Saturday, May 15, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Din secretariatul FJSC au fost sustrase documente de studii

Posted: 15 May 2010 05:05 AM PDT

Biroul de secretariat al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia Învăţământ la Distanţă) a fost spart în noaptea de vineri spre sâmbătă. Profesorul Mihai Coman, decanul Facultăţii de Jurnalism a declarat că, deşi în clădire se aflau echipamente scumpe, au fost sustrase doar documente de studii, informează Hotnews.Persoanele care au sustras documentele intrat în clădire spărgând un geam, în ciuda faptului că paza ar fi trebuit să fie asigurată de o firma specializată, care are contract cu Facultatea de Jurnalism. Ancheta Poliţiei este în desfaşurare.


Guvernul prevede şi alte reduceri drastice pentru elevi, studenţi şi pensionari

Posted: 14 May 2010 01:40 AM PDT

Un proiect de ordonanţă de urgenţă prevede reducerea facilităţilor de care beneficiază pensionarii la transportul public şi cel feroviar şi să diminueze bursele pentru elevi şi studenţi, indemnizaţia de merit şi renta viageră, precum şi să anuleze ajutorul financiar acordat pentru achiziţionarea de cărţi educaţionale, a anunţat Hotnews. Conform acestui proiect, ar urma ca, de la 1 iunie 2010, să nu se mai acorde aceste facilităţi elevilor, studenţilor şi pensionarilor.  


Profesorii îi spun "pas" lui Funeriu şi vor discuţii cu Boc

Posted: 13 May 2010 04:48 AM PDT

Au fost chemaţi la discuţii de ministrul Educaţiei, dar au refuzat invitaţia. Aşteaptă în schimb o invitaţie oficială din partea premierului şi a ministrului de Finanţe, singurii de care, spun ei, depinde situaţia. Vorbim despre liderii sindicali din învăţământ. Absenţa lor de la discuţiile de astăzi a fost taxată dur de ministru.  


Grevă generală în învăţământ - din 31 mai

Posted: 12 May 2010 03:58 AM PDT

Din 31 mai, profesorii intră în grevă generală. Liderii celor 4 mari federaţii sindicale din învăţământ au stabilit un calendar al protestelor. Mişcările vor debuta chiar de mâine. Joi, dascălii nu vor mai trece notele în catalog. Pe 19 mai , profesorii se vor alătura celui mai mare miting post-revoluţionar anunţat de confederaţiile sindicale, iar din iunie nu vor preda.  


Răfuială cu cuţitul între elevi, în faţa şcolii

Posted: 10 May 2010 04:46 AM PDT

Doi elevi de clasa a XI-a de la Liceul Auto din Timişoara au ajuns la spital dupa ce au fost înjunghiaţi de un coleg. Elevii au avut o dispută în parcul din faţa şcolii.Potrivit martorilor, atacatorul a fost mai întâi agresat de una dintre victime, care i-a dat câteva palme. Suspectul i-a înjunghiat pe cei doi de 7 ori, în zona picioarelor, după care a fugit cu un taxi. Victimele au fost transportate de urgenţă la Spitalul judeţean din Timişoara. Agresorul ar putea fi acuzat de vătămare corporala sau chiar de tentativă de omor.


Despre cooperare şi conflict.Dezbateri cu directorul Institutului Nobel din Norvegia

Posted: 06 May 2010 09:09 AM PDT

Directorul Institutului Nobel din Norvegia, Geir Lundestad se va afla în Romania în perioada 5 - 9 mai. Cu această ocazie, Ambasada Regatului Norvegiei şi Institutul Diplomatic Român i-au invitat pe cei interesaţi la o serie de două conferinţe susţinute de profesorul Geir Lundestad. Geir Lundestad, profesor de istorie universală la Universitatea din Oslo este directorul Institutului Nobel din Norvegia şi secretarul Comitetului Nobel. Geir Lundestad, care se află pentru prima dată în România, a susţinut două conferinţe. Prima s-a desfăşurat la Facultatea de Istorie şi a avut ca titlu "Statele Unite şi Europa: Cooperare si confllict. Trecut, prezent, viitor". Cea de-a doua conferinţă, organizată la Institutul Diplomatic Român, a dezbătut importanţa Premiului Nobel pentru Pace.


Dacă e marţi, miercuri sau joi...se pichetează Parlamentul

Posted: 06 May 2010 04:12 AM PDT

Cele patru federaţii sindicale din învăţământ au decis să picheteze Parlamentul în următoarele două săptămâni,în fiecare marţi, miercuri şi joi. Sindicaliştii vor protesta faţă de prevederile din Legea Educaţiei Naţionale, pe care nu le acceptă.  


Disensiuni în Coaliţie pe tema educaţiei

Posted: 06 May 2010 02:45 AM PDT

Legea educaţiei naţionale aprinde spiritele în Coaliţie. Deputaţii din Comisia de învăţământ au adoptat, ieri, un amendament al opoziţiei care prevede că, în cadrul învăţământului preuniversitar cu predare în limbile minorităţilor naţionale, Istoria şi Geografia vor fi predate în limba română la nivel gimnazial şi liceal, putând fi predate în limba maternă la nivel primar. Votul a produs discuţii aprinse şi nemulţumiri din partea UDMR. Câteva ore mai târziu, subcapitolul dedicat minorităţilor naţionale a provocat discuţii între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei. Votul dat azi-dimineaţă în favoarea predării geografiei şi istoriei României în limba română a fost anulat. Nemulţumiţi de vot, reprezentanţii PNL şi PSD au părăsit plenul comisiei. Deputaţii din Comisia de învăţământ trebuie să întocmească raportul final până pe 7 mai. Săptămana viitoare, legea educaţiei ar trebui să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.


Cum obţii drept de muncă în Marea Britanie. Sfaturi pentru tineri

Posted: 04 May 2010 01:13 PM PDT

Tinerii români care vor să lucreze în Marea Britanie trebuie să ştie că dreptul de muncă este strict condiţionat de statutul de „student" la o instituţie de învăţământ recunoscută de autorităţile britanice. Cetăţenii români pot lucra cu normă redusă pe durata studiilor sau cu normă întreagă, dacă urmează cursuri de formare profesională care presupun şi un plasament la un loc de muncă. Pentru a obţine statutul de „student", cetăţenii români trebuie să achite contravaloarea cursurilor, comisioanele agenţiilor de mediere din România şi, uneori, contravaloarea serviciilor de obţinere a certificatelor de înregistrare, cunoscute sub denumirea de „yellow cards". Deşi înscrierea la astfel de cursuri reprezintă o metodă relativ simplă de a dobândi dreptul de muncă în Marea Britanie, în realitate, cei care au urmat această cale au avut deseori surprise: fie au fost nevoiţi să accepte condiţii dezavantajoase de muncă şi cazare, fie colegiile s-au desfiinţat şi oamenii au rămas fără locul de muncă. Despre drepturile şi obligaţiile românilor pe piaţa muncii internaţionale, vorbeşte Raluca Belciu cu invitata sa la "Ora de Ştiri" - Camelia Mihalcea, manager la EURES (European Employment Services - Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă).


