Friday, January 31, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


In luna mai incep inscrierile elevilor in invatamantul profesional

Posted: 31 Jan 2014 05:09 AM PST


admitere-invatamant-profesional

În luna mai încep înscrierile elevilor în învățământul profesional. 

Anul școlar 2014-2015 va fi primul în care acesta va avea o durată de 3 ani.  Candidații respinși sau cei care doresc să renunțe la locul ocupat în școala profesională se pot înscrie la admiterea în învățământul liceal.

Așa arată Metodologia de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat, care a fost pusă în dezbatere de Ministerul Educației. 

Elevii din clasa a VIII-a vor fi informați și consiliați privind învățământul profesional. Se va întâmpla în cadrul acțiunilor ”Săptămâna meseriilor” și ”Târgul meseriilor“.

Înscrierea se face pe baza opțiunii candidatului pentru o calificare profesională din oferta școlii. Elevul are posibilitatea să înregistreze mai multe opțiuni în fișa de înscriere.

Iată Calendarul înscrierii si admiterii în învățământul profesional de 3 ani

Etapa I – Draft

  • 22-23 mai 2014: Secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional cu durata de 3 ani. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a fișei de înscriere în învățământul profesional cu durata de 3 ani, pentru candidații care solicită aceasta.
  • 26-27 mai 2014: Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care școlarizează învățământ profesional cu durata de 3 ani, pe baza fisei de inscriere in invatamantul profesional cu durata de 3 ani.
  • 28 mai 2014:Afisarea listei candidatilor inscrisi si a graficului de desfasurare a sesiunii de preselectie si/ sau a probei suplimentare de admitere, dupa caz
  • 29-30 mai 2014: Derularea probei de preselectie, in unitatile de invatamant in care s-a decis derularea acesteia
  • 4 iunie 2014: Afisarea rezultatelor sesiunii de preselectie la sediul unitatii de invatamant. Acolo unde numarul celor reusiti la preselectie este mai mare decat numarul locurilor disponibile, se va preciza ca urmeaza o proba suplimentara de admitere, in urma careia se va definitiva lista candidatilor admisi in invatamantul profesional. In listele afisate se va mentiona, in mod expres, anularea inscrierii in invatamantul profesional a candidatilor care nu promoveaza clasa a VIII-a.
  • 4-5 iunie 2014: Ridicarea de catre candidatii respinsi a fiselor de inscriere la invatamantul profesional cu durata de 3 ani de la unitatea de invatamant care a organizat sesiunea de preselectie
  • 6 iunie 2014: Inscrierea candidatilor respinsi la proba de preselectie, la alta unitate de invatamant care scolarizeaza invatamant profesional cu durata de 3 ani, care nu a organizat proba de preselectie.
  • 7 iunie 2014: Afisarea listei candidatilor inscrisi la invatamantul profesional cu durata de 3 ani, dupa inscrierea candidatilor respinsi la unitatile de invatamant care au organizat proba de preselectie. Afisarea informatiilor (data, locul de desfasurare, ora, acte necesare de identitate a candidatilor, alte detalii organizatorice) privind organizarea probei suplimentare de admitere, la unitatile de invatamant profesional pentru care numarul de candidati inscrisi este mai mare decat numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant.
  • 10 iunie 2014, ora 9:00: Desfasurarea probei suplimentare de admitere(acolo unde numarul candidatilor este mai mare decat numarul locurilor oferite de scoala)
  • 13 iunie 2014: Afisarea rezultatelor probei suplimentare de admitere la sediul unitatilor de invatamant care au organizat proba. Depunerea contestatiilor la proba suplimentara de admitere acolo unde procedura de admitere permite acest lucru.
  • 16 iunie 2014: Afisarea rezultatelor finale la proba suplimentara de admitere, in urma contestatiilor. In listele afisate se va mentiona expres anularea inscrierii in invatamantul profesional a candidatilor care nu promoveaza clasa a VIII-a. Transmiterea, de catre comisia de admitere din unitatea de invatamant care organizeaza invatamant profesional cu durata de 3 ani, in format electronic si in scris, catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti pentru invatamant profesional cu durata de 3 ani, a rezultatelor la proba suplimentara de admitere.
  • 7 iulie 2014: Afisarea la sediul scolilor care organizeaza invatamant profesional a locurilor ramase libere in etapa I

