Saturday, September 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Vestea care-i va bucura pe toti elevii. Decizia ministrului Educatiei

Posted: 28 Sep 2013 09:00 AM PDT

Abonamentele pentru transportul elevilor în actualul an scolar vor fi decontate la zi, cu aplicarea noii proceduri care prevede plafoane maxime de cost, a afirmat sâmbata, la Pitesti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Schimbare MASIVA in universitati. Ce vrea ministrul pentru invatamant superior.

Posted: 28 Sep 2013 01:34 AM PDT

Ministrul Mihnea Costoiu spune ca in anul universitar 2013-2014 va continua "curatenia" in institutiile de invatamant superior, fiind necesara reducerea "masiva" a specializarilor de licenta, iar sportul va fi conditie la autorizarea si acreditarea programelor de studii, transmite Mediafax. Potrivit lui Costoiu, analiza "atenta" a tuturor specializarilor de licenta si de master pe care le deruleaza universitatile va continua impreuna cu Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Shakespeare School castiga premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine

Posted: 28 Sep 2013 12:58 AM PDT


asociatia-shakespeare-schoolAsociația Shakespeare School pentru Educație a câștigat Certificatul Lingvistic European 2013 pentru inovație și creativitate în domeniul predării și învățării limbilor străine.

Premiul a fost acordat pentru proiectul „Engleza pentru Viață  cu Ziggy & Zaggy".  

Este vorba de un program de predare a limbii engleze în centre sociale de către tineri voluntari, folosind o metodă inovativă. Se învață prin joc, pe baza cărții "Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland".

Cartea este creată de profesorii Shakespeare School și prezintă o abordare bilingvă a limbii engleze, care le crează copiiilor senzația că înteleg foarte ușor, ceea ce le dă încredere și îi motivează să învețe.

Premiile European Language Label Awards sunt acordate în fiecare an de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP.

The post Shakespeare School câștigă premiul european pentru inovație în învățarea limbilor străine appeared first on Edu-News.ro.

Studentii, nemultumiti de bugetul educatiei, taxe si burse, ameninta cu proteste.

Posted: 28 Sep 2013 12:11 AM PDT

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) sustine ca se pregateste sa organizeze actiuni de protest in urmatoarele saptamani, daca nu sunt solutionate problemele legate de bugetul educatiei, taxele de camin si burse, relateaza Mediafax. "Vom incepe cu actiuni in campusurile universitare si in facultati, prin care sa subliniem, din nou, care sunt revendicarile noastre, iar apoi vom trece la actiuni de strada, inclusiv mitinguri, iar apoi este posibila si o greva", a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, September 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Prima competitie: Cangurul Lingvist, sectiunea Franceza-Germana.

Posted: 26 Sep 2013 11:38 PM PDT

Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma ii invita pe toti elevii din clasele III-XII la primul concurs din acest an scolar: Cangurul Lingvist, sectiunea Franceza-Germana. Competitia scolara este organizata de Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie si cu sprijinul Ministerului Afacerilor de Externe, Serviciilor Culturale ale Ambasadei Frantei, Ambasadei Elvetiei, Ambasadei Canadei, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, September 26, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ANOSR: BURSA SOCIALA, o GLUMA. Jumatate din tineri abandoneaza facultatea"

Posted: 26 Sep 2013 12:30 AM PDT

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR) solicita Ministerului Educatiei Nationale masuri ferme pentru salvarea învatamântului românesc, aflat în prag de colaps din cauza finantarii umilitoare din ultimii
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Taxele de studiu si cele de camin au crescut inainte de inceperea anului universitar

Posted: 25 Sep 2013 02:35 PM PDT


University Of Birmingham Anul universitar începe cu taxe mai mari  anunță o analiză a Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești din România. 

Multe dintre taxele de studii ale studenților sunt mai mari cu până la 500 de lei.

La Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, taxa de școlarizare s-a majorat cu 500 până la 900 de lei. Academia de Studii Economice București a crescut și ea taxele pentru licență și masterat cu 500 de lei, iar pentru doctorat cu 1.000 de lei.

Și la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași studenții vor plăti mai mult cu 500 de lei pentru licență, în timp ce la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca taxa a crescut cu 300 de lei.

Majorări sunt și la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, unde se plătește cu 100 – 200 de lei mai mult.

Taxele de cămin au fost și ele majorare, în unele campusuri, acestea ajungând și la 500 de lei pe lună.

The post Taxele de studiu și cele de cămin au crescut înainte de începerea anului universitar appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, September 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Internationalizarea invatamantului superior romanesc este o prioritate a Ministerului Educatiei Nationale

Posted: 25 Sep 2013 06:50 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că una dintre prioritățile Ministerului Educației Naționale o reprezintă creşterea, graduală, a dimensiunii internaționale a învățământului superior. Afirmaţiile ministrului Educaţiei au fost făcute, miercuri, 25 septembrie, la sediul MEN, cu prilejul lansării oficiale a celei de-a doua etape a programului „Burse şi cooperare interinstituţională în domeniul învăţământului superior", coordonat de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Au schimbat PROGRAMA ŞCOLARA, dar au UITAT de MANUALE: Matematica, fara adunare si scadere

Posted: 25 Sep 2013 12:53 AM PDT

Noile manuale scolare pe care le-au primit elevii de clasa I nu sunt în conformitate cu programa scolara, iar în aceasta situatie învatatorii sunt nevoiti sa selecteze doar capitolele care le sunt utile.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, September 24, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei Nationale lanseaza programul „Burse si cooperare interinstitutionala in domeniul invatamantului superior”

Posted: 24 Sep 2013 09:03 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, vor participa miercuri, 25 septembrie 2013, la evenimentul prilejuit de lansarea oficială, în România, a programului „Burse şi cooperare interinstituţională în domeniul învăţământului superior".

Care este COSTUL REAL al studiului in strainatate si CUM SA PLATEŞTI TAXA muncind doar opt zile

Posted: 24 Sep 2013 02:08 AM PDT

Aproximativ 5.000 de români pleaca anual la studii în strainatate. Desi costurile de scolarizare în strainatate sunt considerate mari pentru nivelul economic al României, state mai putin puternice economic, precum Bulgaria trimit  aproape
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, September 23, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


”Laboratorul Verde al Reciclarii” - proiect multimedia de ecologie.

Posted: 23 Sep 2013 06:23 AM PDT

Acum mai bine de 10 ani, manifestatiile ecologice din scoli presupuneau haine de culoare verde, desene pe asfalt, concursuri de obiecte construite din materiale reciclabile. In prezent, ecologizarea se bucura de avantajul gadget-urilor, iar informatia este asimilata interactiv. 'Laboratorul Verde al Reciclarii' este un autocar reconstruit de EcoRom pentru a deveni un spatiu interactiv de invatare. In interiorul laboratorului mobil exista doua incaperi - o sala de cinema 3D, unde elevii ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Duplex Bucuresti - Helsinki, la cel mai inalt nivel, pe tema relatiilor bilaterale romano - finlandeze in domeniul educatiei si al cercetarii stiintifice

Posted: 23 Sep 2013 05:09 AM PDT

Premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, se vor afla astăzi, 23 septembrie, într-un duplex Helsinki - Bucureşti, de la ora 18.00, cu prilejul Conferinţei „Finland - the Country of Learning", organizată la Universitatea Aalto din Helsinki.

Despre BUZZ!Camp, proiectul care investeste in viitor.

Posted: 22 Sep 2013 09:56 PM PDT

Tinerii au nevoie de modele. Este un fapt valabil pentru toate timpurile, cu atat mai mult pentru cele in care traim. Aflati la inceputul vietii de oameni maturi simt aceasta nevoie, de a fi ghidati sau, cel putin, de a fi sustinuti in drumul lor spre succes. Aceasta este una dintre principalele idei de la care a pornit proiectul BUZZ!Camp acum 7 ani. Mai mult decat un eveniment, BUZZ!Camp este un proiect orientat spre dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor cu potential, interesati ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii de la Politehnica din Bucuresti vor avea profesori britanici

Posted: 22 Sep 2013 01:20 PM PDT


universitatea-politehnica

Studenții de la Politehnica din București vor avea profesori britanici.

Cadre didactice din Marea Britanie specializate în inginerie vor preda aici începând cu anul universitar 2013-2014, în baza unui acord încheiat cu Consiliul Britanic din București.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, studenții de la Politehnică vor putea susține examenele Cambridge și IELTS în cadrul unor programe de pregătire profesională de la Politehnică.

În plus, Universitatea Politehnică va încheia parteneriate cu instituții de învățământ din Marea Britanie, în cadrul cărora studenții români vor merge să studieze acolo, iar studenții englezi vor învăța la București.

The post Studenții de la Politehnica din București vor avea profesori britanici appeared first on Edu-News.ro.

Sunday, September 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ŞASE ANI de facultate, DEGEABA. Ce au patit absolventii Facultatii de Medicina Veterinara

Posted: 21 Sep 2013 11:32 PM PDT

Au platit degeaba taxele de studiu. 150 de studenti în ultimul an la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj Napoca risca sa nu îsi poata practica meseria dupa absolvire.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania devine gazda unei agentii europene dedicata drepturilor copilului

Posted: 21 Sep 2013 01:31 PM PDT


agentie-drepturile-copilului

România devine gazda unei agenții europene dedicată drepturilor copilului.

Anunțul a fost făcut de parlamentarul social democrat Ana Birchall.

Aceasta a explicat că agenția va contribui la dezvoltarea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene în implementarea prevederilor europene pe domeniu protejării drepturilor copilului.

În plus, instituția va ajuta guvernele în aplicarea unor politici publice dedicate persoanelor defavorizate.

The post România devine gazda unei agenții europene dedicată drepturilor copilului appeared first on Edu-News.ro.