Saturday, May 1, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii decid: Azi nu vorbesc urât!

Posted: 30 Apr 2010 12:28 PM PDT

Studenţii unei facultăţi din Cluj au iniţiat o campanie împotriva violenţei verbale - un fenomen trecut sub tăcere în România. De altfel, tinerii s-au bazat pe studii realizate în străinătate, care confirmă efectele traumatizante ale limbajului agresiv în rândul elevilor. Ce se petrece în mintea unui copil atunci când aude cuvinte urâte? Au explicat, la Ora de ştiri, elevii şi psihologul Mihaela Săhlean 


Prima şcoală ortodoxă privată

Posted: 23 Apr 2010 12:16 AM PDT

Biserica Ortodoxă Română a lansat prima şcoala privată ortodoxă. Şcoala "Varlaam Mitropolitul" din Iaşi se află sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, relatează Hotnews.Taxa lunara pentru fiecare copil este de 700 lei. În această sumă sunt incluse manualele şi caietele speciale, mesele, disciplinele opţionale şi procesul propriu-zis de şcolarizare.Şcoala "Varlaam Mitropolitul" şi-a propus să îmbine programa Ministerului Educaţiei cu valorile creştine.Proiectul a fost conceput ca un parteneriat între părinţi, biserică şi şcoală pentru formarea copiilor.Şcoala va dezvolta un program de învăţământ pentru clasele 1-4 cu metode interactive moderne. Copii care pot urma această şcoală trebuie să fi parcurs grupa pregătitoare de la gradiniţă şi să aibă vârsta de 7 ani, împliniţi pâna la data de 13 septembrie. Foto: Agerpres   


Maraton Shakespeare la Radio România Cultural

Posted: 23 Apr 2010 02:36 AM PDT

Sâmbătă, 24 aprilie, în premieră absolută în România, Radio România Cultural difuzează un maraton dedicat lui William Shakespeare, difuzând 14 piese ale autorului în montări de teatru radiofonic realizate în perioada 1953 - 2001.La Radio România Cultural vor putea fi ascultate pe frecvenţele din toată ţara montări de referinţă ale Teatrului Naţional Radiofonic cu piesele lui William Shakespeare. De la ora 00.00 până la ora 24.00, Radio România Cultural propune tuturor ascultătorilor săi un maraton teatral Shakespeare cu spectacole memorabile în interpretări remarcabile: George Calboreanu în "Regele Lear", Alexandru Giugaru în "Nevestele vesele din Windsor", Octavian Cotescu în "Neguţătorul din Veneţia", Ştefan Iordache în "Richard al III-lea", Constantin Codrescu în "Hamlet", Victor Rebengiuc în "Macbeth", Adrian Pintea şi Mariana Buruiană în "Romeo şi Julieta", Dana Dogaru şi Ion Caramitru în "Scorpia îmblânzită", George Constantin în "Cum vă place" şi "Furtuna", două spectacole în regia lui Liviu Ciulei.


Grevă respectată în şcolile din Bucureşti. Nu şi în licee

Posted: 22 Apr 2010 09:43 AM PDT

Dascălii, cadrele nedidactice şi personalul auxiliar din şcolile şi grădiniţele bucureştene au fost şi ei azi în grevă. Elevii au fost anunţaţi din timp să rămână acasă, aşa că mai toate unităţile de învăţământ au fost pustii. Totuşi, în licee, la 12.30, atmosfera s-a schimbat. Cei mai mulţi profesori implicaţi în examenul de bacalaureat au decis să susţină proba programată pentru astăzi.  


Un prefect acuză comportamentul indecent al unei profesoare

Posted: 22 Apr 2010 10:22 AM PDT

O profesoară de la un liceu buzoian a fost fotografiată în timpul orelor de curs în timp ce dansa cu un elev şi în timp ce îl atingea pe un altul. Altora le făcea masaj. Pozele au ajuns direct la prefectul judeţului, care le-a făcut publice. Profesoara explică fiecare fotografie prin proiectele pe care le-a desfăşurat cu elevii clasei respective.


O zi de grevă - mai mult pe hârtie

Posted: 22 Apr 2010 09:42 AM PDT

Profesori din sute de şcoli şi licee din majoritatea judeţelor au fost joi în grevă. Dacă în unele judeţe au participat la protest peste 80% dintre dascăli, în altele nemulţumirea a fost exprimată doar prin purtarea unei banderole albe. În aproape toate cazurile însă, profesorii au ales să participe la proba de bacalaureat de astăzi, pentru a nu-i afecta pe copii. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de lipsa dialogului social în ceea ce priveşte proiectul noii legi a Educaţiei.


Premiul suprem pentru elevii români la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Posted: 22 Apr 2010 09:35 AM PDT

Joaca de-a detectivul i-a adus medalia de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Fascinată de magia chimiei, Ana Maria Istrate a adus la Iaşi medalia de aur şi recunoaşterea unui juriu internaţional pentru profesorii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi.  


Premierul către grevişti: nu sunt bani!

Posted: 22 Apr 2010 06:08 AM PDT

"Cei care fac grevă şi se aşteaptă să obţină de la guvern mai mulţi bani se înşală!" susţine premierul Emil Boc. Prim-ministrul a explicat astăzi că, până când economia nu se însănătoşeşte, creşterile salariale nu sunt sustenabile.  


Greva profesorilor

Posted: 21 Apr 2010 11:13 PM PDT

Dascălii sunt astăzi în grevă generală. Ei protestează astfel faţă de reducerea veniturilor, în urma aplicării legii salarizării unitare, faţă de cele 15.000 de concedieri anunţate în sistemul de învăţământ şi faţă de Legea educaţiei. Acţiunea are loc în plin examen de evaluare a competenţelor digitale din cadrul bacalaureatului. Însă nu toţi profesorii vor lipsi joi de la şcoală. Potrivit datelor centralizate de minister de la inspectoratele şcolare proba de astazi a bacalaureatului se va desfăşura normal în 750 din cele 886 de centre. Examenul va fi reprogramat în 136 de unităţi iar în 40 au fost înlocuiţi profesorii care participă la grevă. În ceea ce priveşte celelalte activităţi şcolare, în unităţile în care dascălii sunt în grevă, conducerea şi cadrele didactice care nu participă la protest au obligaţia de a-i supraveghea pe elevi. Iar directorii şcolilor trebuie să-i informeze pe părinţi despre programul zilei. Sindicaliştii ameninţă că vor amplifica protestele dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate. La sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, ceea ce ar duce la blocarea anul şcolar.


Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române, finalizat după 105 ani

Posted: 22 Apr 2010 01:16 AM PDT

După mai bine de un veac, Academia Română a finalizat Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române. Ultimul volum, cel cu numărul 37, tipărit la Editura Academiei în urmă cu o săptămână, a fost lansat în cadrul unei şedinţe festive în Aula Mare a Academiei. Elaborarea Dicţionarului - Tezaur a cuprins patru etape desfăşurate pe parcursul a 105 ani. Dicţionarul - Tezaur cuprinde 17.885 de pagini şi 175.000 de cuvinte şi variante. Din anul 1867, când a fost demarat, şi până în prezent, studiul a fost coordonat de Ion Heliade Rădulescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Sextil Puşcariu şi Iorgu Iordan. La ediţiile finale ale proiectului a lucrat o echipă de cercetători coordonată de academicienii Gheorghe Mihăilă şi Marius Sala. Peste câţiva ani, cercetătorii vor să elaboreze o formă definitivă a Dicţionarului - Tezaur. Acesta va beneficia pe viitor şi de un format electronic. Cercetătorii Academiei Române vor actualize lucrarea la fiecare zece ani.