Premieră la testele de evaluare naţională pentru elevi

Posted: 04 May 2010 04:05 AM PDT

Au început emoţiile pentru elevii claselor a VIII-a. Ei au susţinut astăzi prima probă, cea la Limba Română, din cadrul testelor de evaluare naţională la sfârşit de gimnaziu. Este un examen în premieră, pentru că această generaţie a prins şi tezele cu subiect unic de anul trecut. Proba la matematică urmează să fie susţinută în data de 12 mai.


Ce vor tinerii de ziua lor?

Posted: 02 May 2010 11:38 AM PDT

Sub spectrul crizei şi al scandalului de anul trecut, Ziua Tineretului a trecut aproape neobservată în România. Austeritatea a fost cuvântul de ordine al puţinelor manifestari organizate de Autoritatea Naţională pentru Tineret. Concertele cu trupe în vogă, petrecerile la mare sau celebra scena de 70 de mii de euro care a costat-o pe Monica Ridzi funcţia de ministru şi un dosar penal au fost date uitării. Alternativele propuse tinerilor: voluntariatul şi ieşirile cu familia, în parc.Cum arată universul real al tinerilor din România şi cât mai contează pentru ei Ziua Naţională a Tineretului, au discutat la Tema Zilei Cătălin Sava şi psihologul Mihaela Săhleanu.


Summit-ul tinerilor!

Posted: 02 May 2010 11:29 AM PDT

La Timişoara, adolescenţii din statele europene au organizat un summit. Timp de 6 zile vor căuta să lămurească dificultăţile pe care le întâmpină generaţia lor şi ce propuneri pot trimite europarlamentarilor, astfel încât autorităţle europene să ţină seama şi de părerile lor.


Elevii decid: Azi nu vorbesc urât!

Posted: 30 Apr 2010 12:28 PM PDT

Studenţii unei facultăţi din Cluj au iniţiat o campanie împotriva violenţei verbale - un fenomen trecut sub tăcere în România. De altfel, tinerii s-au bazat pe studii realizate în străinătate, care confirmă efectele traumatizante ale limbajului agresiv în rândul elevilor. Ce se petrece în mintea unui copil atunci când aude cuvinte urâte? Au explicat, la Ora de ştiri, elevii şi psihologul Mihaela Săhlean 


Clujeni talentaţi, premiaţi la Festivalul Mondial al Creativităţii

Posted: 29 Apr 2010 12:22 AM PDT

Cu un scenariu original, cu o interpretare impresionantă şi cu un final neaşteptat, tineri actori amatori din Cluj-Napoca, au reuşit să convingă publicul şi juriul că munca şi talentul merită să fie răsplătite. Aşa se face că trupa de teatru Audienţă Generală s-a întors câştigatoare de la Festivalul Mondial al Creativităţii de la Sanremo. Producţia "Coffee with Love" a ocupat locul I la secţiunea film de scurtmetraj şi a adus, la Cluj-Napoca, trofeul Delfinul Roz.


Educaţie fără pedepse corporale

Posted: 28 Apr 2010 12:14 AM PDT

Bătaia era ruptă din rai. Specialiştii spun însă că astfel de pedepse nu ajută deloc la educaţia copiilor. Părerile sunt însă împărţite şi de aceea la Consiliul European a început o dezbatere privind interzicerea sau nu a pedepselor fizice. În Uniunea Europeană, în prezent, 17 din cele 27 de state membre au interzis aceste metode atât acasă cât şi la şcoală. Din studiile efectuate rezultă că loviturile aplicate unui copil nu vor corecta comportamentul său. Dimpotrivă, pedepsele corporale alimentează un comportament violent al viitorului adolescent şi adult. Câteva nume importante ca Mihail Gorbaciov, Regina Suediei şi Prinţul Felipe al Spaniei susţin campania pentru interzicerea bătăii.


Joacă periculoasă: copii înţepaţi cu un ac nesteril. Ministerul Sănătăţii reacţionează

Posted: 27 Apr 2010 09:35 AM PDT

Alertă în judeţul Sibiu, unde 18 elevi au fost înţepaţi de doi colegi cu un ac nesteril de la un dispozitiv de măsurat glicemia. Ministerul Sănătăţii a trimis tratament de urgenţă pentru că urmările pot fi grave pentru cei 18 elevi. Copiii ar putea fi infectaţi cu orice boală transmisibilă pe cale sanguină.


Ljubljana - Capitala Mondială a Cărţii

Posted: 26 Apr 2010 03:01 AM PDT

Ljubljana a fost desemnată, anul acesta, Capitala Mondială a Cărţii. Proiectul, iniţiat de UNESCO în 1996, a fost inaugurat în Slovenia de către preşedintele ţării, Danilo Turk, şi de primarul oraşului Ljubljana, Zoran Iankovici. Evenimentul va include, timp de un an, peste 500 de manifestări culturale. Summit-ul Mondial al Cărţii va reuni la Ljubljana scriitori din toate colţurile lumii. Evenimentele culturale din capitala Sloveniei au drept scop popularizarea literaturii de bună calitate şi a gustului pentru lectură.


Diplome de calificare pentru studenţii români

Posted: 24 Apr 2010 12:26 PM PDT

În cel mult doi ani, studenţii din România ar putea primi la terminarea studiilor, pe lângă diploma de absolvire şi o calificare compatibilă cu cerinţele de pe piaţa muncii. Este unul dintre imperativele procesului Bologna, şi ceea ce Comisia Europeană recomandă României. Proiectul DOCIS iniţiat în 2008 îşi propune modernizarea sistemului de calificări din învăţământul superior. Practic, înainte de începerea studiilor superioare, studenţilor li se va prezenta ce vor studia şi cu ce oportunităţi de calificare ulterioară pe piaţa muncii. În felul acesta este evitată deruta profesională a multor tineri care aleg să profeseze o altă meserie decât cea pentru care s-au pregătit în facultate. Universităţile vor fi nevoite să cunoască schimbările de pe piaţa muncii şi cerinţele angajatorilor şi să se adapteze acestora. De exemplu, până în acest moment au fost elaborate aproximativ 150 de grile la nivel de licenţă şi masterat care descriu acele competenţe pe care le va asimila un tânăr printr- un anumit gen de programă de studii.


