Saturday, February 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Aproape 5.500 de elevi vor participa sambata si duminica la concursuri si olimpiade

Posted: 08 Feb 2013 03:05 PM PST


olimpiada

Aproximativ 5.500 de elevi din școlile gimnaziale și din liceele din București vor participa sâmbătă și duminică la concursuri și olimpiade.  

Potrivit calendarului Ministerului Educației privind desfășurarea concursurilor școlare pe discipline, pentru anul școlar 2012-2013, sâmbătă se vor desfășura concursuri la disciplinele matematică, religie, limba engleză – etapa pe sector.

Totodată, duminică va fi organizată etapa pe sector la disciplina informatică

The post Aproape 5.500 de elevi vor participa sâmbătă și duminică la concursuri și olimpiade appeared first on Edu-News.ro.

Un profesor al Universitatii de Medicina din Timisoara a fost retinut pentru luare de mita

Posted: 08 Feb 2013 02:57 PM PST


Handcuffed SuspectUn profesor al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită de la studenți.

Procurorii au găsit, în urma perchezițiilor în biroul și mașina acestuia, sume de bani, scrie Mediafax.

“După perchezițiile pe care le-am făcut în biroul de la Medicină al profesorului și după audierea acestuia, s-a decis reținerea pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă  să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Acuzația care i se aduce este luare de mită de la studenți”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Ion Brașoveanu.

The post Un profesor al Universității de Medicină din Timișoara a fost reținut pentru luare de mită appeared first on Edu-News.ro.

Elevii ar putea primi gratuit cate un mini-calculator

Posted: 08 Feb 2013 02:21 PM PST


mincalculatoare_elevi

Elevii ar putea primi gratuit calculatoare miniaturale. Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Societatea Informațională, Dan Nica.

Este vorba despre un computer numit Rasberry Pi, care costă 35 de dolari și care a fost inventat de un grup de profesori de la Cambridge.

Anul trecut Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Calculatorul are o interfață grafică ce permite dezvoltarea de programe, aplicații și chiar jocuri. Cei care l-au proiectat au vizat dezvoltarea creativității elevilor care nu au posibilități materiale pentru a-și putea cumpăra un calculator.

Dan Nica a cerut Consiliului Național al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes al tinerilor față de un asemenea proiect.

The post Elevii ar putea primi gratuit câte un mini-calculator appeared first on Edu-News.ro.

Friday, February 8, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei incepe propriul control la Universitatea "Vasile Goldis", din Arad

Posted: 08 Feb 2013 09:59 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale va demara propriul control la Universitatea „Vasile Goldis”, din Arad, imediat ce investigatiile specifice legate de functionarea si activitatea acesteia vor fi finalizate de autoritatile statului care instrumenteaza cazul, potrivit
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei introduce 4 ore de educatie fizica pe saptamana

Posted: 08 Feb 2013 09:11 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, la Braila, ca, de anul viitor, începând cu clasele a V-a si a IX-a, când vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educatie fizica pe saptamâna.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Control al Ministerului Educatiei Nationale la Universitatea „Vasile Goldis” din Arad

Posted: 08 Feb 2013 07:44 AM PST

Imediat ce investigaţiile specifice legate de funcţionarea şi activitatea Universităţii „Vasile Goldiş" din Arad vor fi finalizate de către autorităţile statului care instrumentează cazul, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va demara propriul control la această instituţie privată de învăţământ superior.

Elevii si studentii ar putea primi GRATUIT calculatoare de mici dimensiuni

Posted: 08 Feb 2013 04:46 AM PST

Ministrul pentru Societatea Informationala Dan Nica a prezentat vineri, la Galati, la adunarea generala a Consiliului National al Elevilor, un calculator de dimensiunile unui telefon, exprimându-si dorinta ca astfel de dispozitive sa ajunga gratuit la elevii si studentii
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Perchezitii la UMF Timisoara. Un profesor ar fi cerut bani studentilor ca sa ii treaca examenele

Posted: 08 Feb 2013 03:23 AM PST

Mai multe perchezitii au loc, vineri, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Victor Babes" din Timisoara, în cazul unui profesor suspectat de procurori ca le cerea bani studentilor ca sa îi treaca examenele.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din Romania isi aleg noul lider. Ministrul Educatiei, prezent la eveniment

Posted: 08 Feb 2013 01:36 AM PST

În perioada 7-10 februarie 2013, se desfasoara la Galati, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Galati, al Universitatii Dunarea de Jos si al altor parteneri educationali, Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Povestea de succes a tinerei care a devenit vicepresedinte AIESEC Elvetia

Posted: 07 Feb 2013 09:59 PM PST

La doar 23 de ani, Oana Pascu este vicepresedintele AIESEC Elvetia. Tânara a fost premiata în cadrul Galei Studentilor Români din Strainatate, reusind astfel sa se înscrie printre cei mai buni studenti din lume.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, February 7, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Reuniune de lucru a conducerii Ministerului Educatiei Nationale cu inspectorii scolari judeteni si directorii Caselor Corpului Didactic

Posted: 07 Feb 2013 10:30 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi directorii din minister s-au întâlnit joi, 7 februarie, la Bucureşti, cu şefii inspectoratelor şcolare judeţene, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic din ţară.

