Saturday, April 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Eroare grava intr-un manual pentru clasa I. ...

Posted: 27 Apr 2013 06:44 AM PDT

Autorii unui manual auxiliar pentru elevii de clasa I din Romania au facut o greseala grava de continut, 'rebotezand' una dintre cele mai mari personalitati, potrivit Gandul.info. Astfel, in volumul 'Sa dezlegam tainele Abecedarului', de Carmen Iordachescu, publicat in anul 2004 de Editura Carminis, scrie ca operele 'Masa Tacerii' si 'Poarta Sartului' apartin sculptorului Nicolae Brancusi, si nu Constantin Brancusi, asa cum este corect. Eroarea a fost sesizata de un parinte, care a povestit ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, April 26, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un deputat PSD propune ca practica studenteasca sa fie considerata experienta profesionala

Posted: 26 Apr 2013 07:31 AM PDT

Deputatul PSD Mihai Sturzu, membru al Comisiei de Cultura, Arte si Mijloace de Informare în Masa, a declarat vineri, la Târgu Mures ca lucreaza la un proiect de lege prin care perioadele de practica si de voluntariat ale studentilor, din timpul facultatii, sa fie
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Statistica ingrijoratoare: Jumatate dintre elevi au SCUTIRI de la orele de SPORT

Posted: 26 Apr 2013 05:29 AM PDT

Secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei Gabriel Ispas a declarat, vineri, la o dezbatere organizata de Consiliului National al Audiovizualului, ca aproximativ jumatate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numarul acestor scutiri fiind
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aproximativ jumatate dintre elevii romani au scutiri de la orele de sport.

Posted: 26 Apr 2013 02:15 AM PDT

Secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei Gabriel Ispas a declarat, vineri, la o dezbatere organizata de Consiliului National al Audiovizualului, ca aproximativ jumatate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numarul acestor scutiri fiind "ingrijorator", relateaza Mediafax. "Daca ne-am lua dupa situatia scutirilor, ar insemna ca avem o generatie tanara bolnava, incapabila de efort, ceea ce nu este adevarat. De fapt, este doar o aparenta pe care o creeaza cei care, cu ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesor cercetat de politisti, dupa ce doi elevi si un student sustin ca i-a agresat

Posted: 26 Apr 2013 01:32 AM PDT

Un profesor de la Grupul Şcolar "Voievodul Mircea", din Târgoviste, este cercetat de politisti dupa ce doi elevi si un student l-au acuzat ca, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, i-a agresat, joi noapte, în caminul din incinta scolii.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea din Bucuresti, gazda unui prestigios concurs de drept international.

Posted: 25 Apr 2013 10:24 PM PDT

In perioada 27 aprilie – 3 mai 2013, Universitatea din Bucuresti este gazda prestigiosului concurs de drept international 'Charles Rousseau'. Editia 2013 este prima editie a acestui concurs organizata in Romania. Echipa Universitatii din Bucuresti participa la concursul 'Charles Rousseau' de peste 15 ani, obtinand de-a lungul timpului rezultate importante, cum ar fi premiul pentru cea mai buna pledoarie individuala, la editiile de la Paris 2003 sau Tunis 2006. La editia din 2013 s-au ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, April 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei umbla din nou la programa scolara

Posted: 25 Apr 2013 10:39 AM PDT


programa-scolara

Ministerul Educației anunță noi schimbări în programa pentru elevii din clasele primare. Instituția a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate la școală de elevii din clasele I-IV.

Copiii vor studia o limbă străină încă de la clasa pregătitoare iar cei din clasa a II-a vor avea încă o oră de matematică pe săptămână.

Limba modernă este introdusă de la clasa pregătitoare cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână.

În același timp dispare din orarul elevilor educația tehnologică. Îm schimb, materia Arte  vizuale și abilități practice  câștigă câte o oră pe săptămână.

Dispare și disciplina Educație pentru societate și apare Educația civică. Materia va fi predată din clasa a III-a.

Religia rămâne fără nicio modificare cu câte o oră pe săptămână de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a.

Aceste planuri cadru se aplică începând din septembrie pentru clasa pregătitoare și clasa  I, începând cu anul școlar 2014-2015 la clasa a II-a și din anul școlar 2015-2016 pentru clasele a III-a și a IV-a.

The post Ministerul Educației umblă din nou la programa școlară appeared first on Edu-News.ro.

