Saturday, July 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii romanii au cucerit trei medalii de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica

Posted: 27 Jul 2013 08:23 AM PDT


olimpiada-internationala-de-matematica

Elevii români au cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la cea de-a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18 – 27 iulie în localitatea columbiană Santa Maria.

Multiplu medaliat la concursurile regionale și internaționale de matematică, Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai" din Baia Mare, și-a trecut în palmares o medalie de argint. Este a cincea distincție obținută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiție. El a fost medaliat la fiecare participare din 2009 până în prezent și are în palmares două medalii de aur și trei de argint.

Ceilalți doi laureați cu argint sunt Ștefan Spătar și Marius-Ioan Bocanu, elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au fost obținute de Ștefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu" din București, Hai Tran Bah și Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.

The post Elevii românii au cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică appeared first on Edu-News.ro.

Romania a obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Matematica

Posted: 27 Jul 2013 06:09 AM PDT

Elevii români au cucerit sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz) la a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiana Santa Maria.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au fost afisate rezultatele finale ale examenului de definitivat

Posted: 27 Jul 2013 05:59 AM PDT


examen-definitivat

Rata de promovare la examenul național de definitivat în învățământul preuniversitar este de 51 la sută după soluționarea contestațiilor.

3.409 dintre cei 6.651 de candidați au reușit să obțină note de trecere, de minim 8, la proba scrisă, anunță Ministerul Educației.

Comparativ cu rezultatele anunțate înaintea soluționării contestațiilor se constată o creștere a promovabilității de 3,43 la sută.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Gorj, puțin peste 82 la suta. Iar cel mai scăzut, în județul Călărași – aproximativ 33 la sută.

Cadrele didactice care au promovat examenul național de definitivare au dobândit dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

The post Au fost afișate rezultatele finale ale examenului de definitivat appeared first on Edu-News.ro.

DOSARUL MITA LA BAC: 3.000 de euro spaga pentru un profesor al Politehnicii Bucuresti

Posted: 27 Jul 2013 05:31 AM PDT

Atât spun procurorii DNA ca ar fi primit un profesor de la Universitatea Politehnica Bucuresti, desemnat sa supravegheze examenul de maturitate la Liceul „Ion Banescu“ din Mangalia.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013 EDU.RO. 49% dintre dascali au picat

Posted: 27 Jul 2013 01:31 AM PDT

REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013. 51,26% dintre candidati au promovat examenul national de definitivare în învatamântul preuniversitar, sesiunea 2013 (rezultate finale).
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

51,26% dintre candidati au promovat examenul national de definitivare in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013 (rezultate finale)

Posted: 27 Jul 2013 12:27 AM PDT

Procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel de ţară, după soluţionarea contestaţiilor, este de 51,26%, respectiv 3.409 candidaţi, dintre cei 6.651 care au finalizat proba scrisă.

ADMITERE MEDICINA 2013. Se incing spiritele: "Frauda mai mare decat la BAC. Sa zaca in puscarie!"

Posted: 26 Jul 2013 11:27 PM PDT

Scandal la admiterea la Facultatea de Medicina din Bucuresti. 150 de candidati respinsi la examen contesta subiectele, pe motiv ca unele au fost gresite, iar altele nici macar nu erau în programa.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rusinos. Doar 51% dintre profesori au luat definitivatul.

Posted: 26 Jul 2013 10:38 PM PDT

DEFINITIVAT 2013. Procentul final de promovare la examenul national de definitivare in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel de tara, dupa solutionarea contestatiilor, este de 51,26%, respectiv 3.409 candidati, dintre cei 6.651 care au finalizat proba scrisa, se arata intr-un comunicat remis, sambata, de catre Ministerul Educatiei Nationale. Comparativ cu rezultatele partiale, din data de 23 iulie, se constata o crestere de 3,43%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, July 26, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ADMITERE MEDICINA 2013 SCANDAL LA UMF. DECLARATIA CARE II VA DEZAMAGI PE TOTI CANDIDATII

Posted: 26 Jul 2013 08:42 AM PDT

ADMITERE MEDICINA 2013 UMF CAROL DAVILA Sesizarile candidatilor respinsi la admiterea în Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala vor fi rezolvare cu corectitudine, dar locurile nu pot fi suplimentate peste capacitatea maxima de
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oficial "I SE RUPE DE ŞCOALA". Gestul incredibil facut de fiica unui milionar

Posted: 26 Jul 2013 08:07 AM PDT

Georgiana Cornu, fiica milionarului Georgica Cornu, regele asfaltului din Banat, si-a dat foc carnetului de note, zilele trecute. Ea a a absolvit clasa a VIII-a în acest an si a considerat ca nu mai are nevoie de carnetul de note.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rector Medicina: Rezolvam sesizarile, dar nu putem suplimenta locurile peste capacitate.

