Saturday, January 25, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Codul portocaliu de ninsori si viscol ar putea inchide scolile

Posted: 25 Jan 2014 03:43 AM PST


vremea_inchide_scolile

   Codul portocaliu de ninsori si viscol ar putea închide școlile.

   Inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Municipiului București vor decide duminică dacă și unde vor dispune sistarea cursurilor pentru ziua de de 27 ianuarie.

    Ministerul Educației atrage atenția că deciziile inspectoratelor școlare trebuie să aibă ca punct de plecare siguranța elevilor și a personalului didactic și  nedidactic.

   Deciziile vor fi aduse la cunoștința Ministerului Educației duminică, 26 ianuarie, cel târziu până la ora 17.00 și vor fi făcute publice.

  Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Girgiu, Dâmbovița, Ilfov, inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea și Galați.

  Codul galben de ninsori și viscol este valabil pentru județele Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Iași și Constanța.

The post Codul portocaliu de ninsori și viscol ar putea închide școlile appeared first on Edu-News.ro.

COD PORTOCALIU DE NINSORI ŞI VISCOL: ŞCOLILE AR PUTEA FI INCHISE

Posted: 25 Jan 2014 02:25 AM PST

COD PORTOCALIU DE NINSORI ŞI VISCOL Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsa la 18 judete din sudul si sud-estul tarii, pâna duminica la ora 22.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, January 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


"Suntem cei mai puternici din Romania". Liceul cu cea mai buna colaborare GOOGLE

Posted: 24 Jan 2014 06:29 AM PST

Un colegiu dintr-un mic oras de provincie se remarca pentru modul în care colaboreaza cu compania americana Google.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mesajul ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Posted: 24 Jan 2014 05:41 AM PST

„Pentru mine, Ziua Unirii este un moment memorabil de solidaritate a românilor de-o parte şi de alta a Milcovului, actul ce reprezintă moştenirea unei generaţii de patrioţi, care a schimbat crucial destinul poporului nostru, care-a arătat tuturor dăruire, curaj şi inteligenţă."

Studenti, fiti pe faza! Trenurile circula in conditii de iarna in urmatoarele zile

Posted: 24 Jan 2014 03:28 AM PST


trenurile-circula-in-conditii-de-iarna

Studenții trebuie să se informeze din timp despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească în acest weekend.

Trenurile vor circula în condiții de iarnă, în următoarele 48 de ore. Și asta în urma avertizărilor meteo de ninsoare și vânt, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Studenții navetiști sunt sfătuiți să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenurilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabile până duminică seară, în 27 de județe din sudul și sud-estul țării, inclusiv în Capitală.

The post Studenți, fiți pe fază! Trenurile circulă în condiții de iarnă în următoarele zile appeared first on Edu-News.ro.

Pricopie: Noile programe de istorie vor permite intelegerea conceptului de "unitate in ...

Posted: 24 Jan 2014 02:35 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, la aniversarea Unirii din 1859, ca acest eveniment este un act istoric pe care scoala romaneasca are datoria sa-l cultive si ca noile programe de istorie vor permite elevilor sa inteleaga mai bine conceptul european de "unitate in diversitate", conform Mediafax. "Astazi, 24 ianuarie 2014, celebram 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Romane din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapa importanta a procesului de formare a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei pregateste noile programe de istorie pentru invatamantul preuniversitar

Posted: 24 Jan 2014 02:03 AM PST


alexandru-ioan-cuza

Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar.

E vorba de clasa a IV-a, până la clasa a XII-a.

Noile programe școlare de istorie le vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de "unitate în diversitate".

Mai exact, prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Remus Pricopie cu ocazia zilei de 24 ianuarie.

Ziua de 24 IANUARIE este supranumită "Mica Unire" și rămâne în istorie ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la 1859.

“"Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern. Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte", se arată în mesajul Ministrului Educației, Remus Pricopie.

The post Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, January 23, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cresele din Brasov vor fi supravegheate de sisteme „Big Brother”

Posted: 23 Jan 2014 04:31 AM PST


crese-supravegheate-video

Din acest an, în creșele din Brașov vor fi instalate camere de supraveghere. Așa a decis conducerea primăriei. 

Autoritățile locale vor să aloce 13.000 de lei pentru a se instala astfel de sisteme de supraveghere.

Vizate sunt toate cele opt creșe din municipiu.

Măsura a fost luată pentru a preveni unele abuzuri, dar și pentru a verifica dacă personalul își desfășoară activitatea așa cum se cuvine.

De asemenea, au fost alocate fonduri  și pentru întocmirea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei noi creșe în zona cartierului Astra.

