Saturday, May 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Protest la Congresul UDMR fata de neinfiintarea liniei maghiare la UMF Targu Mures

Posted: 25 May 2013 12:47 AM PDT

Mai multe persoane îmbracate în halate albe de medic protesteaza, sâmbata, la intrarea în curtea Salii Sporturilor din Miercurea Ciuc, unde are loc Congresul UDMR, fata de neînfiintarea liniei maghiare la UMF Târgu Mures, si
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, May 24, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Oportunitati de cariera pentru studentii si absolventii romani cu experienta ...

Posted: 24 May 2013 04:15 AM PDT

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza, vineri, doua proiecte dedicate studentilor si absolventilor romani cu experienta academica internationala: programul de stagii de practica in institutii publice 'SMART Internships' si evenimentul de cariere 'Hai Acasa!'. Ambele au ca numitor comun facilitarea interactiunii tinerilor care studiaza sau care au studiat peste hotare cu mediul public si cel privat din Romania. Programul 'SMART Internhips' consta in punerea la dispozitie a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum va arata anul scolar 2013-2014? Elevii vor avea mai multe zile libere DESCARCA DOCUMENTUL

Posted: 24 May 2013 03:20 AM PDT

Cursurile anului de învatamânt 2013-2014 vor începe în 16 septembrie si se vor încheia în 20 iunie, semestrele scolare vor fi împartite în mod egal, vacanta intersemestriala va fi între 1 si 9
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Luni incep inscrierile. Ce patesti daca esti prins copiind

Posted: 24 May 2013 01:22 AM PDT

Înscrierea candidatilor la examenul de Bacalaureat se face în perioada 27 - 31 mai pentru sesiunea iunie - iulie, respectiv 15 - 19 iulie pentru sesiunea august - septembrie, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FLASHMOB la nivel national: Copiii romani lupta impotriva violentei.

Posted: 23 May 2013 08:55 PM PDT

In ultima zi a lunii mai, toti elevii si profesorii lor sunt invitati sa participe la un flashmob pentru combaterea violentei impotriva copiilor, conform unui comunicat al organizatiei Salvati Copiii, remis redactiei. Intre orele 10.45 si 11.15 sau in pauza mare, copiii vor iesi in curtea scolii sau a gradinitei, sub coordonarea unui profesor. Startul va fi dat cu un fluier. La acest semnal, copiii se vor intoarce cu spatele. Pe spate vor purta etichete, prinse cu agrafe. Acestea vor fi scrise ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Uniunea Editorilor din Romania a declarat razboi Ministerului Educatiei

Posted: 23 May 2013 07:30 PM PDT


Foto: gandul.info

Uniunea Editorilor din România a declarat război Ministerului Educației.

Editorii sunt nemulțumiți că au primit prea târziu metodologia pentru cumpărarea manualelor școlare și din acest motiv nu vor avea timp suficient să le tipărească până în octombrie, când ar trebui să se prezinte la licitație cu ele.

În plus, ministrul le-a cerut să propună, pe lângă varianta clasică a Abecedarului, și o versiune electronică.

Noile abecedare ar trebui să conțină animație, grafică și imagini interactive, care să îi ajute pe copii în procesul de învățare.

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul școlar 2013-2014 suma alocată pentru completarea stocurilor de manuale este de 20 de milioane de lei, mai mare cu aproape 3 milioane față de cea de anul trecut.

The post Uniunea Editorilor din România a declarat război Ministerului Educației appeared first on Edu-News.ro.

Victor Ponta cere supraveghere stricta la BAC

Posted: 23 May 2013 07:17 PM PDT


supraveghere-bac

Camerele de supraveghere din sălile unde se va da examenul de BAC vor lucra nonstop.

Vor fi urmăriți și profesorii și elevii, iar cel mai mic semn de fraudă va fi pedepsit imediat.

Problema corectitudinii examenului de Bac s-a pus în Guvern. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului educației, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat și a arătat că, deși speră în rezultate mai bune, „cine se dovedește hoț" trebuie să iasă din examen.

„E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Verificare la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puțin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există nici un fel de rabat și nici un fel de diferență față de ceea ce se cere. Poți să fii mai puțin bine pregătit, dar nu poți să fii hoț! Dacă ești hoț, trebuie să pleci din Bacalureat!", a afirmat Ponta, în ședința de Guvern.

În utilmii doi ani, au fost rezultate dezastruoase la aceste examene: peste 100.000 de absolvenți de liceu nu au promovat Bac-ul.

