Saturday, January 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ŞANTAJ LA ŞCOALA: Un elev din Miercurea Ciuc, prins in flagrant

Posted: 19 Jan 2013 07:14 AM PST

Un elev în vârsta de 16 ani din Miercurea Ciuc a fost prins în flagrant, în curtea unei scoli din municipiu, în timp ce santaja un alt elev, sub pretextul detinerii unor date compromitatoare, obtinând de la acesta bijuterii si
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

La simularile pentru bacalaureat pot participa si absolventii din seriile anterioare

Posted: 19 Jan 2013 03:54 AM PST


simulare_bacalaureat

La simulările probelor la limba și literatura română și matematică pentru examenul de BAC vor putea participa și absolvenții de liceu din serii anterioare, în funcție de capacitatea organizatorică a fiecărei școli.

Absolvenții de liceu trebuie să depună o cerere scrisă la secretariatul unității de învățământ pe care au absolvit-o, în perioada 21-23 ianuarie.

Cele două simulări vor avea loc pe 30 ianuarie și 1 februarie.

Scopul simulărilor la examenele naționale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfășurarea și organizarea activităților de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea.

Probele vor fi supravegheate cu camere video.

The post La simulările pentru bacalaureat pot participa și absolvenții din seriile anterioare appeared first on Edu-News.ro.

Doi tineri cercetatori romani au primit un premiu major in domeniul roboticii

Posted: 19 Jan 2013 03:26 AM PST


premiu_romani_robotica

Matei Ciocârlie și Radu Rusu, doi tineri cercetători români care lucrează în SUA, au primit IEEE Robotics and Automation Society Early Career Award. Este vorba despre un premiu acordat persoanelor aflate la începutul carierei care au contribuții cu impact major în domeniile robotică sau automatizare.

Matei Ciocârlie a obținut în 2010 titlul de doctor în Computer Science la Columbia University, New York, iar Radu Rusu a absolvit în 2009 TUM (Technische Universitaet Muenchen), unde și-a obtinut doctoratul tot în Computer Science.

Vezi aici lista completă a premiilor acordate anul acesta.

The post Doi tineri cercetători români au primit un premiu major în domeniul roboticii appeared first on Edu-News.ro.

Ambasada SUA si Centrul Cultural American vor fi inchise luni

Posted: 19 Jan 2013 03:13 AM PST


centrul_cultural_american

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Centrul Cultural American vor fi închise luni, 21 ianuarie, când se sărbătorește Martin Luther King Jr. Day.

Toate serviciile Ambasadei își vor relua activitatea marți, 22 ianuarie.

Martin Luther King Jr. a fost cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace.  L-a primit în 1964 pentru lupta împotriva segregației rasiale. Din 1986, ziua lui Martin Luther este sărbătoare în Statele Unite.

Citește mai multe despre Ziua Martin Luther King Jr. în documentul atașat.

The post Ambasada SUA și Centrul Cultural American vor fi închise luni appeared first on Edu-News.ro.

Reactie la petitia de 100 de metri depusa de studenti la Guvern

Posted: 19 Jan 2013 02:42 AM PST


mihnea_costoiu

Bugetul pentru Educație din 2013 ar putea depăși 3% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit ministrului delegat pentru Cercetare și Învățământ Superior Mihnea Costoiu. Acesta a precizat că există în buget surse speciale destinate fondurilor europene, iar dacă ministerul și universitățile reușesc să se coordoneze, va fi un plus de venit.

Ministrul a discutat cu reprezentanții UNSR despre statutul studentului, alocațiile bugetare pentru burse, cantine și cămine, dar și despre bugetul pentru 2013, scrie Mediafax.

Studenții au mai cerut la întâlnirea cu ministrul Costoiu susținere din partea autorităților pentru asigurarea locurilor de muncă după terminarea facultății.

Costoiu a spus că există o intenție a Ministerului Educației de a colabora cu Ministerul Muncii și Ministerul Economiei, pentru a aduce cât mai aproape de universități marile companii.

O petiție care a adunat peste 10.000 de semnături și în care studenții români cer creșterea bugetului alocat educației a fost depusă vineri dimineață la Palatul Victoria, la Parlament și la Ministerul Educației de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)

Cele mai importante cerințe ale studenților sunt creșterea bugetului alocat educației în acest an și asumarea unui plan de creștere până la 6% din PIB în urmatorii ani.

