Friday, November 16, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ancheta la un liceu din Vaslui: mai multor elevi li s-a facut rau dupa administrarea unui vaccin

Posted: 16 Nov 2012 11:30 AM PST

Inspectoratul Şcolar Judetean Vaslui a declansat, vineri, o ancheta la un liceu din municipiul Vaslui, dupa ce mai multi elevi din aceeasi clasa au lesinat sau li s-a facut rau dupa administrarea unui vaccin, doua ambulante ajungând la unitatea de
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andronescu: CLASA PREGATITOARE va ramane ca prima etapa a invatamantul obligatoriu

Posted: 16 Nov 2012 07:14 AM PST

Clasa pregatitoare va ramâne ca primul an al învatamântului obligatoriu, iar la nivel national se va face un sondaj în rândul parintilor, pentru a se stabili daca aceasta va functiona în gradinite sau în scoli, a
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEZMAT total la Balul Bobocilor al Universitatii din Oradea. Au fost mimate partide de sex

Posted: 16 Nov 2012 05:43 AM PST

Discoteca No Problem s-a umplut, miercuri seara, cu sute de studenti. Asociatia Studentilor din Universitatea din Oradea a organizat o noua editie a Bobociadei, adica balului bobocilor dedicat studentilor din anul I.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE, la evaluare

Posted: 16 Nov 2012 05:27 AM PST

Evaluarea clasei pregatitoare va avea loc în perioada 23-25 noiembrie, în interval mentionat fiind examinate cadrele didactice care predau la aceasta forma de învatamânt, au declarat reprezentantii Ministerului Educatiei.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Noua Enciclopedie a Romaniei” va fi lansata marti

Posted: 16 Nov 2012 01:42 AM PST


“Noua Enciclopedie a României”, a cărei elaborare a început în urmă cu trei ani, va avea lansarea oficială marți, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, scrie Mediafax

Începând din 2009 și până în prezent, s-a desfășurat faza pregătitoare a elaborării “Enciclopediei”. În cadrul acesteia au avut loc peste 40 de dezbateri și zeci de reuniuni tematice restranse, consacrate unor capitole principale, precum apele României, solul, subsolul, populația, patrimoniul cultural și indicatorii statistico-istorici de la 1860 și până în zilele noastre.

La aceste reuniuni au participat peste 300 de personalități ale vieții științifice, culturale și artistice din mai mult de 75 de instituții academice și universitare din țară și din străinătate.

La dezbaterile pentru elaborarea “Noii Enciclopedii a României” au participat, de asemenea, peste 70 de membri ai Academiei Române.


Etnobotanicele si canabisul sunt drogurile cele mai consumate de catre elevi

Posted: 15 Nov 2012 12:33 PM PST


Raportul Agenției Antidrog privind consumul de droguri arată că în România etnobotanicele și canabisul sunt cele mai consumate droguri de către elevii de 16 ani.

Mulți tineri își injectează drogurile cu seringi refolosite, ceea ce a făcut să crească de trei ori și infecțiile cu HIV și hepatite.

Potrivit raportului, zonele cu risc foarte mare privind consumul de droguri sunt în București și IașiJudețele Cluj, Prahova, Constanța și Galați sunt și ele incluse în această hartă. Aici apar și cele mai multe probleme de sănătate în rândul consumatorilor.

România este totuși pe ultimele locuri în Europa la consumul de droguri.


Thursday, November 15, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


VIDEO. Un cercetator NASA si un om de stiinta de la CERN, mentori pentru elevii inscrisi ...

Posted: 15 Nov 2012 06:08 AM PST

80% dintre tineri considera ca sistemul de invatamant este preponderent teoretic, cu putine inclinatii practice. Aceasta perspectiva ii determina pe 71% dintre ei sa se implice in activitati extrascolare care sa le dezvolte aptitudini aplicate, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro. Prin intermediul proiectului Tech School, UPC ii sprijina pe tinerii dornici sa invete prin aplicare si ii inspira sa isi dezvolte noi aptitudini. Platforma marcheaza astazi o etapa noua de dezvoltare, ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ziua Creativitatii la Zilele Biz.