Roibu: "7 goluri nu sînt multe. Hypo a bătut Viborg la 10 goluri, nouă ne trebuie 8" ;)

Posted: 15 May 2010 11:00 AM PDT

Managerul general al SC Oltchim Rîmnicu Vîlcea, Constantin Roibu, este de părere că elevele lui Radu Voina pot remonta handicapul de 7 goluri pe care îl au înaintea returului finalei din Liga Campionilor împotrica lui Viborg."Sper


Gogîrlă: "Ce atmosferă va fi în sală! Fetele trebuie să-şi facă meciul uşor!"

Posted: 15 May 2010 11:00 AM PDT

Fosta internaţională Simona Gogîrlă a comentat şansele Oltchimului de a întoarce rezultatul înregistrat în prima manşă a finalei Ligii Campionilor dintre Viborg şi gruparea vîlceană şi spune că elevele lui Radu Voina au


Steaua se poate reorienta! Daca nu vrea Piturca, poate vine Doamna Piturca!

Posted: 15 May 2010 10:17 AM PDT

Steaua se poate reorienta! Daca nu-l poate convinge pe Victor Piturca... o poate angaja pe doamna Piturca. Copiii sai de la scoala au facut spectacol in cupa Hagi Danone!


Un chinez a fost condamnat la moarte după cea a înjunghiat 29 de copii într-o şcoală

Posted: 15 May 2010 09:46 AM PDT

Justiţia chineză a condamnat la moarte sâmbătă un bărbat care a rănit cu un cuţit 29 de copii şi trei adulţi, la sfârşitul lui aprilie, într-o şcoală din estul Chinei, a anunţat agenţia China Nouă, citată de AFP.


Funeriu: Nu putem recredibiliza învăţământul superior dacă pe stâlpi citim "Vând lucrare de licenţă"

Posted: 15 May 2010 08:05 AM PDT

Centrul de putere din învăţământul românesc se află în universitate, iar pentru ca oamenii să recapete încrederea în aceste instiuţii trebuie să dispară de pe stâlpi anunţurile "vând lucrare de licenţă", iar facultăţie să fie curăţate de şpagă, nepotism şi plagiat, afirmă ministrul Educaţiei


VIDEO O adolescentă a pozat pentru albumul şcolar fără chiloţi pe ea.

Posted: 15 May 2010 05:49 AM PDT

Mama fetei i-a cerut directoarei liceului în care învaţă fiica sa să retragă toate albumele şcolare care au poza în care se văd părţile intime ale fiicei sale, dar managerul instituţiei şcolare spune că este vorba doar despre o umbră şi că nu este atât de evident faptul că adolescenta nu purta chiloţi în momentul în care a fost imortalizată împreună cu colegii ei. Cert este că tânăra refuză să se mai ducă la liceu ...


Jaf la Facultatea de Jurnalism a Universităţii Bucureşti. Hoţul a sustras doar documentele de studii (VIDEO)

Posted: 15 May 2010 05:25 AM PDT

Sediul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii Bucureşti a fost...Citeste mai mult


Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, vandalizată. Au dispărut documente de studiu

Posted: 15 May 2010 05:11 AM PDT

Facultatea de Jurnalism a fost vandalizată vineri noapte. Deşi instituţia plăteşte o firmă de pază, în urma spargerii, au fost sustrase numai documente de studii. Citește mai departe...


Facultatea de Jurnalism din Capitală a fost vandalizată.

Posted: 15 May 2010 04:51 AM PDT

Secretariatul Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Învăţământ la distanţă, a fost spart în noaptea de vineri spre sâmbătă. Profesorul Mihai Coman, decanul facultăţii, a declarat că în clădire se aflau echipamente scumpe, dar au fost sustrase numai documente de studii. "A fost spart un geam, aflat la o înălţime de 2,5 metri, şi poliţiştii n-au găsit urme de sânge sau amprente. Deci, nu este o hoţie ...


VIDEO Facultatea de Jurnalism din Capitală a fost vandalizată.

Posted: 15 May 2010 04:51 AM PDT

Secretariatul Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Învăţământ la distanţă, a fost spart în noaptea de vineri spre sâmbătă. Profesorul Mihai Coman, decanul facultăţii, a declarat că în clădire se aflau echipamente scumpe, dar au fost sustrase numai documente de studii. "A fost spart un geam, aflat la o înălţime de 2,5 metri, şi poliţiştii n-au găsit urme de sânge sau amprente. Deci, nu ...


Studenţii au obţinut introducerea unor revendicări în Legea Educaţiei

Posted: 15 May 2010 04:45 AM PDT

Cumularea burselor sociale cu alte tipuri de burse şi subvenţia care va urma studentul în cazul unui transfer sunt câteva dintre revendicările studenţilor care vor fi introduse în legea Educaţiei. Citește mai departe...


Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, vandalizată. Au dispărut documente de studii

Posted: 15 May 2010 04:30 AM PDT

Facultatea de Jurnalism a fost vandalizată vineri noapte. Deşi instituţia plăteşte o firmă de pază, în urma spargerii, au fost sustrase numai documente de studii. Citește mai departe...


Un băiat autist de 14 ani, acuzat de terorism din cauza unui desen - VEZI DESENUL

Posted: 15 May 2010 02:07 AM PDT

Băiatul a scris deasupra unei siluete înarmate "EU", iar deasupra celeilate numele profesoarei. Desenul a fost suficient ca să fie exmatriculat temporar şi trimis în faţa instanţei, pentru ameninţări teroriste. Citește mai departe...


Un băiat autist de 14 ani a fost acuzat de ameninţări teroriste

Posted: 15 May 2010 01:30 AM PDT

Băiatul a scris deasupra unei siluete înarmate "EU", iar deasupra celeilate numele profesoarei. Desenul a fost suficient ca să fie exmatriculat temporar şi trimis în faţa instanţei, pentru ameninţări teroriste. Citește mai departe...


Un chinez a fost condamnat la moarte după ce a înjunghiat 29 de copii.

Posted: 15 May 2010 01:10 AM PDT

Tribunalul intermediar din Taixing, în Jiangsu, "l-a găsit pe Xu Yuyuan vinovat de omucidere intenţionată, la capătul unui proces de o jumătate de zi", a precizat China Nouă. Bărbatul a intrat într-o şcoală din Taixing pe 29 aprilie şi a lovit cu un cuţit mai mulţi copii, majoritatea dintre aceştia având până în patru ani.


Un chinez a fost condamnat la moarte pentru că a înjunghiat 29 de copii într-o şcoală

Posted: 15 May 2010 01:03 AM PDT

Justiţia chineză a condamnat la moarte sâmbătă un bărbat care a rănit cu un cuţit 29 de copii şi trei adulţi, la sfârşitul lui aprilie, într-o şcoală din estul Chinei, a anunţat agenţia China Nouă.


