Tuesday, January 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei: E nevoie de studii INCLUSIV LA CLASA ZERO

Posted: 22 Jan 2013 08:01 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, ca una dintre problemele învatamântului românesc este lipsa unor studii si cercetari atunci când sunt facute schimbari majore cum ar fi acelea privind clasa pregatitoare sau clasa a IX-a.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Avocat Scutaru: Absolventii SPIRU HARET au castigat lupta pentru DIPLOMELE DE LICENTA la ICCJ

Posted: 22 Jan 2013 06:53 AM PST

Aproximativ 15.000 de procese în care absolventi ai Universitatii Spiru Haret cereau sa li se elibereze diplome de licenta au fost câstigate irevocabil de catre acestia, din 2010 pâna în prezent, la Înalta Curte de Casatie si
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 10.000 de procese cu "Spiru Haret", castigate dupa scandalul diplomelor.

Posted: 22 Jan 2013 05:49 AM PST

Peste 10.000 de procese intentate Universitatii "Spiru Haret" (USH) de fosti studenti, care au absolvit in 2009 cursurile la distanta (ID) si cu frecventa redusa (FR), insa nu le-au fost eliberate diplomele de licenta, au fost castigate de acestia, potrivit Cabinetului de Avocatura Coltuc, citat de Mediafax. Absolventi din 2009 ai Universitatii "Spiru Haret", la formele de invatamant FR si ID, au inceput sa dea in judecata unitatea de invatamant pentru neeliberarea diplomelor de licenta in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cand vor avea loc evaluarile-pilot de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

Posted: 22 Jan 2013 01:44 AM PST

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a publicat vineri, 9 martie 2012, pe site-ul institutiei ordinele de ministru privind metodologiile care vizeaza evaluarile ce decurg din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parintii vor putea alege daca isi vor duce sau nu copiii la clasa pregatitoare

Posted: 22 Jan 2013 12:37 AM PST


clasa_pregatitoare

Premierul Victor Ponta a anunțat că autoritățile lucrează la un proiect prin care părinții vor putea alege dacă își vor duce sau nu copiii la clasa pregătitoare. 

Ei trebuie să ia această hotărâre până pe 31 martie.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Victor Ponta a declarat că, în opinia sa, clasa pregătitoare trebuie să revină la grădiniță. El a făcut aceste declarații, întrebat despre afirmațiile ministrului Educației, Remus Pricopie, conform cărora clasa pregătitoare va rămâne la școlile generale.

Vă reamintim, în 2012, Ministerul Educației a făcut o schimbare majoră în sistemul de învățământ. Clasa pregătitoare a trecut de la grădiniță la școală.

În anul școlar 2012 – 2013, peste 128.000 de copii au fost înscriși pentru clasa 0, dintre care 10.000 numai în Capitală, potrivit unui centralizator al Ministerului Educației.

The post Părinții vor putea alege dacă își vor duce sau nu copiii la clasa pregătitoare appeared first on Edu-News.ro.

Acord intre Ministerul Educatiei si sindicate pentru pastrarea in sistem a 40.000 de dascali

Posted: 22 Jan 2013 12:22 AM PST


educatoare

Ministerul Educației și sindicatele din preuniversitar au căzut de acord, luni seară, pentru modificarea Legii Educației Naționale (Legea 1/2011).

Documentul are drept obiectiv clarificarea situației cadrelor didactice care ocupă funcțiile de educator/educatoare, învățător/învățătoare.

Astfel, aproape 40.000 de învățători și educatori, care nu se mai regăseau între funcțiile didactice prevăzute de actul normativ, vor fi păstrați în sistem. Cadrele didactice nu vor mai fi obligate să facă studii superioare pentru a-și păstra postul. 

De asemenea, Minsterul Educației și federațiile sindicale vor să găsească soluții de formare inițială și de dezvoltare profesională, care să vină în sprijinul celor care doresc să-și completeze studiile în învățământul superior. Proiectele ar putea fi finanțate din fonduri europene.

The post Acord între Ministerul Educației și sindicate pentru păstrarea în sistem a 40.000 de dascăli appeared first on Edu-News.ro.

Elevii de clasa a II-a vor sustine o evaluare-pilot in luna mai

Posted: 21 Jan 2013 01:57 PM PST


evaluare_clasa_II_a

Evaluarea de la finalul clasei a II-a va avea loc și în acest an în varianta pilot, “pe un eșantion de elevi”, pe parcursul lunii mai.

Această evaluare anuală, are în vedere competențele scris-citit și matematică, se desfășoară pe parcursul a doua zile, iar ambele teste vor fi de maximum 50 de minute, scrie hotnews.ro.

Metodologia prevede că rezultatele obținute la aceasta evaluare NU se trec în catalog, dar fac parte din portofoliul educațional al elevului. În urma evaluării învățătorii vor realiza planuri individualizate de învățare.

Sălile în care se susține evaluarea sunt, de regulă, salile în care elevii clasei își desfășoară activitatea în mod obișnuit, se mai arata în document.

The post Elevii de clasa a II-a vor susține o evaluare-pilot în luna mai appeared first on Edu-News.ro.

Acord semnat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar

Posted: 21 Jan 2013 01:20 PM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi preşedinţii celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret"), Simion Hancescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Constantin Ciosu (Federaţia Educaţiei Naţionale) au semnat un Acord prin care au agreat o serie de măsuri şi direcţii de acţiune comune.

Voluntarii vor picta toate gradinitele si centrele de copii din Arad

Posted: 21 Jan 2013 12:58 PM PST


gradinite_arad

Voluntarii din Arad vor avea un an plin. După ce au pictat pereții Secției de Pediatrie a Spitalului Județean, aceștia s-au gândit că ar fi bine să aducă bucurie miilor de copii de la grădinițe.

Astfel, în acest an o sută de grădinițe vor fi pictate de către voluntari, scrie Adevărul.

Este vorba despre desene cu cele mai îndrăgite personaje Disney. Proiectul a început, iar la prima grădiniță pictată au participat peste 50 de voluntari.

Foto: Adevarul

The post Voluntarii vor picta toate grădinițele și centrele de copii din Arad appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei are alocati pentru 2013 peste 8,5 miliarde lei

Posted: 21 Jan 2013 12:40 PM PST


clasa

Ministerul Educației Naționale are alocați pentru 2013 peste 8,5 miliarde lei. Asta înseamnă cu 6,59 la sută mai mult față de față de execuția bugetară din 2012.

Cheltuielile de personal înregistrează, o creștere de 4,19 la sută în 2013, ajungând la 1,123 miliarde lei.

O creștere semnificativă față de sumele cheltuite în 2012 apare și la fondul aferent plății cu ora, care este mai mare cu 20,18 la sută.

În schimb, indemnizațiile de detașare scad cu 21,05 la sută.

În proiectul prezentat pe site-ul Ministerului Finanțelor se estimează că bugetul alocat educației ar putea fi în 2014 de 8,44 miliarde lei, în 2015 – de 8,54 miliarde lei, pentru ca în 2016 să scadă la 8,307 miliarde lei.

The post Ministerul Educației are alocați pentru 2013 peste 8,5 miliarde lei appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment