Saturday, January 26, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Şcolile din Bucuresti, in PERICOL DE PRABUŞIRE

Posted: 26 Jan 2013 12:38 AM PST

Peste 26.000 de elevi bucuresteni învata într-un mediu care le pune viata în pericol. Asta pentru ca imobilele în care functioneaza unitatile lor de învatamânt prezinta risc seismic.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vrei un copil istet? Iata 4 sfaturi pe care trebuie sa le urmezi

Posted: 25 Jan 2013 10:42 PM PST

Doamnelor, in caz ca nu v-ati dat seama, femeia la ovulatie face legea in viata: in timp ce acel Nu exista parinti pe lumea asta care sa nu isi doreasca un copil istet.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, January 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Remus Pricopie si sindicatele din invatamantul preuniversitar au stabilit agenda de lucru comuna

Posted: 25 Jan 2013 08:19 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar - Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret" şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ - au stabilit vineri, 25 ianuarie, calendarul şi agenda temelor aflate în discuţie pentru săptămâna viitoare.

Aproape 100 de scoli, INCHISE din cauza conditiilor meteo

Posted: 25 Jan 2013 05:35 AM PST

Potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, vineri, 25 ianuarie, pâna la ora 13.00, 96 de unitati de învatamânt din patru judete sunt afectate de conditiile meteorologice nefavorabile.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVZ: Stenogramele care arata ca Andronescu se contrazice FLAGRANT pe tema clasei pregatitoare

Posted: 25 Jan 2013 04:54 AM PST

Potrivit Evz.ro, fostul ministru al Educatie, Ecaterina Andronescu, s-a luptat pâna în pânzele albe, acum 10 ani, pentru o idee pe care acum o dispretuieste întrucât a fost implementata de oponentii sai politici: clasa pregatitoare
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Locuri de munca in loc de indemnizatii de somaj pentru absolventi

Posted: 25 Jan 2013 01:07 AM PST


locuri_de_munca_absolventi

Indemnizațiile de șomaj pentru absolvenții de liceu și de instituții de învățământ superior ar putea fi înlocuite cu locuri de muncă destinate acestor categorii sociale.

Propunerea vine din partea Marianei Câmpeanu, ministrul Muncii, și a fost prezentată la Money TV.

Aceasta este de părere că în acest fel tinerii vor acumula experiență și își vor putea câștiga singuri existența.

Guvernul și-a propus ca în 2013 să înființeze la nivel național aproximativ 55.000 de locuri de muncă noi. Pentru a ajunge la aceasta cifră, Câmpeanu a ținut să precizeze că Ministerul Muncii se va baza pe proiectele guvernamentale care creează locuri de muncă, acestea urmând să fie finanțate cu prioritate.

The post Locuri de muncă în loc de indemnizații de șomaj pentru absolvenți appeared first on Edu-News.ro.

Elevii care copiaza la simularile examenelor vor fi sanctionati

Posted: 25 Jan 2013 12:29 AM PST


sanctiuni_examene_nationale

Elevii care vor fi prinși copiind la simulările examenelor naționale (bacalaureat și evaluare națională) sau vor perturba desfășurarea acestora vor avea nota scăzută la purtare, Anunțul vine din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București. 

Pe de altă parte, oficialii vor să tragă la răspundere și cadrele didactice, în cazul în care nu-și vor da interesul pentru a asigura prezența liceenilor la simulări.

Simularea pentru Bacalaureat si evaluarea națională la proba de limba de limba și literatură română vor fi susținute de elevii din Capitală pe 30 ianuarie. Pe 1 februarie va avea loc simularea probei de matematică, iar pe 22 aprilie se va desfășura proba de informatică.

Ministerul Educației a hotărât că fiecare inspectorat școlar își poate stabili propriul calendar și propria metodologie în cazul acestor simulări, ele urmând să fie organizate până la sfârșitul lunii aprilie.

Simularea la evaluarea națională va avea o durată de două ore, iar cea pentru bacalaureat – de trei ore.