The post Creșele din Brașov vor fi supravegheate de sisteme „Big Brother" appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, January 22, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


REMUS PRICOPIE: RAPORTUL MCV, pozitiv pentru EDUCATIE. Revizuirea programelor de studii, sustinuta

Posted: 22 Jan 2014 06:35 AM PST

Ministrul Remus Pricopie sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri este pozitiv pentru Guvern, în general, si pentru Ministerul Educatiei, în special, fiind confirmate si sustinute, în opinia lui, eforturile care se fac pentru a asigura un
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Remus Pricopie: Raportul MCV remarca progresele pe care le-am facut in lupta impotriva coruptiei

Posted: 22 Jan 2014 05:35 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat, miercuri, 22 ianuarie, că raportul MCV publicat de către Comisia Europeană confirmă şi susţine eforturile care se fac pentru a asigura un învăţământ de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine şi echitate.

Pricopie: Raportul MCV este pozitiv pentru Ministerul Educatiei.

Posted: 22 Jan 2014 03:53 AM PST

Ministrul Educatiei Remus Pricopie sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri confirma si sustine eforturile care se fac in Romania pentru a asigura un invatamant de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine si echitate. De asemenea, ministrul considera ca raportul Comisiei Europene este apreciativ fata de angajamentul Guvernului privind lupta anticoruptie si independenta justitiei. "Raportul MCV este pozitiv pentru Guvern, in general, si pentru Ministerul Educatiei, in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput inscrierile la Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul.

Posted: 21 Jan 2014 11:24 PM PST

Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma ii invita vineri, 21 martie 2014, pe toti elevii claselor IV-XII, la Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul. Scolile care nu pot organiza concursul la aceasta data il vor putea desfasura la data de 9 aprilie 2014, ora 9.00, in saptamana ˶Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Concursul este organizat de Ministerul Educatiei Nationale, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, January 21, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Iasi: Sindicatele nu sunt de acord cu introducerea unui cod de etica personalului didactic.

Posted: 21 Jan 2014 06:56 AM PST

Peste 7.500 de membri de sindicat din Iasi nu sunt de acord cu tentativa Ministerului Educatiei Nationale de a impune un cod de etica personalului didactic, informeaza Mediafax. Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi precizeaza ca eventualele abateri disciplinare ale profesorilor pot fi sanctionate in conformitate cu Legea Educatiei Nationale (Legea 1/2011), Codul Muncii, dar si cu alte acte normative, la care se mai poate adauga Codul civil si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru BAC 2014

Posted: 21 Jan 2014 06:25 AM PST


modele-subiecte-bacalaureat

Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru examenele scrise și orale din cadrul bacalaureatului.

Pe site-ul edu.ro, liceeni pot găsi și baremele de rezolvare.

Elevii vor susține simulări ale examenelor de Bacalaureat în zilele de 3, 4, 5 și 7 martie. În premieră, la simulările din martie vor participa și elevii de clasa a XI-a.

Iată modelele de subiecte pentru examenele scrise din cadrul Bacalaureatului 2014:

  1. Model de subiect pentru Limba Română – Filiera Teoretică – Profilul Umanist; Filiera Vocațională – Profilul pedagogic
  2. Model de subiect pentru Limba Română – Filiera Teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic)
  3. Model de subiect pentru Matematică – mate-info
  4. Model de subiect pentru Matematică – pedagogic
  5. Model de subiect pentru Matematică – științele naturii
  6. Model de subiect pentru Matematică – tehnologic
  7. Model de subiect pentru Istorie
  8. Model de subiect pentru Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană
  9. Model de subiect pentru Biologie animală și vegetală
  10. Model de subiect pentru Chimie anorganică (nivel I/nivel II)/Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale și protecția mediului
  11. Model de subiect pentru Chimie anorganică (nivel I / nivel II)/ Filiera teoretică – profil real, specializarea matematică-informatică, specializarea științele naturii. Filiera vocațională – profil militar, specializarea matematică-informatică
  12. Model de subiect pentru Chimie organică (nivel I/nivel II)/Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale și protecția mediului
  13. Model de subiect pentru Chimie organică (nivel I/nivel II)/ Filiera teoretică-profil real, specializarea matematică-informatică, specializarea științele naturii. Filiera vocațională – profil militar, specializarea matematică-informatică
  14. Model de subiect pentru Economie
  15. Model de subiect pentru Filosofie
  16. Model de subiect pentru Fizică/ Filiera tehnologică – profilul tehnic și resurse naturale și protecția mediului
  17. Model de subiect pentru Fizică/ Filiera teoretică – profilul real, Filiera vocațională – profilul militar
  18. Model de subiect pentru Geografie
  19. Model de subiect pentru Informatică Limbajul C/C++ / Mate-Info
  20. Model de subiect pentru Informatică Limbajul C/C++/ Științele Naturii
  21. Model de subiect pentru Informatică Limbajul Pascal – Mate-Info
  22. Model de subiect pentru Informatică Limbajul Pascal – Științele Naturii
  23. Model de subiect pentru Logică și argumentare
  24. Model de subiect pentru Psihologie
  25. Model de subiect pentru Sociologie

Mai jos sunt baremele de corectare, pentru a vedea cum ar trebui rezolvate subiectele.

