Friday, December 6, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Opt ŞCOLI din Targoviste vor fi INCALZITE CU AEROTERME si radiatoare

Posted: 06 Dec 2013 07:43 AM PST

Opt unitati de învatamânt din Târgoviste, care nu sunt racordate la surse de agent termic, vor fi încalzite cu aeroterme, radiatoare si calorifere electrice împrumutate de la alte institutii publice, au anuntat, vineri, reprezentantii
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANOSR: "In umbra marelui URSS" devine imnul studentilor

Posted: 06 Dec 2013 04:46 AM PST

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania(ANOSR) alaturi de Asociatia Phoenix Timisoara anunta ca “In umbra marelui URSS”, compozitie apartinand lui Nicolae Covaci, va face parte pe viitor din repertoriul formatiei Phoenix ca imn al ANOSR si al campaniei
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ELEVI cu DOSARE PENALE, dupa ce s-au jucat cu petarde intr-un liceu

Posted: 06 Dec 2013 02:44 AM PST

Joaca periculoasa, aspru sanctionata, la un liceu din Timisoara! Câtiva elevi care se distrau cu petarde în incinta scolii s-au ales cu dosare penale. Copiii se amuzau teribil aruncând petarde pe holul liceului si speriindu-si colegii.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, December 5, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Remus Pricopie: Primarul din Targoviste este direct responsabil pentru siguranta elevilor si a profesorilor

Posted: 05 Dec 2013 05:15 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, i-a atras, din nou, atenţia primarului din Târgovişte că este direct responsabil de faptul că unităţile de învăţământ din municipiu nu au căldură şi a arătat că Legea Educaţiei stabileşte responsabilităţi clare pentru primari în privinţa administrării infrastructurii şcolare.

S-a laudat in fata colegilor de clasa ca are un pliculet cu droguri. Acum regreta amarnic

Posted: 05 Dec 2013 12:02 AM PST

Gestul de bravura al unei fete de 17 ani, eleva a Liceului Tehnologic Francisc Neuman din Arad, s-ar putea sa duca la o condamnare de pâna la doi ani de puscarie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, December 4, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


SHOW EROTIC la Balul bobocilor: Fotografiile, analizate de o comisie

Posted: 04 Dec 2013 08:23 AM PST

O comisie de la Universitatea "Constantin Brâncusi" din Târgu Jiu va analiza cazul unor fotografii cu conotatii pornografice în care ar aparea mai multi studenti ai institutiei, pozele fiind facute la o petrecere privata organizata dupa Balul
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie, despre CAZUL ŞCOLILOR FARA CALDURA: Solicit primarului din Targoviste sa-si faca treaba

Posted: 04 Dec 2013 07:09 AM PST

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a cerut, miercuri, primarului din Târgoviste sa-si faca treaba si sa sa gaseasca de urgenta solutii pentru ca toate unitatile de învatamânt sa fie încalzite, astfel
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Merg pe jos zeci de kilometri pentru a ajunge la scoala. "SURPRIZA" pregatita de autoritati

Posted: 04 Dec 2013 04:15 AM PST

În timp ce multi elevi de la sate merg pe jos la scoala pentru ca nu au microbuze sau îngheata de frig în clase, Ministerul Educatiei le ofera în schimb, internet cu banda larga.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE. 11.000 de elevi din Targoviste ingheata de frig in clase. ...

Posted: 04 Dec 2013 03:14 AM PST

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca ministrul Educatiei va trimite o echipa de control la Targoviste, sa verifice situatia scolilor fara caldura. "Am vorbit cu ministrul Educatiei despre situatia de la Targoviste, cu niste scoli care au ramas fara caldura. Mi-a spus ca Primaria a deconectat scolile si va trimite astazi o echipa de control acolo. Sper ca Primaria sa inteleaga si sa reconecteze scolile. Tot ceea ce tine de Guvern, ca acei elevi sa nu stea in frig, o sa facem, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, December 3, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O inventie romaneasca a fost premiata la Targul de Inovatii de la Bruxelles

Posted: 03 Dec 2013 08:59 AM PST


inventie-romaneasca-premiata-la bruxelles

O invenție românească a fost premiată la Târgul de Inovații de la Bruxelles.

O echipă românească de cercetare medicală s-a întors cu medalia de aur pentru BIOCOND NERV. E vorba de o tehnologie care permite regenerarea mult mai rapidă a suturilor nervilor periferici.

În prezent sunt necesare grefe de nervi pentru salvarea zonelor afectate.

Invenția este rezultatul cooperării dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila", Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Textile Pielărie și Institutul de Biologie și Patologie Celulară “Nicolae Simionescu”.

Echipa din spatele acestei inovații este alcătuită din Ing. Mădălina Albu, Prof. Ioan Lascăr, Dr. Dragoș Zamfirescu, Acad. Maya Simionescu, Dr. Ion Zegrea, Dr. Marius Popescu și cercetătoarele Irina Domnica Titorencu și Georgeta Bumbeneci. 

The post O invenție românească a fost premiată la Târgul de Inovații de la Bruxelles appeared first on Edu-News.ro.

Viitor de aur: elevii nostri sunt mai SLABI la mate si la stiinte decit bulgarii, sarbii sau grecii

Posted: 03 Dec 2013 06:36 AM PST

S-au facut publice astazi rezultatele la testele PISA din 2012. Elevii români în vârsta de 15 ani sunt foarte slabi în toate domeniile esentiale: matematica, stiinta si limba!
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din Romania mai inteligenti decat cei bulgari, mai nepregati decat cei din Ungaria ...

Posted: 03 Dec 2013 04:26 AM PST

Romania a ocupat o pozitie modesta in cadrul unei evaluari internationale care a testat elevi din 65 de state. Tara noastra s-a plasat partea de jos a clasamentului la matematica, o stiinta despre care se spune ca reflecta cel mai corect capacitatea tinerilor de a urma o forma de educatie dupa liceu. Potrivit celui mai recent studiu PISA privind starea educatiei la nivel mondial, Romania ocupa locul 45 la disciplina matematica, din 65 de tari si economii studiate. Din totalul elevilor romani ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

S-au publicat rezultatele testelor PISA 2012. Vezi ce loc ocupa Romania la Matematica, Citire si Stiinte

Posted: 03 Dec 2013 04:21 AM PST


rezultate-teste-pisa

S-au publicat rezultatele testelor PISA 2012. Studiul a evaluat peste 510.000 de elevi din 65 de țări și economii la Matematică, Citire și Științe.

România ocupă locul 45, în urcare cu 4 locuri de la ultima evaluare.   

Elevii români verificați în 2012 la testele internaționale PISA au obținut la Matematică un scor total de 445 de puncte, sub media Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) de 494 de puncte.

Elevii din Shanghai-China și Singapore sunt în top la matematică. Hong Kong, Taipei, Coreea de Sud, Macao, Japonia, Liechtenstein, Elveția și Olanda urmează în grupul celor mai performante țări.

La Citire, România a înregistrat 438 de puncte, ceea ce ne plasează pe locul 50 din 65. Cel mai bun scor l-a înregistrat tot Shanghai.

Raportul OECD arată că la capitolul Științe, scorul total al elevilor români este de 439.

În clasamentul țărilor cu cei mai fericiți copii la școală, România se clasează din nou sub media OECD de 80%, având în jur de 78%.  Cei mai fericiți elevi sunt în Indonezia, apoi în Albania, Peru, Tailanda, Columbia, Malaezia, Mexico, Costa Rica, Kazakhstan și Islanda.

 

The post S-au publicat rezultatele testelor PISA 2012. Vezi ce loc ocupă România la Matematică, Citire și Științe appeared first on Edu-News.ro.

Parintii ar putea avea mai multe zile libere

Posted: 03 Dec 2013 01:20 AM PST


zi-libera-parinti

Părinții ar putea avea mai multe zile libere.

Senatorii au adoptat o inițiativă legislativă prin care le permite acestora să beneficieze de o zi liberă pe an pentru a-și duce copiii la controlul medical anual.

În cazul în care ziua liberă nu este luată pe parcursul anului, părinții nu vor mai avea posibilitatea de a o lua în anul următor, deoarece aceasta nu se reportează.

De asemenea, guvernanții au lăsat la latitudinea angajatorului dacă plătește sau nu această zi liberă.

Totodată, inițiativa legislativă stabilește ca familiile care au trei sau mai mulți copii să beneficieze de două zile lucrătoare libere pe an.

Acum, se așteaptă și hotărârea Camerei Deputaților în privința acestei noi legi.

The post Părinții ar putea avea mai multe zile libere appeared first on Edu-News.ro.

Marile universitati din tara cer o noua ierarhizare a institutiilor de invatamant superior

Posted: 03 Dec 2013 12:57 AM PST


universitati

Marile universități din țară cer ierarhizarea pe criterii valorice a instituțiilor de învățământ superior.

