Saturday, July 3, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


DNA anchetează un caz de luare de mită la Bacalaureat, într-un liceu din Bacău

Posted: 29 Jun 2010 01:23 AM PDT

Procurorii DNA au demarat o anchetă în centrul de bacalaureat de la grupul şcolar "Al. Vlahuţă" din localitatea Podu Turcului, judeţul Bacău, ca urmare a implicării directorului liceului într-un presupus caz de luare de mită, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.
Citește mai departe...



Liceenii sectorului 2 vor oferi câte un măr fumătorilor în schimbul ţigărilor

Posted: 29 Jun 2010 08:51 AM PDT

Acţiunea tinerilor face parte din proiectul "Pentru o viaţă mai sănătoasă". La sfârşitul campaniei, ţigările vor fi arse în faţa trecătorilor.
Citește mai departe...



Directorii şi secretara unui liceu din Bacău, reţinuţi pentru luare de mită la BAC

Posted: 29 Jun 2010 11:40 AM PDT

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada martie - iunie 2010, inculpaţii au pretins şi primit de la mai multe persoane (elevi ai acestui liceu sau părinţii acestora) diferite sume de bani, în lei sau valută, în vederea
Citește mai departe...



49 de elevi au fost eliminaţi miercuri de la BAC

Posted: 30 Jun 2010 11:13 AM PDT

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, 80% dintre candidaţii înscrişi au optat pentru susţinerea probei scrise la matematică, iar 20% la istorie.
Citește mai departe...



Repartizarea computerizată la liceu 2010 VEZI REZULTATELE

Posted: 01 Jul 2010 01:38 AM PDT

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a în licee a avut loc joi. Media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50% în nota de la admitere. VEZI AICI LA CE LICEU AI FOST REPARTIZAT
Citește mai departe...



La Cluj s-au găsit 40 de lucrări xeroxate la Bac

Posted: 01 Jul 2010 05:57 AM PDT

Mai multe lucrări de la examenul de limba română de la Bacalaureat au fost trase la xerox. Foile au fost retrase din comisia de corectare.
Citește mai departe...



Toate spitalele din Prahova au fost preluate de Consiliul Judeţean

Posted: 01 Jul 2010 10:53 AM PDT

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi la ceremonia de transfer a ultimelor cinci spitale către autorităţile locale din Prahova.
Citește mai departe...



Funeriu denunţă blocarea Legii Educaţiei de senatorii PSD şi PNL

Posted: 01 Jul 2010 11:24 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îşi exprimă dezamăgirea faţă de modul în care senatorii PSD şi PNL din Comisia de învăţământ a Senatului au acţionat joi, blocând dezbaterile pe marginea noii Legi a Educaţiei Naţionale, potrivit unor surse ministeriale citate de NewsIn.
Citește mai departe...



Funeriu: BAC-ul din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an

Posted: 01 Jul 2010 11:31 AM PDT

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat din 2011 să aibă tot trei probe scrise, la care se adaugă proba la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale.
Citește mai departe...



Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri ultima probă de la Bacalaureat VEZI SUBIECTELE ŞI BAREMELE

Posted: 02 Jul 2010 12:31 AM PDT

Vineri a fost ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, adică fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real şi geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru absolvenţii de uman.
Citește mai departe...