  1. Barem Limba Română – Filiera Teoretică – Profilul Umanist; Filiera Vocațională – Profilul pedagogic
  2. Barem Limba Română – Filiera Teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic)
  3. Barem Matematică – mate-info
  4. Barem Matematică – pedagogic
  5. Barem Matematică – științele naturii
  6. Barem Matematică – tehnologic
  7. Barem Istorie
  8. Barem Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană
  9. Barem Biologie animală și vegetală
  10. Barem Chimie anorganică (nivel I/nivel II) Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale și protecția mediului
  11. Barem Chimie anorganică (nivel I /nivel II) Filiera teoretică – profil real, specializarea matematică – informatică, specializarea științele naturii. Filiera vocațională – profil militar, specializarea matematică – informatică
  12. Barem Chimie organică (nivel I/ nivel II)/ Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale și protecția mediului
  13. Barem Chimie organică (nivel I/ nivel II)/ Filiera teoretică – profil real, specializarea matematică-informatică, specializarea științele naturii. Filiera vocațională – profil militar, specializarea matematică – informatică
  14. Barem Economie
  15. Barem Filosofie
  16. Barem Fizică/ Filiera tehnologică – profilul tehnic și resurse naturale și protecția mediului
  17. Barem Fizică/ Filiera teoretică – profilul real, Filiera vocațională – profilul militar
  18. Barem Geografie
  19. Barem Informatică Limbajul C/C++/ Mate-Info
  20. Barem Informatică Limbajul C/C++ / Științele Naturii
  21. Barem Informatică Limbajul Pascal
  22. Barem Informatică Limbajul Pascal – Științele Naturii
  23. Barem Logică și argumentare
  24. Barem Psihologie
  25. Barem Sociologie

The post Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru BAC 2014 appeared first on Edu-News.ro.

Intarzierea salariilor ii scoate pe profesori in strada

Posted: 20 Jan 2014 11:46 AM PST


protest-profesori

Întârzierea salariilor îi scoate pe profesori în stradă. 

Aproximativ 100 de sindicaliști de la Federația „Spiru Haret" vor picheta marți sediul Ministerului de Finanțe.

Acțiunea de protest va avea loc între orele 11.00 și 12.30 și nu va afecta activitatea cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret".

Dascălii sunt nemulțumiți de modificarea Codului Fiscal. Aceștia spun că din această cauză nu și-au primit salariile la timp.

Premierul Victor Ponta spunea, săptămâna trecută, că problema întârzierii plății salariilor în educație a apărut deoarece procedurile europene de întocmire a documentelor pentru astfel de plăți au fost schimbate, dar nu toată lumea care cunoștea această modificare a avut grijă să o și aplice în termen util.

The post Întârzierea salariilor îi scoate pe profesori în stradă appeared first on Edu-News.ro.

Monday, January 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Remus Pricopie a discutat, la Paris, continuarea cooperarii dintre MEN si UNESCO privind politicile educationale

Posted: 20 Jan 2014 10:26 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, luni, 20 ianuarie, la Paris, cu directorul general UNESCO, Irina Bokova. Tema care s-a aflat pe agenda întâlnirii de la sediul UNESCO a fost cooperarea în domeniul educaţiei dintre MEN şi UNESCO.

BAC 2014. Proiectul de SUCCES al unui preot. Elevii pregatiti in BISERICA SUNT STUDENTI LA BUGET

Posted: 20 Jan 2014 07:13 AM PST

BACALAUREAT 2014. Mai multi elevi studiaza pentru BAC 2014 într-o biserica din Focsani. Este incredibila poveste a unui preot si a unei echipe de sapte cadre didactice care ofera cursuri gratuite. 
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anuntat criteriile de admitere pentru 2014

Posted: 20 Jan 2014 04:54 AM PST


admitere-universitatea-alexandru-ioan-cuza

    Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014.

     Absolvenții de liceu vor avea de ales  între 72 de specializări diferite.

    Universitatea pune la bătaie 3600 de locuri de la buget. Numărul final de locuri va fi anunțat după ce Ministerul Educației va aproba numărul de locuri înaintat de instuția de învățământ superior.

