Friday, November 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Participarea ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, la aniversarea a 195 de ani de la deschiderea primelor cursuri de inginerie in Romania

Posted: 01 Nov 2013 02:11 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă vineri, 1 noiembrie, la manifestările organizate de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) cu prilejul aniversării a 195 de ani de la deschiderea primelor cursuri de inginerie în România.

Thursday, October 31, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ONG-uri, despre Halloween-ul in scoli: "Elevii romani sunt implicati in lumea satanismului"

Posted: 31 Oct 2013 08:59 AM PDT

Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educatiei sa ia masuri pentru oprirea manifestarilor organizate în scoli cu ocazia "sarbatorii sataniste" Halloween, pe motiv ca acestea ar leza sanatatea si dezvoltarea armonioasa a copiilor, amenintând sa dea
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursa de proiecte – sansa de afirmare a studentilor antreprenori

Posted: 31 Oct 2013 08:46 AM PDT


bursa-proiecte

„Ideile tale inovativ-antreprenoriale pot prinde viață!" – astfel poate fi rezumat proiectul "Bursa de proiecte" pentru mii de studenți, din patru centre universitare din țară.

Un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Investește în oameni, "Bursa de proiecte"  le oferă studenților antreprenori din București, Suceava, Ploiești și Constanța șansa de a-și vedea ideile de business implementate.

Ajutor pentru definirea ideii de business, suport pentru dezvoltarea planului de afaceri și facilitarea legăturii cu posibili finanțatori din mediul de afaceri.

Trei sisteme software dezvoltate pentru interconectarea universităților și 4 laboratoare echipate în universitățile partenere au venit in ajutorul celor peste 4000 de studenți implicați în proiect. Participanți la cursurile din universități sau înscriși cu idei de proiecte pe platforma online, studenții au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile inovativ-antreprenoriale și de a se pregăti pentru un viitor antreprenorial. Studenții, principalii beneficiari ai proiectului, au primit suport și îndrumare din partea cadrelor didactice, întreaga activitate a grupelor de proiecte formate fiind monitorizată de la faza de inițiere, continuând cu etapele de implementare, interacțiune cu mediul economic, până la faza de valorificare.

După finalizarea proiectului, laboratoarele „Bursa de Proiecte" din cele patru centre universitare vor continua să găzduiască și să susțină studenții cu spirit antreprenorial care vor să-și pună ideile în practică.

"Bursa de proiecte" este un proiect co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni", derulat sub egida Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Ovidius din Constanța, Novensys Corporation (partenerul IT) și Gold Agama Consulting (partenerul de comunicare). Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 1 – "Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și societății bazate pe cunoaștere", în Domeniul Major de Intervenție 1.2 – „Calitate în învățământul superior".

The post Bursa de proiecte – șansa de afirmare a studenților antreprenori appeared first on Edu-News.ro.

Gradinitele de stat, conditii ca la privat

Posted: 31 Oct 2013 07:55 AM PDT

Multi parinti renunta la gradinitele private si îsi transfera copiii la cele de stat, unde gasesc aceleasi conditii bune de predare, fara sa scoata însa aceiasi bani din buzunar.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De la 6 pana la 18 ani, elevii vor lua lectii despre legislatie, principii juridice si drepturi civice, de la procurori si judecatori

Posted: 31 Oct 2013 03:05 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologie, Mihnea Costoiu, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, preşedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Oana Andreea Schmidt-Hăineală şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu - Mihail Niţu, au semnat joi, 31 octombrie, un Protocol de colaborare.

Elevii vor lua lectii in domeniul juridic de la procurori si judecatori

Posted: 31 Oct 2013 02:40 AM PDT

Elevii cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani vor lua lectii despre despre legislatie, principii juridice si drepturi civice de la procurori si judecatori, în urma semnarii joi a unui protocol între reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din anii terminali vor face pregatire speciala pentru examenele nationale

Posted: 30 Oct 2013 02:27 PM PDT


pregatire-examene-nationale

Elevii din anii terminali de la gimnaziu și liceu vor începe pregătirea pentru examenele naționale după terminarea semestrului al II-lea, în cadrul unor clase de pregătire pentru examenele naționale.

Mai mult, orele suplimentare vor putea fi folosite de profesorii care nu și-au completat normele didactice.

Ministerul Educației a anunțat că, pentru perioada 16 iunie – 20 iunie 2014, conducerile școlilor vor atribui profesorilor care predau la clasa a VIII-a și care nu au norma didactică completă sarcina de a pregăti elevii pentru Evaluarea Națională, precum și pentru admiterea în clasa a IX-a, la liceu.

De asemenea, în perioada 2 iunie – 20 iunie 2014, liceenii vor face ore de pregătire pentru Bacalaureat 2014.  Profesorii de specialitate se vor implica în organizarea și desfășurarea probelor de aptitudini și a probei de verificare a cunoștințelor de limbi moderne sau materne

Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, iar Evaluarea Națională va începe pe 23 iunie.

Cei din clasa a XII-a vor termina cursurile pe 30 mai, iar examenul de BAC va  începe pe 10 iunie.

The post Elevii din anii terminali vor face pregătire specială pentru examenele naționale appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, October 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Participarea ministrului delegat Mihnea Costoiu la Future Communities//Open Innovation Fair 2013, targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor

Posted: 30 Oct 2013 05:29 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a participat miercuri, 29 octombrie, la Future Communities//Open Innovation Fair 2013, târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor, organizat de Fundaţia IREX şi Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) la Biblioteca Naţională a României, în perioada 30 pctombrie - 1 noiembrie.

Şcoli din Braila, in pragul falimentului

Posted: 30 Oct 2013 03:53 AM PDT

Banii alocati scolilor din Braila nu sunt suficienti, cele mai mari probleme fiind înregistrate în scolile cu mai putini copii si în care cadrele didactice au vechime, grade profesionale si gradatii.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Intalnirea ministrului delegat Mihnea Costoiu cu directorul pentru Educatie si Formare Profesionala in cadrul Directiei Generale Educatie si Cultura a Comisiei Europene, António Silva Mendes

Posted: 30 Oct 2013 02:06 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, s-a întâlnit marţi, 29 octombrie, cu António Silva Mendes, director pentru Educaţie şi Formare Profesională în cadrul Direcţiei Generale Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene.

Elevii romani ar putea ramane fara vacanta de vara

Posted: 29 Oct 2013 02:39 PM PDT


Beach with smiling sun

Elevii români ar putea rămâne fără vacanța de vară. Asta în cazul în care propunerea mai multor parlamentari, care cer desființarea acesteia va fi acceptată în Parlament.

Aleși spun că vacanța de vară, de trei luni, este prea mare comparativ cu concediile pe care le au părinții, de două sau trei săptămâni.

Astfel, în această perioadă, copiii rămân foarte mult timp nesupravegheați, și își petrec foarte mult timp în fata televizorului, a calculatorului sau în anturaje periculoase.

Parlamentarii doresc ca, pe timpul verii, să nu se închidă școlile și să se organizeze cursuri cu caracter cultural-educativ.

Mai exact, drumeții, concerte sau chiar vizite în țări straine, din care copiii să învețe ceva util.

The post Elevii români ar putea rămâne fără vacanța de vară appeared first on Edu-News.ro.

Studentii vor intra in greva japoneza din 6 noiembrie

Posted: 29 Oct 2013 02:28 PM PDT


6 pentru educatie 01

Studenții afiliați Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România se alătură protestelor din învățământul preuniversitar și intră în grevă japoneză din 6 noiembrie. 

La Casa Universitarilor, studenți, elevi și rectori s-au întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Educației pentru a cere măsuri concrete.

În cadrul întâlnirii s-au discutat problemele sistemului de educație din România. Concluzia fiecărui reprezentant de sindicat sau organizație a fost aceea că rădăcina tuturor problemelor o reprezintă subfinanțarea crasă a educației din ultimii ani.

Oficialii din Minister spun că lucrează deja la bugetul pe anul viitor și că fundamentarea se va face pe 6% din PIB.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunțase un miting pentru data de 6 noiembrie. Dacă până la sfârșitul săptămânii vor primi asigurări de la guvernanți că finanțarea educației va fi suplimentată, mitingul ar putea fi anulat, spun sindicaliștii.