Posted: 15 Nov 2012 02:46 AM PST

Cea de-a 11-a editie a conferintei Zilele Biz se va incheia maine, 16 noiembrie, cu Ziua Creativitatii, zi care aduce in prim plan cateva dintre cele mai influente personalitati ale industriei de media, marketing si advertising din Romania. Ziua de Media&Marketing este cea mai populara zi a evenimentului, reunind in mod traditional sute de specialisti in comunicare din agentii si companii. In acest an trece dincolo de problematica industriei de advertising catre inspiratie, valori si ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Copiii reveniti din strainatate au probleme de readaptare

Posted: 15 Nov 2012 12:45 AM PST


Potrivit unui studiu, 30% dintre copiii care se întorc cu părinții din Italia sau Spania, după o experiență eșuată de migrație, au probleme de readaptare și integrare socială.

Cercetarea a fost realizată în perioada 2008 – 2012 de către asociația Alternative Sociale. Potrivit studiului, cei mai mulți dintre copii și-au dorit să plece în străinătate pentru a fi împreună cu părinții și nu pentru a avea mai mulți bani, haine noi și moderne, o casă sau o mașină mai frumoasă.

Copiii repetă cel puțin o clasă absolvită în străinătate, fără să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru, fără încredere în forțele proprii, anxioși și cu stări afective negative, rușine, tristețe, teamă sau chiar sentiment de abandon.

Dorința comună a celor mai mulți dintre ei este de a se reîntoarce în străinătate.

În aceste condiții, studiul recomandă elaborarea unei proceduri clare și transparente de reînmatriculare a copilului în sistemul educațional din România.


Absolventii de facultate ar putea fi obligati sa faca stagii de adaptare profesionala

Posted: 14 Nov 2012 12:23 PM PST


Absolvenții de învățământ superior ar putea fi obligați să facă stagii de adaptare profesională. Asta prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. 

Stagiile vor dura între șase și 12 luni și au drept scop asigurarea tranziției de la sistemul de educație la piața muncii. Perioada de stagiu se va organiza la debutul în profesie, o singură dată după fiecare formă de învățământ de nivel superior absolvită, și va constitui vechime în muncă.

Contractul de adaptare profesională va fi încheiat odată cu contractul individual de muncă. Salariul de bază lunar al stagiarului, va fi cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară, pentru un program de opt ore pe zi, respectiv de 40 de ore în medie pe săptămână.

Finanțarea stagiilor de adaptare profesională se poate face din bugetul propriu al angajatorului, din fondul social european, din bugetul asigurărilor pentru șomaj sau din sponsorizări ale persoanelor fizice sau juridice.

Proiectul de lege va fi în dezbatere publică până pe 24 noiembrie.

Foto: telegraph.co.uk


Wednesday, November 14, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Andronescu: Printre elevii premiati este cel putin un viitor premier

Posted: 14 Nov 2012 05:34 AM PST

Aproape 140 de elevi care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile scolare din anul scolar 2011-2012, scolile din care provin laureatii si profesorii care i-au pregatit au fost premiati miercuri la Guvern, valoarea premiilor fiind de peste doua milioane lei.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Interviu cu Alexandra Balahur-Dobrescu, cel mai bun student roman din strainatate

Posted: 13 Nov 2012 11:49 PM PST


LSRS a stat de vorbă cu Alexandra Balahur-Dobrescu, câștigătoarea Marelui Premiu oferit de LSRS în cadrul Ediției 2012 a Galei Studenților Români din Străinătate. Alexandra vorbește fluent 5 limbi, a lucrat ca cercetător și a predat la diferite instituții de învățământ și cercetare din Germania, Spania și Italia. Este membră în numeroase proiecte europene, naționale, private și comitete științifice de specialitate și jurnale de prestigiu. Pentru meritele sale, a primit numeroase burse la nivel național și european. 

1. Cum ai luat decizia de a te înscrie în competiția prin care se desemnează cei mai valoroși studenți români din străinătate?