   Toate cele 15 facultăți vor lua în considerare notele obținute la examenul de BAC. E vorba de medie sau anumite probe. O parte dintre acestea au și probe suplimentare.

  •  la Facultatea de Educație Fizică și Sport, candidații vor susține probe sportive, respecitv un test la Biologia de clasa a 11-a pentru specializarea de Kinetoterapie.
  •  La Facultatea de Informatică, candidații vor trebui să treacă peste o probă de matematică sau informatică (la alegere).
  •  Pe de altă parte, la Facultatea de Drept candidații vor susține un test de limba română, ce va conta în proporție de 50%.
  •  Pentru specializările de Pedagogie în învățământul primar și universitar și pentru Teologie ortodxă pastorală, candidații vor susține probe de specialitate.

   Perioada de înscriere la admitere va fi anunțată în curând, pe site-ul www.admitere.uaic.ro.

   Tot aici poți găsi informații complete despre specializările ce pot fi urmate la UAIC, taxele de înscriere și studiu, precum și modul în care se calculează media la fiecare facultate.

The post Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014 appeared first on Edu-News.ro.

Scandalul spagii din scoli, inabusit cu proiecte de cod etic.

Posted: 20 Jan 2014 04:32 AM PST

Tot mai multe cazuri de profesori care le cer bani parintilor sau chiar elevilor minori au aparut in spatiul public, in ultimele saptamani. Autoritatile au incercat sa stinga scandalul prin cateva demiteri si negarea explicita a evidentelor. Acum, un cod etic, aflat in dezbatere de cativa ani, este readus in discutie. Potrivit proiectului, profesorilor le vor fi interzise, printre altele, orice forma de limbaj cu caracter obscen, vulgar sau aluziv, exploatarea elevilor si primirea de bani si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicalistii FSE "Spiru Haret" picheteaza marti sediul Ministerului de Finante.

Posted: 20 Jan 2014 03:19 AM PST

Sindicalistii FSE "Spiru Haret" picheteaza, marti, sediul Ministerului de Finante, nemultumiti ca plata salariilor se face cu intarziere, din cauza ordinului prin care au fost schimbate procedurile de intocmire a documentelor, potrivit Mediafax. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie (FSE) "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, luni, ca aproximativ 100 de cadre didactie vor picheta sediul Ministerului de Finante, sindicalistii fiind nemultumiti de faptul ca plata drepturilor ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Culturii vrea sa propuna infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului

Posted: 20 Jan 2014 02:24 AM PST


gigel-stirbu

Ministrul Culturii, Gigel Știrbu vrea să propună înființarea Muzeului Ororilor Comunismului.

Acesta va prezenta publicului ororile comise de regimul din perioada respectivă, astfel încât în viitor acestea să nu fie repetate.

Gigel Știrbu a declarat că îi va prezenta, în perioada urmatoare, propunerea premierului și va analiza modalitățile prin care această instituție poate fi creată.

Viitorul muzeu ar putea fi amenajat chiar într-un spațiu la Palatul Parlamentului.

Ministrul Culturii a subliniat că acest muzeu se va adresa în primul rând tinerilor.

The post Ministrul Culturii vrea să propună înființarea Muzeului Ororilor Comunismului appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Muncii vrea sa taie alocatia copiilor din familii instarite

Posted: 20 Jan 2014 01:58 AM PST


mariana-campeanu-alocatii

Ministrul Muncii vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite. Anunțul a fost făcut duminică potrivit B1.ro.

Este vorba despre cei 42 de lei pe care îi primesc de la stat cei mici, în fiecare lună.

Mariana Câmpeanu susține că reprezentanții ministerului vor demara un studiu și vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor.

O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai țintit, a alocațiilor pentru copii.

Părinții nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii. Aceștia susțin că toți copiii au drepturi egale și nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care și asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocație în valoare de 42 de lei.

The post Ministrul Muncii vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite appeared first on Edu-News.ro.

Cele mai bune si cele mai proaste sisteme de invatamant din lume.

Posted: 20 Jan 2014 12:46 AM PST

Romania se afla pe un prea putin onorant loc 6 intr-un clasament al tarilor cu cele mai slabe rezultate scolare ale elevilor si cu cei mai nefericiti elevi, potrivit unui studiu comparativ realizat de buzzfeed.com. Comparatia se bazeaza pe un studiu efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica in 65 de tari. Gradul de fericire al elevilor este un indice care rezulta din gradul de acord sau dezacord cu afirmatia 'ma simt fericit la scoala'. Scorurile la teste combina ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now