Calendar – Etapa a II-a – Draft

  • 27-28 iulie 2014: Inscrierea elevilor la scolile profesionale cu durata de 3 ani
  • 29 iulie 2014: Afisarea listei candidatilor inscrisi la invatamantul profesional cu durata de 3 ani si a graficului de desfasurare a preselectie si/ sau a probei suplimentare de admitere, dupa caz
  • 30-31 iulie 2014: Derularea probei de preselectie in scolile profesionale in care s-a decis derularea acesteia
  • 1-2 august 2014: Afisarea rezultatelor sesiunii de preselectie la sediul scolii profesionale
  • 3-4 august 2014: Inscrierea elevilor respinsi la sesiunea de preselectie, la alta scoala profesionala care scolarizeaza invatamant profesional cu durata de 3 ani fara preselectie
  • 5 august 2014: Afisarea informatiilor (data, locul de desfasurare, ora, acte necesare de identitate a candidatilor, alte detalii organizatorice) privind organizarea probei suplimentare de admitere, acolo unde numarul candidatilor inscrisi este mai mare decat numarul locurilor oferite
  • 7 august 2014 ora 9:00: Desfasurarea probei suplimentare de admitere (acolo unde este cazul)
  • 8 august 2014: Afisarea rezultatelor probei suplimentare de admitere; Depunerea si rezolvarea contestatiilor
  • 9 august 2014: Afisarea rezultatelor finale la proba suplimentara de admitere, in urma contestatiilor
  • 10 august 2014: Afisarea listei candidatilor declarati admisi si a celor respinsi
  • 11-12 august 2014: Candidatii declarati admisi depun, la scolile la care au fost declarati admisi, dosarele de inscriere

Calendar – Etapa a III-a – Draft

  • 25 august 2014: Scolile profesionale cu durata 3 ani care au locuri libere afiseaza graficul inscrierii, al probei de preselectie si al celei suplimentare de admitere
  • 1-2 septembrie 2014: Inscrierea candidatilor
  • 3 septembrie 2014: Afisarea informatiilor (data, locul de desfasurare, ora, acte necesare de identitate a candidatilor) privind organizarea probei suplimentare de admitere, la unitatile de invatamant profesional pentru care numarul de candidati inscrisi este mai mare decat numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant
  • 4-5 septembrie 2014: Derularea probei de preselectie si/sau a probei suplimentare de admitere, dupa caz
  • 6 septembrie 2014: Afisarea rezultatelor probei de preselectie si/sau a probei suplimentare de admitere. Depunerea si rezolvarea contestatiilor
  • 7 septembrie 2014: Afisarea listei candidatilor admisi
  • 8 septembrie 2014: Candidatii declarati admisi depun, la unitatile scolare la care au fost declarati admisi, dosarele de inscriere

The post În luna mai încep înscrierile elevilor în învățământul profesional appeared first on Edu-News.ro.

Elevii ploiesteni au urcat pe podium la concursul “Student Automotive Design Challenge”

Posted: 31 Jan 2014 02:31 AM PST


elevi-ploiesti

Elevii ploieșteni au urcat pe podium la concursul “Student Automotive Design Challenge”.

Mai exact, trei elevi de clasa a VIII-a și unul de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială “Sfântul Vasile” din Ploiești.  Aceștia au ocupat locul al doilea în competiție.

