Saturday, January 5, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Andrei Marga si ICR, acuzati ca aranjeaza concursurile pentru posturile in strainatate

Posted: 05 Jan 2013 08:14 AM PST

Andrei Marga, implicat într-un nou scandal! Presedintele Institutului Cultural Român este acuzat ca si-a promovat apropiatii în functii cheie. Acestia ar fi ocupat posturile vacante înainte de desfasurarea concursului.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Simularile pentru examenele nationale vor incepe in Bucuresti pe 30 ianuarie

Posted: 04 Jan 2013 01:35 PM PST


examene_nationaleInspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat vineri pe site-ul oficial, că elevii bucureșteni vor susține simularea la limba și literatura română pentru examenele naționale, bacalaureat și evaluarea națională, pe 30 ianuarie.

Data anunțată pentru simularea probei de matematică este 1 februarie, în timp ce pe 22 aprilie se va aplica în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare din rețeaua școlară a Capitalei simularea probei de informatică.

Friday, January 4, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Spagarii de la Universitatea Hyperion, care vindeau licente, condamnati la inchisoare cu suspendare

Posted: 04 Jan 2013 08:07 AM PST

Tribunalul Dolj a emis sentinta în dosarul spagii de la Universitatea Hyperion din Bucuresti, dosar în care fosta directoare a Muzeului din Caransebes, Nicoleta Guma si un profesor universitar, Gheorghe Stancu, au fost acuzati ca au vândut licente cu 1500
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: SIMULAREA examentului pe 30 ianuarie

Posted: 04 Jan 2013 03:55 AM PST

BACALAUREAT 2013. Simularea la limba si literatura româna pentru examenele nationale - bacalaureat si evaluarea nationala - pentru elevii bucuresteni va fi sustinuta în 30 ianuarie, potrivit unei note publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anul acesta, excursiile cu elevii se vor realiza prin intermediul agentiilor de turism

Posted: 03 Jan 2013 03:02 PM PST


excursiiVremurile în care învățătorii și profesorii organizau excursii sau tabere școlare vor deveni doar o amintire.

Din acest an, acestea vor fi organizate numai prin intermediul agențiilor de turism. În acest sens ANAT a încheiat un protocol cu Ministerul Educației.

Profesorii sunt de părere că încheierea unui astfel de protocol nu poate fi decât în beneficiul elevilor.

Concret, toate inspectoratele școlare județene vor primi o dispoziție prin care, orice excursie sau deplasare, care implică elevi, nu se mai poate organiza, decât cu un dosar, aferent fiecărei deplasări. Dosarul trebuie să conțină licența de turism a agenției și polița de asigurare.

Totodată, ANAT și Ministerul Educației vor colabora în domeniul derulării activității de practică în unitățile din turism și a cursurilor de formare în domeniul turismului, destinate elevilor și cadrelor didactice.

Liderii etniei tatare vor ca limba tatara sa faca parte din planul-cadru de invatamant

Posted: 03 Jan 2013 01:36 PM PST


Amet_AledinÎn România, elevii de etnie pot studia tătara în școli, ca materie opțională. Acest lucru se întâmplă deja în Medgidia și Mihail Kogălniceanu.  În plus, Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani din România organizează cursuri în unele dintre filialele sale.

Liderii etniei tătare vor însă ca limba tătară să facă parte din planul-cadru de învățământ, scrie România Liberă. Asta înseamnă că limba se va putea preda în orice clasă care are minimum cinci elevi de etnie.

Includerea în planul-cadru nu înseamnă că limba tătară va fi obligatorie. Cei care vor dori să o învețe o vor putea face, iar notele obținute vor conta la media generală. În plus, se vor putea organiza olimpiade de limba tătară.

Amet Aledin,  subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, a declarat că una dintre principalele sale preocupări în noua funcție va fi să pună accent pe învățământul în limba maternă. Despre bugetul instituției, subsecretarul de stat a spus că a primit promisiuni că va fi cu 5% mai mare decât anul trecut. Acest lucru nu va fi însă sigur decât după adoptarea bugetului de stat.

Inscrierea la evaluarea nationala se va face intre 17 si 19 iunie

Posted: 03 Jan 2013 01:01 PM PST


evaluarea_ nationalaElevii care vor termina clasa a VIII-a în acest an se vor putea înscrie la evaluarea națională între 17 și 19 iunie.Pe 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba și literatura română – probă scrisă, pe 26 iunie cea la Limba și literatura maternă iar pe 27 iunie proba scrisă la matematică.

Afișarea rezultatelor se va face pe  29 iunie până la ora 16,00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20.00. Contestațiile vor fi rezolvate între 30 iunie și 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 3 iulie.

Și în acest an sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele, cele în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și cele în care se preiau și se depozitează lucrările scrise vor fi supravegheate cu ajutorul camerelor video.

Thursday, January 3, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUAREA NATIOANALA 2013: Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a

Posted: 03 Jan 2013 04:08 AM PST

EVALUAREA NATIOANALA 2013: Elevii care vor termina clasa a VIII-a în acest an se vor putea înscrie la evaluarea nationala între 17 si 19 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul al Educatiei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Incep inscrierile la Facultatile SRI

Posted: 02 Jan 2013 04:03 PM PST


sriAcademia Națională de Informații „Mihai Viteazul" organizează, în sesiunea iulie 2013, concurs de admitere, la Facultatea de Informații, pentru specializările: „Psihologie-informații" și „Studii de securitate și informații". Înscrierea candidaților se desfășoară în perioada 7 ianuarie 2013 – 15 februarie 2012. 

Durata studiilor este de trei ani de zile, iar concursul de admitere se va desfășura între 22 și 26 iulie 2013.

Pentru a dobândi calitatea de ofițer de informații  este necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul".

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”. 

Top expresii ridicole pe care parintii le spun copiilor lor

Posted: 02 Jan 2013 01:10 PM PST

Cu siguranta ai auzit aceste vorbe spuse de parintii tai. Ele au contribuit din plin la crearea imaginii tale despre lumea din jur si nu intotdeauna aceasta imagine a corespuns realitatii. Pentru ca asa ai fost obisnuit, multe dintre aceste vorbe le spui si tu, la randul tau, copiilor tai.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, January 2, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Inscrierile la Facultatile SRI incep in luna IANUARIE. VEZI LOCURILE DISPONIBILE

Posted: 02 Jan 2013 09:38 AM PST

Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” organizeaza, în sesiunea iulie 2013, concurs de admitere, la Facultatea de Informatii, pentru specializarile: „Psihologie-informatii” si „Studii de securitate si
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now