vizionez sumele din cont de câteva ori, din cauza modelelor lansate, care-mi făceau cu ochiul. Am aşteptat cu nerăbdare Arena, le-am


Prinţul rătăcitor

Posted: 19 Mar 2010 08:48 AM PDT

Cine s-ar fi gândit că, într-o zi, în lumea aceasta siliconată, îşi va iţi sânii feciorelnici Fausta? Sau că prezentul prăbuşit sub bicepşi va tresări o clipă de la curajul fără steroizi


Funeriu: "Ati vazut un profesor sa moara de foame din cauza salariului?"

Posted: 19 Mar 2010 08:47 AM PDT

Funeriu: Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu mai vrea sa auda despre lefurile mici ale dascalilor, considerand ca angajatii din invatamant nu mor de foame. Colegii din PDL ii cer sa-si retraga declaratia.


Dinu: "Poate mă retrage viaţa de la Dinamo, aşa ar fi mai civilizat".

Posted: 19 Mar 2010 08:40 AM PDT

"Nu pot să mă plâng că nu sunt respectat la Dinamo. De la preşedintele Badea, Borcea, până la ultimul magazioner. Nu vreau să mai comentez pe subiectul ăsta. Mă retrag în carapacea mea şi nu mai comentez. Poate mă retrage viaţa de la Dinamo, aşa ar fi mai civilizat. Nu pot să spun mai mult. Am o cu totul altă educaţie. Poate că sunt anacronic. Iubesc adevărul... Încă mai am glasul la mine, voi mai vorbi, dar numai despre fotbal", a spus Dinu la gsptv.


Propunere artistică de interior clasic

Posted: 19 Mar 2010 08:37 AM PDT

Agreăm întrutotul această formulă, deoarece întrece în expresivitate şi căldură orice interior randat pe calculator, oricât de performante ar fi programele în care se lucrează. TEMA DE DECORARECasa


Astăzi e ziua ta...Valentin Gheorghiu!

Posted: 19 Mar 2010 08:31 AM PDT

Într-o cronică din revista Luceafărul, pianista şi scriitoarea Cella Delavrancea spunea despre sărbătoritul nostru: "Valentin Gheorghiu a devenit dirijorul unui singur instrument, pianul, care sub degetele lui sună din toate


FEDERATIA SINDICALA "SPIRU HARET" SUSTINE GREVA GENERALA

Posted:

Dascalii care fac parte din Federatia Sindicala "Spiru Haret" sustin declansarea grevei si boicotarea examenelor nationale, ca forme de protest fata de problemele din sistem.Sindicalistii vor sesiza si CEDO in legatura cu problemele din sistemul ...


MANUALELE VIITORULUI IN SCOALA ROMANEASCA: DVD SI PLATFORMA ON-LINE

Posted:

Manualele scolare ar trebui sustinute de programe on-line de exercitii, de DVD-uri, si de "table interactive" pentru aplicatii, sustin editorii romani.Editorii sustin astfel "reforma" manualelor scolare promisa de ministrul educatiei, Daniel Funeriu, ...


ATELIERUL PENTRU PARINTI

Posted:

Ce este Atelierul Pentru Parinti? Un loc si o ocazie de intalnire pentru parintii copiilor cu problematici similare. Cui se adreseaza? Atelierul pentru parinti se adreseaza parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu autism sau tulburari din ...


CURS DE LOGOPEDIE: METODE SPECIFICE IN CORECTAREA SI STIMULAREA LIMBAJULUI

Posted:

Asociatia Pentru Interventie Perapeutica in Autism organizeaza cursul cu tema: Metode Specifice in Corectarea si Stimularea Limbajului la prescolari pe 19 si 20 martie 2010. Tematica : DIAGNOSTICUL LOGOPEDIC Etiologia tulburarilor de limbaj- prezentare ...


MINISTRUL MEDIULUI PROPUNE PROTECTIA MEDIULUI CA MATERIE OBLIGATORIE

Posted:

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a propus in cea de-a doua saptamana a lunii martie 2010, introducerea in scoli, ca materie obligatorie - "Protectia mediului", printr-un program numit "Green Package"."Avem un asa-zis 'Green Package', deci un 'pachet ...


APROXIMATIV 70 DE PROFESORI DIN ARAD NU SI-AU PRIMIT SALARIILE IN LUNA MARTIE

Posted:

Dupa ce primaria le-a dat in februarie cel de-al treisprezecelea salariu, mai multi profesori din judetul Arad nu si-au primit salariile pe luna martie 2010.Conform Realiatea.net, circa 70 de cadre didactice din comuna aradeana Ghioroc nu si-au incasat ...


O NOUA CALATORIE CU "MASINA TIMPULUI GEOLOGIC"

Posted:

Copiii sunt asteptati, sambata, 13 martie, la Muzeul National de Geologie, la o noua calatorie cu "Masina timpului geologic". De aceasta data, cei mici se vor plimba prin Triasic si vor face cunostinta cu primii dinozauri. Orele de plecare in calatorie ...


VINO LA EUROAPTITUDINI SI TE AJUTAM SA TRECI MAI USOR PESTE EXAMENUL DE BAC!

Posted:

Fa un pas inaintea colegilor si obtine certificarile ECDL si TOEFL care iti asigura recunoasterea competentelor digitale si lingvistice la BAC si oriunde in Europa. Ia-ti permisul ECDL si diploma TOEFL !!!!La centrul de instruire si testare ...


BRITISH SCHOOL OF BUCHAREST ANIVERSEAZA 10 ANI DE EXCELENTA

Posted:

Pe data de 13 martie 2010, British School of Bucharest va organiza Balul Aniversar BSB-10 ani, un eveniment dedicat celebrarii a 10 ani de succes in invatamantul international, scoala inregistrand si o vasta experienta pe plan local. Cu ocazia ...


EXPOZITIA FOTO "COPIII RAZBOIULUI" - AFGANISTAN SE PRELUNGESTE

Posted:

Expozitia foto "Copiii Razboiului" - Afganistan, deschisa la Casa ONU din Bucuresti, in perioada 24 februarie - 10 martie, a fost prelungita, la cererea publicului, pana la data de 19 martie.Expozitia poate fi vizitata zilnic, de luni pana vineri, intre ...


NOUA LEGE A EDUCATIEI REINTRODUCE ADMITEREA LA LICEU

Posted:

Legea educatiei nationale propusa de ministrul Daniel Funeriu se pregateste de dezbatere publica. Aceasta aduce numeroase schimbari atat asupra examenelor de sfarsit de ciclu de invatamant, cat si asupra orarului si a curriculei scolare . Cei care vor ...


CONCERT LECTIE PENTRU COPII SI TINERET

Posted:

Sambata, 13 martie ora 11, in sala de spectacole a Centrului National de Arta Tinerimea Romana va avea loc concertul lectie nr 4 cu tema: instrumentele de percutie.Sunteti invitati sa luati parte la concertul lectie organizat de Asociatia pentru Copii si ...


CURSURI SCOLARE SUSPENDATE TEMPORAR IN JUDETUL DOLJ

Posted:

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj a informat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca astazi, 11 martie, cursurile a 22 de scoli din 19 localitati au fost suspendate sau s-au desfasurat cu un numar redus de elevi din cauza ...


LEGEA EDUCATIEI: BACALAUREAT CU 2 PROBE SCRISE SI PROGRAM SCOLAR CU 4 ORE PE ZI

Posted:

Examenul de bacalaureat ar putea sa sufere noi modificari in anul scolar 2011-2012 din cauza legii educatiei propuse de ministrul Funeriu.�Conform prevederilor din noul proiect al legii educatiei nationale, bacalaureatul va avea doar 2 probe scrise, ...


CONCURSUL NATIONAL DE STIINTE "ARHIMEDE"

Posted:

Concursul National de Stiinte Arhimede va avea loc in fiecare scoala care se inscrie la concurs. Program: Concursul va avea loc pe 28 mai 2010 intre orele 11:30-13:00 Regulamentul olimpiadei/Regulamentul concursului national de stiinte Arhimede: ...


NOUA LEGE A EDUCATIEI PREVEDE INVATAMANTUL OBLIGATORIU PANA IN CLASA A X-A

Posted:

Noua lege a educatiei pregateste schimbari majore, una dintre ele fiind introducerea invatamantului obligatoriu de zece ani, iar clasa a IX-a va trece in ciclul gimnazial.Ministrul educatiei, Daniel Funeriu a declarat ca acest lucru va duce la scaderea ...


CALENDARUL PROTESTELOR DIN INVATAMANT

Posted:

Miercuri, 10 martie 2010, repezentantii cadrelor didactice au avut o intrevedere cu membrii Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) privind neplata salariilor, comasarea claselor, reducerea numarului de profesori si renuntarea ...


Negocieri esuate intre profesori si ministrul Funeriu

Posted:

Sindicalistii din educatie nu au ajuns la un numitor comun cu ministrul Funeriu in urma intalnirii din aceasta dimineata.Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca lucrurile din educatie nu evolueaza intr-o directie pozitiva, ba mai mult se ...


MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE PREZINTA "LOCALIZAREA ATLANTIDEI IN DEPRESIUNEA PANNONICA"

Posted:

Muzeul National de Geologie va asteapta sambata, 20 martie 2010, orele 11.00, la conferinta "Localizarea Atlantidei in Depresiunea Pannonica", sustinuta de catre dr. Mircea Ticleanu, cercetator Stiintific al Institutului Geologic al ...


TITULARIZAREA DESFIINTATA DE NOUA LEGE A EDUCATIEI

Posted:

Noua lege a educatiei nationale, propusa de ministrul Funeriu, prevede scoaterea examenului de titularizare si angajarea profesorilor in sistemul educational de catre fiecare scoala in parte.Conform ultimelor informatii, Ministerul Educatiei nu vrea sa ...