Saturday, December 22, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Guvernul trece institutele nationale de cercetare-dezvoltare in coordonarea Ministerului ...

Posted: 22 Dec 2012 07:28 AM PST

Guvernul a trecut toate institutele nationale de cercetare-dezvoltare in coordonarea Educatiei Toate institutele nationale de cercetare-dezvoltare vor fi trecute in coordonarea Ministerului Educatiei, iar Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica va fi desfiintata, a decis Guvernul prin ordonanta de urgenta care stabileste noua structura guvernamentala, conform mediafax. "In termen de 30 de zile, prin hotarari ale Guvernului, trec in coordonarea Ministerului Educatiei institutele ...

Friday, December 21, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


"Te iubeste mama", proiectul prin care elevii VOR PUTEA COMUNICA cu parintii aflati in strainatate

Posted: 21 Dec 2012 05:15 AM PST

Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar, Stelian Fedorca, a semnat un acord de parteneriat privind implementarea proiectului "Te iubeste mama", care apartine L`Associazione delle Donne Romene in Italia - A.D.R.I.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANOSR acuza Guvernul de POLITIZAREA universitatilor. VEZI MODIFICAREA la Legea Educatiei Nationale

Posted: 21 Dec 2012 01:26 AM PST

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR) considera ca Guvernul României a abuzat de atributiile sale si a dat unda verde politizarii universitatilor prin Ordonanta de Urgenta nr.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul amana alocarea de cupoane sociale pentru educatie

Posted: 20 Dec 2012 03:29 PM PST


cupoane_socialeStatul nu va acorda, de la 1 ianuarie, 500 euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut, cum era obligat prin lege. 

Decizia a fost luată prin ordonanță de urgență, aprobată în ședința de marți.

Preșcolarii din familii cu venituri mici vor primi cupoanele sociale abia la sfârșitul anului viitor. Suma se depune într-un cont de depozit deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre părinți. Titularul contului este singura persoană care poate solicita sume din acest cont și numai după vârsta de 16 ani.

Guvernul isi asuma pentru prima data organizarea unui muzeu al comunismului

Posted: 20 Dec 2012 03:20 PM PST


guvernPentru prima dată în ultimii 23 de ani, Guvernul României își asumă, prin programul de guvernare pentru 2013-2016, organizarea unui muzeu al comunismului. 

Documentul, va fi supus aprobării Parlamentului vineri, 21 decembrie 2012.

În ultimele luni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc  a demarat o serie de acțiuni menite să sensibilizeze factorii decizionali și să informeze publicul larg asupra necesității înființării unui muzeu dedicat victimelor comunismului, dar și să obțină soluții viabile de valorificare muzeală.

Timisoara a intrat oficial in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021

Posted: 20 Dec 2012 03:02 PM PST


timisoara

Timișoara și-a depus candidatura pentru a deveni "Capitala Culturală Europeană în 2021".

Primarul Nicolae Robu a semnat Carta prin care orașul de pe Bega s-a înscris oficial în competitiția culturală. La eveniment au mai participat și consuli, primari din regiune, din țară și din străinătate, scrie Mediafax.

În 2021, țările care vor găzdui cele două capitale culturale vor fi România și Grecia. Timișoara va avea ca și contracandidate orașele Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Iași.

 

Universitatea “Babes-Bolyai” nu mai poate asigura finantarea pentru doctoranzii plecati in afara tarii

Posted: 20 Dec 2012 12:47 PM PST


babes_bolyaiUniversitatea clujeană “Babeș-Bolyai” și-a anunțat doctoranzii care urmează cursuri la instituțiile de învățământ din Europa, că nu le mai poate asigura finanțarea. În această situație se regăsesc aproximativ 200 de persoane, care vor fi nevoite să se întoarcă în România dacă nu își pot susține singure stagiul de studii.

Universitatea a ajuns să ia această decizie din cauză că nu și-a recuperat aproximativ 15 milioane de euro de la Ministerul Muncii pentru burse.

"Pe baza proiectelor depuse pe programul POSDRU pentru dezvoltarea resurselor umane, UBB trebuia să primească încă din februarie circa 60 de milioane de lei, adică vreo 15 milioane de euro, de la Autoritatea de Management, adică de la Ministerul Muncii. Noi am plătit din fondurile universității respectivele sume, însă acum, fiind final de an, s-au terminat banii universității pentru astfel de proiecte. Nu mai avem de unde să acoperim aceste chltuieli", a precizat  Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB, citată de Adevărul.

Thursday, December 20, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Reforma in EDUCATIE: Ecaterina Andronescu a facut LEGALE incompatibilitatile

Posted: 20 Dec 2012 10:23 AM PST

Ministrul Ecaterina Andronescu a promovat, in ultimele zile ale mandatului, o ordonanta de urgenta care a modificat câteva reguli extrem de importante în Învatamânt, scotând, printre altele, din Legea Educatiei Nationale
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Invatatoarea din Capitala care a lipit banda adeziva pe gura unui copil si-a dat demisia

Posted: 20 Dec 2012 08:02 AM PST

Învatatoarea de la Şcoala 114 din sectorul 5 care a lipit banda adeziva pe gura unui copil cu dizabilitati si-a dat demisia, a anuntat, joi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). 
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ecaterina Andronescu le da rectorilor voie sa fie PARLAMENTARI. ...

Posted: 20 Dec 2012 07:18 AM PST

UPDATE Ordonanta nu se aplica retroactiv, astfel ca cei patru parlamentari-rectori din legislatura trecuta acuzati de incompatibilitate, ale caror procese sunt inca pe rol, mai pot fi declarati incompatibili, daca va exista o decizie definitiva a justitiei in acest sens, spun sursele Romaniei libere. De altfel, Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei in primul guvern Ponta, este unul dintre cei patru rectori vizati. De asemenea, modificarea legislativa nu o scapa de acuzatiile de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Copiii cu probleme de obezitate si parintii lor pot primi consiliere gratis

Posted: 19 Dec 2012 01:02 PM PST


copii_obeziCopiii supraponderali și obezi și părinții acestora vor fi consiliați psihologic, medical, nutrițional și sportiv în cadrul campaniei “Trăim sănătos!”. Acțiunea este lansată de Fundația Wings și Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și promovarea Programelor și Strategiilor.

Programul împotriva obezității infantile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șase și 14 ani din București, în prezent fiind vorba de un proiect pilot.

Datele recente arată că 50 la sută dintre români sunt supraponderali și 25 la sută sunt obezi.

Persoanele care vor să intre în program se pot înscrie pe site-ul fundației www.fundația-wings.ro.

Wednesday, December 19, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


GUVERNUL PONTA II. Remus Pricopie, ministrul Educatiei. Ce declara despre PLAGIATUL lui Victor Ponta

Posted: 19 Dec 2012 03:45 AM PST

Remus Pricopie (42 de ani) a fost propus de Victor Ponta pentru functia de  ministru al Educatiei. Rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din februarie anul acesta, Pricopie a fost vicepresedintele Departamentului de Educatie al PSD, decan al
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cursuri suspendate, in zeci de scoli din Botosani si Vaslui.

Posted: 19 Dec 2012 03:41 AM PST

Inspectoratele scolare judetene din Botosani si Vaslui au anuntat ca activitatea a fost suspendata, miercuri, in 79 de unitati de invatamant, din cauza vremii nefavorabile, iar joi nu se vor face cursuri in zece scoli din Botosani, informeaza Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax. Astfel, conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, miercuri, pana la ora 15.00, activitatea a 79 de unitati de invatamant din judetele Botosani si Vaslui era afectata de conditiile meteorologice ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un nou proiect va facilita comunicarea dintre parintii plecati la munca, in Italia, si copiii ramasi acasa

Posted: 19 Dec 2012 12:22 AM PST


parinti_plecati_la_muncaCopiii care au părinți care muncesc în Italia pot comunica pe internet cu aceștia, prin intermediul bibliotecilor. Ministerul Muncii a semnat ieri un acord de parteneriat cu Asociația Femeilor Românce din Italia , pentru promovarea acestui proiect.

Proiectul “Te iubește mama!” se derulează în prezent cu sprijinul bibliotecilor publice din cadrul Programului Național Biblionet, scopul acestuia fiind să prevină și să reducă numărul de sinucideri în rândul copiilor rămași în România.

Patru biblioteci din Milano și cinci biblioteci din județele Dolj, Gorj, Neamț, Satu Mare și Suceava asigură contactul copiilor cu părinții, punând la dispoziție calculatoarele din dotare și accesul la Skype.

Tuesday, December 18, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


SCANDAL la IICCMER: Cercetatorii acuza conducerea ca da cu PUMNUL IN MASA

Posted: 18 Dec 2012 05:58 AM PST

Un grup de cercetatori acuza actuala conducere a IICCMER de haos în organizarea institutiei, de lipsa unui plan de cercetare si de faptul ca încurajeaza evenimentele de tip "petarda".
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ELEV CU DIZABILITATI, batut de invatatoare

Posted: 18 Dec 2012 01:37 AM PST

Ancheta în cazul învatatoarei acuzate ca ar fi batut un elev cu dizabilitati. O comisie a Inspectoratului Şcolar Bucuresti cerceteaza sesizarea facuta de parintii baiatului si reprezentantii Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Incepe vacanta de iarna

Posted: 18 Dec 2012 01:37 AM PST


vacanta_de_iarnaElevii și preșcolarii vor intra de vineri în vacanța de iarnă și vor reveni în bănci pe 14 ianuarie 2013.

 Vor intra în vacanță și studenții universităților de stat și particulare, data fiind stabilită de conducerile senatelor instituțiilor de învățământ superior.

Potrivit ministerului educației, vacanța de primăvară va fi între 5 și 14 aprilie. Săptămâna 1 – 5 aprilie va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

În perioada 2 – 7 aprilie 2013, Ministerul Educației organizează etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare. Ordinul MECTS mai prevede că tezele din semestrul al doilea se vor susține de regulă până la data de 25 mai 2013.

Potrivit ordinului de ministru, anul școlar în curs se va încheia pe data de 21 iunie. Vacanța mare va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 15 septembrie, urmând cA pe data de 16 septembrie să înceapă anul școlar 2013-2014.