The post Studenții vor intra în grevă japoneză din 6 noiembrie appeared first on Edu-News.ro.

Procurorii si judecatorii le vor preda educatie civica elevilor

Posted: 29 Oct 2013 02:09 PM PDT


judecatorii-predau-elevilor

Procurorii și judecătorii le vor preda educație civică elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, vor fi predate noțiuni simple, de bază, legate de justiție. Orele de Educație civică fac parte dintr-un proiect comun al ministerelor Justiției și Educației.

Practic, elevii vor învăța ce înseamnă o normă, ce consecințe sunt pentru nerespectarea unor norme sau cum este organizată societatea.

Ministrul a precizat că profesorii vorbesc deja la cursuri despre aceste aspecte, însa elevii ar putea înțelege mai bine justiția și consecințele nerespectării unor reguli dacă învață noțiunile de la judecători și procurori.

Proiectul va începe după semnarea unui protocol între cele două ministere, iar judecătorii și procurorii care vor preda educația civică vor fi voluntari.

The post Procurorii și judecătorii le vor preda educație civică elevilor appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, October 29, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Justitiei: Procurorii si judecatorii le vor preda educatie civica elevilor din clasele VII

Posted: 29 Oct 2013 05:08 AM PDT

Procurorii si judecatorii le vor preda educatie civica elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a, urmând sa îi învete notiuni simple despre justitie, în cadrul unui proiect comun al ministerelor Justitiei si al Educatiei, spune ministrul Robert
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Intalnirea ministrului delegat Mihnea Costoiu cu Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos

Posted: 29 Oct 2013 05:05 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, au avut luni, 28 octombrie, o întâlnire de lucru, parte a vizitei pe care înaltul oficial european o efectuează în România, în perioada 28-30 octombrie.

(P)Fundatia Help Net si Farmexim sustin un proiect educational in beneficiul a 115 copii nevoiasi

Posted: 29 Oct 2013 01:09 AM PDT

Fundatia Help Net si Farmexim anunta initierea unui proiect educational care se desfasoara incepand cu luna octombrie, avand ca beneficiari copiii din centrul de zi al Asociatiei Sf.Stelian si cei din centrul de zi al Fundatiei Sf.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce spun profesorii constanteni despre greva.

Posted: 28 Oct 2013 12:00 PM PDT

Aproximativ 50 de dascali, membri de sindicat constanteni, urmeaza sa ajunga in aceasta dimineata la Bucuresti. Plecarea se va face la ora 6.30, urmand ca la ora 11.00 acestia sa se alature celorlati angajati din invatamant pentru pichetarea sediului USL din capitala. In acelasi timp, alte cadre dicatice vor picheta sediul Guvernului. 'Venitul nu este demn' In semn de protest, pentru a atrage atentia ca in educatie sunt probleme nerezolvate, unii dascali constanteni, membri ai Sindicatului ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, October 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


RECTIFICARE BUGETARA Cati bani primesc profesorii din PREUNIVERSITAR

Posted: 28 Oct 2013 08:32 AM PDT

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca la rectificarea bugetara vor fi alocate 175 de milioane de lei pentru plata salariilor profesorilor din preuniversitar, banii urmând a fi îndreptati catre autoritatile locale, si nu catre Ministerul Educatiei.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tezele de doctorat vor trece printr-un software ANTIPLAGIAT

Posted: 28 Oct 2013 05:47 AM PDT

Ministerul Educatiei a primit doua oferte pentru cumpararea unei solutii IT de gestiune a tezelor de doctorat si a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificari antiplagiat, contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusa.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii si-ar putea lua adio de la vacanta de vara

Posted: 28 Oct 2013 05:38 AM PDT

Parlamentarii vor sa desfiinteze vacanta de vara, pe motiv ca trei luni in care elevii nu merg la cursuri inseamna prea mult, comparativ cu zilele libere ale parintilor care au concedii doar cateva saptamani.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now