Candidatii titularizabili din 2012 pot ocupa posturi pe perioada nedeteminata in unitatea de invatamant in care predau

Posted: 07 Feb 2013 08:35 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar, din august 2012, şi care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, se vor putea titulariza.

Nume grele din Politie, in SCANDALUL DIPLOMELOR de la Universitatea "Vasile Goldis"

Posted: 07 Feb 2013 05:44 AM PST

Nume grele din politie apar în scandalul diplomelor de la Universitatea Vasile Goldis din Arad. Şeful Politiei din municipiul Arad, Danut Bala, fostul adjunct IPJ Arad, Ioan Hadja si comisarul Pavel Halmagean, seful de la DGIPI, sunt audiati ca martori.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mai multi tineri la examenul de DEFINITIVAT 2013. VEZI METODOLOGIA si CALENDARUL

Posted: 07 Feb 2013 03:02 AM PST

În perioada 4 - 25 ianuarie, s-au înscris pentru examenul national de definitivare în învatamânt 8.537 de candidati, dintre care au fost validati 8.335.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Polirom a lansat colectia “Ghidul profesorului”

Posted: 06 Feb 2013 10:22 PM PST


polirom

Editura Polirom lansează  un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învățământ, studenților, formatorilor și teoreticienilor din domeniul științelor educației.

E vorba de „Ghidul profesorului", o colecție ce își propune să ofere informații de la curriculum la managementul clasei, de la comunicarea educațională la metodele de evaluare, de la principiile didactice la managementul conflictelor și gestionarea violenței școlare, de la fundamentele pedagogiei la leadership educațional și inteligență emoțională în sala de clasă.

„Ghidul profesorului" debutează cu volumul Instruirea interactivă, semnat de prof. univ. dr. Mușata-Dacia Bocoș, de la Departamentul de Științe ale Educației – Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității „Babeș-Bolyai".

The post Polirom a lansat colecția “Ghidul profesorului” appeared first on Edu-News.ro.

Guvernul a modificat metodologia pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul superior

Posted: 06 Feb 2013 02:22 PM PST


guvernul_romaniei

Guvernul a anunțat modificarea metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din universități.

Practic, se elimină condiția ca personalitățile din străinătate care trimit scrisori de recomandare pentru candidați să provină numai din instituțiile de învățământ și cercetare aprobate de Ministerul Educației.

O altă schimbare o reprezintă faptul că prelegerea publică nu mai este o probă obligatorie.

Modificările au fost reglementate prin hotărârea de guvern aprobată în ședința de miercuri.

The post Guvernul a modificat metodologia pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul superior appeared first on Edu-News.ro.

Acuzatii de coruptie la Universitatea Vasile Goldis

Posted: 06 Feb 2013 01:30 PM PST


universitatea_vasile_goldis

Procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins miercuri, la Universitatea de Vest Vasile Goldiș și la filialele acesteia din opt județe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false.

Patru persoane sunt deja urmărite penal pentru dare și luare de mită și trafic de influență. Surse din anchetă spun că pentru o diplomă falsă profesorii primeau între 300 și 500 de euro.

Județele vizate de percheziții sunt Bihor, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj și Gorj.

Mai multe persoane, printre care și angajați ai universității particulare – profesori, economiști – au fost ridicate pentru audieri.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este o instituție privată, acreditată de Ministerul Educației. A fost înființată în 1990 și are acum aproximativ 15.000 de studenți în cele șase facultăți.

The post Acuzații de corupție la Universitatea Vasile Goldiș appeared first on Edu-News.ro.

O gradinita din Pipera a fost avertizata de CNCD dupa ce a refuzat un copil cu Sindromul Dravet

Posted: 06 Feb 2013 01:19 PM PST


gradinita

O grădiniță privată din Pipera a fost sancționată cu avertisment de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, scrie Mediafax.

Asta după ce conducerea a refuzat nejustificat să mai primească un copil de cinci ani, diagnosticat cu Sindromul Dravet, o formă rară de epilepsie.

“Trebuia tras un semnal de alarmă, pentru toate mămicile care au copii bolnavi acasă, și suntem foarte multe din păcate, că nu trebuie să lase capul în jos și că aceste instituții, chiar dacă sunt private, nu se pot juca cu drepturile acestor copii, doar pentru că au bani”, a declarat Adela Chirică, mama copilului.

