Friday, December 7, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Vizita Secretarului de stat Stelian Fedorca in judetul Salaj

Posted: 07 Dec 2012 06:51 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, s-a întâlnit vineri, 7 decembrie, la Zalău, cu reprezentanţii companiei Tenaris - Silcotub, partener într-o serie de proiecte educaţionale derulate de Inspectoratul Şolar Judeţean Sălaj şi unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj.

BACALAUREAT 2013. A incercat sa copieze la SIMULARE. Ce va pati elevul

Posted: 07 Dec 2012 03:26 AM PST

BACALAUREAT 2013 Un elev din Gherla a fost exclus de la simularea examenului de bacalaureat dupa ce a fost surprins încercând sa copieze la proba de limba româna.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PLAGIAT ECATERINA ANDRONESCU. Ministrul Educatiei pierde din portofoliu trei articole

Posted: 07 Dec 2012 12:52 AM PST

Conducerea Institutului pentru Fizica Materialelor a decis joi ca angajatii institutiei se fac vinovati de autoplagiat si va cere vineri retragerea celor trei articole semnate de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, care au fost publicate în reviste stiintifice.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De anul viitor, elevii ar putea avea liber pe 6 decembrie

Posted: 07 Dec 2012 12:00 AM PST


Ne plac zilele libere și căutăm motive să facem rost de ele.

După ce studenții au cerut liber în lunea de după alegeri și au primit, și elevii vor să lipsească de la școală, de Sfântul Nicolae. În acest sens, conducerea Inspectoratului Școlar București vrea să propună Ministerului Educației ca începând cu noul an școlar 2013-2014 , ziua de 6 decembrie în școli să nu se mai țină ore , iar elevii să participe la activități specifice celor din programul Școala altfel.

Asta înseamnă vizite la muzee, la film sau activități în aer liber.

90% dintre copiii din Romania invata dupa manuale vechi

Posted: 06 Dec 2012 12:48 PM PST


90% dintre copiii din România învață după manuale vechi, jumătate dintre ele fiind uzate moral, a declarat pentru Mediafax, Mario De Mezzo, președintele Uniunii Editorilor din România.

Din punctul de vedere al conținutului, ultimele editări ale manualelor s-au făcut în anul 2006, iar cele mai vechi, care încă se găsesc pe bănci, sunt din 1996

Mezzo spune că toate statisticile arată că țara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de carte. În total, vânzările de carte din România sunt de aproximativ 100 de milioane de euro, din care manualele reprezintă în jur de patru milioane de euro (circa de 4%).

Thursday, December 6, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Secretarul de stat Stelian Fedorca a asistat la o lectie de invatare pe suport virtual

Posted: 06 Dec 2012 03:15 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, a participat joi, 6 decembrie, la deschiderea celei de-a doua etape a proiectului „Punem educaţia pe primul loc". Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul Economic „Partenie Cosma" din Oradea, în prezenţa autorităţilor locale şi a partenerilor proiectului, companiile HP România, Intel România, Microsoft şi Softwin (prin divizia educaţională INTUITEXT).

VESTE BUNA PENTRU ELEVI: 6 decembrie ar putea deveni zi fara cursuri

Posted: 06 Dec 2012 02:01 AM PST

Şeful ISMB, Constantin Traistaru, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca va propune Ministerului Educatiei ca începând din anul scolar 2013-2014, în ziua de 6 decembrie unitatile de învatamânt sa nu mai organizeze cursuri, ci alte
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania vrea sa aloce mai multi bani pentru cercetare

Posted: 06 Dec 2012 12:09 AM PST


România vrea să aloce mai mulți bani pentru cercetare.  Astfel până în 2020 fondurile acordate acestui domeniu ar trebui să ajungă la 2% din produsul intern brut.

Potrivit lui Viorel Dobrescu, directorul în Ministerul Afacerilor Europene, anul trecut ponderea în PIB a fost de doar 0,48%.

El a mai spus că România se situează pe locul 27 la performanța în domeniul inovării, nivelul fiind cu 50% sub cel al mediei Uniunii Europene.

Un olimpic a aprins luminile de Sarbatori din Capitala

Posted: 05 Dec 2012 03:17 PM PST


Cosmin Gramatovici, un elev olimpic la matematică a aprins cele 2,7 milioane de beculețe de pe marile bulevarde din Capitală. Alături de Sorin Oprescu, primarul general, la evenimentul din Piața Universității a fost prezent și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Cosmin, în vârstă de 16 ani, este elev la Colegiul Național „Tudor Vianu" din Capitală și provine dintr-o familie de olimpici, fratele său mai mic fiind, de asemenea, premiat la concursuri.

 

 

 

Studentii din Timisoara nu vor mai putea petrece dupa miezul noptii in campusuri

Posted: 05 Dec 2012 12:51 PM PST


De la anul, studenții din Timișoara își vor lua adio de la nopțile pierdute prin barurile, cafenele și discotecile deschide în interiorul campusurilor. Acestea își vor închide porțile după ora 24 și nu vor mai funcționa cu program nelimitat. Decizia a fost luată în consiliul local al municipiului de județ.

De asemenea, tinerii nu își vor mai putea cumpăra nici băuturi alcoolice de la magazinele sau barurile aflate în incinta campusurilor universitare.

Inițiativa primăriei este susținută și de rectorii centrelor universitare. „Aveam nevoie de astfel de măsuri. Nu este normal ca astfel de localuri să fie deschise la câțiva centimetri de căminele studențești. În mod normal barurile ar trebui să fie poziționate la o distanță de 50-100 de metri de căminele studențești", a declarat pentru Gândul Viorel Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

O palma data copilului va costa parintele 5.000 de lei

Posted: 05 Dec 2012 12:42 PM PST


Ministerul Muncii vine cu reguli noi pentru părinți și profesori. Practic, cine lezează imaginea copilului este pasibil de amendă.

De exemplu, părintele care-și lovește copilul ar putea plăti la bugetul de stat 5.000 de lei.  Profesorul care agresează elevul riscă să fie amendat cu până la 2.500 de lei, iar părinții care pleacă în străinătate și nu anunță primăriile ar putea plăti pentru asta până la 1.000 de lei.

Reprezentanții ministerului Muncii spun că, prevederile incluse în noua lege de Protecție a Copilului,  ar urma să stopeze abuzurile comise asupra minorilor.

Legea condiționează și apariția celor mici în spectacole sau reclame. Astfel, părinții ar putea avea nevoie de autorizație de la stat pentru a-și face copilul vedetă.

Legea Protecției Copilului este în dezbatere publică de mai bine de un an. Pentru a putea fi aplicat, actul normativ mai trebuie să primească avizul Parlamentului.

Wednesday, December 5, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea alternativa, locul unde studentii au libertate totala

Posted: 05 Dec 2012 12:01 AM PST


Nu primesc note, nu sunt stresați de nicio sesiune. Însă au teme pentru acasă, unele destul de neconvenționale, cum ar fi să redecoreze o încăpere din universitate

La universitatea alternativă a organizației CROS se predă și se învață individualizat.

Tinerii pot absolvi facultatea într-un an sau în trei, în funcție de ritmul de învățare pe care și-l propun.

Chiar dacă nu are acreditare de la Ministerul Educației, universitatea este în strânsă legătură cu mediul de afaceri, având traineri care vin direct din companii.

Taxa anuală de studiu este de 500 de euro pe an.

Olimpicii Romaniei, premiati de Fundatia Lumina.