The post Reacție la petiția de 100 de metri depusă de studenți la Guvern appeared first on Edu-News.ro.

Alimentele interzise copiilor mici, in functie de varsta

Posted: 19 Jan 2013 02:29 AM PST

Alimentatia copilului mic este poate cea mai mare preocupare a proaspetelor mamici, inca de cand el se naste. Copilul este hranit conform indicatiilor precise ale pediatrului sau si orice gram de lapte consumat de sugar in cantitate mai mare sau mai mica decat este in schema de alimentatie
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, January 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Andronescu, despre ordonanta care trimite educatorii la facultate: "Corecteaza o serie de ABERATII"

Posted: 18 Jan 2013 05:13 AM PST

Ordonanta de urgenta 92/2012 corecteaza o serie de "aberatii" din Legea Educatiei asumata în Parlament de fosta guvernare democrat-liberala, printre acestea fiind si referirile la învatatori si educatori, a declarat, vineri, într-o
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANOSR, apel catre Victor Ponta: Deduceri fiscale pentru medici si cadre didactice. DESCARCA PETITIA

Posted: 18 Jan 2013 04:36 AM PST

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a depus o petitie cu peste 10.000 de semnaturi, de peste 100 de metri lungime, la Guvern.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Costoiu: Fac apel la rectori sa preia Statutul studentului si sa-l implementeze in ...

Posted: 18 Jan 2013 04:33 AM PST

Ministrul pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, face apel la rectori sa preia Statutul studentului si sa il reglementeze la nivelul propriilor universitati, astfel incat acesta sa fie implementat cat mai curand in fiecare institutie de invatamant superior, potrivit Mediafax. "Statutul studentului a fost adoptat. Asteptam propuneri de imbunatatire, daca exista din partea studentilor. El trebuie aplicat, Legea educatiei prevede explicit acest lucru", a declarat, vineri, ministrul Mihnea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un copil a ajuns de la gradinita la spital, dupa ce un calorifer a cazut peste el

Posted: 18 Jan 2013 02:25 AM PST


ambulanta

O fetiță de 3 ani din Timișoara a ajuns la spital, vineri dimineață, după ce un calorifer a căzut peste ea, în timp ce se afla la grădiniță. Potrivit Mediafax, caloriferul s-a desprins din perete și a căzut peste picioarele micuței.

Ea a fost transportată la Spitalul de copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Medicii spun că este posibil ca fetița să aibă o fractură de bazin, iar la ora transmiterii acestei știri se află în investigații.

Polițiștii sunt la grădiniță și urmează să stabilească împrejurările în care s-a petrecut incidentul.

Foto: Mediafax

The post Un copil a ajuns de la grădiniță la spital, după ce un calorifer a căzut peste el appeared first on Edu-News.ro.

Studentii din Romania se intalnesc cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior

Posted: 18 Jan 2013 01:59 AM PST


mihnea_costoiu

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) va avea o întâlnire, vineri, cu ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. 

 Vor avea loc discuții pe tema nemulțumirilor pe care studenții le au cu privire la bugete și venituri.

Studenții vor ca bugetul alocat educației să fie mai mare. În momentul de față s-au alocat 3,14% din PIB, în loc de 6%, cât prevede Legea educației.

De asemenea, se cer subvenții mai mari pentru cămine și cantină. Acum studenții primesc 94 de lei pe lună, dar vor să ajungă la 130 de lei pe lună.

Este cerută și o discuție față în față cu premierul Victor Ponta

The post Studenții din România se întâlnesc cu ministrul delegat pentru Învățământ Superior appeared first on Edu-News.ro.

Biblioteca Centrala Universitara din Cluj primeste colectia integrala a ziarului New York Magazin

Posted: 18 Jan 2013 01:40 AM PST


bcu-cluj

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca va intra vineri, 18 ianuarie  în posesia colecției integrale (1997-2012) a ziarului New York Magazin, cel mai vechi și mai influent periodic al diasporei nord-americane din ultimul deceniu și jumătate.