E vorba de Universitatea București, Academia de Studii Economice București, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Reprezentanții universităților au căzut de acord că este nevoie de o inițiativă comună pentru ca diplomele să  ”nu mai reprezinte expresia unei presupuse voințe colective”.

Totodată, universitățile au tras un semnal de alarmă privind subfinanțarea cronică a educației, în comparație cu resursele care trebuie angajate.

Universitățile mai cer Ministerului Educației emiterea la timp a ordinelor de organizare a admiterii și a examenelor de licență, deblocarea posturilor, simplificarea procedurilor de angajare a personalului nedidactic și auxiliar, precum și aprobarea programelor de licență și master cu dublă specializare.

The post Marile universități din țară cer o nouă ierarhizare a instituțiilor de învățământ superior appeared first on Edu-News.ro.

Astazi aflam cum s-au descurcat elevii romani la testele PISA

Posted: 03 Dec 2013 12:40 AM PST


rezultate-pisa

Astăzi vom afla cum s-au descurcat elevii români în comparație cu cei din alte state ale lumii la testele PISA.

Acestea evaluează performanța la citit, matematică și științe.

Ultima evaluare PISA, publicată în 2009, a arătat că elevii din România se situează la coada clasamentului. Mai exact, pe locul 52 din 64.

Țările cu cei mai buni elevi din lume care excelează în toate ariile acoperite de testele PISA sunt Finlanda, Australia, Hong Kong (China), Japonia și Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, o analiză publicată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică arată că Australia, Canada, Israel și SUA oferă cele mai bune șanse de integrare în sistemul de educație pentru cei veniți de peste hotare.

The post Astăzi aflăm cum s-au descurcat elevii români la testele PISA appeared first on Edu-News.ro.

Universitatile din Romania solicita o ierarhizare a facultatilor.

Posted: 03 Dec 2013 12:28 AM PST

Cinci universitati importante din tara solicita autoritatilor o evaluare clara a institutiilor de invatamant superior din Romania, cu scopul de a realiza o clasificare corecta. Reprezentantii celor cinci universitati - Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea 'Babes-Bolyai' din Cluj, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi - s-au reunit la Consortiul Universitaria, de la Iasi, pentru a discuta despre ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, December 2, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei: Cand si la ce vor sustine elevii TEZE in anul scolar 2013-2014

Posted: 02 Dec 2013 05:12 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale a publicat lista disciplinelor la care elevii vor sustine teze in anul scolar 2013-2014.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani pot studia pe perioada limitata in strainatate printr-un program de mobilitate preuniversitara

Posted: 02 Dec 2013 02:23 AM PST


Student working on homework in classroom

Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate printr-un program de mobilitate preuniversitară.

Acesta este desfășurat de Internațional Education Center România și permite elevilor de peste 15 ani să studieze de la o lună până la un an academic într-un liceu public din aproape orice țară de pe glob.

Elevii au șansa să cunoască cultura locală prin interacțiune directă și continuă, și asta pentru că elevii admiși în program sunt cazați într-o familie locală din orașul în care vor studia.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să aibă peste 15 ani, rezultate bune la învățătură, cunoștințe medii de limba engleză și să dea dovada de maturitate și responsabilitate la interviul care este o parte esențială a procedurilor de selecție.

Costurile unui asemenea program variază în funcție de țară, între 7.000 și 10.000 de euro pe an. Suma îi asigură elevului cazarea în familia-gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în orașul în care va studia, precum și rapoarte lunare referitoare la activitatea sa școlară.

Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu.

Din cauza numărului limitat de locuri acordat anual elevilor români, aplicanții sunt însă încurajați să se înscrie cât mai curând.

The post Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate printr-un program de mobilitate preuniversitară appeared first on Edu-News.ro.

Copiii din generatia iPad nu mai stiu sa tina un pix in mana

Posted: 02 Dec 2013 12:31 AM PST

Din ce în ce mai multi copii obisnuiti cu tehnologia touch-screen au probleme când trebuie sa tina un pix sau creion în mâna, se arata într-un studiu recent.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

200 de copii, scor perfect la un concurs national de matematica.