The post Elevii care copiază la simulările examenelor vor fi sancționați appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, January 24, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ELEVA BATUTA de profesorul de matematica. Fata nu a stiut sa rezolve o problema

Posted: 24 Jan 2013 09:25 AM PST

O eleva de 13 ani de la Şcoala Lunca a fost lovita peste fata de profesorul de matematica. Motivul? Fata nu a stiut sa rezolve o problema. Inspectoratul Şcolar Judetean a declansat o ancheta.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Vreau sa reintroducem INSTITUTIA DIALOGULUI in sistemul de invatamant

Posted: 24 Jan 2013 08:19 AM PST

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a subliniat joi necesitatea cultivarii unui dialog constant cu sindicatele, care sa conduca la decizii comune privind calea pe care trebuie sa o ia sistemul de educatie din România, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSI "Spiru Haret" si FEN au fuzionat. Noua structura va reprezenta peste 90.000 de salariati

Posted: 24 Jan 2013 07:54 AM PST

Federatia Sindicatelor din Învatamânt „Spiru Haret” si Federatia Educatiei Nationale si-au anuntat, joi, fuziunea, în cadrul unei conferinte care a avut loc la Sinaia, noua structura sindicala urmând sa reprezinte
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCANDAL: Profesor acuzat ca a batut o eleva

Posted: 24 Jan 2013 05:15 AM PST

Un profesor de matematica de la scola din localitatea botosaneana Lunca este anchetat de politisti, dupa ce ar fi lovit o eleva de clasa a VI-a, Inspectoratul Şcolar Judetean Botosani declansând o ancheta în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Deduceri mai mari pentru cercetatorii romani

Posted: 24 Jan 2013 01:07 AM PST


deduceri_cercetare

Guvernul a aprobat acordarea unor stimulente fiscale pentru activitățile de cercetare-dezvoltare făcute în România, în alte state membre ale Uniunii Europene și în țări care aparțin Spațiului Economic European. 

Astfel, deducerea suplimentară a cheltuielilor eligibile pentru activitățile de cercetare-dezvoltare crește de la 20% la 50%.

Facilitatea se aplică tuturor activităților de cercetare-dezvoltare care conduc la obținerea de rezultate ale cercetării, valorificabile de către contribuabili, nu doar celor dezvoltate în folos propriu ca până acum.

Stimulentele fiscale se acordă separat pentru activitățile de cercetare-dezvoltare din fiecare proiect desfășurat.

The post Deduceri mai mari pentru cercetătorii români appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei face controale la Universitatea „Babes-Bolyai“

Posted: 24 Jan 2013 12:22 AM PST


ubb_cluj

Un control fără precedent se desfășoară în aceste zile la Universtatea “Babeș-Bolyai”. O echipă formată din 13 persoane de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Educației a început de marți să ia la verificat toate proiectele pe fonduri europene ale Universității, care a atras 683 de milioane de lei din 2009 și până în prezent.

Sunt urmărite cadrele didactice care au fost implicate în prea multe proiecte, scrie Adevărul. Mai exact, profesorii care au ajuns în situația de a nu putea acoperi fizic toate orele declarate.

De exemplu, un profesor și-a pontat într-o zi două ore de activitate pe un proiect european, șase ore pentru alt proiect și încă patru ore pentru un altul. Se mai adaugă și cele opt ore ce trebuie pontate ca activitate universitară la facultatea unde activează cu funcția de bază, rezultând că acesta a lucrat 20 de ore pe zi.

Controalele vizează în special cadre didactice de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde s-au derulat cele mai multe proiecte pe POSDRU din Universitate.

The post Ministerul Educației face controale la Universitatea „Babeș-Bolyai" appeared first on Edu-News.ro.

Fii si tu unul dintre Cangurasii Matematicieni!.

Posted: 23 Jan 2013 10:23 PM PST

Daca esti elev in clasele I-III si iti place matematica, participa la o noua editie a concursului Cangurasul Matematician. Ai 45 de minute la dispozitie ca sa-ti testezi agerimea in competitie cu colegii. Raspunde intrebarilor, rezolva problemele si castiga premiul Cangurasului. Inscrie-te in scoala in perioada 21 ianuarie - 8 februrarie 2013 si participa la concursul din data de 28 februarie 2013. Afla mai multe informatii la numerele de telefon 021.243.40.35, 021.243.40.36 sau intra pe ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii care copiaza sau perturbeaza simularile la examenele nationale vor avea nota ...

Posted: 23 Jan 2013 10:13 PM PST

Elevii care vor participa la simularile examenelor nationale (bacalaureat si evaluare nationala) si care vor fi prinsi copiind sau vor perturba desfasurarea in bune conditii a acestor simulari vor avea nota scazuta la purtare, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu, potrivit Agerpres. "Abaterile care vor fi pedepsite cu scaderea notei la purtare sunt copiatul sau daca afecteaza desfasurarea in bune conditii a simularilor. Un copil care nu participa la simulare nu este ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani de la Drept i-au batut pe cei de la Universitatea Yale la un concurs european important

Posted: 23 Jan 2013 02:01 PM PST


universitatea_de_vest_timisoara

Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-au clasat pe primul loc în Europa Centrală și de Est în cadrul fazei finale a „World Human Rights Moot Court Competition".

