Saturday, December 1, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Guvernul cauta solutii sa-i scoata pe studenti la vot

Posted: 01 Dec 2012 07:35 AM PST


Guvernul vrea să declare ziua de luni, 10 decembrie 2012, drept zi liberă în universități. Și asta pentru ca studenții care învață în alte zone decât cele de domiciliu să aibă posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare în localitățile lor și să poată reveni în timp util, marți, la cursuri.

Decizia nu a fost încă reglementată de Guvern, dar ministrul Educației Ecaterina Andronescu a fost de acord cu această propunere.

Solicitarea pentru acordarea unei astfel de zi libere i-a fost adresată premierului Victor Ponta, sâmbătă dimineața, de către unul dintre tinerii care vizitau sediul Guvernului cu ocazia “Zilei Porților Deschise”.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România  așteaptă “un răspuns concret” din partea Guvernului la solicitarea privind acordarea gratuității pe transportul în comun, în perioada 7-10 decembrie, se arată într-un comunicat ANOSR.

Foto: newstank.co.uk


Ecaterina Andronescu, la Alba Iulia: Le doresc romanilor sa nu le fie niciodata inselate asteptarile

Posted: 01 Dec 2012 04:42 AM PST

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbata, la Alba Iulia, ca le doreste românilor "sa nu le fie niciodata înselate asteptarile", iar celor care se angajeaza în viata publica "sa se tina de
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, November 30, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Concursul Google de Ziua Romaniei a fost castigat de o eleva suceveana

Posted: 30 Nov 2012 10:04 AM PST


Un desen realizat de Iasmina Maria Răceanu, elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava a fost desemnat câștigător al concursului “Doodle 4 Google”.

Logo-ul va fi publicat pe pagina de start a Google România, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Iasmina Răceanu a primit de asemenea un premiu în valoare de 15.000 de lei și o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru școala unde învață.

 

 


Thursday, November 29, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevul din Constanta PRINS BEAT LA ORE, eliminat de la cursuri pentru o saptamana

Posted: 29 Nov 2012 06:27 AM PST

Elevul de clasa a X-a de la un liceu din Constanta care a venit baut la scoala, având o alcoolemie de peste doi la mie în sânge, a fost eliminat de la cursuri pentru o saptamâna si i-a fost scazuta nota la purtare.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Precizari referitoare la unele informatii eronate aparute in publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung

Posted: 29 Nov 2012 06:11 AM PST

În Departamentul de Chimie Analitică din Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, colectiv în care lucrează, din 1993, şi doamna Aurelia Cristina Nechifor, au fost abordate, în cercetarea ştiinţifică, teme legate de particule feromagnetice şi ferofluide, încă din 1991.


Andronescu, despre ACUZATIA DE PLAGIAT: "Un scenariu care se repeta ca si in cazul Ponta"

Posted: 29 Nov 2012 03:30 AM PST

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pentru NewsIn, cu privire la articolul din cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung potrivit caruia ar fi plagiat, ca este o chestiune de "campanie", "un scenariu care se repeta ca si în cazul Ponta".
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Frankfurter Allgemeine Zeitung semnaleaza un nou posibil caz de plagiat in Guvernul Ponta

Posted: 29 Nov 2012 01:22 AM PST


Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung semnalează joi, citând site-ul Integru.org, un nou posibil caz de plagiat în Guvernul Ponta.  Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a fost descoperită cu pasaje copiate în publicațiile sale științifice.

Platforma integru.org  a analizat un articol de cinci pagini din revista "Analytical Chemistry" intitulat "Synthesis of TBP-Based Ferrofluids".  Acesta descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub îndrumarea doamnei ministru. Articolul semnat de Andronescu și Nechifor a fost analizat de oameni de știință din Germania, Canada, Marea Britanie și SUA. Aceștia au comparat textul cu sursele și au ajuns la concluzia că părți importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință.

Articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu a fost inclus în lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Ecaterina Andronescu a fost numită la șefia Educației în Romania în luna iulie după ce Corina Dumitrescu și Ioan Mang au fost retrași din cauză de plagiat.

Când două Comisii independente, printre ele Consiliul de Etică al Universității București, au constatat că peste jumătate din lucrarea de doctorat a premierului Ponta din 2003 a fost plagiată, Comisia de Etică a ministerului condus de Ecaterina Andronescu a decis că lucrarea ar fi în regulă conform legislației de atunci. Cazul e închis, a explicat doamna ministru.


Frankfurter Allgemeine Zeitung: Noi ACUZATII DE PLAGIAT pentru ministrul Ecaterina Andronescu

Posted: 29 Nov 2012 01:14 AM PST

Un nou posibil caz deplagiat o are în centru pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, care ar fi copiat mai multe pasaje în publicatiile sale stiintifice. Informatia apare în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de platforma Integru.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii vor gratuitate la transportul in comun si o zi libera pentru a putea vota

Posted: 28 Nov 2012 03:39 PM PST


Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România arată, într-un comunicat de presă citat de Mediafax, că studenții care învață în altă localitate decât cea în care au domiciliul stabil nu vor putea vota acolo unde studiază, chiar dacă au viză de flotant.

Astfel, studenții cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localitățile de domiciliu și vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.


Cartile care apar cu ziare vor disparea de pe piata in maximum un an

Posted: 28 Nov 2012 03:18 PM PST


Cărțile care apar alături de ziare sunt la final de carieră și vor dispărea de pe piață în următorul an. Și asta pentru că cei care le cumpărau, în general oameni care nu intră în librării, și-au umplut bibliotecile, a declarat pentru  Mediafax Mario De Mezzo, președintele Uniunii Editorilor din România.

Cea mai mare problemă cu aceste cărți este că învață publicul cu o mentalitate greșită. Ajung să nu aprecieze cartea la valoarea ei și așteaptă s-o ia cu trei lei, spune Mario De Mezzo.

Pentru a deveni rentabile la prețuri mici, cărțile respective au fost publicate în tiraje de 60.000-100.000 de exemplare. Cărțile cu ziarele au început cu tiraje de 120.000 de exemplare, iar în prezent au scăzut pe la 40.000.

Foto: guardian.co.uk


AI LUAT 10, PRIMEŞTI O PLACINTA: Oferta inedita pentru elevi

Posted: 28 Nov 2012 01:32 PM PST

Ai luat nota 10, primesti o placinta gratis. Este initiativa unei firme din comuna Telciu, judetul Bistrita-Nasaud. Conducerea scolii spune ca elevii se straduiesc sa ia 10 de când sunt rasplatiti cu produse de patiserie.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now