Veste proasta pentru elevi: O ora in plus la matematica, din clasa a II-a. Vezi si alte noutati

Posted: 25 Apr 2013 08:54 AM PDT

Ministerul Educatiei a publicat planul cadru final pentru învatamântul primar: Elevii vor studia Limba moderna începând cu clasa pregatitoare, la Matematica se adauga o ora în clasa a II-a
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elev lovit cu pumnul in fata de un tanar care a intrat in liceu in timpul unei pauze

Posted: 25 Apr 2013 04:47 AM PDT

Inspectoratul Şcolar Judetean Mehedinti a deschis o ancheta la Liceul "Decebal" din Drobeta Turnu Severin, unde un elev de clasa a IX-a a fost lovit cu pumnul în fata de un tânar de 20 de ani care a intrat în clasa în timpul unei pauze.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE. Zeci de scoli din intreaga tara si-au suplimentat locurile

Posted: 25 Apr 2013 12:03 AM PDT

Zeci de scoli din întreaga tara si-au suplimentat locurile pentru clasa pregatitoare si pentru clasa întâi, dupa prima etapa de înscriere, fiindca ca numarul solicitarilor a depasit asteptarile.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani cred ca au calitati pentru a fi sefi

Posted: 24 Apr 2013 11:31 PM PDT


calitati-pentru-a-fi-sef

Potrivit unui studiu realizat de compania Deloitte, mai mult de două treimi dintre studenții intervievați au competențe înalte și foarte înalte privind delegarea și coordonarea muncii altora.

Totuși, aproape jumătate dintre ei admit că instituțiile de învățământ superior nu pregătesc studenții în mod corespunzător viitoarelor sarcini profesionale.

În cazul pregătirii pentru căutarea unui loc de muncă, șapte studenți din 10 sunt de părere că facultățile lasă de dorit la acest capitol.

Cei mai mulți dintre tinerii din facultăți consideră că, la alegerea unei slujbe, contează în primul rând ocazia de dezvoltare, învățare și acumulare de abilități noi.

Așteptările privind primul salariu net nu sunt deloc modeste. Aproape jumătate dintre studenți se gândesc la încasări de minimum 350 de euro pe lună. 3% așteaptă peste 950 de euro, în timp ce un student din 10 admite că va câștiga între 150 și 250 de euro.

Datele privind România fac parte din raportul “Primii pași pe piața muncii”, realizat de Deloitte în 11 țări, pe un eșantion de peste 4.000 de studenți sau absolvenți din instituții de învățământ cu profil economic, din marile orașe.

The post Studenții români cred că au calități pentru a fi șefi appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii ar putea sa nu mai aiba voie sa faca meditatii cu elevii din aceeasi scoala

Posted: 24 Apr 2013 02:06 PM PDT


600-01184727

Profesorii ar putea să nu mai aibă voie să facă meditații cu elevii din aceeași școală. 

Măsura este prevăzută în noul proiect de Cod etic elaborat de Ministerul Educației.

În plus, dascălii nu vor mai avea voie să fie profesorii propriilor copii sau a rudelor până la gradul trei.  Excepție face situația în care  nu există un alt profesor care să predea materia respectivă.

Profesorilor le va fi interzis să vorbească elevilor obscen, vulgar sau aluziv chiar dacă vorbele sunt spuse în glumă.

Mai mult, dascălii nu vor mai avea voie să intermedieze cumpărarea de cărți, culegeri sau alte materiale didactice în școală.

Dacă se va aproba în forma actuală, profesorii care vor încălca aceste reguli riscă să își piardă chiar și locul de muncă.

 

The post Profesorii ar putea să nu mai aibă voie să facă meditații cu elevii din aceeași școală appeared first on Edu-News.ro.

Studentii vor putea participa gratuit la cursurile si examenele organizate de universitati europene

Posted: 24 Apr 2013 01:15 PM PDT


cursuri-gratuite-universitati-europene

Studenții vor putea participa gratuit la cursurile și examenele organizate de universități europene.

Acest lucru este posibil odată cu lansarea inițiativei paneuropeane MOOC (Massive Open Online Courses, cursuri online deschise și în masă).

În prezent, studenții au la dispoziție aproximativ 40 de cursuri, în 12 limbi diferite.

Cursurile acoperă domenii precum matematică, economie, competențe informatice,  comerț electronic,  schimbări climatice, patrimoniu cultural, responsabilitatea socială a întreprinderilor sau Orientul Mijlociu modern.

Acestea pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 și 200 de ore de studiu.

Toate cursurile pot fi recunoscute.  În urma absolvirii lor vei obține un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obținerea unei diplome universitare. Pentru certificat vei scoate din buzunar între 25 și 400 de euro, în funcție de amploarea cursului (numărul de ore de studiu) și instituție.

Informații detaliate despre această inițiativă și despre cursurile propuse sunt disponibile pe site-ul www.openuped.eu.