Un bărbat care a rănit 29 de copii într-o grădiniţă din China a fost condamnat la moarte

Posted: 15 May 2010 12:58 AM PDT

Un bărbat acuzat că a rănit 29 de copii şi trei profesori într-o grădiniţă din estul Chinei luna trecută a fost condamnat la moarte, relatează presa chineză.


Un bărbat care a rănit 29 de copii într-o grădiniţă din China a fost condamnat la moarte

Posted: 15 May 2010 12:58 AM PDT

Un bărbat acuzat că a rănit 29 de copii şi trei profesori într-o grădiniţă din estul Chinei luna trecută a fost condamnat la moarte, relatează presa chineză.


Maşină care consumă 0,02 litri de benzină la suta de kilometri, construită de câţiva ...

Posted: 15 May 2010 12:15 AM PDT

Un grup de studenţi de la o universitate din Franţa au realizat o maşină la care marii producători de automobile încă visează şi care foloseşte energie în echivalentul a 0,02 litri la suta de kilometri.


La Marginimea Sibiului copiii termina scoala mai devreme, sa plece cu oile

Posted: 14 May 2010 11:52 PM PDT

La Marginimea Sibiului copiii termina scoala mai devreme, sa plece cu oileIn vreme ce colegii lor de la oras dau teze, elevii din Marginimea Sibiului au ajuns deja la serbarea de sfarsit de an. Cu aprobarea Ministerului Educatiei, ei incheie anul scolar cu trei saptamani mai devreme.


Moroşanu: "După ce mă retrag din sport, vreau să intru în politică".

Posted: 14 May 2010 11:22 PM PDT

"Moartea din Carpaţi" mărturiseşte că îşi doreşte o carieră în politică în următorii 5-10 ani. Moroşanu este student la Drept în anul III şi spune că după ce se va retrage din sport vrea să intre în politică "Sunt student în anul III la Drept, studiile juridice mă vor ajuta pe viitor. Pe la 31-34 de ani vreau să mă retrag în glorie din sport şi să intru în politică", a spus Cătălin Moroşanu, conform evz.


neclaritati cu pensionarea Raspuns juridic online

Posted: 14 May 2010 08:45 PM PDT

Lucrez in invatamant si pe data de 19 iunie implinesc varsta de pensionare standard, adica 58 ani si... [14-05-2010], un raspuns


Proiectul Legii educatiei, aviz favorabil la Comisia de invatamant din Camera Deputatilor

Posted: 14 May 2010 02:15 PM PDT

Proiectul Legii educatiei nationale initiat de Guvern a primit, vineri, raport favorabil din partea Comisiei de resort din Camera Deputatilor, cu amendamente, urmând a fi supus dezbaterii plenului începând de saptamâna viitoare. Raportul favorabil a fost


Funeriu: Liderii sindicali vor sa introduca copiii in lupta cu criza

Posted: 14 May 2010 02:15 PM PDT

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a facut apel, joi, la dascali "sa se gândeasca cine îi reprezinta mai bine: elevii sau liderii sindicali", invitându-i sa nu îi puna pe elevi "în mijlocul luptei", informeaza NewsIn. Funeriu a ex


Foto | O moldoveancă isteaţă: Lia Sinchievici.

Posted: 14 May 2010 02:00 PM PDT

Leya e o blondă a contrariilor. Frumoasă, talentată, deşteaptă, bună la pat, gospodină. Am petrecut alături de ea o zi plină, în care am fost la şcoală, la cafea, la shopping, am şi muncit puţin, iar seara ne-a arătat cum se găteşte ca la Chişinău. Vezi şi O zi cu Lia Sinchievici


Costi Ioniţă chiulea de la şcoală ca să meargă la plajă!.

Posted: 14 May 2010 02:00 PM PDT

Pentru Costi Ioniţă, oamenii nu mai sunt la fel de veseli ca în copilăria sa şi nici el nu mai are timp să se plimbe brambura pe străzile oraşului sau să colecţioneze scoici aşa cum făcea o dată, însă nu a uitat aceste lucruri şi le povesteşte cu drag de fiecare dată când are ocazia! "Eram privilegiaţi fiind în Constanţa, datorită portului maritim pe care noi nu îl vedeam ca acum, un mare colos economic, ci sursă de ciocolate chinezeşti, banane...


Scrisoarea profesorului Andrei MARGA

Posted: 14 May 2010 12:19 PM PDT

Deputatul PNL Alina Gorghiu a publicat pe blogu său scrisoarea fostului ministru al educaţiei, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, profesorul Universitar Andre Marga. Reproducem misiva ilustrului cărturar.


O familie chineză a angajat un călugăr shaolin pentru a-şi proteja fetiţa.

Posted: 14 May 2010 08:58 AM PDT

Călugărul o va însoţi pe micuţă în drumul spre şcoală, iar apoi va cerceta împrejurimile şcolii pentru a depista orice pericol. Pentru aceste servicii, el va fi remunerat cu 1.000 de dolari lunar. Hu Qiong are 38 de ani şi a început să studieze kung fu la templul Shaolin pe când avea opt ani, el devenind cunoscut în China după ce, acum doi ani, a ţinut o bormaşină electrică pornită pe cap şi stomac, fără a se răni. De asemenea, el s-a ...


Alex Ioniţă şi Ion Crăciunescu au făcut spectacol în liceul Tudor Vianu

Posted: 14 May 2010 08:30 AM PDT

Alex Ioniţă şi Ion Crăciunescu au făcut spectacol în liceul Tudor VianuRapidiştii au tremurat în faţa liceenilor de la Tudor Vianu. Echipa lui Ioniţă şi a lui Ion Crăciunescu a luat bătaie cu 4-0! Atacantul care a bătut-o pe Steaua cu 5-1 nu a fost lăsat de puşti să se aproprie de poartă. Crăciunescu şi-a făcut şi el viaţa grea: s-a lovit la cap.


Interviu SPECTACOL cu matematicianul Becali: “Ce inseamna 5-1 in matematica? 5 tigani si un roman”

Posted: 14 May 2010 07:59 AM PDT

Becali a fost cel mai tare la mametica in liceu. Patronul Stelei povesteste cum mergea la Olimpiada si la inspectii primea cate doua note de 10.


Clujenii, gata de fiestă! 11.000 de bilete au fost vândute din prima zi

Posted: 14 May 2010 07:15 AM PDT

Oficialii ardelenilor sunt convinşi că la meciul cu Inter de sâmbătă elevii lui Mandorlini vor putea celebra câştigarea unui nou titlu în faţa unui stadion plin. „S-au vândut în prima zi aproape 11.000 de bilete, au mai rămas cam 5.000 de dat în două zile. Sigur stadionul va fi...


Adelina Vârciu despre cariera în televiziune: "O admir pe Mihaela Rădulescu şi îmi ...

Posted: 14 May 2010 07:15 AM PDT

"Mi-aş dori să am o emisiune a mea, de divertisment, să o moderez eu! Până atunci învăţ cât mai multe de la Mihai Morar, el a devenit profesorul meu acum", a declarat manechinul. Adelina a precizat că îi place foarte mult Mihaela Rădulescu, pe care o consideră un model de urmat. "O admir foarte mult pe Mihaela, este o profesionistă şi un model de urmat pentru toate tinerele din această ţară", a completat ea la "Observator".


Durata rezidentiatului va fi redusa

Posted: 14 May 2010 06:30 AM PDT

Impreuna cu profesorii UMF, ministrul Sanatatii a discutat mai multe aspecte privind organizarea...


Noua Lege a educaţiei a fost adoptată de Comisia de învăţământ a Camerei. Vezi modificările

Posted: 14 May 2010 06:23 AM PDT

Raportul favorabil a fost adoptat cu 16 voturi "pentru" (PDL), 10 "împotrivă", din partea reprezentanţilor PSD+PC, şi cinci abţineri, ale liberalilor. Săptămâna viitoare, legea va intra în dezbaterea plenului. Citește mai departe...


Funeriu şi deputaţii din Comisia de învăţământ spun că Legea Educaţiei are aspecte de îmbunătăţit

Posted: 14 May 2010 06:23 AM PDT

Ministrul Educaţiei,Daniel Funeriu, s-a arătat mulţumit de adoptarea proiectului Legii Educaţiei în Comisia de învăţământ din Cameră, apreciind că prin amendamente s-au adus unele îmbunătăţiri, dar s-a plâns că unele prevederi au diluat "lupta împotriva nepotismului universitar".


Reciclare si reintegrare sociala

Posted: 14 May 2010 06:20 AM PDT

Raluca Gheorlan a pus bazele organizatiei Ateliere Fara Frontiere dupa ce s-a intors din Franta, unde si-a terminat studiile si a invatat sa faca voluntariat pentru societate. Si-a propus sa integreze socio-profesional persoane aflate in dificultate, oferindu-le in acelasi timp o educatie ecologica. Asa s-a nascut proiectul „Assoclic”, prin care companiile si institutiile publice se debaraseaza in mod sustenabil de echipamentele IT vechi, iar voluntarii organizatiei le...


Comisia de invatamant a Camerei a adoptat noua Lege a Educatiei

Posted: 14 May 2010 05:30 AM PDT

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a adoptat, vineri, noua Lege a educatiei, cu 16 voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si 5 abtineri, informeaza Mediafax.


Noua Lege a educaţiei a fost adoptată de Comisia de învăţământ a Camerei

Posted: 14 May 2010 05:30 AM PDT

Raportul favorabil a fost adoptat cu 16 voturi "pentru" (PDL), 10 "împotrivă", din partea reprezentanţilor PSD+PC, şi cinci abţineri, ale liberalilor. Citește mai departe...


Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat noua lege a educaţiei

Posted: 14 May 2010 05:30 AM PDT

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a adoptat vineri noua lege a educaţiei, cu 16 voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi 5 abţineri. Voturile împotrivă şi abţinerile au aparţinut opoziţiei.


Proiectul Legii educaţiei a primit raport favorabil la Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor

Posted: 14 May 2010 05:10 AM PDT

Proiectul Legii educaţiei naţionale iniţiat de Guvern a primit, vineri, raport favorabil din partea Comisiei de resort din Camera Deputaţilor, cu amendamente, urmând a fi supus dezbaterii plenului începând de săptămâna viitoare.


Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat noua Lege a educaţiei

Posted: 14 May 2010 05:03 AM PDT

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a adoptat, vineri, noua Lege a educaţiei, cu 16 voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri.


Cei mai mulţi elevi care au participat la evaluarea naţională de la matematică s-au înregistrat în Bucureşti

Posted: 14 May 2010 04:30 AM PDT

La ultima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, adică proba scrisă la...Citeste mai mult


<p>Revista Green Report: Reciclare si reintegrare sociala</p>

Posted: 14 May 2010 04:01 AM PDT

Raluca Gheorlan a pus bazele organizatiei Ateliere Fara Frontiere dupa ce s-a intors din Franta, unde si-a terminat studiile si a invatat sa faca voluntariat pentru societate. Si-a propus sa integreze socio-profesional persoane aflate in dificultate, oferindu-le in acelasi timp o educatie ecologica. Asa s-a nascut proiectul „Assoclic”, prin care companiile si institutiile publice se debaraseaza in mod sustenabil de echipamentele IT vechi, iar voluntarii organizatiei le...


Antonescu: Nu am instigat pe nimeni, dar susţinem dreptul oamenilor de a protesta

Posted: 14 May 2010 03:37 AM PDT

Preşedintele PNL,Crin Antonescu, a declarat vineri că liberalii nu au "instigat" la violenţă, dar că sprijină greva generală a profesorilor şi a altor categorii şi a susţinut că este nevoie ca segmentele societăţii să facă tot ce le stă în putinţă pentru a opri actuala putere.


Magistratii si diplomatii castiga cel mai mult dintre bugetari, medicii si profesorii - cel mai putin

Posted: 14 May 2010 03:30 AM PDT

 Magistratii si diplomatii castiga cel mai mult dintre bugetari, medicii si profesorii - cel mai putin Piramida salariilor platite de la bugetul de stat are la varf magistratii, Externele si Ministerul Muncii, unde castigurile salariale medii sunt mult peste cele de la Presedintie sau Transporturi. Salariile se rotunjesc substantial prin stimulentele alocate angajatilor din institutii publice si care au depasit anul trecut 1,1 mld. lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite. (continuare) (Articol din sectiunea Relatii si conditii de munca, sanatate si securitate in munca)


Eterna solutie pentru profesionalizarea absolventilor: Universitatile trebuie sa faca parteneriat cu mediul privat

Posted: 14 May 2010 03:22 AM PDT

“Anual investim mii de euro in trainingul tinerilor, pentru ca universitatea nu i-a invatat sa faca fata sistemului de cerinte din mediul privat”, spun la unison angajatorii. Solutia? Un parteneriat intre universitati si companii, gratie...


Partida cu Alba Iulia, meci de milioane pentru Gaz Metan

Posted: 14 May 2010 01:58 AM PDT

În situaţia în care câştigă în faţa ultimei clasate, iar Internaţional pierde în meciul cu CFR, jucătorii Gazului sunt siguri că nu pot coborî mai jos de locul 12 şi aşteaptă banii şefilor. Pentru elevii lui Pustai meciul cu Unirea Alba Iulia va fi cel mai lung şi cel mai...


Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat noua Lege a educaţiei.

Posted: 14 May 2010 04:57 AM PDT

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a adoptat, vineri, noua Lege a educaţiei, cu 16 voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri, potrivit Mediafax.Voturile împotrivă şi abţinerile au aparţinut opoziţiei. Astfel, deputaţii din Comisia de învăţământ au adoptat Legea educaţiei care cuprinde 316 articole, după aproape trei săptămâni de dezbateri, în unele zile comisia lucrând de la ora 10.00 până la ora 19.00 inclusiv ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liderii sindicatelor din educaţie refuză negocierile cu ministrul Daniel Funeriu.

Posted: 12 May 2010 11:08 AM PDT

Liderii celor patru federaţii sindicale reprezentative din educaţie refuză să meargă joi la negocierile propuse de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru NewsIn secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop. Sindicaliştii spun că nu vor să discute cu Daniel Funeriu, ci vor negocieri cu Guvernul. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că îi va invita joi la discuţii pe liderii sindicali din învăţământ şi le-a adresat profesorilor rugămintea de a nu da ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bac pentru olimpici.

Posted: 12 May 2010 02:00 PM PDT

Cei 362 de elevi de clasa a XII-a care au fost selectaţi în loturile olimpice ce vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale şi competiţiile sportive internaţionale vor susţine bacalaureatul mai devreme. Sesiunea specială se va desfăşura între 6 şi 12 iunie la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu" din Slatina.  Elevii eligibili vor reprezenta ţara noastră la olimpiadele de biologie, chimie, fizică, astronomie-astrofizică, matematică, informatică ...


Descoperirea supradotaţilor.

Posted: 12 May 2010 02:00 PM PDT

Timp de o lună, 1.000 de copii din Bucureşti vor fi testaţi pentru a li se descoperi inteligenţele multiple. Anual, 30 de copii dintre cei selecţionaţi vor urma un program de dezvoltare a abilităţilor. De sâmbătă, în sectorul 6 al Capitalei se lansează un proiect inedit care are ca scop descoperirea şi dezvoltarea potenţialului copiilor şi care va sta la baza lansării unor programe de excelenţă. Centrul de Inovaţie Didactică va funcţiona pentru o perioadă de doi ani în cadrul ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Funeriu îi invită joi pe sindicaliştii din educaţie la consultări.

Posted: 12 May 2010 06:47 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că îi va invita joi la discuţii pe liderii sindicali din învăţământ şi le-a adresat profesorilor rugămintea de a nu da curs solicitării sindicatelor de a declanşa greva generală pe 31 mai, scrie NewsIn. "În urma declaraţiilor liderilor sindicali care au spus că vor declanşa o grevă generală pe data de 31 mai îi vom invita mâine (joi -n.r.) la discuţii şi din punctul nostru de vedere este foarte important să nu ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dumitrescu: Raportul asupra legii educaţiei ar putea intra în plen săptămâna viitoare.

Posted: 12 May 2010 03:22 AM PDT

Preşedintele Comisiei de învăţământ, Cristian Dumitrescu, a declarat că raportul asupra Legii educaţiei va fi, cel mai probabil, finalizat la sfârşitul săptămânii, astfel încât să intre în plen săptămâna viitoare, precizând că va solicita verbal conducerii Camerei prelungirea lucrărilor până vineri, potrivit NewsIn. "O să dăm raportul - sper - în aşa fel încât să-l depunem luni la Biroul Permanent, astfel ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

500 de studenţi pichetează Ministerului Educaţiei.

Posted: 10 May 2010 04:18 AM PDT

Aproximativ 500 de studenţi din Capitală afiliaţi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) participă, luni, la pichetarea sediului Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de faptul că ministrul Daniel Funeriu nu şi-a respectat promisiunile făcute la ultima întâlnire pe care au avut-o, scrie NewsIn. Preşedintele UNSR, Ion Poenaru a spus, luni, că deşi aveau autorizaţie pentru 100 de persoane, numărul participanţilor la pichet continuă să crească. "Transmitem ministrului ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lotul olimpic de Matematică a obţinut 6 medalii şi locul I pe naţiuni la Olimpiada Balcanică.

Posted: 07 May 2010 06:59 AM PDT

Lotul olimpic de Matematică al României a obţinut două medalii de aur şi patru de argint, clasându-se pe locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2-7 mai, la Chişinău, transmite Mediafax.   Medaliile de aur au fost obţinute de Radu Bumbăcea, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti şi Octav Drăgoi, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a anunţat, vineri, ...


Părinţii vor fi amendaţi aspru dacă nu-şi trimit copiii la şcoală.

Posted: 07 May 2010 01:59 AM PDT

Deputaţii din Comisia de învăţământ au instituit, în proiectul Legii educaţiei, o amendă de până la cinci salarii medii pe economie pentru părintele sau tutorele legal care nu ia măsuri pentru şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu, informează NewsIn. În varianta Guvernului, amenda pentru părinţii care nu respectă contractul educaţional încheiat cu unitatea de învăţământ odată cu înmatricularea elevului, ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Limba germană, noul trend în grădiniţe.

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Grădiniţele particulare din Bucureşti, dar şi cele de stat şi-au adaptat oferta de limbi străine la cererile părinţilor. Astfel, pe lângă engleza care se studiază aproape în fiecare instituţie preşcolară, noua limbă la modă este germana. Părinţii caută grădiniţe cu limba germană deoarece doresc să-şi dea copiii mai departe la şcoală la „Liceul Goethe" sau la Liceul „Vlahuţă", ambele din Bucureşti, ori la studii peste hotare. Germana, ca orice opţional la grădiniţele de ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum au fost părinţii înlocuiţi de mess.

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

În lipsa comunicării cu părinţii, cu care petrec tot mai puţin timp, unii dintre elevii care au conexiune la internet ajung să stea şi câte o zi întreagă în faţa computerului. Aceştia discută cu prietenii pe mess sau joacă tot felul de jocuri electronice.Deşi este cel mai rapid mijloc de comunicare, mesageria electronică se dovedeşte un duşman tot mai mare al gramaticii. Obiceiul copiilor de a sta foarte mult pe internet, implicit pe mess, este explicat prin lipsa de ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

3,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au lipsit la prima probă a evaluării naţionale.

Posted: 05 May 2010 08:55 AM PDT

Un procent de 96, 69% din elevii de clasa a VIII-a au fost prezenţi marţi la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, a cărei notă va conta pentru admiterea la liceu, a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, potrivit NewsIn. Cei 6.686 de elevi care au absentat au însa şansa de a susţine proba într-o sesiune ulterioară. Joi este programată proba la limba şi literatura maternă, pentru elevii care studiază în ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisia de învăţământ din Cameră aprobă includerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial.

Posted: 30 Apr 2010 05:24 AM PDT

Membrii comisiei au votat astfel varianta propusă de Guvern, împotriva acesteia pronunţându-se doar reprezentanţii PSD, potrivit Mediafax. În timpul dezbaterilor, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au susţinut ca învăţământul obligatoriu să fie cel tradiţional, adică să rămână cum este în prezent, de patru ani ciclul primar, patru ani ciclul gimnazial şi patru ani cel liceal. Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tabere pentru mici artişti.

Posted: 28 Apr 2010 02:00 PM PDT

Zece copii care provin din familii sărace, dar care au dovedit că au abilităţi artisticevor fi ajutaţi să meargă într-o tabără de creaţie în această vară. Este vorba de campania „Cards of Joy", care se va desfăşura până pe 16 iunie, iniţiativă unică în România. Mihai Iulian Moldoveanu are 10 ani, iar anul acesta i s-a împlinit visul de a merge prima dată la şcoală. Deşi locuieşte într-un imobil dezafectat şi familia sa are greutăţi financiare, ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii claselor I-VIII vor primi fructe proaspete în lunile de iarnă.

Posted: 26 Apr 2010 10:12 AM PDT

Senatul a aprobat luni, cu 56 de voturi pentru şi cinci împotrivă, programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.Astfel, elevii claselor I-VIII din învăţământul de stat şi privat urmează a primi, gratuit, câte un fruct proaspăt zilnic, timp de 100 zile de şcolarizare, în intervalul noiembrie-martie. De acest drept vor beneficia doar elevii care sunt prezenţi la cursuri. Agerpres aminteşte că senatorii din Comisia pentru ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aproximativ 4.900 de elevi nu susţin proba de bacalaureat din cauza grevei.

Posted: 21 Apr 2010 10:32 PM PDT

Aproximativ 4.900 de elevi din cei aproape 31.000 programaţi nu susţin, joi, proba de competenţe digitale la bacalaureat, testarea fiind afectată din cauza grevei în 136 din cele 886 de centre de evaluare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Melania Vergu, citata de Mediafax. Sindicaliştii din învăţământ se vor afla, joi, în grevă generală de o zi, cu întreruperea totală a lucrului, deşi acţiunea de protest are loc în plin examen ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Drumul spre glorie al copiilor de la Lipatti.

Posted: 21 Apr 2010 02:00 PM PDT

Din totalul celor 32 de unităţi liceale de muzică din ţară,  Liceul „Dinu Lipatti" a ajuns pe prima poziţie, de doi ani elevii de aici dominând categoric în cadrul olimpiadelor de specialitate. Liceul de Muzică „Dinu Lipatti" din Bucureşti a revenit în forţă şi şi-a recăpătat renumele după o perioadă de uşor declin. Dovadă stau cele 43 de premii (14 premii I, 10 premii II, 8 premii III, 10 menţiuni şi un premiu special) obţinute de elevi ai liceului la cele ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii români se pot înscrie pentru a învăţa în Marea Britanie şi Danemarca.

Posted: 21 Apr 2010 05:16 AM PDT

Elevii români care doresc să petreacă un an academic în Marea Britanie în cadrul unui liceu public se mai pot înscrie până pe 21 mai, informează un comunicat de presă al International Education Center remis, miercuri, Agerpres. Potrivit sursei citate, România este singura ţară în care se mai pot face înscrieri în această perioadă. Absolvenţii de liceu dornici să îşi continue studiile superioare în străinătate pot beneficia de ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premieră: profesorii fac grevă în plin bac.

Posted: 20 Apr 2010 02:00 PM PDT

Greva generală a profesorilor anunţată pentru mâine aduce o premieră în ultimii 20 de ani: este cel dintâi protest al dascălilor în timpul examenului de bacalaureat. Joi este una dintre zilele stabilite pentru susţinerea probei de testare a competenţelor digitale, la care ar trebui să participe peste 30.000 de candidaţi. Liderii FSLI şi „Spiru Haret" au precizat că sunt şi unii profesorii din câteva judeţe care nu susţin acţiunile de protest. După ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Reînscrierile în grădiniţe încep din luna aprilie, iar înscrierile, după acestea.

Posted: 20 Apr 2010 07:36 AM PDT

Perioadele pentru reînscrieri sau înscrieri vor fi stabilite de către conducerea unităţilor de învăţământ, cu consultarea inspectorului de specialitate şi vor fi afişate la vedere, potrivit Mediafax. ISMB face apel la conducerea unităţilor de învăţământ preşcolar să afişeze la vedere perioada în care grădinţa este închisă pentru igienizări şi/sau reparaţii, capacitatea unităţii, respectiv numărul de copii pentru care a fost proiectată, cât ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii menţin greva anunţată pentru joi.

Posted: 20 Apr 2010 03:39 AM PDT

Profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia "Spiru Haret" şi FEN au decis să menţină greva generală de o zi în sistemul educaţional anunţată pentru joi, nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii cu Daniel Funeriu,  scrie Mediafax. Sindicaliştii au precizat că ministrul Educaţiei nu i-a întrebat la discuţii pe liderii sindicali despre grevă. Liderii celor trei federaţii din învăţământul preuniversitar s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Educaţiei ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Îţi faci adresă de email şi iei Bacul.

Posted: 19 Apr 2010 02:00 PM PDT

Bacalaureatul a inau­gurat de ieri o nouă probă de examen: evaluarea compe­te­n­ţe­lor digitale, la care vor fi testaţi, până pe 29 aprilie, peste 200.000 de elevi. Considerată de unii benefică, întrucât corespunde tendinţelor actuale de pe piaţa muncii, iar de alţii doar o găselniţă nefericită a Ministerului Educaţiei, noua probă nu pare să le fi dat prea multe bătăi de cap liceenilor. De fapt, singura modalitate în care elevul ar fi putut pica ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bacalaureat cu probleme legate de conectarea la Internet.

Posted: 19 Apr 2010 09:36 AM PDT

Proba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, a fost marcată luni de "situaţii speciale" în opt judeţe şi în Capitală, din cauza unor probleme tehnice legate de conectarea la internet, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, relatează NewsIn. "S-au înregistrat 10 situaţii speciale în opt judeţe (Argeş, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Vaslui, Vrancea, Timiş şi Suceava), respectiv în Capitală. Cu excepţia cazului din judeţul Suceava, unde începerea ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bacalaureat 2010: Proba de evaluare a competenţelor digitale va începe luni.