Copiii au fost motivați ca, în 10 săptămâni, să construiască o jucărie motorizată pe placul colegilor lor mai mici. Au conceput un chestionar pentru colegii de la clasele I-IV, iar, în urma răspunsurilor primite, au decis să construiască un “melc vitezist”. Așa a luat naștere melcul Hurry.

fast-fun-toys-corporation

Melcul de curse Hurry

Cei patru elevi (Eduard Voinea, Andrei Popescu, Alin Dodici și Alexandru Tudose) au fost coordonați de profesorii Mariana Osman (fizică), Tatiana Pană (matematică) și Adrian Nicolae (educație plastică).

The post Elevii ploieșteni au urcat pe podium la concursul “Student Automotive Design Challenge” appeared first on Edu-News.ro.

Scolile vor putea finanta programe de vizite la ferme pentru a invata copiii sa manance sanatos

Posted: 30 Jan 2014 12:47 PM PST


programe-de-vizite-la-ferme

   Școlile vor putea finanța programe de vizite la ferme pentru a învăța copiii să mănânce sănătos.

    Așa a declarat comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloș într-o conferință de presă susținută la Comisia Europeană.

   Măsura încearcă să îi sensibilizeze mai mult pe copii în legătură cu obiceiurile alimentare sănătoase, cu gama de produse agricole disponibile, precum și cu aspectele privind durabilitatea, mediul și deșeurile alimentare.

   Anunțul vine în contextul în care Comisia Europeană propune consolidar ea programelo r de distribuir e a laptelui și de încurajare a consumului de fructe în școli.

  E vorba de reunirea într-un cadru comun a două programe destinate școlilor care au fost până în prezent separate, respectiv Programul de încurajare a consumului de fructe în școli și Programul de distribuire a laptelui în școli.

  Noul program, „Să mâncăm sănătos, să ne simțim bine" , va dispune de un buget de 230 de milioane de euro pentru fiecare an școlar. Mai exact, 150 de milioane de euro pentru fructe și legume și 80 de milioane de euro pentru lapte.

   Propunerea va fi înaintată Parlamentului European și Consiliului European.

The post Școlile vor putea finanța programe de vizite la ferme pentru a învăța copiii să mănânce sănătos appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, January 30, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Scolile si gradinitele din Bucuresti si 14 judete raman inchise si vineri

Posted: 30 Jan 2014 10:37 AM PST


scoli-inchise

Școlile și grădinițele din București și 14 județe rămân închise și vineri. Așa a anunțat Ministerul Educației.

E vorba de județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați,Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Pe de altă parte, în județul Iași, nu se va învăța în 10 școli. În județul Vaslui, 86 de unități școlare vor fi închise.

Vineri este ultima zi de școală din semestul I.

Acolo unde situația școlară nu a putut fi încheiată, ea va fi rezolvată în momentul în care elevii vor reveni la cursuri, în semestrul al II-lea.

Semestrul al II-lea va începe pe 10 februarie.

The post Școlile și grădinițele din București și 14 județe rămân închise și vineri appeared first on Edu-News.ro.

VESTEA EXTRAORDINARA pentru ELEVII din Bucuresti: anuntul facut cu putin timp in urma

Posted: 30 Jan 2014 03:10 AM PST

Şcolile din Capitala ramân închise si vineri, din cauza caderilor mari de zapada si a viscolului, informeaza ISMB.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE. Şcolile din Bucuresti si alte 14 judete, inchise si vineri. ...

Posted: 30 Jan 2014 12:19 AM PST

UPDATE: Scolile din 14 judete vor ramane inchise si vineri, conform Ministerului Educatiei. Astfel, unitatile de invatamant preuniversitar vor fi inchise in Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea. Pentru a veni in intampinarea parintilor, acolo unde este posibil, la gradinitele cu program prelungit se asigura permanenta, precizeaza Ministerul Educatiei. In judetul Iasi, in doar 10 unitati de invatamant nu se ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, January 29, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Joi, 30 ianuarie, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Pitesti, unitatile de invatamant din Bucuresti si din alte 14 judete raman inchise integral

Posted: 29 Jan 2014 06:50 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat miercuri, 29 ianuarie, situaţia unităţilor de învăţământ din judeţele aflate sub cod meteorologic de avertizare, aşa cum a fost ea prezentată de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, până la ora 16.30.