The post Studenții vor putea participa gratuit la cursurile și examenele organizate de universități europene appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, April 24, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


CLASA PREGATITOARE. 73 de clase pregatitoare si 13 clase I, SUPLIMENTATE in scolile din Capitala

Posted: 24 Apr 2013 07:25 AM PDT

CLASA PREGATITOARE. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a aprobat suplimentarea cu 73 a claselor pregatitoare si cu 13 a claselor I , a declarat miercuri, pentru Mediafax, inspectorul general Constantin Traistaru, precizând ca situatia înscrierilor va fi
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scandalul plagiatului de la "Babes-Bolyai": se cere retragerea cartii de pe piata

Posted: 24 Apr 2013 03:05 AM PDT

Scandalul de plagiat de la Universitatea "Babes-Bolyai" s-a lasat cu o sesizare depusa la institutia de învatamânt de lectorul universitar care îsi acuza fostul profesor.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Simulari la limba romana pentru elevii de gimnaziu si liceu

Posted: 23 Apr 2013 11:04 PM PDT


simulare-limba-romana

Elevii claselor a VIII-a și cei din anul terminal de liceu participă, miercuri, la simularea la limba și literatura română. 

Aceasta este organizată atât pentru evaluarea națională, cât și pentru examenul de BAC.

 Simularea la bacalaureat va continua vineri cu susținerea probei de matematică și istorie. Tot vineri se va susține proba la matematică pentru evaluarea națională.

Probele se desfășoară între orele 11,00 – 13,00, pentru evaluarea națională, și orele 11,00 – 14,00, pentru examenul de bacalaureat.

Simularea examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal din Capitală se desfășoară între 22 și 26 aprilie

The post Simulări la limba română pentru elevii de gimnaziu și liceu appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani au urcat pe podium la Concursul international de limba latina

Posted: 23 Apr 2013 02:29 PM PDT


olimpici-Sulmona-2013

Olimpicii României la limba latină, alături de profesorii care i-au pregătit
FOTO: edu.ro

Lotul olimpic român de latină, format din șase elevi, a obținut locul al II-lea pe națiuni la cea de-a XIV-a ediție a concursului internațional de limba latină, Certamen Ovidianum Sulmonense.

Evenimentul a avut loc în perioada 18 – 22 aprilie 2013, în localitatea italiană Sulmona.

Prestigioasa competiție, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit 117 concurenți din 12 țări europene.

Lotul României a fost format din Anca Rujan, Oana Bujor, Raluca Antonia Vlaicu, Georgiana Nuțu, Emma Mihăescu și Cristi Georgian Cucu.

Rujan Anca a obținut premiul al II-lea și un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

The post Elevii români au urcat pe podium la Concursul internațional de limba latină appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, April 23, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Semnarea Conventiei tripartite privind Proiectul „Master in didactica limbii franceze ca limba straina” initiat de Agentia Universitara a Francofoniei

Posted: 23 Apr 2013 10:57 AM PDT

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) vor semna miercuri, 24 aprilie, Convenţia tripartită privind lansarea proiectului „Master în didactica limbii franceze ca limbă străină", proiect iniţiat de Agenţia Universitară a Francofoniei în Europa Centrală şi Orientală.

PDL cere Ministerului Educatiei sa lase universitatile sa decida asupra procesului de admitere

Posted: 23 Apr 2013 08:04 AM PDT

PDL cere Ministerului Educatiei sa lase universitatile, în cadrul autonomiei universitare, sa decida asupra modului în care se face admiterea în aceste institutii de învatamânt superior, a declarat marti, într-o conferinta
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romanii au ocupat locul al II-lea la Concursul international de limba latina din Italia.

Posted: 23 Apr 2013 06:31 AM PDT

Elevii romani au ocupat locul al II-lea pe natiuni la cea de a XIV-a editie a Concursului international de limba latina "Certamen Ovidianum Sulmonense", pozitie pe care s-a clasat si eleva Anca Rujan din Bacau, care a obtinut si un premiu special pentru cea mai buna traducere, potrivit Mediafax. Competitia, destinata liceenilor care studiaza limba latina, a reunit anul acesta 117 concurenti din 12 tari europene si s-a desfasurat in perioada 18 - 22 aprilie, in localitatea italiana Sulmona, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Turcan: Cerem Ministerului Educatiei sa lase universitatile sa decida asupra procesului ...