La simulările din acest an școlar, s-a picat în masă la Matematică, Istorie, Biologie.

The post Victor Ponta cere supraveghere strictă la BAC appeared first on Edu-News.ro.

BACALAUREAT 2013. Afla ce poti lua cu tine in sala de examen si ce patesti daca esti prins copiind

Posted: 23 May 2013 12:24 PM PDT

Elevii de clasa a XII-a se pregatesc pentru sustinerea examenului de Bacalaureat. În mai putin de o saptamâna încep înscrierile, iar pe 10 iunie va avea loc prima proba.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, May 23, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Politistii le-au pus gand rau elevilor chiulangii

Posted: 23 May 2013 01:44 AM PDT

Politistii au pornit, joi dimineata, prin localurile din Timisoara, pe urmele elevilor chiulangii. Tinerii care vor fi gasiti ca lipsesc nemotivat de la ore vor fi legitimati, iar rapoartele vor fi trimise Inspetoratului Scolar.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Valentina Stefania Duminica este noul secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar

Posted: 22 May 2013 02:06 PM PDT


invatamant-preuniversitar

Valentina Ștefania Duminică este noul secretar de stat pentru învățământul preuniversitar. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Remus Pricopie.

Fostul secretar de stat, Stelian Fedorca, a fost eliberat din funcție la începutul lunii martie, fiindcă a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate.

El a ocupat funcțiile de director-consilier în Ministerul Educației și apoi secretar de stat în Ministerul Educației, simultan cu cea de director al Colegiului “Mihai Eminescu.

Fedorca a fost secretar de stat pentru învățământ preuniversitar din 16 mai 2012 până pe 7 martie 2013.

The post Valentina Ștefania Duminică este noul secretar de stat pentru învățământul preuniversitar appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei a fost amendat pentru discriminare

Posted: 22 May 2013 01:59 PM PDT


remus-pricopie

Ministerul Educației a fost amendat cu 1.000 de lei pentru discriminare.

Asta după ce conducerea unui colegiu din Capitală a refuzat transferul unor elevi la o clasă sportivă pentru că părinții acestora au refuzat ca cei mici să devină și membrii clubului sportiv al liceului.

Părinții cărora li s-a refuzat transferul au reclamat cazul la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Instituția a decis că refuzul de a-i transfera pe elevi încalcă articolul 11 din legea privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, care interzice „refuzarea accesului unei persoane la sistemul de educație de stat sau privat, la orice formă grad și nivel".

The post Ministerul Educației a fost amendat pentru discriminare appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, May 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei, amendat de CNCD, din cauza discriminarii intr-un liceu.

Posted: 22 May 2013 06:18 AM PDT

Ministerul Educatiei a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), cu 1.000 de lei, in urma refuzului unui colegiu din Capitala de a transfera la clasa sportiva trei elevi, ai caror parinti nu doreau sa ii inscrie si in clubul sportiv al liceului, informeaza Mediafax. Colegiul National "Emil Racovita" din Capitala si Ministerul Educatiei Nationale (MEN) au fost reclamate la CNCD de parintii a trei elevi care studiaza in unitatea de invatamant. Colegiul director ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Concurenta acerba la TITULARIZARE 2013. Sute de dosare depuse in fiecare judet

Posted: 22 May 2013 06:09 AM PDT

Vineri, 17 mai, a fost ultima a fost ultima zi în care cadrele didactice au putut depune dosarele în vederea înscrierii la concursul national de titularizare. Numai la Vaslui s-au înscris aproape 800 de dosare.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Descarca cererea tip pentru inscrierea la examenul de BAC

Posted: 22 May 2013 02:33 AM PDT

BACALAUREAT 2013 În perioada 27-31 mai se desfasoara înscrierea candidatilor la prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013. Ministerul Educatiei a publicat metodologia de organizare si desfasurare a BACALAUREAT 2013.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Descarca cererea tip pentru inscrierea la BAC.

Posted: 22 May 2013 01:32 AM PDT

BACALAUREAT 2013 In perioada 27-31 mai se desfasoara inscrierea candidatilor la prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013. Ministerul Educatiei a publicat metodologia de organizare si desfasurare a BACALAUREAT 2013. Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre examenul din acest an. Dreptul de a sustine bacalaureatul il au elevii care au promovat invatamantul liceal, indiferent de forma de invatamant. Inainte ca elevii sa sustina examenul ei trebuie, mai intai, sa se inscrie la bacalaureat. DESCARCA de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un asteroid va purta numele unui elev roman

Posted: 21 May 2013 07:38 PM PDT


ionut_budisteanu

Massachusetts Institute of Technology din SUA va numi un asteroid după numele elevului de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, Ionuț Budișteanu.

