Thursday, February 24, 2011

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educaţiei spune că studenţii au o reprezentare de minim 25% în consiliile facultăţilor

Posted: 17 Feb 2011 07:19 AM PST

Ministerul Educaţiei spune că, potrivit Legii Educaţiei Naţionale, studenţii au o reprezentare de minim 25% în consiliile facultăţilor, rămânând la latitudinea fiecărei universităţi ca aceasta să fie mai mare, se arată într-un comunicat de presă.
Citește mai departe...



Naveta cadrelor didactice va fi decontată în anumite condiţii

Posted: 18 Feb 2011 02:34 AM PST

Cadrele didcatice care nu au locuinţă în localitatea unde predau şi cărora autorităţile locale nu le pot asigura o casă corespunzătoare beneficiază de decontarea navetei între localitatea de domiciliu şi cea unde lucrează, se arată în instrucţiunile privind aplicarea Legii
Citește mai departe...



Spitalul din Călăraşi lucrează cu medici bulgari

Posted: 18 Feb 2011 08:51 AM PST

După ce le-am umplut staţiunile bulgarilor, ne-a venit rândul să luăm şi noi ceva de la ei. Şi nu chiar orice. Importăm medici! Doi doctori bulgari lucrează la spitalul din Călăraşi, în regim de colaborare.
Citește mai departe...



Cum arată toaleta unei şcoli în secolul XXI VEZI VIDEO

Posted: 19 Feb 2011 05:40 AM PST

Toaletă medievală pentru o şcoală din secolul 21. Aproximativ 30 de elevi din satul dâmboviţean Măgura, comuna Hulubeşti, se gândesc de două ori înainte să meargă la toaletă. Asta pentru că grupul sanitar nu are uşă, iar prin acoperişul găurit îi plouă.
Citește mai departe...



Elevii din Vâlcea îşi cumpără scutiri medicale în alb şi le completează singuri

Posted: 20 Feb 2011 09:44 AM PST

Eşti elev şi azi nu ai chef de şcoală? Cu doar 5 lei îţi poţi cumpăra chiar de la colţ de stradă o scutire medicală în alb care să îţi asigure câte zile libere vrei.
Citește mai departe...



Studenţii acuză Ministerul Educaţiei de manipulare şi ignoranţă

Posted: 21 Feb 2011 01:55 AM PST

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) acuză Ministerul Educaţiei de manipulare şi igoranţă în problema reprezentării lor în consiliile de administraţie ale universităţilor şi la decizia de alegere a rectorilor.
Citește mai departe...



Studenţii din România pot aplica pentru bursa Fulbright Junior Award în Statele Unite

Posted: 22 Feb 2011 06:08 AM PST

Comisia Fulbright din România anunţă deschiderea competiţiei pentru bursa Fulbright Junior Award 2012-2013, prin care se acordă cetăţenilor români burse pentru studii de masterat sau cercetare la universităţi din Statele Unite ale Americii.
Citește mai departe...



Profesorii vor picheta în perioada 2-4 martie sediul Ministerului Educaţiei

Posted: 23 Feb 2011 06:45 AM PST

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza, în zilele de 2, 3 şi 4 martie, acţiuni de pichetare a sediului Ministerului Educaţiei, unul dintre motivele protestului fiind refuzul autorităţilor de a reveni asupra deciziei de reducere a salariilor.
Citește mai departe...



Numărul de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratorii a crescut peste limita aşteptată

Posted: 23 Feb 2011 07:25 AM PST

Numărul de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratorii acute şi de gripă a crescut în ultima săptămână, depăşind valorile maxime aşteptate, absenteismul în şcoli fiind de 7,7% şi 5,7% în licee, potrivit Ministerului Sănătăţii.
Citește mai departe...



Inspectorul şcolar adjunct din Gorj a încasat ilegal bani pentru cursuri pe care nu le-a predat

Posted: 23 Feb 2011 10:45 PM PST

Cine împarte, parte-şi face! Pe acest principiu a mers şi inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Mitescu din Gorj, care a încasat zeci de milioane de lei vechi, pentru cursuri, pe care nu le-a predat.
Citește mai departe...