UPDATE: Scolile si gradinitele din Capitala isi suspenda si joi cursurile

Posted: 29 Jan 2014 05:00 AM PST


iarna_elevi

Școlile și grădinițele vor fi închise și joi în Capitală.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat, la Guvern, că a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să reevaluzeze situația unităților de învățământ. În urma acestei discuții a fost convenit, în final, ca școlile să rămână totuși închise joi.

Inițial se anunțase că elevii din Capitală se întorc joi la școală.

Școlile și grădinițele din București au fost închise luni, marți și miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Aceasta este ultima săptămână de școală din semestrul I, vacanța intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Pe de altă parte, și inspectoratele școlare din județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, . Giurgiu, Galați, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleormean, Vâlcea, Vrancea au decis ca elevii să stea și joi acasă.

În județele Bacău, Dâmbovița, Mehedinți și Vaslui vor fi închise doar o parte dintre unități.

The post UPDATE: Școlile și grădinițele din Capitală își suspendă și joi cursurile appeared first on Edu-News.ro.

Vestea care-i va intrista pe toti elevii din Bucuresti

Posted: 29 Jan 2014 03:45 AM PST

Cursurile în învatamântul prescolar, primar, gimnazial si liceal vor fi reluate joi în Capitala, decizia fiind luata miercuri de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE. Ministerul Educatiei nu redeschide scolile in Capitala. ...

Posted: 29 Jan 2014 03:16 AM PST

UPDATE: Scolile si gradinitele din Bucuresti si alte 14 judete vor fi inchise joi, conform Ministerului Educatiei. De asemenea, si Universitatea Buucresti si Universitatea Pitesti vor fi inchise. Unitatile de invatamant vor fi inchise in: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea. In cinci judete, doar o parte dintre unitatile de invatamant vor fi inchise: Bacau (o unitate scolara, in mediul rural), Dambovita ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Bucuresti suspenda cursurile si examenele programate miercuri si joi

Posted: 28 Jan 2014 11:54 AM PST


universitatea_bucuresti

Universitatea București suspendă cursurile și examenele programate miercuri și joi.

Asta după ce au fost emise avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Activitățile stabilite pentru aceste zile urmează să fie reprogramate.

La rândul lor, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Universitatea din Pitești au decis să suspende activitățile didactice pentru ziua de  29 ianuarie. 

Ministerul Educației  recomandă tuturor studenților să  contacteze secretariatele universităților și să consulte paginile de internet ale acestora.

The post Universitatea București suspendă cursurile și examenele programate miercuri și joi appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea „Valahia” din Targoviste a intrat in topul mondial al universitatilor sustenabile

Posted: 28 Jan 2014 11:24 AM PST


   ui-greenmetric_grande_bg_w   

   Universitatea „Valahia" din Târgoviște a intrat în topul mondial al universităților sustenabile.

    Instituția de învățământ superior se situează pe locul 73 în clasament. Pe primul loc se află Universitatea din Nottingham, urmată de University College Cork National University din Irlanda și Northeastern University din SUA.

  Topul a fost  alcătuit de U.I. Green Metric – World University Ranking. În realizarea acestuia au fost vizate aspecte legate de dimensiunea universităților, educație, dar și consumul de energie electrică, resursele de apă, transport, utilizarea deșeurilor.

  De asemenea, topul vizează modul cum universitățile răspund și rezolvă problema durabilității prin politici, acțiuni și comunicare. Toate datele au fost prelucrate statistic.

   În acest proces au fost înscrise 301 universități din întreaga lume.

  Din România s-au înscris 2 universități: Universitatea „Babeș Bolyai" din  Cluj Napoca și Universitatea „Valahia" din Târgoviște.

The post Universitatea „Valahia" din Târgoviște a intrat în topul mondial al universităților sustenabile appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, January 28, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Scolile si gradinitele din 18 judete raman inchise miercuri

Posted: 28 Jan 2014 09:55 AM PST


scoli-inchise

Școlile și grădinițele din București și 18 județe rămân închise pe 29 ianuarie.