Săptămâna trecută acesta a câștigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair din SUA.

Invenția cu care a câstigat este o mașină care se conduce singură cu ajutorul unui radar 3D.

Tânărul a participat pentru a treia oară la această competiție. Anul trecut el a câștigat premii în valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limbă pentru a crea imagini, dedicat nevăzătorilor.

Ionuț Budișteanu are 18 ani si este elev la Grupul Școlar Oltchim. Are deja în palmares 90 de premii naționale și internaționale în domeniul științei și ingineriei.

The post Un asteroid va purta numele unui elev român appeared first on Edu-News.ro.

Elevii de la “after school” ar putea primi un tichet de 200 de lei

Posted: 21 May 2013 02:05 PM PDT


bani-after-school

PDL va depune o inițiativă legislativă care prevede acordarea lunar a unui tichet de 200 de lei pentru elevii din clasele pregătitoare și I-IV care vor să urmeze programul “Școală după școală”.

Anunțul a fost făcut de deputații PDL Raluca Turcan și Roberta Anastase.

Turcan a precizat că acest tichet ar urma să fie acordat, după opțiunea părinților, copiilor din clasele pregătitoare și I-IV din învățământul de stat și privat.  Iar școlile vor gestiona acordarea acestui tichet numai pentru programul “școală după școală”.

La rândul său, Roberta Anastase a precizat că acordarea acestui tichet nu reprezintă un efort financiar substanțial și că banii se pot lua din bugetul Ministerului Educației.

The post Elevii de la “after school” ar putea primi un tichet de 200 de lei appeared first on Edu-News.ro.

Chiulangiii vor fi afisati pe Internet

Posted: 21 May 2013 01:52 PM PDT


absente-nemotivate

Din toamnă, absențele nemotivate ar putea  fi afișate pe Internet. 

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat  că va cere o raportare lunară privind absențele pentru fiecare școală, începând cu anul școlar 2013-2014.

Lista cu cei care au absentat va fi publicată pe Internet, pe site-urile inspectoratelor școlare.

Remus Pricopie a precizat că, în acest mod, s-ar putea reduce abandonul școlar și chiulul de la ore. Ministrul a spus că, în opinia sa, copiii trebuie să vină din plăcere la școală, iar mediul școlar trebuie să fie unul prietenos.

Ministrul Educației a mai spus că România are o strategie privind abandonul școlar din 2008 – 2009. Acesta a adăugat că se vede obligat să formuleze un nou document pentru a putea accesa fondurile structurale pentru perioada 2014 – 2020.

The post Chiulangiii vor fi afișați pe Internet appeared first on Edu-News.ro.

Elevii vor avea din septembrie manuale noi

Posted: 21 May 2013 01:46 PM PDT


manuale-noi

Elevii vor avea din septembrie manuale noi, a anunțat ministrul Educației, Remus Pricopie.

Schimbarea manualelor școlare se va încheia în 2017.

Cărțile tipărite vor fi însoțite de o variantă digitală, care va aduce ca noutate exerciții interactive, jocuri, animații și filme.

Pentru anul școlar 2013-2014, la clasa I, vor fi disponibile manuale școlare-pilot – în format digital, pe website-ul www.manuale.edu.ro, și în variantă tipărită, în bibliotecile unităților de învățământ.

În sistemul de învățământ preuniversitar există, în prezent, 1.491 de manuale școlare, dintre care 293 sunt pentru învățământul primar, 386 pentru gimnaziu, 339 pentru ciclul inferior al liceului și 473 pentru ciclul liceal superior.

Bugetul pentru achiziționarea cărților retipărite este de 20 de milioane de lei pentru anul școlar următor.

The post Elevii vor avea din septembrie manuale noi appeared first on Edu-News.ro.

Romania a cucerit medalii la InfoMatrix.

Posted: 21 May 2013 11:00 AM PDT

Cea de-a XI-a editie a Concursului International de Proiecte Informatice INFOMatrix 2013, organizata de Lumina Institutii de Invatamant in parteneriat cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina (UESEL) si Ministerul Educatiei Nationale a luat sfarsit. Cele mai bune finaliste au urcat pe scena luni, 20 mai, pentru a-si primi premiile si medaliile. Printre cei care au acordat aceste premii s-au numarat : Cristi Dorombach,jurnalist, Sorin Vicol, Secretar de Stat in Ministerul Societatii ...