Posted: 16 Apr 2010 07:24 AM PDT

Pentru susţinerea ei s-au înscris 212.088 elevi, repartizaţi în 1.411 centre de examen. Pe zile, a fost stabilit următorul desfăşurător: 19 aprilie - 47.619 candidaţi, 20 aprilie - 46.072 candidaţi, 21 aprilie - 40.457 candidaţi, 22 aprilie - 30.876 candidaţi, 23 aprilie - 20.593 candidaţi, 26 aprilie - 12.380 candidaţi, 27 aprilie - 7.693 candidaţi, 28 aprilie - 4.272 candidaţi şi 29 aprilie - 2.207 candidaţi. Până la data de 14 aprilie, 114 elevi au solicitat ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursă pentru dans.

Posted: 14 Apr 2010 02:00 PM PDT

Pasiunea pentru arta dansului le-a adus şi anul acesta elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali"din Bucureşti zeci de premii la olimpiada naţională şi burse de studiu la academii internaţionale. Cu multă candoare, Ana-Maria Gergely, elevă în clasa a VII-a, care, la recenta Olimpiadă Naţională de Coregrafie şi Artă Teatrală de la Constanţa, proba Dans clasic, a obţinut premiul I, ne povesteşte cum a ales să facă balet: „De Crăciun, când aveam eu vreo patru ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicatele din învăţământ vor continua protestele.

Posted: 13 Apr 2010 11:17 AM PDT

Sindicatele din învăţământ au anunţat marţi că vor continua protestele, aceştia criticând lipsa dialogului pe marginea Legii Educaţiei. "Legea aceasta nu ne reprezintă. Pe 22 aprilie vom avea grevă de o zi în învăţământ. Recomand colegilor profesori să nu treacă notele în catalog şi să pregătească îngheţarea anului de învăţământ, dacă această lege va trece în forma ei actuală de Senat, Cameră decizională", a afirmat Marius ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Preda, despre "Distrugerea consensului privitor la educaţie".

Posted: 13 Apr 2010 01:04 AM PDT

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, într-o postare pe blogul său, că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a transformat toţi actorii sistemului în adversari ai reformei, dar că mai este o mică speranţă, respectiv ca Parlamentul să găsească consensul de care educaţia are nevoie, informează Mediafax.   Într-o postare intitulată "Distrugerea consensului privitor la educaţie", Cristian Preda aminteşte că, luni, Guvernul a adoptat un proiect de lege a educaţiei. El ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Termenul de adoptare a Legii educaţiei este 26 mai.

Posted: 12 Apr 2010 07:31 AM PDT

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca proiectul legii educaţiei naţionale elaborat de Guvern să fie înscris cu prioritate pe ordinea de zi, termenul limită de dezbatere şi adoptare în Cameră fiind 26 mai, a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardău, citat de Mediafax. Pardău a precizat că Biroul Permanent a decis să transmită de urgenţă proiectul legii educaţiei comisiilor de specialitate, dar termenele de dezbatere să fie cele normale pentru un act ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSLI: Bacalaureatul va include şi o probă transdisciplinară.

Posted: 12 Apr 2010 02:55 AM PDT

"Din cunoştinţele noastre nu există o uniformizare în interiorul liceului în funcţie de filiera parcursă de elevi. În al doilea rând, chestiunea de transdisciplinară, dacă se introduce, este binevenită pentru elevi, dar nu făcut pe copy-paste din documentele anterioare", a spus Liviu Pop pentru Mediafax. Acesta a apreciat că este necesară o corelare a bacalaureatului pentru cei care fac filiera teoretică şi tehnologică, iar modelul de bacalaureat să fie acelaşi la ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciunul dintre absolvenţii bursei Guvernul României nu a fost angajat de stat.

Posted: 08 Apr 2010 05:57 AM PDT

Din cauza dezinteresului instituţiilor implicate, niciunul dintre absolvenţii acestui program nu a fost repartizat să ocupe un post în sectorul public, condiţie impusă tinerilor chiar de către stat în schimbul bursei, iar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) solicită absolvenţilor să urmeze şi cursuri de manageri publici, ca unică soluţie de repartizare a acestora pe un astfel de post, în condiţiile în care legislaţia aferentă programului nu prevede ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De ce contestă profesorii Legea Funeriu.

Posted: 07 Apr 2010 02:00 PM PDT

Contestat de sindicate, de conducerea multor universităţi şi de partidele de opoziţie, proiectul Funeriu va ajunge pe masa Guvernului la începutul săptămânii viitoare. Textul trebuie să cuprindă modificările rezul-tate din dezbaterea publică scurtată de Guvern cu circa 10 zile faţă de cele 30 prevăzute de lege, după care va intra în procedura parlamentară. Termenul de adoptare este de 60 de zile. PSD şi PNL au ales să nu participe la dezbaterea publică, preferând să ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cupa Liceelor la Street Dance.

Posted: 07 Apr 2010 02:00 PM PDT

Devenită deja o tradiţie, Cupa Liceelor la Street Dance, care a ajuns la a patra ediţie şi este organizată de OneBeat, îşi deschide porţile pe 11 aprilie cu etapa locală. Până acum s-au înscris peste 30 de licee din ţară, dar organizatorii cred că şi alţi liceeni se vor alătura competiţiei de street dance. Prima etapă locală va avea loc sâmbătă, la Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe 17 aprilie îşi vor etala măiestria echipele din Bistriţa-Năsăud şi ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bacul internaţional, poarta spre universităţi prestigioase.

Posted: 07 Apr 2010 02:00 PM PDT

Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei" din Călăraşi este primul liceu de stat din România autorizat să organizeze Diploma Programme (DP) şi International Baccalaureate (IB). Acum, IB se susţine în două licee particulare din Capitală: Şcoala Americană şi Şcoala Internaţională „Mark Twain". Deşi acum se loveşte de alte probleme financiare, având în vedere că profesorii implicaţi în DP trebuie plătiţi, conducerea Colegiului „Barbu Ştirbei" speră să ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şcoala începe la 6 ani şi se termină la 16.

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Noua lege a educaţiei aflată în dezbatere publică propune ca toţi copiii să facă grupa pregătitoare înainte de clasa I şi că este obligatoriu să vină la şcoală până în clasa a noua. Dacă proiectul de lege promovat de ministrul Funeriu va intra în vigoare în forma actuală, grupa pregătitoare de la grădiniţă va deveni obligatorie. În funcţie de situaţia din fiecare localitate în parte, copiii de şase ani vor veni în fiecare dimineaţă la ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Olimpici pentru o zi.

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Aşa s-a întâmplat la a treia ediţie a concursului „Olim­pici pentru o zi", organizat de Şcoala Generală nr. 52 „Ian­cului" din Bucureşti, sâm­bătă. Unic în Capitală, concursul a ali­ni­at la start 13 echi­pe din şase şcoli. Fiecare echipă a fost compusă din câte patru elevi din clasele a III-a şi a IV-a, respectiv a VI‑a şi a VII-a. Timp de două ore, cei 52 de participanţi şi‑au antrenat mintea, iar în final au fost ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now