Generoasa ofertă poartă semnătura fondatorului și actualului editor al publicației, Grigore L. Culian.

Unică în țară, colecția va fi o indispensabilă sursă documentară privind istoria presei și a comunităților românești din Stele Unite ale Americii.

The post Biblioteca Centrală Universitară din Cluj primește colecția integrală a ziarului New York Magazin appeared first on Edu-News.ro.

Un cercetator roman a ajuns in finala celei mai importante competitii stiintifice din UE

Posted: 18 Jan 2013 12:59 AM PST


adrian_ionescu

Adrian Ionescu, profesor de nanoelectronice la Ecole Polytechnique Fédérale din Laussane a intrat în finala celei mai importante competiții de proiecte științifice din Uniunea Europeană. 

Concursul le va oferi câștigătorilor șansa de a beneficia de o finanțare de aproape un miliard de euro în decurs de 10 ani.

În finală au intrat patru proiecte, coordonate de patru echipe de oameni de știință, iar numele câștigătorilor va fi anunțat, pe 28 ianuarie, de către Comisia Europeană.

Proiectul românului Adrian Ionescu, intitulat “Guardian Angels”, are drept scop dezvoltarea unor dispozitive auto-alimentate, ce vor putea fi purtate tot timpul, cu ajutorul cărora oamenii să fie avertizați cu privire la pericolele la care ar putea fi expuși și să li reamintească să facă sport. De asemenea, dispozitivele respective ar putea fi utilizate pentru colectarea unor informații valoroase despre mediul înconjurător și sănătatea celor care le poartă, care le-ar fi de mare folos medicilor în aplicarea tratamentelor corespunzătoare.

Celelalte trei proiecte aflate în cursă se referă la un supercomputer, un model computerizat al creierului uman și grafenul, un material ultra-subțire ce ar putea revoluționa modul de fabricare al multor obiecte.

The post Un cercetător român a ajuns în finala celei mai importante competiții științifice din UE appeared first on Edu-News.ro.

Un profesor orb, surd si mut de la varsta de doi ani a lansat o carte autobiografica

Posted: 18 Jan 2013 12:36 AM PST


vasile_adamescu

Profesorul Vasile Adamescu, rămas surdo-mut și fără vedere de la vârsta de doi ani, și-a lansat, joi, la Cluj-Napoca, volumul autobiografic “Înfruntând viața”. Acesta este primul din România scris de o persoană cu surdo-cecitate, scrie Mediafax.

Adamescu comunică cu cei din jur ajutându-se de un sistem tactil, prin intermediul căruia i se scriu în palmă litere și cuvinte, iar astfel poate conversa și poate înțelege ce îi transmite un interlocutor.

Volumul va fi lansat și în limba engleză, urmând să fie distribuit în SUA.

Foto: stirileprotv.ro

The post Un profesor orb, surd și mut de la vârsta de doi ani a lansat o carte autobiografică appeared first on Edu-News.ro.

Ultimele zile de inscrieri pentru o primavara internationala in Bucuresti!.

Posted: 17 Jan 2013 10:26 PM PST

Esti elev in clasa a IX-a sau a X-a? Vrei sa inveti altfel decat o faci la scoala si sa te descoperi pe tine in acelasi timp? Vrei sa iti faci prieteni din diferitele tari ale lumii, din Mexic, Japonia, India, Franta sau Brazilia? Daca raspunsul tau este Da, atunci participa in perioada 3 februarie - 13 martie la proiectul GROW! Ce este GROW? Cel mai popular proiect de educatie non- formala, organizat de Scoala de Valori in parteneriat cu AIESEC care se desfasoara pe parcursul celor 4 ani de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dolj: 150 de profesori predau FARA sa aiba o DIPLOMA de licenta.

Posted: 17 Jan 2013 10:20 PM PST

Aproximativ 150 de profesori predau in scolile din Dolj fara sa aiba diplome de studii superioare, ei fiind absolventi ai Universitatii "Spiru Haret", relateaza Mediafax. Cei aproximativ 150 de profesori din Dolj au ocupat posturile in baza adeverintelor de promovare a examenelor de licenta, in 2009, adeverinte care au expirat la un an de la eliberare, iar Universitatea "Spiru Haret" le-a prelungit doar pana anul trecut. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now