Am descoperit LSRS din întâmplare și am văzut că se organiza competiția cu câteva zile înainte de termenul limită de trimitere a aplicațiilor. Am citit despre edițiile anterioare și despre câștigători și am decis să particip și eu. În primul rând, pentru că ceea ce realizasem până la acel moment se ridica la standardele impuse de participare și în al doilea rând, pentru că am apreciat filosofia LSRS și am văzut că participarea la Gală putea fi o ocazie foarte bună pentru a reintra în contact cu țara și cu alți tineri cu experiențe asemănătoare cu ale mele.

 2. Care este sentimentul pe care l-ai trăit în momentul în care ai fost premiat, în semn de recunoaștere pentru rezultatele tale academice de excepție?

Am fost foarte fericită și mândră.

3. Cum ai perceput si ce importanță a avut pentru tine recunoașterea  meritelor deosebite din activitatea ta academică de către un juriu din România?

Recunoașterea primită din partea juriului Galei LSRS 2012 a fost la fel de importantă pentru mine ca orice altă recunoaștere primită în afara țării. Mi-a dat în plus oportunitatea de a-i cunoaște pe tinerii din LSRS și de a reintra în contact cu colegii din România și cu foștii profesori, cu care am inițiat diverse proiecte. Mai mult decât atât, prin interviurile pe care le-am dat dupa Gală, am avut ocazia de a povesti dintre experiențele pe care le-am avut și de a transmite (sper) mesajul că dacă îți dorești ceva cu adevărat, poți reuși.

4. Spune-ne câteva detalii despre activitatea ta academică/profesională din ultimul an și ce planuri ai pentru 2013?

În ultimul an, am continuat cercetarea în domeniul detectării automate a emoțiilor din texte și a prelucrării textelor ce aparțin așa-numitei “Social Media”. Am participat, cu sistemele create, la diferite competiții, obținând rezultate bune și am aplicat sistemele pentru scenarii reale. Am fost invitată ca membru în board-ul de consultanță în diferite proiecte, în comitetul științific al diferitelor conferințe în domeniu, ca reviewer la diferite jurnale, în două comisii de doctorat și ca invited speaker la diferite conferințe. Am continuat să public la conferinte și în reviste de specialitate, am organizat a treia ediție a “Workshop on Computational Approaches to Subjectivity and Sentiment Analysis”, la conferința ACL 2012, ce a avut loc în Jeju, Korea, iar în prezent organizez o ediție specială a jurnalului “Computer Speech and Language” (Elsevier) și o monografie Springer. Intenționez să continui aceste activități și în 2013.

LSRS vrea să te premieze! Înscrie-te în competiție până pe 30 noiembrie! Toate detaliile despre concurs, categoriile premiate si criterii de eligibilitate le găsești pe site-ul http://gala.lsrs.ro/concurs/

 


Ziua Performantei la Zilele Biz.

Posted: 13 Nov 2012 08:50 PM PST

Miercuri, 14 noiembrie este cea de-a treia zi a conferintei Zilele Biz si este dedicata Performantei manageriale. Ziua aduce in prim-plan strategii si studii de caz din corporatii in domeniul managementului talentelor, al cresterii globale si al managementului de criza. Prima sesiune raspunde, alaturi de consultanti si top manageri, la cea mai actuala dilema a managerilor: "Supravietuire pe termen scurt vs sustenabilitate pe termen lung". Invitatii Misu Negritoiu, Ali Ergun Ergen, Alessandra ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei premiaza olimpicii romani medaliati la concursurile internationale

Posted: 13 Nov 2012 02:36 PM PST


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu va participa azi la festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul școlar 2011-2012.

În cadrul ceremoniei vor fi premiați și profesorii care i-au pregătit pe elevi pentru concursuri dar și unitățile școlare de unde provin elevii olimpici.

Ministerul Educației a anunțat că vor fi recompensați 138 de elevi care au obținut 155 de distincții. E vorba de 42 de medalii de aur și premiul I, 45 de medalii de argint și premiul II, 29 de medalii de bronz și premiul III, respectiv 39 de mențiuni.

Premiile au fost obținute la olimpiadele internaționale sau regionale de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie și astrofizică.