Saturday, June 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sfaturile MILIARDARILOR americani pentru absolventii de facultate

Posted: 21 Jun 2013 10:57 AM PDT

Mai multi miliardari americani au tinut, în 2013, discursuri în cadrul unor ceremonii de absolvire a facultatii., iar Forbes a spicuit cele mai interesante pasaje din ele, pe care le puteti citi mai jos. 
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, June 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Eugen Simion, Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Posted: 21 Jun 2013 06:57 AM PDT

Academicianul Eugen Simion a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) in cadrul unei ceremonii la care au participat peste doua sute de profesori, studenti, dar si scriitori si iubitori ai literaturii, transmite Mediafax. Academicianul Eugen Simion a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, in cadrul unei ceremonii organizate in Aula Magna a universitatii. "Este un moment spiritual. Nu reprezinta doar un prilej de omagiere ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ELEV PUS IN GENUNCHI de INVATATOARE: "I-am zis sa ia pufuleti si el a luat chipsuri"

Posted: 21 Jun 2013 05:50 AM PDT

O învatatoare din localitatea bistriteana Colibita este acuzata de mama unui copil de clasa întâi ca l-a pedepsit pe baiat tinându-l timp de doua ore în genunchi, pe holul scolii, cu mâinile sus, suparata ca acesta ar fi
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE 2013: Mai multe locuri bugetate la Medicina

Posted: 21 Jun 2013 12:57 AM PDT

ADMITERE 2013: Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" organizeaza pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenta pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, si anume 900, fata de 800
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vizita ministrului Mihnea Costoiu in Franta consolideaza parteneriatul romano-francez in domeniul cercetarii si invatamantului superior

Posted: 21 Jun 2013 12:14 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a efectuat, în perioada 17-20 iunie, o vizită de lucru în Franţa. Principalele obiective ale deplasării au fost dezvoltarea de proiecte de cercetare şi consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două ţări. Demnitarul român a fost însoţit de secretarul de stat Tudor Prisecaru, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ͈Horia Hulubei", Victor Nicolae Zamfir şi rectorii unora dintre cele mai importante universităţi din România.

Plagiatul te-ar putea trimite la inchisoare

Posted: 20 Jun 2013 08:04 PM PDT


plagiat

Cei care plagiază ar putea ajunge direct în închisoare. O inițiativă în acest sens vine din partea senatorului independent Valeriu Todirașcu.

Plagiatorii ar putea rămâne în spatele gratiilor până la 12 ani și ar fi sancționați cu retragerea titlului obținut în mod fraudulos.

“Furtul intelectual se exersează, din păcate, încă din școala primară când copiii prezintă, la școală, referate realizate prin metoda copy-paste de pe internet”, spune Valeriu Todirașcu.

Parlamentarul vrea ca obținerea unei diplome sau a unui titlu prin prezentarea ca originală a unei lucrări, fără a face trimitere la sursele originale să fie sancționată de codul penal. 

Cel mai mare scandal de plagiat în care a fost implicat un politician îl are în prim-plan pe Victor Ponta.  De atunci, s-au dat mai multe verdicte. Comisia de Etică a Universității București stabilise că Ponta plagiase o treime din teza de doctorat, însă în martie 2013 Ministerul Educației a decis că Ponta nu a plagiat.

Inițiativa ce pedepsește plagiatul a fost depusă de senatorul Valeriu Todirașcu la Senat, în calitate de prim for sesizat.

The post Plagiatul te-ar putea trimite la închisoare appeared first on Edu-News.ro.

Elevii intra in vacanta de vara.

Posted: 20 Jun 2013 07:50 PM PDT

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii intra, de vineri, in vacanta de vara, potrivit calendarului anului scolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, scrie Agerpres. Vacanta de vara se va incheia pe 15 septembrie, urmand ca pe data de 16 septembrie sa inceapa anul scolar 2013-2014. Elevii de clasa a VIII-a au intrat in vacanta cu o saptamana mai devreme, urmand sa sustina probele evaluarii nationale. Prima proba a evaluarii nationale - cea la limba romana - va ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O comuna din Cluj isi face universitate cu 10 milioane de euro

Posted: 20 Jun 2013 07:40 PM PDT


universitate-floresti-cluj

Comuna Florești din județul Cluj va fi prima comună din țară care va avea universitate.

O asociație creștină vrea să investească peste 10 milioane de euro într-o universitate cu săli de curs moderne, campus și teren de sport, care se va întinde pe 10 hectare.

Universitatea va avea facultăți de management, economie, juridic, asistență socială și inginerie.  Peste 1.500 de studenți sunt așteptați să studieze la Universitatea din Florești, în fiecare an.

Insituția de învățământ este investiție privată, iar contractul va aduce bani mulți la bugetul primăriei Florești. Aproximativ 800.000 de lei se vor încasa, în fiecare an, numai din drepturile de concesiune.

Universitatea din Florești ar urma să-și primească studenții începând din 2015.

Singurul lucru care lipsește localității este un liceu. După ce termină gimnaziul, elevii sunt nevoiți să meargă la Cluj-Napoca la școală. Primarul comunei spune însă că va obține fonduri europene pentru a construi și un liceu.

Între timp, unii absolvenți de liceu spun că ar merge să studieze la țară, alții însă nici nu vor să audă de așa ceva.

Tu ai merge să studiezi la țară?

The post O comună din Cluj își face universitate cu 10 milioane de euro appeared first on Edu-News.ro.

Din toamna se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor

Posted: 20 Jun 2013 07:12 PM PDT


decontare-transport-elevi

Din toamnă se va modifica legea prin care se decontează naveta elevilor, a anunțat Ministrul Educației, Remus Pricopie.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că pe același număr de kilometri unii transportatori au tarife de 12 ori mai mari decât alții.

Practic nu există o plafonare a tarifelor practicate de transportatori pentru naveta elevilor, iar din punct de vedere legal ministerul este obligat să deconteze aceste tarife. Instituția plătește în total 180 milioane lei pentru transportul elevilor.

Remus Pricopie a mai spus că, începând din toamnă, legea va fi modificată, astfel încât deconturile pentru naveta elevilor să se facă în baza unei metodologii aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Vă reamintim, în mai, elevii din mai multe județe au făcut grevă japoneză, reclamând că nu le-au fost decontați banii de navetă.

În 30 mai, Ministerul Educației a anunțat că 50 milioane de lei au fost deblocați pentru plata sumelor restante la decontarea transportului elevilor. O primă tranșă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport al elevilor fusese deblocată anterior.

The post Din toamnă se va modifica legea prin care se decontează naveta elevilor appeared first on Edu-News.ro.

PLAGIATORII ar putea fi trimisi la inchisoare

Posted: 20 Jun 2013 01:48 PM PDT

Plagiatul ar putea sa-i trimita pe cei care copiaza direct în închisoare. O initiativa în acest sens vine din partea unui senator independent. Daca va fi votata de parlamentari, prevederea ar veni în completarea Codului Penal.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, June 20, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Nevazatoare, absolventa a doua facultati ca sefa de promotie

Posted: 20 Jun 2013 05:16 AM PDT

Este nevazatoare, are 22 de ani si a absolvit anul acesta Facultatea de Litere si Ştiinte ale Comunicarii, specializarea româna – italiana, cu nota zece, si specializarea engleza - româna, cu nota 9,86, ca sefa de promotie, în cadrul
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor.

Posted: 20 Jun 2013 03:46 AM PDT

Ministrul Educatiei spune ca din toamna se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor, masura fiind luata dupa ce s-a constatat ca pe acelasi numar de kilometri unii transportatori au tarife de 12 ori mai mari decat altii, MEN platind in total 180 milioane lei pentru naveta elevilor, potrivit Mediafax. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca ministerul are "probleme" in ceea ce priveste transportul elevilor care fac naveta, in sensul in care la o analiza privind ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Cum arata SUBIECTELE la proba orala de LIMBA STRAINA.

Posted: 19 Jun 2013 11:31 PM PDT

BACALAUREAT 2013. Peste 187.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului de Bacalaureat, informeaza rtv.net. Dupa ce au trecut de probele orale de limba romana, limba materna si competente digitale, elevii vor fi evaluati, intre 25 si 28 iunie, la proba de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.Aceasta proba are statut de proba obligatorie in cadrul examenului de bacalaureat, pentru elevii de la toate filierele si profilurile. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din ce tari ne vin studenti straini?

