Saturday, November 24, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fedorca: Elevii au venit la scoala profesionala sa invete meserie, nu sa ia 200 de lei

Posted: 24 Nov 2012 10:53 AM PST

Şcoala profesionala are peste 12.000 de elevi, iar acestia au veni ca sa învete o meserie, si nu pentru cei 200 de lei pe care îi da Ministerul Educatiei, pentru ca sunt locuri unde angajatorul ofera în plus 200 de lei, masa si transport, a declarat
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PERICOLELE DIN ŞCOLI: Aproape 305.000 de elevi invata in scoli care nu au aviz sanitar

Posted: 24 Nov 2012 01:20 AM PST

Aproape 305.000 de elevi învata în scoli care nu au primit aviz sanitar, în aceasta situatie fiind 3.861 de unitati de învatamânt, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Ministerului Educatiei.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE: Ce schimbari pregateste Ministerul Educatiei

Posted: 24 Nov 2012 12:53 AM PST

Regulile de înscriere la clasa pregatitoare s-ar putea schimba din nou. Ministrul Educatiei vrea ca, de anul viitor, parintii sa îsi poata da copiii la orice scoala doresc.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, November 23, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


S-au deblocat aproximativ 400 de posturi unice in invatamantul preuniversitar

Posted: 23 Nov 2012 09:59 AM PST


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că aproximativ 400 de posturi unice în învățământul preuniversitar au fost deblocate în țară.

Andronescu a precizat că este vorba de posturi precum fochiști sau bucătari la grădinițe

Ea a afirmat că posturile au fost repartizate în funcție de nevoile fiecărui județ și de dimensiunea acestuia, scrie Agerpres.


REZIDENTIAT 2012: Cea mai mare concurenta este la stomatologie

Posted: 23 Nov 2012 05:42 AM PST

Peste 5.300 de absolventi au fost înscrisi la concursul de rezidentiat care avea loc duminica în Capitala si în alte cinci centre universitare, cei mai multi dintre ei, respectiv 4.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare. ...

Posted: 23 Nov 2012 02:45 AM PST

Ministerul Educatiei schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare, potrivit secretarului de stat pentru invatamantul preuniversitar, Stelian Fedorca, citat de HotNews.ro. Acesta a declarat ca de la anul "se revine la vechea metodologie de inscriere la scoala", existenta pana la criteriile introduse anul trecut. Se renunta astfel la cele patru etape de inscriere, la criteriile de departajare conform carora au prioritate la inscriere copiii orfani, din familii monoparentale sau care au un ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Conferinta de incheiere a proiectului „Formarea profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar pentru noi oportunitati de dezvoltare in cariera”

Posted: 23 Nov 2012 12:39 AM PST

Conferinţa de încheiere a proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră" se desfăşoară, vineri, 23 noiembrie 2012, la Hotel Ibis - Palatul Parlamentului din Capitală. În deschiderea conferinţei va lua cuvântul doamna Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


ANOSR cere retragerea proiectului de lege privind stagiile de adaptare profesionala

Posted: 22 Nov 2012 07:59 PM PST


Alianta Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită retragerea proiectului de lege privind stagiile de adaptare profesională și constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Educației, studenților și angajatorilor în vederea elaborării unui nou proiect care să protejeze tinerii și să reglementeze în mod eficient desfășurarea stagiilor de practică pe perioada studiilor și/sau ulterior acestora.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii, absolvenții de învățământ superior ar putea fi obligați să facă stagii de adaptare profesională, în baza unui contract, pentru o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni, la finalul căreia vor fi evaluați și vor obține un calificativ.

Prin proiectul de lege tinerii ar putea fi puși la plată dacă nu rămân angajați pe termen lung în unitatea în care și-au făcut stagiul iar dacă stagiarul dorește să schimbe sau să renunțe la locul de muncă dupa finalizarea stagiului, poate fi obligat să plătească cheltuielile aferente formării.


Thursday, November 22, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


GOOGLE PREMIAZA ELEVII ROMANI cu potential deosebit in domeniul stiintific si inginerie

Posted: 22 Nov 2012 04:38 AM PST

Google organizeaza în perioada 29 - 30 noiembrie, la Zurich, un eveniment dedicat celor 24 de elevi câstigatori care au dat dovada de un potential deosebit în domeniul stiintific si în inginerie la cea de-a treia editie a Premiilor Europene
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisia Europeana: Romanii, CODAŞI LA EDUCATIE

Posted: 22 Nov 2012 01:41 AM PST

Suntem codasi la educatie. Peste 40% dintre adolescentii români de 15 ani nu au competente adecvate de citire, matematica sau stiinte, arata un raport al Comisiei Europene.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Acord Romania - UNESCO privind infiintarea unui institut de cercetari fundamentale in domeniul fizicii sub egida UNESCO

Posted: 21 Nov 2012 02:29 PM PST

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, şi directorul general UNESCO, doamna Irina Bokova, au semnat miercuri, 21 noiembrie, un acord privind înfiinţarea la Măgurele a Institutului de Cercetări Fundamentale în domeniul Fizicii, la nivel de institut UNESCO de gradul II.


A.G Billig – primul debut literar international made in Romania

Posted: 21 Nov 2012 01:38 PM PST


A.G. Billig este prima scriitoare autohtonă al cărei volum de debut apare direct în limba engleză, fiind disponibil pe tot mapamondul.

Lansat pe 13 noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul "Four Doors and Other Stories" ("Patru Uși și alte povești") include douăsprezece povestiri scurte, ce au ca temă principală iubirea.

A.G. Billig spune că, dincolo de satisfacția personală, izbânda ei îi va motiva și pe alți tineri să își urmeze visele și va contribui la schimbarea mentalității conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

"Four Doors and Other Stories" este disponibilă pe toate marele rețele de distribuție on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble. Mai multe despre autoare, găsiți pe site-ul oficial:www.agbillig.com și pagina de facebook, www.facebook..com/A.G.Billig.


O noua librarie de carte franceza va fi inaugurata vineri in Capitala

Posted: 21 Nov 2012 12:45 PM PST


O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezența scriitorului Pascal Bruckner, scrie Agerpres.

Pentru publicul larg, librăria Kyralina va fi deschisă începând de sâmbătă, iar circa 80% dintre titluri vor fi în limba franceză. La acestea se adaugă și câteva în limba germană și  traduceri în română ale unor scrieri franceze, germane din literatura clasică și contemporană.

Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiane, cât și prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărților de copii și al benzilor desenate.

Librăria se adresează mai ales francofililor și germanofililor din România, dar și expaților francofoni și germanofoni din țara noastră.

Foto: globus.jutarnji.hr