Județele vizate sunt Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. 

În județele Vaslui și Iași, cursurile vor fi suspendate doar în mediul rural.  Iar în județele Brașov, Covasna, Gorj și Mehedinți unitățile de învățământ vor fi deschise pentru elevi și profesori, chiar dacă acestea se află sub cod galben, deoarece condițiile create permit acest lucru.

O situație excepțională o reprezintă județul Botoșani, care, deși nu se află sub niciun cod de avertizare meteorologică, va avea două școli închise din cauza faptului că elevii vin din localități aflate sub cod de avertizare.

The post Școlile și grădinițele din 18 județe rămân închise miercuri appeared first on Edu-News.ro.

Cum se recupereaza zilele pierdute de scoala.

Posted: 28 Jan 2014 07:44 AM PST

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a decis, ieri, sa tina inchise scolile din intregul judet. "Avand in vedere avertizarea meteorologica emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru data de 29 ianuarie 2014, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a hotarat suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant  din judetul Constanta", a precizat inspectorul Cristina Ivan, din partea ISJ. Astazi este a treia zi la rand de cand se aplica acesta masura, pe care nu multa lume o ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Situatia scolara pe semestrul I poate fi incheiata in prima saptamana din semestrul II

Posted: 28 Jan 2014 06:51 AM PST

Situatia scolara pe semestrul I poate fi încheiata si în prima saptamâna din semestrul al II-lea iar vacanta si structura anului scolar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educatiei Remus Pricopie, în
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Miercuri, 29 ianuarie, Universitatea Bucuresti, SNSPA, Universitatea din Pitesti si unitatile de invatamant preuniversitar din Bucuresti si din 19 judete vor fi inchise integral, iar intr-un singur judet, partial

Posted: 28 Jan 2014 06:44 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a discutat, marţi, 28 ianuarie, în cadrul videoconferinţelor organizate la ora 9.30 şi la ora 13.00, la sediul MEN, cu reprezentanţii tuturor inspectoratelor şcolare generale, despre situaţia unităţilor de învăţământ din zonele aflate sub cod de avertizare meteorologică.

Cursurile la Universitatea Bucuresti, suspendate miercuri si joi

Posted: 28 Jan 2014 03:45 AM PST

Universitatea Bucuresti suspenda cursurile si examenele programate miercuri si joi, dupa ce au fost emise avertizari cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol, activitatile stabilite pentru aceste zile urmând sa fie reprogramate.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ŞCOLILE DIN BUCUREŞTI, INCHISE MAINE

Posted: 28 Jan 2014 03:37 AM PST

Marin Banu purtator de cuvânt ISMB a declarat la REALITATEA TV ca scolile din Bucuresti vor fi închise si miercuri.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii si prescolarii vor intra de vineri in vacanta

Posted: 28 Jan 2014 02:17 AM PST


vacanta-intersemestriala

Elevii și preșcolarii vor intra de vineri în vacanță intersemestrială. Așa arată calendarul aprobat de Ministerul Educației.

Aceștia se vor întoarce la școală pe 10 februarie.

Vacanța de primăvară este cuprinsă între 12 și 22 aprilie, iar cursurile se vor desfășura din 23 aprilie până pe 20 iunie.

Vacanța de vară va începe pe 21 iunie, și se va încheia pe 14 septembrie.

Tezele din semestrul al II-lea se vor susține până pe 23 mai.

The post Elevii și preșcolarii vor intra de vineri în vacanță appeared first on Edu-News.ro.

Pricopie: Unitatile de invatamant din Bucuresti, inchise marti. I-am prezentat situatia lui Ponta

Posted: 27 Jan 2014 01:19 PM PST

Unitatile de învatamânt din Bucuresti vor ramâne si marti închise deoarece conditiile de transport nu sunt deocamdata corespunzatoare, a declarat, la comandamentul de iarna, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, precizând ca i-a
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now