Aceasta spune că intenționează să acționeze și în instanță grădinița.

Sindromul Dravet este o formă incurabilă de epilepsie, care debutează în primul an de viață și afectează unul din 20.000 de copii.

The post O grădiniță din Pipera a fost avertizată de CNCD după ce a refuzat un copil cu Sindromul Dravet appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, February 6, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


DIPLOME FALSE de la Universitatea Vasile Goldis. Perchezitii in mai multe judete.

Posted: 06 Feb 2013 05:11 AM PST

Procurorii si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si la filialele acesteia din opt judete, intr-un dosar privind eliberarea unor diplome false, au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax. "Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si cu sprijinul Brigazii Speciale de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCHIMBA ROMANIA. Şcoala de ACASA. Elevii invata ca intr-o scoala de stat si nu ii costa nimic

Posted: 06 Feb 2013 04:35 AM PST

Acum 7 ani, sotii Scripcariu au hotarât sa se mute la tara. Şi cine poate spune ca vesnicia nu s-a nascut la tara, nu a pus niciodata piciorul într-un sat.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FLAGRANT: O mama a fost filmata furand din poseta invatatoarei

Posted: 06 Feb 2013 04:29 AM PST

Mama unei eleve în clasa pregatitoare la o scoala din Târgu Jiu este cercetata dupa ce a fost filmata de conducerea unitatii de învatamânt în timp ce fura bani din geanta învatatoarei, dupa ce cadrul didactic s-a
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a modificat metodologia pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul ...

Posted: 06 Feb 2013 04:28 AM PST

Guvernul a anuntat modificarea metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din universitati. Modificarile au fost reglementate prin hotararea de guvern aprobata in sedinta de miercuri, potrivit b1.ro. Astfel, va fi eliminata, printre altele, conditia ca personalitatile din strainatate care trimit scrisori de recomandare sa provina numai din institutii decise de minister. "Se elimina constrangerea referitoare la desemnarea obligatorie a unei probe ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un elev a fugit cu cearsaful din internat. A cazut si si-a fracturat coloana

Posted: 05 Feb 2013 09:06 PM PST

Ancheta la un liceu din Calarasi, dupa ce un elev de 17 ani si-a fracturat coloana vertebrala în urma unei cazaturi de la o înaltime de aproape patru metri. 
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Admiterea la liceu nu se va modifica pentru anul scolar in curs

Posted: 05 Feb 2013 12:36 PM PST


admitere_liceu

Elevii care sunt acum în clasa a VIII-a vor intra anul acesta în clasa a IX-a, la liceu, pe modelul de anul trecut.  Mai exact,  pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională și a repartizării computerizate la liceu.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației  după ce presa a scris că ministrul Remus Pricopie se gândește la o posibilă modificare în ceea ce privește admiterea elevilor în licee.

Ministrul a acordat un interviu agenției NewsIn în care a declarat: “Nu exclud varianta în care pentru a intra într-un liceu să fie nevoie să ai o anumită medie. Altfel, intri pe zona de formare profesională pentru că dacă nu introduci această măsura îi chinuiești, într-un fel, și pe copii și îi chinuiești și pe profesori, or, rezultatele nu au cum sa fie bune”.

Pe de altă parte, cei mai mulți profesori sunt nemulțumiți de Legea Educației și consideră că ar trebui introdus examenul de admitere la liceu.

Calendar Evaluarea Națională 2013

14 iunie 2013             Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17-19 iunie 2013       Înscrierea la Evaluarea Națională
25 iunie 2013             Limba și literatura română – proba scrisă
26 iunie 2013             Limba și literatura maternă – proba scrisă
27 iunie 2013             Matematica – proba scrisă
29 iunie 2013             Afișarea rezultatelor (până la ora 16)
29 iunie 2013             Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)
30 iunie-2 iulie 2013   Rezolvarea contestațiilor
3 iulie 2013                Afișarea rezultatelor finale după contestații

The post Admiterea la liceu nu se va modifica pentru anul școlar în curs appeared first on Edu-News.ro.

Un elev roman, printre castigatorii concursului Google Code

Posted: 05 Feb 2013 11:58 AM PST


google_code

Un român de 17 ani se află pe lista câștigătorilor concursului de informatică organizat de Google. 

Competiția, denumită Google Code, își propune să îi familiarizeze pe adolescenți cu modul de dezvoltare și creare de programe software. Printre cei 20 de premiați se numără și un român, adolescentul Cezar El-Nazli care a îndeplinit probele concursului în cadrul companiei BRL-CAD.

La concurs au participat 334 de studenți din 36 de țări, aceștia având de îndeplinit în total 1.925 de probe, informează Ziarul Financiar.

The post Un elev român, printre câștigătorii concursului Google Code appeared first on Edu-News.ro.