Prestigiosul concurs studențesc este organizat de Centrul pentru drepturile omului de pe lângă Universitatea din Pretoria, Africa de Sud.

În clasamentul mondial, studenții români au devansat universități prestigioase, precum Yale sau Universitatea Carol din Praga.

Și în 2011 echipa Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest din Timișoara a obținut rezultate foarte bune. Atunci studenții au câștigat grupa regională Europa Centrală și de Est și au obținut locul 4 în clasamentul individual general.

Foto: Evz.ro

The post Studenții români de la Drept i-au bătut pe cei de la Universitatea Yale la un concurs european important appeared first on Edu-News.ro.

Raport ingrijorator despre calitatea invatamantului din Romania

Posted: 23 Jan 2013 01:01 PM PST


raport_sar

Învățământul preuniversitar din România este centralizat și ineficace, iar asigurarea calității în școlile din România se face de mântuială. În plus, nevoile elevilor nu sunt satisfăcute decât într-o mică măsură. Asta arată un ultim studiu despre calitatea educației preuniversitare, realizat de Societatea Academică Română.

Același studiu susține că indicatorii folosiți de Agenția Română de Asigurare a Calității în Preuniversitar nu sunt relevanți, iar profesorii pierd mult timp cu prea multe hârtii de completat.

Raportul, realizat în șase școli din toată țara, arată că reprezentanții școlilor consideră inutile datele de evaluare colectate de ARACIP. În plus, procedurile și standardele stabilite de ARACIP nu au reușit să întărească calitatea educației oferite de școală elevilor.

Studiul arată că, în evaluarea calității, sunt luate în considerare numai date de la profesori, de multe ori subiective, și nu se ține cont deloc de elevi și de părinți.

The post Raport îngrijorător despre calitatea învățământului din România appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, January 23, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


TITULARIZARE 2013: Concursul va avea loc la data de 30 iulie. CALENDAR si PROCEDURI

Posted: 23 Jan 2013 08:42 AM PST

TITULARIZARE 2013: Proba scrisa a concursului de titularizare din acest an va avea loc la data de 30 iulie, potrivit calendarului mobilitatii personalului didactic din învatamântul preuniversitar pentru anul scolar 2013-2014 care a fost aprobat de Ministerul
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Masura la care NU VREA sa renunte Victor Ponta

Posted: 23 Jan 2013 03:12 AM PST

Clasa pregatitoare va ramâne obligatorie, dar parintii trebuie sa aiba ''posibilitatea logistica'' de a alege unde îsi înscriu copiii pentru a o frecventa - la scoala sau la gradinita, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Masura la care NU VREA sa renunte Victor Ponta.

Posted: 23 Jan 2013 01:15 AM PST

Clasa pregatitoare va ramane obligatorie, dar parintii trebuie sa aiba ''posibilitatea logistica'' de a alege unde isi inscriu copiii pentru a o frecventa - la scoala sau la gradinita, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, potrivit Realitatea.net. In ceea ce priveste bacalaureatul diferentiat, premierul a spus ca este de acord cu aceasta idee si sustine in totalitate supravegherea cu camere video a examenului. ''E clar un singur lucru. Aceasta trebuie sa faca parte din ciclul scolar, in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 10.000 de procese au fost castigate de fosti studenti ai Universitatii Spiru Haret

Posted: 22 Jan 2013 11:27 PM PST


universitatea_spiru_haret

Peste 10.000 de procese au fost câștigate până acum, în instanță, de foști studenți ai Universității Spiru Haret. Aceștia au dat în judecată Universitatea pentru că nu le-a eliberat diplomele de licență.

Numai în anul 2012, în Capitală au fost depuse peste 40.000 de cereri în instanță. În primele zile ale anului 2013 au fost înregistrate alte 1.000 de dosare.

Vă reamintim, în vara anului 2009, diplomele a 50.000 de studenți au fost blocate de Ministerul Educației, pe motiv că aceștia finalizaseră programe de studiu neacreditate ale Universității Spiru Haret.

The post Peste 10.000 de procese au fost câștigate de foști studenți ai Universității Spiru Haret appeared first on Edu-News.ro.

Şcoala sau gradinita? Parintele va alege unde va merge copilul.

Posted: 22 Jan 2013 11:00 AM PST

Parintii care au copii in grupa mare de gradinita vor opta, pana la 31 martie, intre a-si inscrie copilul la grupa pregatitoare din scoala sau a ramane cu copilul la gradinita, tot in grupa pregatitoare, fara ca statul sa ii mai forteze sa accepte o anumita decizie, a declarat premierul Victor Ponta. "Ideea pe care am discutat-o si cu ministrul Pricopie, si cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare - nu cred ca trebuie sa ii fortam pe parinti sa isi ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now