Friday, November 12, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Motivarea CCR: Angajarea răspunderii a declanşat un conflict între puteri

Posted: 12 Nov 2010 01:10 AM PST

Curtea Constituţională a prezentat, astăzi, motivarea deciziei prin care angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei a fost declarată neconstituţională. Potrivit Curţii, "nu există motivare pentru asumare, iar angajarea a declanşat un conflict între puteri".
Citește mai departe...



Geoană: Voi solicita premierului retragerea procedurii de angajare pe Legea Educaţiei

Posted: 12 Nov 2010 02:42 AM PST

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, apreciază că motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei nu este victoria sa, şi nici a Opoziţiei, ci a unui "minim bun simţ democratic", şi anunţă
Citește mai departe...



Încă un tribunal declară ilegală tăierea salariilor cu 25%. Cum comentaţi?

Posted: 12 Nov 2010 05:24 AM PST

Tribunalul din Călăraşi este a doua instituţie care dă aviz favortabil cadrelor didactice în procesul cu statul, din punctul de vedere al Legii Educaţiei. Profesorii care au câştigat procesul sunt afiliaţi ai FSLI şi Spiru Haret.
Citește mai departe...



Thursday, November 11, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O profesoară din Vaslui a fost bătută de un elev

Posted: 10 Nov 2010 08:57 AM PST

O profesoară din Vaslui a fost bătută chiar în faţa elevilor de un alt elev. Băiatul a intrat nestingherit în unitate, pentru că paznicul şcolii a fost concediat în vară, în urma reducerii posturilor.
Citește mai departe...



Părinţii refuză ca învăţătoarea grevistă să se întoarcă la catedră

Posted: 10 Nov 2010 11:48 PM PST

Reîntoarcerea la post a învăţătoarei care a stat 70 de zile în greva foamei a stârnit revolta părinţilor. O clasă I a fost desfiinţată, la începutul anului şcolar, din cauza protestului Cristianei Anghel, iar acum, părinţii ameninţă că îşi vor duce copiii la altă şcoală.
Citește mai departe...



Elevii din Mureş recunosc că au cosumat droguri, măcar o dată

Posted: 11 Nov 2010 02:08 AM PST

Consumul de droguri a devenit o modă printre elevii şcolilor din România. La Tîrgu-Mureş, 4% dintre elevii unui colegiu, au recunoscut că au consumat măcar o dată substanţe interzise. Cel mai frecvent, tinerii experimentează astfel de senzaţii la petreceri şi la concerte.
Citește mai departe...



Băsescu: Nu aş vrea să se cadă în plasa de a crede că limba maghiară este obiectivul Legii educaţiei

Posted: 11 Nov 2010 04:01 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu ar vrea ca cineva să "cadă în plasa" de a crede că învăţământul în limba maghiară este obiectivul Legii educaţiei asupra căreia Guvernul a încercat să-şi asume răspunderea, ci crearea de competenţe şi
Citește mai departe...



Lăzăroiu: Unii oameni din sistemul universitar au un comportament mafiot

Posted: 11 Nov 2010 10:03 AM PST

Consilierul prezidenţiale Sebastian Lăzăroiu a lăudat legea educaţiei propusă de Daniel Funeriu. Lăzăroiu i-a criticat pe opozanţii proiectului de lege,  mai ales pe cei din sistemul universitar despre care a spus că au "un comportament mafiot".
Citește mai departe...