Toate drumurile bebeluşilor duc la... bibliotecă

Posted: 21 Apr 2010 02:19 AM PDT

Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe a lansat un permis de acces pentru... nou-născuţi! Practic, toţi copiii din Sfântu Gheorghe născuţi după 20 aprilie 2010, care vizitează împreună cu părinţii Biblioteca Judeţeană, vor primi în dar câte un pachet de cărţi ilustrate, o legitimaţie de acces şi un îndreptar de lectură. În plus, până în 23 aprilie, în holul Bibliotecii Judeţene este deschisă o expoziţie dedicată părinţilor care au copii sub trei ani. Bebeluşilor de patru-şase luni li se recomandă cărţile moi, din material textil, cu desene simple şi viu colorate. La nouă luni pot răsfoi deja primele cărţi cartonate, ce reproduc imaginile unor obiecte cunoscute de ei. După vârsta de un an, copiii încep să vorbească şi să aprecieze poeziile simple şi zicătorile. La doi ani, ei sunt atraşi de povestirile scurte despre îndeletnicirile cotidiene pentru că în acestea se regăsesc şi ei. Aşa că este momentul potrivit să fie lăsaţi să răsfoiască şi singuri paginile ilustrate pentru că astfel îşi vor dezvolta memoria, spiritul de observaţie şi capacitatea de concentrare. Bibliotecarii spun că la vârsta de trei ani pretenţiile copiilor cresc, aşa că încep să le placă poveştile despre animale, au mai multă răbdare şi curiozitate, iar o lectură înainte de culcare ar trebui să devină de la această vârstă un obicei constant. "Deprinderea de a pune mâna de mici pe o carte, aşa cum pun pe jucării, le va netezi calea spre lecturile de mai târziu", a declarat pentru AGERPRES bibliotecara Hollanda Andrea.


Joi: grevă generală în învăţământ!

Posted: 20 Apr 2010 05:46 AM PDT

Dascălii rămân pe poziţii: joi va fi grevă generală de o zi! Astăzi, liderii de sindicat s-au întâlnit cu ministrul Educaţiei, însă discuţiile nu au vizat protestul programat pentru 22 aprilie. În cadrul întâlnirii a fost stabilit doar un calendar de discuţii pentru rezolvarea situaţiei sporurilor salariale şi pentru dezbaterea proiectului legii Educaţiei naţionale. La final, sindicaliştii au anunţat că nici măcar nu au fost întrebaţi în legătură cu protestul de joi şi că rămâne la latitudinea fiecărui profesor să aleagă dacă va protesta sau va merge la şcoală. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează într-un comunicat transmis marţi seară că la greva de joi vor participa doar dascălii din 136 de centre de examinare, dintr-un total de peste 880. În aceste şcoli, proba va fi reprogramată. Joi trebuie să susţină evaluarea competenţelor de calculator aproape 31 de mii de elevi.  


Copac prăbuşit peste elevi: o anchetă a primăriei, una a poliţiei şi una a şcolii

Posted: 20 Apr 2010 08:29 AM PDT

Anchete peste anchete în cazul copacului cazut ieri, la prânz, peste 5 copii în Parcul Copou din Iaşi. Poliţiştii au deschis un dosar de vătămare corporală din culpă, la Colegiul Naţional Costache Negruzzi este verificat profesorul care îi însoţea pe elevi, iar angajaţii primăriei analizează metoda de verificare periodică a copacilor.Între timp, unul dintre elevii răniţi a fost operat la picior, unde avea o fractură deschisă. Medicii sunt sceptici că băiatul va mai putea merge normal.  


Se desfiinţează o şcoală unică în ţară! Copii forţaţi să se adapteze unor condiţii care nu îi ajută să se lupte cu boala

Posted: 20 Apr 2010 06:32 AM PDT

Şcoala în care învaţă copiii internaţi la secţia de neuropsihiatrie din cadrul spitalului de copii din Timişoara ar putea fi desfiinţată.Unitatea de învăţământ, unică în ţară, trebuie comasată cu Centrul şcolar pentru educaţie inclusivă - o unitate pentru copii cu dizabilităţi mintale.


Manea: "Nu va fi nici o motivaţie financiară la meciul cu Dinamo, numai spirit de rapidist"

Posted: 01 May 2010 08:45 AM PDT

Vicepreşedintele Rapidului, Nicolae Manea, a prefaţat la Premium Liga derby-ul pe care elevii lui Andone îl vor juca mîine în compania lui Dinamo.


Ţălnar: "La astfel de meciuri jucătorii se motivează singuri"

Posted: 01 May 2010 08:45 AM PDT

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a vorbit într-o conferinţă de presă despre meciul pe care elevii săi îl vor disputa mîine în compania Rapidului.