Posted: 04 Dec 2012 11:23 PM PST

Miercuri, 5 decembrie 2012, in cadrul unei ceremonii gazduite de Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din Bucuresti, olimpicii nationali si internationali ai Romaniei vor fi premiati pentru performantele deosebite obtinute la aceste concursuri. Evenimentul este dedicat elevilor institutiilor de invatamant Lumina (Liceul International de Informatica din Bucuresti, International School of Bucharest si Liceul International de Informatica din Constanta) care prin efortul si talentul lor au ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii vor avea liber pe 10 decembrie​

Posted: 04 Dec 2012 01:31 PM PST


Guvernul a fost de acord cu propunerea asociațiilor studențești care au cerut suspendarea cursurilor universitare în ziua de după alegeri. În felul acesta tinerii vor putea să meargă acasă pentru a vota și apoi să revină în centrele universitare.

Facultățile vor stabili ziua în care se vor recupera cursurile.

Solicitarea pentru acordarea unei astfel de zi libere i-a fost adresată premierului Victor Ponta, sâmbătă dimineața, de către unul dintre tinerii care vizitau sediul Guvernului cu ocazia “Zilei Porților Deschise”. Același tânăr i-a mai cerut premierului ca studenții care vor merge acasă să voteze să poată călători gratuit cu trenul.

Guvernul nu a decis, în cele din urmă, nimic în privința gratuității transportului.

Tuesday, December 4, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Participarea ministrului Educatiei, doamna Ecaterina Andronescu, la Gala Premiilor de Excelenta a Fundatiei „Acad. Marin Voiculescu” / Educatie - Sanatate - Cultura

Posted: 04 Dec 2012 05:59 AM PST

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, va participa miercuri, 5 decembrie, la Gala Premiilor de Excelenţă a Fundaţiei „Acad. Marin Voiculescu", ce se va desfăşura cu începere de la ora 12.00, la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia (etaj 1).

ALEGERI PARLAMENTARE 2012 Studentii, LIBERI pe 10 decembrie

Posted: 04 Dec 2012 05:32 AM PST

Guvernul a aprobat o nota întocmita de Ministerul Educatiei, prin care se propune suspendarea cursurilor în învatamântul superior în data de 10 decembrie 2012, urmând ca recupearea acestor cursuri sa fie decisa de fiecare
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii care aduc in scoli pocnitori, sanctionati drastic, pana la exmatriculare

Posted: 04 Dec 2012 05:13 AM PST

Introducerea în incinta unitatii de învatamânt a petardelor si a pocnitorilor este strict interzisa, iar elevii care vor ignora avertizarea vor fi aspru sanctionati, riscând chiar exmatricularea, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a modificat procedura de transfer a elevilor de la o scoala la alta.

Posted: 04 Dec 2012 03:22 AM PST

Transferul unui elev se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care pleaca acesta si cu aprobarea celui de la scoala unde se muta, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, prin care sunt schimbate conditiile valabile pana acum, potrivit Mediafax. Pana la aparitia noului ordin, transferul elevilor se facea numai cu aprobarea ambelor unitati de invatamant, nu si a consiliului de administratie. Ordinul privind modificarea regulamentului de organizare si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a simplificat procedurile de transfer al elevilor de la o scoala la alta

Posted: 03 Dec 2012 11:05 PM PST


Ministerul Educației a simplificat procedurile prin care elevii se pot transfera de la o școală la alta sau de la o specializare la alta.

Potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial și pe edu.ro, elevii se pot transfera cu avizul consultativ al consiliului de administrație al școlii de la care se face transferul și cu aprobarea consiliului de administrație al școlii la care se face transferul.

Transferul elevilor în timpul anului școlar se poate efectua în mod excepțional la schimbarea domiciliului părinților copilului într-o altă localitate, alt sector al Capitalei, la recomandarea de transfer eliberată eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de Direcția de Sănătate Publică, de la învățământul de artă sau sportiv, de la clasele de învățământ liceal la clasele de învățământ profesional, de la învățământul intensiv sau bilingv la alte profiluri, dar și în situații excepționale cu aprobarea consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar.

Până la apariția ordinului, elevii aveau nevoie pentru a se transfera atât de aprobare din partea consiliului de administrație al școlii de unde plecau, dar și de aprobare din partea consiliului de administrație al școlii unde urmau să învețe.