Posted: 19 Jun 2013 07:50 PM PDT


studenti-straini

Peste 7.600 de studenți străini învață în România, a anunțat Inspectoratul General pentru Imigrări.

Cei mai mulți, respectiv 595, sunt din Republica Moldova. În timp ce 282 sunt din Turcia, 225 provin din Israel, 112 sunt tunisieni, iar 81 albanezi.

Cele mai căutate specializări de către studenții străini sunt medicina, inginerie și științele economice.

Cele mai căutate instituții de învățământ superior sunt  Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, UMF Timișoara, Politehnica București, ASE București și Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Inspectoratul General pentru Imigrări, a organizat recent o reuniune de lucru cu reprezentanți ai principalelor universități din București și Ministerului Educației.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind cooperarea între instituțiile implicate în gestionarea problematicii de migrație pentru prevenirea imigrării ilegale a străinilor, rolul pe care îl au universitățile în formarea specialiștilor, respectarea drepturilor și obligațiilor cetățenilor străini, stabilirea criteriilor de selecție în funcție de specificul și nevoile fiecărei universități.

The post Din ce țări ne vin studenți străini? appeared first on Edu-News.ro.

Inspectoratele scolare trebuie sa ia masuri anticanicula la BAC

Posted: 19 Jun 2013 07:21 PM PDT


masuri-anticanicula-la-bac

Inspectoratele școlare vor trebui să ia mai multe măsuri anticaniculă la BAC, a anunțat Florian Ionel Lixandru, oficial din Ministerul Educației.

Mai exact, în centrele de examen și de evaluare trebuie menținut un sistem de ventilare corespunzător. De asemenea, trebuie să se asigure apa potabilă pentru candidați și membrii comisiilor pe toată durata desfășurării probelor de examen.

Candidații la examenul de Bacalaureat susțin între 17 și 21 iunie proba de evaluare a competențelor digitale.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va desfășura între 25 și 28 iunie.

Pe 1 iulie vor începe probele scrise cu limba și literatura română, care va fi urmată pe 2 iulie de proba la limba maternă și pe 3 iulie de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului și specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12,00.

The post Inspectoratele școlare trebuie sa ia măsuri anticaniculă la BAC appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, June 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cati studenti straini invata in Romania.

Posted: 19 Jun 2013 04:00 AM PDT

Peste 7.600 de studenti straini, majoritatea din Republica Moldova, au permnise de sedere pe teritoriul Romaniei in scop de studii, informeaza Inspectoratul General pentru Imigrari, intr-un comunicat, citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, la 31 martie, in Romania erau inregistrate 7.661 de permise de sedere in scop de studii, pentru elevii, studentii, masteranzii si doctoranzii straini. Dintre acestia, 2.078 locuiesc in Bucuresti. Cei mai multi straini care invata in Romania, respectiv ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 38.000 de profesori s-au inscris la examenul de titularizare

Posted: 19 Jun 2013 12:01 AM PDT


examenul-de-titularizare

Peste 38.000 de candidați s-au înscris anul acesta la examenul de Titularizare 2013.

Dintre aceștia aproape  5.000 sunt absolvenți din promoția universitară de anul acesta. Cifra este similară cu cea de anul trecut.

Candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la cea practică pentru a lua titularizarea și a se angaja pe o perioadă nedeterminată.

Pentru a fi angajați pe o perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5.

Candidații care au promovat rămân definitiv în sistemul de învățământ și nu contează dacă dacă postul său nu mai este valabil, fiindcă inspectoratul este obligat să-i găsească un post în altă școală.

Calendarul examenului de Titularizare 2013

  • 27 mai – 28 iunie – organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clase
  • 30 iulie – desfășurarea probei scrise
  • 5 august – afișarea rezultatelor
  • 5-6 august – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare
  • 7 august – rezolvarea contestațiilor
  • 8 august – afișarea rezultatelor finale
  • 9 august – prima etapă de repartizare, pentru angajare pe perioadă nedeterminată
  • 14 august – etapa a doua de repartizare, pentru angajare pe perioadă determinată
  • 30 august – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post

The post Peste 38.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, June 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


​TITULARIZARE 2013. Peste 38.000 de profesori s-au inscris la examen.