Manea: "Nu va fi nici o motivaţie financiară la meciul cu Dinamo, numai spirit de ...

Posted: 01 May 2010 08:15 AM PDT

Vicepreşedintele Rapidului, Nicolae Manea, a prefaţat la Premium Liga derby-ul pe care elevii lui Andone îl vor juca mîine în compania lui Dinamo.


Ştiinţa se scufundă! Craiova - Inter Curtea de Argeş 1-3

Posted: 01 May 2010 06:53 AM PDT

Deşi se află pe locul 12, o poziţie aparent liniştitoare, Universitatea Craiova are un avans de doar patru puncte faţă de Pandurii, echipa aflată pe primul loc retrogradabil, iar o victorie cu Inter Curtea de Argeş este obligatorie pentru elevii lui Wotte. De partea cealaltă, nici cei...


LIVE TEXT Craiova - Inter Curtea de Argeş 1-2! Dina reduce din diferenţă!

Posted: 01 May 2010 04:27 AM PDT

Deşi se află pe locul 12, o poziţie aparent liniştitoare, Universitatea Craiova are un avans de doar patru puncte faţă de Pandurii, echipa aflată pe primul loc retrogradabil, iar o victorie cu Inter Curtea de Argeş este obligatorie pentru elevii lui Wotte. De partea cealaltă, nici cei...


Angajarile sezoniere reduc somajul

Posted: 01 May 2010 03:10 AM PDT

Romanii se tem in general de angajarile sezoniere si cauta intotdeauna sa semneze un contract de munca pe perioada nedeterminata. Lucru de inteles, avand in vedere ca un contract de munca iti ofera o anumita protectie si nu te poti trezi de la o zi la alta ca ramai fara job. Ce se intampla insa cand esti somer de ceva vreme sau tocmai ai terminat scoala, fara nicio perspectiva de angajare, mai ales in contextual in care patronii din Romania au renuntat la sute de mii de angajati in ultimul an si...


Bicfalvi e titular la Steaua II în partida cu Dunărea Giurgiu

Posted: 01 May 2010 01:45 AM PDT

Eric Bicfalvi e titular la Steaua II în confruntarea pe care elevii lui Leo Strizu o dispută la Giurgiu, în faţa Dunării, în etapa a 27-a a Ligii a II-a, Seria I.Mijlocaşul a fost trimis la echipa a doua pentru a avea cît mai


<p>Gazeta de Sud: Dolj: Curatenie pe malul Jiului</p>

Posted: 01 May 2010 12:40 AM PDT

Malul raului Jiu a fost inundat astazi in zona comunei Podari de voluntarii "verzi" veniti sa curete terenul sufocat de mizerie. Initiativa apartine companiei Cargill Romania, angreneaza voluntari Cargill, dar si profesori, elevi si prescolari si face parte dintr-un proiect amplu de ecologizare in cadrul caruia au fost colectate deja peste 120 de tone de gunoaie din vecinatatea comunei Podari. Amanunte in Gazeta de Sud. citiţi mai departe


<p>Gazeta de Sud: Duminica e &bdquo;Verde la biciclete!&ldquo;</p>

Posted: 01 May 2010 12:39 AM PDT

Asociatia „Exploratori pentru viitor“ si Asociatia Studenteasca AMiCUS au decretat duminica, 2 mai, „Verde la biciclete!“. Elevii de la scolile din Craiova isi vor testa cunostintele despre mersul pe bicicleta si siguranta in trafic, dupa care vor participa la un concurs de obstacole. Participantii se vor intrece in doua probe: una teoretica, in care copiii si tinerii trebuie sa isi testeze cunostintele de circulatie rutiera, si o proba practica - parcurgerea unui traseu...


Mandorlini: "Astra nu ne-a pus prea multe probleme" ;)

Posted: 01 May 2010 12:15 AM PDT

Andrea Mandorlini a declarat, după meciul pierdut de CFR Cluj, în deplasare, scor 0-1, cu Astra Ploieşti, că echipa sa nu ar fi meritat să plece fără niciun punct din jocul de vineri după modul în care au evoluat elevii săi."Am


Mandorlini: "Nu meritam să pierdem cu Astra!"