Posted: 23 Apr 2013 05:12 AM PDT

PDL cere Ministerului Educatiei sa lase universitatile, in cadrul autonomiei universitare, sa decida asupra modului in care se face admiterea in aceste institutii de invatamant superior, a declarat marti, intr-o conferinta de presa deputatul Raluca Turcan, citata de Mediafax. "Cerem Ministerului Educatiei Nationale sa lase universitatile, in baza autonomiei universitare, sa decida asupra procesului de admitere fie pe baza bacalaureatului, fie pe baza unui examen sau a unei alte forme de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE. Mai multe scoli au cerut suplimentarea numarului claselor pregatitoare

Posted: 23 Apr 2013 05:05 AM PDT

Mai multe scoli din judetul Timis au cerut suplimentarea numarului claselor pregatitoare, întrucât au fost înscrisi mai multi copii decât locurile disponibile, în urma primei etape fiind înscrisi 5.065 de copii pe 5.085 de locuri.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea din Bucuresti: Ministerul Educatiei descurajeaza performanta in cercetare.

Posted: 23 Apr 2013 04:54 AM PDT

Universitatea din Bucuresti critica dur decizia Ministerului Educatiei Nationale de a reduce fondurile alocate pentru proiectele de cercetare. "Diminuarea fondurilor pentru anumite proiecte de cercetare aflate in derulare, fara o evaluare prealabila, duce la dezorganizarea activitatilor planificate si asumate, si la descurajarea performantei in cercetare. In plus, modificarea termenelor de contractare pentru proiectele depuse si evaluate in competitia din 2012 si reducerea finantarii alocate ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Targ de internshipuri pentru studenti in publicitate, stiinte politice si relatii ...

Posted: 23 Apr 2013 03:43 AM PDT

In perioada 26-27 aprilie 2013, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, prin intermediul Centrului de Consiliere si Orientare Profesionala (CeCOP), organizeaza cea de-a treia editie a SNSPA Internship Fair, targ de internshipuri dedicat studentilor din Bucuresti, desfasurat la Biblioteca Academiei Romane. SNSPA Internship Fair este un proiect care faciliteaza accesul studentilor la internshipuri din domenii precum publicitate, comunicare si relatii publice, stiinte politice, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum simuleaza elevii la BACALAUREAT 2013: "Aseara am citit pentru prima oara"

Posted: 23 Apr 2013 01:24 AM PDT

BACALAUREAT 2013 Liceenii au intrat din nou în febra examenelor! Ieri s-a dat startul celei de-a doua simulari oficiale a BACALAUREATULUI 2013. Elevii de clasa a 12-a au sustinut proba de profil, iar mâine urmeaza testul la limba si literatura româna.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Drepturile si obligatiile profesorilor ar putea ajunge la votul oamenilor

Posted: 22 Apr 2013 12:27 PM PDT


drepturile-si obligatiile- profesorilor

Drepturile și obligațiile profesorilor ar putea ajunge la votul oamenilor. 

Președintele Sindicatului Alma Mater, Anton Hadăr vrea un acord social pentru Educație care să fie votat prin referendum și să penalizeze, totodată, profesorii fără performanțe.

“În acord se va scrie. Nu dai salariu egal dacă nu se ocupă. Nu îi mai dai voie să facă meditații, sau, dacă le face, să le declare. Cum l-ai prins, la revedere”, a declarat Hadăr, citat de ziarulring.ro.

Acordul ar urma să stabilească și procentele alocate pentru Educație. Acestea nu vor mai depinde de Ministerul Finanțelor și vor fi stabilite în mod gradual.

Potrivit unui nou ordin al ministrului, la calculul mediei generale de admitere la facultate pot fi luate în considerare și notele din anii de studii.

Referitor la această măsură, Anton Hadăr susține că „este și o viziune pozitivă. În felul acesta există posibilitatea ca tinerii să conștientizeze importanța notei și să tragă mai tare și să învețe mai mult".

The post Drepturile și obligațiile profesorilor ar putea ajunge la votul oamenilor appeared first on Edu-News.ro.

O fosta doctoranda acuza un profesor de la Universitatea Babes-Bolyai ca i-a plagiat in intregime lucrarea

Posted: 22 Apr 2013 11:42 AM PDT


universitatea_babes_bolyai

Un profesor universitar de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj este acuzat de o fostă doctorandă că i-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, coordonată chiar de acesta, anunță Mediafax.

Valeria Gîdiu, care acum este lector universitar, a depus o plângere la Rectoratul Universității în atenția Comisiei de Etică a universității, dar și la Decanatul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Mai mult, aceasta cere să se retragă de pe piață cartea care conține lucrarea sa de doctorat, publicată de profesorul Gheorghe Popoescu, acuzat de plagiat.

Tânăra a descoperit cartea în timpul unei vizite la Târgul de Carte Gaudeamus și a rămas neplăcut surprinsă când a văzut că numele ei apare doar ca referință bibliografică.

Profesorul Gheorghe Popescu nu a putut fi contactat pentru a răspunde acestor acuzații.

The post O fostă doctorandă acuză un profesor de la Universitatea Babeș-Bolyai că i-a plagiat în întregime lucrarea appeared first on Edu-News.ro.