Posted: 18 Jun 2013 07:21 AM PDT

Examenul de Titularizare 2013 are inscrisi 38.456 de candidati, dintre care 4.728 sunt absolventi din promotia curenta, a informat Ministerul Educatiei la solicitarea HotNews.ro. Potrivit calendarului titularizarii, in prezent se desfasoara probelor practice/orale si inspectiile speciale la clasa, iar pe 30 iulie candidatii vor sustine examenul de titularizare. Anul trecut, 49,49% dintre candidati au luat note peste 7, minimul necesar pentru angajarea pe perioada nedeterminata. Acesta este al ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, June 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Dezvoltarea parteneriatului dintre Romania si Franta in domeniul cercetarii, pe agenda ministrului delegat Mihnea Costoiu

Posted: 17 Jun 2013 01:38 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, efectuează în perioada 17-20 iunie, o vizită în Franţa, în vederea dezvoltării parteneriatului strategic în domeniul cercetării dintre cele două ţări.

BACALAUREAT 2013: Astazi incepe evaluarea competentelor digitale

Posted: 16 Jun 2013 10:58 PM PDT

BACALAUREAT 2013: Prima sesiune a bacalaureatului continua luni cu evaluarea competentelor digitale, proba care este prevazuta a se desfasura pâna pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Astazi incepe evaluarea competentelor digitale.

Posted: 16 Jun 2013 08:51 PM PDT

Prima sesiune a bacalaureatului continua luni cu evaluarea competentelor digitale, proba care este prevazuta a se desfasura pana pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Pentru al patrulea an, in cadrul examenului de bacalaureat elevii vor da proba de competente digitale. Aceasta proba testeaza capacitatea elevilor de utilizarea a computerului si organizarea a fisierelor, precum si concepte de baza ale tehnologiei informatiei. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cifra de scolarizare a universitatilor va fi alocata in functie de numarul studentilor inmatriculati

Posted: 16 Jun 2013 07:57 PM PDT


cifra-de-scolarizare-universitati

Pentru anul viitor, 2013-2014, cifra de școlarizare a universităților va fi alocată în funcție de numărul studenților înmatriculați în anul academic în curs.

Anunțul a fost făcut de ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Guvernul a aprobat, la jumătatea lunii mai, cifrele de școlarizare pentru anul viitor, 2013-2014.

Astfel, granturile de studii pentru învățământul superior sunt de 62.400 pentru ciclul universitar de licență anul I, 35.600 pentru ciclul universitar de masterat, 4.000 pentru ciclurile universitare de rezidențiat și 3.000 pentru ciclul universitar de doctorat.

Pentru cetățenii străini, au fost alocate, cu finanțare totală sau parțială din bugetul Ministerului Educației, 4.550 de locuri în învățământul superior.

The post Cifra de școlarizare a universităților va fi alocată în funcție de numărul studenților înmatriculați appeared first on Edu-News.ro.

Liceenii arata de azi cat de bine stiu sa foloseasca computerul

Posted: 16 Jun 2013 07:48 PM PDT


competente-digitale-bac

Liceenii arată de azi cât de bine știu să folosească computerul.

Absolvenții de liceu intră de luni în a două săptămână din Bacalaureatul 2013 și urmează cinci zile de testare a competențelor digitale la nivel național.

Proba are două părți, una teoretică și alta practică, și durează 90 de minute.

Pentru partea teoretică vor primi FIȘA A, cu cerințe ce trebuie soluționate în 15 minute, cerințe ce țin de utilizarea computerului offline.

Apoi vor avea de rezolvat FIȘA B, cu cerințe ce necesită utilizarea internetului și ce trebuie rezolvate în 75 de minute.

La această probă, elevii nu vor primi note, ci un punctaj care indică un nivel de competență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte, fără niciun punct din oficiu.

Astfel, există patru niveluri de competență:

0-25 de puncte: utilizator începător

26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu

51-74 de puncte: utilizator avansat

75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Candidații care au obținut deja certificate de competențe digitale recunoscute de Ministerul Educației, cum este ECDL, își pot echivala examenul și nu trebuie să mai dea această probă.

The post Liceenii arată de azi cât de bine știu să folosească computerul appeared first on Edu-News.ro.