Posted: 30 Apr 2010 03:00 PM PDT

Andrea Mandorlini a declarat după meciul pierdut de CFR Cluj în deplasare, scor 0-1, cu Astra Ploieşti, că echipa sa nu ar fi meritat să plece fără niciun punct din jocul de vineri după modul în care au evoluat elevii săi, a


Ponta: Încă nu mi-a fost transmisă calitatea "Iliescu apare, soarele răsare"

Posted: 30 Apr 2010 02:47 PM PDT

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri la şcoala politică a TSD de la Geoagiu Băi că liderul de onoare al partidului "încă" nu i-a transmis "calitatea" din lozinca "Iliescu apare, soarele răsare", în momentul în care primarul localităţii a Citește mai departe...


1 Mai - Ziua Internaţională a Muncii!

Posted: 30 Apr 2010 02:06 PM PDT

Am văzut deştepţi scriind că le este greaţă de ziua de 1 Mai! Altora le era ruşine - şi greaţă bineînţeles - de meniul cu mici şi bere, inadecvat pentru stomacurile delicate! Am auzit pe alţii afirmând, ca o supremă concesie, de la înălţimea superiorităţii lor - ”Las’ să aibă şi ei o zi, ce dacă?!” Este adevărat că în ultimii douăzeci de ani munca a fost uitată. S-au ridicat osanale spiritului întreprinzător (educaţia...


Fata care l-a sedus pe Dan Bălan, minoră, dar nu virgină.

Posted: 30 Apr 2010 02:00 PM PDT

Minora care l-a sedus pe cântăreţul Dan Bălan este cunoscută drept o tipă deloc cuminte, susţin prietenele ei. Loredana Brănescu, va împlini 17 ani peste două luni şi, se pare, nu era virgină nici în momentul în care l-ar fi cunoscut pe interpret.Fata despre care s-a spus că a avut o relaţie cu Dan Bălan se numeşte Loredana, e elevă în clasa a X-a la Liceul Forestier din Râmnicu Vâlcea şi e componentă a unei echipe de baschet locale. ...


Dragnea: PDL şi UNPR se vor uni, sunt ca tatăl şi fiul

Posted: 30 Apr 2010 01:46 PM PDT

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi, că PDL şi UNPR vor fuziona, întrucât sunt ca "tatăl şi fiul", însă UNPR va avea soarta unui "polder".


Manea: "Daca nu cistigam cu Dinamo, adio Europa League"

Posted: 30 Apr 2010 01:15 PM PDT

Vicepreşedintele Rapidului, Nicolae Manea, a prefaţat la Premium Liga partida pe care elevii lui Andone o vor juca duminică în compania lui Dinamo. Mai mult, oficialul alb-vişiniilor a povestit şi cum i-a confiscat miliţia un video înaintea unui meci cu Dinamo.


Ponta: Încă nu mi-a fost transmisă calitatea "Iliescu apare, soarele răsare"

Posted: 30 Apr 2010 12:33 PM PDT

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri la şcoala politică a TSD de la Geoagiu Băi că liderul de onoare al partidului "încă" nu i-a transmis "calitatea" din lozinca "Iliescu apare, soarele răsare", în momentul în care primarul localităţii a încercat să-i atribuie acest slogan al anilor '90.


Cazarma “U”

Posted: 30 Apr 2010 11:10 AM PDT

Cristi Dulca a trecut de la antrenor la grad de colonel. Nevoiţi să facă pauză aproape trei săptămâni, deoarece Drobeta şi Jiul s-au retras, iar meciul cu UTA a fost amânat, "studenţii" nu vor să iasă din ritm. Ca să-şi ţină


Ponta:Chestia cu lustraţia, să dai o lege prin care să sancţionezi politic, "este absolut o prostie"

Posted: 30 Apr 2010 11:01 AM PDT

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri la şcoala politică a TSD de la Geoagiu Băi că adoptarea Legii lustraţiei ar fi "absolut o prostie" deoarece este o sancţiune politică care se poate da doar prin vot, afirmând că "cei mai buni comunişti au fost legionarii".