Posted: 26 Jul 2013 05:36 AM PDT

Sesizarile candidatilor respinsi la admiterea in Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala vor fi rezolvare cu corectitudine, dar locurile nu pot fi suplimentate peste capacitatea maxima de scolarizare a institutiei, a anuntat vineri rectorul institutiei Ionel Sinescu, potrivit Mediafax. Zeci de candidati respinsi la admiterea la Facultatea de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala au contestat subiectele de la examen ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a prezentat pozitia Romaniei fata de Strategia Europa 2020, la reuniunea informala a Consiliului UE Competitivitate (Cercetare)

Posted: 26 Jul 2013 05:21 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a participat la reuniunea informală a Consiliului UE Competitivitate (Cercetare), desfăşurată la Vilnius (Lituania), în perioada 23-24 iulie, în organizarea Preşedinţiei lituaniene a Uniunii Europene.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCUREŞTI 2013. Contestatii cu scandal dupa examen

Posted: 26 Jul 2013 04:21 AM PDT

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCUREŞTI 2013. Scandal la admiterea la Facultatea de Medicina din Bucuresti, una dintre cele mai cautate de catre absolventii de liceu. Circa 150 de candidati contesta modul în care au fost formulate subiectele la examen.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FRAUDA BAC Mangalia: Profesorul care vandut subiectele la chimie a fost ARESTAT.

Posted: 26 Jul 2013 03:53 AM PDT

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia, retinut, joi, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit mita 3.000 de euro si cazare intr-un hotel din Saturn, a fost arestat preventiv, transmite Mediafax. Magistratii Tribunalului Constanta au admis, vineri, propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii anticoruptie impotriva lui Gheorghe Amza, seful comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia, si au emis mandat, pentru 29 de zile, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Admitere cu SCANDAL la Medicina: Zeci de candidati respinsi CONTESTA subiectele.

Posted: 26 Jul 2013 03:03 AM PDT

Zeci de candidati respinsi la admiterea la Facultatea de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala contesta subiectele de la examen motivand ca unele dintre ele nu erau din programa, iar altele au fost formulate gresit, relateaza Mediafax. Mai multi candidati respinsi la admitere au fortat, vineri, intrarea in sala in care comisia intocmea documentele referitoare la admitere, reclamand ca mai multe grile au fost scanate gresit sau ca au existat ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta, despre Educatie: Atatea reforme am facut de aproape am distrus sistemul.

Posted: 26 Jul 2013 01:04 AM PDT

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Sibiu, ca este adeptul ideii de a nu mai face reforme in Educatie "in fiecare an", pentru ca s-au facut atatea incat aproape s-a "distrus sistemul", transmite Mediafax. Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansarii in grad a absolventilor unitatii de invatamant, fiind intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul manifestarii, cum explica procentele mari de promovare a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, July 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei: In niciun moment nu s-a decis desfiintarea claselor din invatamantul liceal

Posted: 25 Jul 2013 08:27 AM PDT

Cifra de scolarizare este mai mare decât numarul locurilor din unitatile de învatamânt, pentru a asigura accesul elevilor români sau straini care nu sunt în evidentele scolilor pâna la începerea cursurilor sau
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013 EDU.RO: Ultimii elevi au fost admisi la liceu. VERIFICA PE JUDETE

Posted: 25 Jul 2013 07:16 AM PDT

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2013 EDU.RO: Potrivit unui comunicat de presa remis joi, 111 (20,71%) dintre candidati au ales filiera teoretica, iar 425 (79,30%) filiera tehnologica. Numarul total de optiuni selectate de catre candidati a fost de 3.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013 CRAIOVA. Nici n-au intrat bine si se gandesc sa EMIGREZE

Posted: 25 Jul 2013 06:20 AM PDT

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013 CRAIOVA  Peste 900 de absolventi de liceu au sustinut examen scris de admitere pentru trei dintre specializari: Medicina, Medicina Dentara si Farmacie. Candidatii au aflat ieri si notele.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cate clase de a IX-a vor fi DESFIINTATE din toamna.

Posted: 24 Jul 2013 10:16 PM PDT

Intre 75 si 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiintate din toamna, prin neocuparea locurilor, iar pana la 150 de norme vor fi reduse, profesorii care ar putea fi afectati de diminuarea numarului de clase fiind de la disciplinele tehnologice, a declarat joi inspectorul general scolar al Capitalei, conform Mediafax. Constantin Traistaru, inspectorul general scolar al Capitalei, a declarat ca, dupa prima repartizare computerizata in licee, a fost facuta o analiza din care rezulta ca din toamna ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Modificari la a doua sesiune de BACALAUREAT. La liceele slabe nu se mai da examenul.

Posted: 24 Jul 2013 08:21 PM PDT

Examenul de bacalaureat din Capitala va fi organizat, in sesiunea august - septembrie, doar in colegiile nationale si "in unitatile de invatamant mai serioase", pentru a evita orice suspiciune de frauda, a declarat joi, pentru Mediafax, inspectorul general scolar, Constantin Traistaru. Inspectorul general scolar al Capitalei a precizat ca printre colegiile in care va fi sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea a doua sunt Sfantul Sava, Mihai Viteazul, Gheorghe Lazar, Spiru Haret, Ion ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pregatirea pentru situatii de urgenta ar putea fi inclusa in programa scolara

Posted: 24 Jul 2013 07:42 PM PDT


pregatirea-pentru-situatii-de-urgenta

Foto: jurnalul.ro

Pregătirea pentru situații de urgență ar putea fi inclusă în programa școlară. 

Propunerea vine din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență București. Scopul este ca  elevii să știe cum să prevină sau să acorde primul ajutor în cazuri limită, cum ar fi cutremurul, incendiile sau inundațiile.

Pe lângă elevi, vor fi pregătite și cadrele didactice astfel încât pregătirea pentru situații de urgență să intre în programa școlară cât mai curând, a spus Stelian Duduș, șeful ISU București.

Pe de altă parte, Inspectorul general școlar al Capitalei, profesorul Constantin Trăistaru, spune că este foarte important să știi să reacționezi în situații limită, fără să intri în panică.

Trăistaru a precizat că pentru elevi este foarte importantă organizarea simulărilor complexe și din toamnă acestea vor demara în Sectorul 2.

The post Pregătirea pentru situații de urgență ar putea fi inclusă în programa școlară appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Culturii vrea sa infiinteze Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala

Posted: 24 Jul 2013 07:17 PM PDT


ministrul-culturii

Ministerul Culturii vrea să înființeze Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

Instituția ar urma să fie finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Proiectul vine ca urmare a unei Ordonanțe de urgență a Guvernuluiprivind reorganizarea unor instituții publice aflate în subordinea Ministerului Culturi.

Mai exact,  noua instituție va prelua atribuțiile Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, ale Centrului de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, precum și activitatea de atestare în domeniul monumentelor istorice de la Institutul Național al Patrimoniului.

Institutul se va ocupa de îndeplinirea strategiei Ministerului Culturii în domeniile formării profesionale continue, educației permanente, managementului cultural și cercetării; elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice din sectorul cultural dar și de  acordarea asistenței tehnice în domeniul programelor europene cu incidență în domeniul culturii.

The post Ministerul Culturii vrea să înființeze Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală appeared first on Edu-News.ro.

Carnetul de vaccinari devine obligatoriu la inscrierea la gradinita ori la scoala

Posted: 24 Jul 2013 07:12 PM PDT


carnet-de-vaccinari

Carnetul de vaccinări se schimbă și devine obligatoriu la înscrierea la grădiniță ori la școală.

Acesta va fi eliberat imediat după naștere, iar la fiecare vaccinare va trebui prezentat obligatoriu medicului de familie care va trebui să treacă imunizarea.

Copiii vor fi vaccinați gratuit împotriva a 12 boli grave, printre care TBC, tuse convulsivă, oreion, rujeolă, rubeolă, dar și infecții pneumococice.

Anul acesta a fost introdusă în schema gratuită și vaccinarea pneumococică, ce va începe la două luni.

Vaccinurile incluse în schema națională sunt gratuite și se fac la medicul de familie. Excepție fac serurile antihepatită și antituberculoză, care trebuie făcute în maternitate, și cele de la 7 și 14 ani care ar putea fi făcute și la școală.

The post Carnetul de vaccinări devine obligatoriu la înscrierea la grădiniță ori la școală appeared first on Edu-News.ro.

Studentii se pot specializa in medicina de urgenta in urma unui proiect european

Posted: 24 Jul 2013 07:09 PM PDT


studenti-specializare-medicina-de-urgenta

Studenții se pot specializa în medicina de urgență în urma unui proiect european.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a anunțat că în cadrul unui program de 2,1 milioane de euro s-au realizat nouă module de pregătire în această disciplină.

Studenții sunt monitorizați de profesorii lor pe partea teoretică, iar când se întâlnesc aplică, în simulare, și pe partea practică.

În cadrul cursurilor de medicină de urgență sunt prezentate și cazuri clinice.

Modulele sunt traduse în franceză, urmând să fie folosite și de studenții din Franța, dar și în limba engleză pentru studenții străini care învață la universitățile de medicină și farmacie în România.

The post Studenții se pot specializa în medicina de urgență în urma unui proiect european appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani au obtinut patru medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Posted: 24 Jul 2013 07:03 PM PDT


olimpiada-internationala-de-chimie

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Chimie de la Moscova, trei de argint și una de bronz.

O medalie de argint a fost obținută de Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică București. Ea a reușit pentru a doua oară această performanță.

Adrian Murgoci, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București, și Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și-au adjudecat și ei medaliile de argint.

Medalia de bronz a fost obținută de Mihai Grigore Prună, clasa a XII-a la Colegiul Național “Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

La competiția din acest an, desfășurată la Moscova, au participat 279 de concurenți din 77 de țări.

The post Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Chimie appeared first on Edu-News.ro.