Saturday, October 2, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studenţii au discutat cu ministrul Educaţiei despre noua Lege a Educaţiei

Posted: 28 Sep 2010 07:50 AM PDT

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Aceştia au discutat despre legea educaţiei, dar şi despre problemele studenţilor.
Citește mai departe...



Elevii unei şcoli din Constanţa au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Posted: 28 Sep 2010 11:52 PM PDT

12 elevi au ajuns marţi după-amiază, de la şcoală, la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii învaţă la şcoala generală din comuna constănţeană Nicolae Bălcescu.
Citește mai departe...



Un tânăr, bursier eminent în SUA, şomer de lux în România

Posted: 29 Sep 2010 12:13 AM PDT

Statul român a investit peste 70.000 de euro în educaţia tânărului Radu Oprea, unul dintre beneficiarii bursei speciale a Guvernului României. L-a şcolit la Los Angeles pentru ca apoi experienţa să-i fie pusă în slujba instituţiilor statului.
Citește mai departe...



Un român face implanturi wireless în reţeaua neuronală din creier

Posted: 29 Sep 2010 12:47 AM PDT

A devenit milionar în dolari încercând să descifreze misterele creierului uman. Românul Valentin Dragoi a câştigat în ultimii ani premii în valoare de aproape 5 milioane de dolari pentru activitatea sa ştiinţifică.
Citește mai departe...



Sex şi menaj pentru un loc în căminele studenţeşti ale Politehnicii

Posted: 29 Sep 2010 02:42 AM PDT

O studentă de la Universitatea Politehnica Bucureşti a dezăluit redactorilor de la Adevărul cum a obţinut un loc într-unul dintre căminele campusului Regie. Face menajul pentru colegii de cameră din cămin sau acceptă să întreţină relaţii sexuale cu ei.
Citește mai departe...



Cazarea în căminul studenţesc, mai scumpă decât chiria VEZI PREŢURILE

Posted: 29 Sep 2010 05:10 AM PDT

A început cazarea studenţilor în cămine. Deşi oferta universităţilor ar trebui să reprezinte alternativa ieftină la o chirie, în unele cazuri studenţii plătesc sume mari ca să trăiască viaţa de cămin. Spre exemplu, la Iaşi un loc de cazare poate costa şi 600 de lei pe lună.
Citește mai departe...



Primăria Capitalei poate pierde 112 milioane de euro destinaţi reabilitării şcolilor

Posted: 29 Sep 2010 09:23 AM PDT

Primăria Capitalei ar putea pierde 112,2 milioane de euro, reprezentând un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru reabilitarea şcolilor, după ce Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a descoperit că există suspiciuni de fraudă în cazul unei licitaţii.
Citește mai departe...



Pentru 180 de elevi din Hunedoara, anul şcolar a început la sfârşitul lui septembrie

Posted: 01 Oct 2010 03:08 AM PDT

Pentru 180 de elevi din Hunedoara, anul şcolar a început la sfârşitul lunii septembrie. Copii şi părinţii lor au protestat timp de mai bine de două săpătămâni pentru a rămâne să înveţe în şcoala lor, şi au obţinut ce au vrut.
Citește mai departe...



Cornea (FSLI): Boc a promis că va interveni la Comisia de învăţământ pentru legea educaţiei

Posted: 02 Oct 2010 09:13 AM PDT

Preşedintele FSLI, Aurel Cornea, a anunţat sâmbătă că premierul Emil Boc a promis, la întrevederea de sâmbătă, că va interveni la Comisia de învăţământ a Senatului pentru deblocarea lucrărilor asupra legii educaţiei naţionale, aflată de 4 luni în dezbaterea acestui for.
Citește mai departe...



Daniel Funeriu are 11 clase potrivit legii învăţământului din România VEZI VIDEO

Posted: 02 Oct 2010 11:27 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar unsprezece clase, conform legii învăţământului din România. Şi asta pentru că ministrul Educaţiei nu şi-a echivalat diplomele pe care le-a obţinut în străinătate, nici măcar după ce a preluat portofoliul Educaţiei.
Citește mai departe...