Ponta,despre Marius Vlaicu:Am luat cafeaua cu el, mi-a explicat că Manţog i-a promis bani şi funcţii

Posted: 30 Apr 2010 10:31 AM PDT

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri la şcoala politică a TSD de la Geoagiu Băi că plecarea vicepreşedintelui organizaţiei social-democrate din Gorj, Marius Vlaicu, a avut raţiuni financiare legate de liderul PDL Gorj, Ionel Manţog.


Prezenţa la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului naţional de bacalaureat - 28 aprilie

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

La proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat de astăzi, 27 aprilie, au participat 4.365 elevi, cu 93 mai mult decât cei planificaţi iniţial (4.272). Subiectele au fost preluate de 209 centre, cu 67 mai mult decât cele programate să desfăşoare proba...


Profesorii sunt in greva

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Astazi mii de cadre didactice din intreaga tara sunt in greva incepand cu ora 7:00. Din fericire, acest protest nu afecteaza toate scolile si nici majoritatea centrelor in care se sustine proba pracica de calculator din cadrul bacalaureatului. Profesorii afiliati la FSLI, Federatia Spiru...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prezenţa în a treia zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului naţional de bacalaureat

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

La proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat de astăzi, 21 aprilie, au participat 41.220, cu 763 mai mulţi decât planificarea iniţială (40.457). Cei mai mulţi participanţi s-au înregistrat în Bucureşti (3.889), respectiv Prahova (1.611),...


MECTS a stabilit proceduri de lucru pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare din ziua de 22 aprilie 2010

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a transmis astăzi, 21 aprilie, o notă inspectoratelor şcolare judeţene în care sunt precizate pe care trebuie să le urmeze conducerile unităţilor de învăţământ privind desfăşurarea activităţii în...


Conferinţa de lansare a proiectului ,,Revizuirea metodologiilor, instrumentelor şi procedurilor pentru creşterea calităţii învăţământului profesional şi tehnic"

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic a lansat astăzi, 20 aprilie, proiectul „Revizuirea metodologiilor, instrumentelor şi procedurilor&nbsp; pentru creşterea...


Întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a avut astăzi, 20 aprilie, o întâlnire de lucru reprezentanţii sindicatelor din învăţământ&nbsp; (FSLI, FEN, FSIÎ „Spiru Haret şi Alma Mater). Discuţiile au vizat acordarea unor sporuri...


Proiectul Legii Educaţiei Naţionale propus de MECTS a primit avizul a patru comisii parlamentare

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Proiectul Legii Educaţiei Naţionale elaborat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi aprobat de Guvernul României, în data de 12 aprilie, se află actualmente în proceduri de avizare la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Astfel, în...


Evaluarea competenţelor digitale din data de 22 aprilie se va desfăşura în condiţii normale

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010 programată în data de 22 aprilie se va susţine în condiţii normale în 750 centre din cele 886 în care urma să se desfăşoare. Conform centralizării efectuate de Ministerul Educaţiei, Cercetării,...


Delegaţia Comisiei de Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlamentul Republicii Moldova în vizită la Ministerul Educaţiei

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit astăzi, 20 aprilie, cu delegaţia Comisiei de Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlamentul Republicii Moldova, condusă de doamna deputat Corina...


Prezenţa în prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului naţional de bacalaureat (19-29 aprilie)

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Update:În prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale (D) din cadrul examenului de bacalaureat 2010, s-au prezentat 45.178 de elevi din totalul celor 47.619 înscrişi. Au lipsit sau au fost reprogramaţi pentru zilele următoare un număr de 2.441 candidaţi. Cei mai mulţi...


Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada de Științe de la Goteborg (Suedia)

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

În perioada 11-17 aprilie 2010, la Goteborg (Suedia), România a participat pentru prima dată la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, o competiţie care a reunit elevi din 20 de ţări.Lotul României a fost format din șase elevi, reprezentanți ai unor prestigioase unități...


Criterii de admitere pentru programele de conversie profesională postuniversitară

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Cadrele didactice care doresc să beneficieze de unul din programele de formare oferite de proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice &nbsp;din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră&quot; au posibilitatea de a se...


Proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat (19-29 aprilie)

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Aşa cum se cunoaşte, pentru prima oară în istoria postdecembristă a bacalaureatului, examenul se desfăşoară în interiorul anului şcolar şi nu la sfârşitul acestuia. După evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română, respectiv...


Elevii de la 52 de scoli din Bihor, nevoiti sa faca naveta din toamna

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Inspectoratul Scolar Judetean Bihor a decis ca 52 de scoli vor intra de la toamna timp de un an in restrangere de activitate.Decizia a fost luata ca urmare a numarului mic de elevi, motiv pentru care unitatile de invatamant isi vor pierde personalitatea juridica, scrie Romania Libera.Unele scoli...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Croitoru: Legea Educatiei trece clasa, dar nu vrem s-o faca la limita notei cinci

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Vicepresedintele Comisiei de Educatie din Camera Deputatilor, parlamentarul PD-L Catalin Croitoru, spune ca actuala Lege a Educatiei va "trece clasa, dar nu vrem s-o faca la limita notei cinci"."Clasa o trece, categoric, insa dorinta noastra este sa nu treaca clasa asa cum timp de 20 de ani au...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Uniunea Studenţilor din România sprijină activ MECTS în promovarea proiectului Legii Educaţiei

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Uniunea Studenţilor din România (USR) au încheiat joi, 15 aprilie, un acord de parteneriat privind colaborarea în vederea organizării şi desfăşurării Campaniei Naţionale de informare şi dezbatere pe...


Istoria UE ar putea fi studiata in scoli

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a propus marti introducerea in scoli a studiului istoriei UE, a Constitutiei Romaniei si a drepturilor omului, initiativa fiind discutata deja si cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.Petru Luhan si-a facut publica initiativa in cadrul unui seminar...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Florin Piersic s-a inscris la facultate, la 74 de ani

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Actorul Florin Piersic, in varsta de 74 de ani, si-a manifestat, miercuri, intentia de a urma studiile de licenta la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, actorul completand si un formular de inscriere in acest sens.Actorul a declarat ca a fost impresionat de...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lansarea Campaniei „Tinerii Dezbat” (15 aprilie, ora 11.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare)

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

În cadrul Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale,&nbsp; Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului împreună cu partenerii săi - Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună&quot;, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie...


Guvernul României a modificat standardele de cost pentru învăţământul vocaţional

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 14 aprilie, hotărârea de modificare şi completare a HG 1.618/2009 privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru...


Noile cifre de şcolarizare pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011, pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat. Numărul locurilor în grădiniţele de stat în anul şcolar 2010-2011 este de 660.000, iar cel al locurilor...


Acord între MECTS şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar „Prof. Ion Neacşu” Buzău privind încetarea conflictului de muncă

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Prof. Ion Neacşu&quot; din Buzău, au semnat în data de 13 aprilie, Acordul în baza căruia conflictul de muncă existent la nivelul...


Proba noua la Bac: Stiintele naturii sau stiinte sociale, in functie de profil

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Bacalaureatul se va da si la o proba transdisciplinara, ce va contine intrebari din domenii diferite in functie de profilul liceului, potrivit noii Legi a educatiei, aprobata luni de Guvern.Astfel, pentru clase de profil real intrebarile vor fi din categoria stiintele naturii, iar pentru...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Colocviu de literatura medievala arturiana, la Bucuresti

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Colocviul "Temps et memoire dans la litterature arthurienne" va avea loc in Bucuresti pe data de 14 - 15 mai, iar la el vor participa specialisti in literatura medievala arturiana romani si straini.Participantii vor avea ocazia sa ii asculte pe specialisti in literatura medievala arturiana...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSLI face referendum national pentru modificarea legii educatiei

Posted: 01 May 2010 10:39 AM PDT

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) va initia, luni dimineata, un referendum la nivel national avand ca obiect modificarea proiectului noii legi a educatiei, a anuntat, duminica, presedintele FSLI, Aurel Cornea."Initiativa va viza pentru inceput cei 200.000 de membri ai...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now