Posted: 01 Dec 2013 10:32 PM PST

Peste 200 de elevi bucuresteni, din clasele II-IV, au obtinut un scor perfect la un concurs national de matematica, LuminaMath. Totodata, 650 de copii au obtinut 75 de puncte (din 100) la concurs. Primii 50 de elevi vor fi premiati cu cate 400 de lei, iar cei care au obtinut peste 70 de puncte la concurs vor merge intr-o tabara la Potigrafu, judetul Prahova. Citeste si: Vezi cati bani primeste un olimpic roman de la Ministerul Educatiei La cea de-a XVII-a editie a concursului national ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, December 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Posted: 01 Dec 2013 06:38 AM PST


mesaj-1-decembrie-remus-pricopie

   Ministrul Educației a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

   Remus Pricopie a scris pe a scris pe pagina sa de Facebook că „Educația și Cercetarea au devenit o sursă de mândrie națională și de promovare a țării noastre în lume", iar acesta este unul dintre motivele pentru care „românii trebuie să fie demni în Europa și în lume".

    Mai departe, oficialul a transmis mesajul oficial în calitate de ministru al Educației:

   "Cu ocazia Zilei Naționale a României le doresc tuturor românilor să fie mândri că s-au născut în această țară, să se simtă demni în Europa și în lume și să păstreze mereu în suflet valorile și principiile care au făcut ca România să fie astăzi unită și solidară în fața tuturor provocărilor.

   Astăzi, se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire din 1918, un moment unic pentru noi, un moment care ne definește ca popor și care ne poziționează în mod clar și ferm pe harta lumii.

   Ne apropiem cu pași repezi de centenarul statului național, unitar român. Vom marca în curând 100 de ani de când ne-am luat destinul în propriile mâini și am decis ca, împreună, uniți sub același steag, aceeași limbă și aceleași idealuri să ne hotărâm singuri viitorul.

  Educația a avut, și atunci, și are, și acum, un rol extrem de important în construcția și consolidarea poporului și a statului român. Ea are menirea de a transmite din generație în generație limba română, de a ne învăța și de a ne aminti de strămoșii noștri, care au luptat pentru idealul național, de a ne arăta cine suntem, ce vrem și încotro ne îndreptăm ca societate.

   Educația transmite mai departe valorile poporului

  Educația transmite, mai departe, copiilor și nepoților noștri valorile în care noi, ca popor, credem, pregătindu-i astfel pentru o lume dominată de diversitate, o lume globală, în care nu granițele politice și nu ștampila de pe pașaport vor spune cine suntem și de unde venim. În această lume a secolului al XXI-lea, cea care va conta va fi identitatea culturală. În cazul nostru, această identitate are în spate secole de istorie și, în curând, 100 de ani de stat național, unitar.

   Educația și Cercetarea au devenit, în ultimii ani, domenii cu care România a început să iasă în lume. Acestea au devenit o sursă de mândrie națională și de promovare a țării noastre în lume. Avem elevi și studenți extraordinari, avem profesori de calitate, pasionați de ceea ce fac, avem cercetători de excepție, care își dovedesc valoarea în competiții internaționale de prestigiu.

   Elevii români au reușit, și anul acesta, să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumului la concursurile și olimpiadele internaționale.

   Românii cu care ne mândrim

   Cercetătorii români au reușit să uimească lumea (este cazul echipei de la Cluj, care a creat sânge artificial, dar și a altor cercetători mai puțin prezenți în spațiul public, care reușesc să facă înaltă performanță, aici, în România), unii dintre ei fiind incluși chiar în topul celor mai influenți oameni din lume – așa cum este Ionuț Budișteanu).

   Un stat puternic se bazează pe o școală puternică. Aceasta este credința cu care guvernul actual încearcă să readucă educația acolo unde îi este locul. Așa cum înaintașii noștri au urmărit cu tenacitate realizarea idealului național și au luptat pas cu pas pentru ca astăzi să trăim într-o Românie unită, la fel trebuie să procedăm și noi: să consolidăm treptat, cu răbdare și perseverență, sistemul educațional, să redăm demnitatea cadrelor didactice și să desăvârșim astfel opera începută acum aproape un secol – o Românie puternică, demnă în lume, o Românie educată și o Românie mândră de ceea ce este, un loc în care fiecare cetățean își poate scrie propriul destin.”

The post Ministrul Educației a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României appeared first on Edu-News.ro.

Enel Romania a acordat premiile „Play Energy“ si „We are Energy“.

Posted: 01 Dec 2013 03:57 AM PST

Enel Romania a premiat vineri castigatorii celei de-a 7-a editii a concursului national Play Energy si pe cei ai competitiei interne We are Energy. Cele doua proiecte promoveaza diseminarea cunostintelor si constientizarii cu privire la probleme de energie, implicand copiii si tinerii in descoperirea lumii stiintei si energiei. 'Play Energy' este un proiect educational dezvoltat de Enel la nivel international in 10 tari (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, Romania, Rusia, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now