Monday, January 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BUGET 2013. Ministerul Educatiei, peste 8,5 miliarde lei

Posted: 21 Jan 2013 08:41 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) are alocati pentru 2013 peste 8,5 miliarde lei, în crestere cu 6,59 la suta fata executia bugetara de anul trecut, potrivit proiectului Legii bugetului pe 2013, prezentat pe site-ul Ministerului Finantelor.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursierii STATULUI, ANGAJATI la privat: "De ce nu va duceti voi in privat sa demonstrati ce stiti?"

Posted: 21 Jan 2013 04:24 AM PST

Guvernul le-au dat bani ca sa învete în strainatate, cu conditia sa se întoarca în tara si sa lucreze la stat. S-au întors, dar nimeni nu i-a mai vrut.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceele codase la Bacalaureat vor fi scutite de sanctiuni

Posted: 21 Jan 2013 01:41 AM PST


rezultate_bacalaureat

Liceele care au obținut rezultate slabe la Bacalaureat nu vor mai fi sancționate prin lege. Hotărârea, care se va aplica în următorul an școlar, a fost aprobată de Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației.

În document se arată că liceele cu rata de promovare mai mică de 15% nu vor mai fi sancționate prin reducerea numărului de înscrieri în clasa a IX-a. Daniel Funeriu, cel care a avut inițiativa pedepsirii unităților școlare codașe, spune că măsura luată de Andronescu este greșită.

“Eu am introdus această sancțiune pentru că aceste licee produceau eșec pe bandă rulantă. În schimb, am dat posibilitatea și dreptul la învățătură acelor elevi, pentru a merge la învățământul profesional. Este așadar o măsură profund greșită”, a spus Daniel Funeriu.

În schimb, Ecaterina Andronescu a spus că a făcut această modificare deoarece vechea măsură nu a dat rezultate. “Școlile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sancțiuni au avut rezultate la fel de proaste și la un an după introducerea acestei măsuri”, a subliniat aceasta.

The post Liceele codașe la Bacalaureat vor fi scutite de sancțiuni appeared first on Edu-News.ro.

Un baiat de 15 ani, INJUNGHIAT in fata scolii. Elevul a fost lovit de doi necunoscuti

Posted: 21 Jan 2013 01:39 AM PST

Elevul de la Şcoala nr. 148 din Capitala a fost înjunghiat la 600 de metri de unitatea de învatamânt, cu 20 de minute înainte sa înceapa cursurile, a declarat inspectorul general scolar, Constantin Traistaru, precizând ca a
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ai sesiune? Nutritionistii iti spun ce sa mananci in perioada examenelor pentru o memorie buna

Posted: 21 Jan 2013 01:14 AM PST

Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor si studentilor. Oboseala si nervii cauzati de volumul mare de informatii care trebuie acumulat îti pot da sanatatea peste cap.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicatele din cercetare protesteaza in Piata Victoriei

Posted: 21 Jan 2013 01:03 AM PST


protest_FSLCPR

Câteva zeci de membrii ai Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) protestează începând de la ora 10.00 în fața Muzeului Antipa din Piața Victoriei. Oamenii acuză autoritățile statului de deturnare a fondurilor europene alocate cercetării.

Aceștia susțin că la unele institute din țară salariile nu s-au plătit de peste șase luni. Totodată, protestatarii sunt supărați că încă nu au primit răspuns la scrisoarea cu principalele revendicări depusă la Registratura Palatului Victoria.

Acțiunea de pichetare se va termina la orele 13.00. Protestele vor fi reluate marți.

 

The post Sindicatele din cercetare protestează în Piața Victoriei appeared first on Edu-News.ro.

SCANDAL in educatie. Andronescu, un NOU ORDIN pentru liceele codase la Bacalaureat

Posted: 20 Jan 2013 10:30 PM PST

Scandalul din sistemul de educatie e departe de a se încheia! Dupa ordonanta care îi trimite pe dascali la facultate, fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu, si-a pus semnatura si pe un ordin prin care liceele codase la bacalaureat nu vor mai fi
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCANDAL in Educatie. Andronescu, un NOU ORDIN pentru liceele codase la Bacalaureat.

Posted: 20 Jan 2013 07:51 PM PST

Dupa ordonanta care ii trimite pe dascali la facultate, fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu, si-a pus semnatura si pe un ordin prin care liceele codase la bacalaureat nu vor mai fi sanctionate de lege, informeaza realitatea.net. Noua metodologie aprobata de Ecaterina Andronescu se va aplica in urmatorul an scolar. In ciuda rezultatelor dezastruoase care se inregistreaza an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Muzeul Antipa va fi inchis de luni pana joi

Posted: 20 Jan 2013 12:11 PM PST


MUZEUL ANTIPA

Muzeul Antipa se închide temporar pentru “lucrări de conservare” a exponatelor. Instituția își va redeschide porțile pe 25 ianuarie.

Astfel, Muzeul Antipa va fi deschis de marți până vineri între 10.00 și 18.00 și sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 20.00.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecții zoologice, de minerale și roci, paleontologice și etnografice. În urma colectărilor realizate de specialiști din țară și străinătate, a donațiilor și achizițiilor, colecțiile muzeului au sporit permanent, astfel că, în prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.

The post Muzeul Antipa va fi închis de luni până joi appeared first on Edu-News.ro.

Accesul copiilor sub sase ani va fi interzis la Opera Nationala

Posted: 20 Jan 2013 12:00 PM PST


opera_nationala

Din 13 februarie, copiii care nu au împlinit șase ani nu vor mai putea intra la spectacolele de la Opera Națională București. 

Anunțul a fost făcut de instituție pe pagina de Facebook.

Singurele spectacole pentru cei mai mici de șase ani, potrivit conducerii instituției, sunt cele care au loc în Sala Mare. Este vorba despre “Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, “Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck, “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu sau “Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

De asemenea, copiii mai mici de șase ani pot merge la Sala Studio la următoarele reprezentații: „Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart;„Cutia cu jucării" de Claude Debussy; „Camera copiilor" de Modest Petrovici Musorgski; „Harap Alb" (balet pentru copii, colaj muzical); „Crăiasa Zăpezii" (balet pentru copii, colaj muzical); „Visul unei nopți de vară" (balet pentru copii, colaj muzical).

Opera Națională București a anunțat că va demara, în viitorul apropiat, o serie de proiecte și activități dedicate exclusiv copiilor (pe lângă spectacolele pentru copii), care vor fi structurate pe grupe de vârstă și care vor urmări să le stimuleze acestora gustul pentru genul operei de la o vârstă fragedă.

The post Accesul copiilor sub șase ani va fi interzis la Opera Națională appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment