Saturday, February 22, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sefii de la Educatie pregatesc invatamant profesional de 4 ani

Posted: 22 Feb 2014 11:33 AM PST


invatamant-profesional

   Șefii de la Educație pregătesc învățământ profesional de 4 ani.

    Asta reiese dintr-un proiect de plan cadru publicat pe site-ul Ministerului Educației.

   Practic,  școala profesională nu va fi de trei ani, ca până acum, ci de patru, până în clasa a XII-a. Durata de patru ani este determinată de faptul că, în cazul elevilor cu cerințe educaționale speciale, dezvoltarea de competențe generale și profesionale solicită mai mult timp pentru învățare și pentru exerciții practice.

  Elevii vor avea trei ore de limba română și două de matematică pe săptămână dar și opt ore de pregătire practică. De asemenea, este prevăzută în proiect și o oră de consiliere și orientare.

   Mai departe, elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a din învățământul profesional special nu vor mai avea ore de chimie și biologie. Pe de altă parte, religia nu se mai studiază din clasa a XI-a.

The post Șefii de la Educație pregătesc învățământ profesional de 4 ani appeared first on Edu-News.ro.

SITUATIE REVOLTATOARE la o scoala. Sunt in clasa a II-a, dar NU ŞTIU SA CITEASCA ŞI SA SCRIE

Posted: 22 Feb 2014 09:37 AM PST

Situatie revoltatoare la Şcoala Secui din comuna doljeana Teasc. Cel putin jumatate dintre elevii din clasa a II-a nu stiu sa scrie si sa citeasca, fapt recunoscut si de conducerea unitatii de învatamânt.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

GENIILE SE PREGATESC SA EMIGREZE. Mii de tineri de nota 10 vor lua drumul strainatatii

Posted: 22 Feb 2014 08:24 AM PST

Satui de atâta teorie si ignorati de statul român, mii de tineri de nota 10 vor lua si anul acesta drumul strainatatii.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PERLE ale elevilor la Evaluarea Nationala: "genul LIRIC e ca o fata care se oftica de dor"

Posted: 22 Feb 2014 04:14 AM PST

Elevii de clasa a VIII-a au multa imaginatie când vine vorba sa nascoceasca un raspuns rapid la o întrebare prea grea pentru cunostintele lor: astfel, potrivit raspunsuilor de la Evaluarea Nationala, Maramuresul este situat intre Nistru si Prut, dealurile au
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014. NU AI LUAT EXAMENUL DE BAC? Oportunitatea care ti-ar putea schimba viitorul

Posted: 21 Feb 2014 11:53 AM PST

BACALAUREAT 2014 Tinerii constanteni care s-au împiedicat de BACALAUREAT si au nevoie de putin ajutor pentru a-si gasi un loc de munca se pot agata acum de o oportunitate care le-ar putea schimba viitorul.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, February 21, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Vaslui: Serbarile de 8 Martie, interzise in gradinite.

Posted: 21 Feb 2014 07:16 AM PST

Inspectoratul Scolar Vaslui a interzis tuturor gradinitelor din judet organizarea de serbari de 8 Martie pentru a se evita oferirea de cadouri educatoarelor, transmite Mediafax. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au decis sa interzica desfasurarea unor serbari de 8 martie in cele 344 de gradinite din judet la care invata 13.740 de copii pentru a se evita astfel oferirea de cadouri educatoarelor, asa cum s-ar fi intamplat in ceilalti ani. "Aceasta decizie am luat-o la ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Bucuresti: Ştefania Duminica a PLAGIAT: "A luat o lucrare gata facuta"

Posted: 21 Feb 2014 06:40 AM PST

Universitatea Bucuresti sustine ca Ştefania Duminica, secretar de stat în Ministerul Educatiei, a PLAGIAT lucrarea de masterat. Analiza a fost facuta de Comisia de etica.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisia de Etica a UB cere retragerea titlului de master al Ştefaniei Duminica.

Posted: 21 Feb 2014 03:52 AM PST

Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este "o fotocopie" dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, informeaza Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care cere rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat. "Lucrarea de disertatie a doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu este un plagiat integral al lucrarii doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins pana la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrii Remus Pricopie si Mihnea Costoiu vor participa la Forumul moldo-roman „Promovarea participarii comune la programele europene in domeniul stiintei si educatiei” (Chisinau)

Posted: 21 Feb 2014 12:47 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă la Forumul moldo-român „Promovarea participării comune la programele europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei", care se desfăşoară astăzi, 21 februarie, la Chişinău, în prezenţa premierilor celor două state, Victor Ponta şi Iurie Leancă. În cadrul acestui eveniment, Comisarul European pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn a transmis un mesaj video adresat participanţilor.

Chisinau. Ponta: Romania a pregatit 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea ...

Posted: 21 Feb 2014 12:34 AM PST

Victor Ponta a declarat, vineri, la Chisinau, ca Romania a pregatit 20 de milioane de euro, bani pe care ii va transfera in conturile Republicii Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii prescolare., informeaza B1TV. 'Moldova are nevoie de sprijin moral, intentii frumoase, dar mai ales de lucruri concrete. Romania are dorinta si obligatia de a face mai mult si mai repede decat Uniunea Europeana pentru ca Moldova sa se integreze in ceea ce inseamna reguli, standarde ale UE', a declarat ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DANIEL FUNERIU: "Au reaparut GRUPURI MAFIOTE in EDUCATIE"

Posted: 20 Feb 2014 11:46 AM PST

DANIEL FUNERIU. Fostul ministru al Educatiei DANIEL FUNERIU spune ca 96 la suta dintre parinti sunt "fericiti cu clasa pregatitoare" si ca în învatamânt lucrurile "merg bine" acolo unde proiectele începute de PDL
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, February 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei, anunt important despre MANUALELE ŞCOLARE

Posted: 20 Feb 2014 06:33 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat joi ca, dupa încheierea dezbaterii publice privind noile manuale, începe licitatia publica si, din acest moment, orice autor sau editura care doreste sa propuna un manual, trebuie sa treaca prin acest proces.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei vrea sa modifice Legea educatiei

Posted: 20 Feb 2014 05:12 AM PST


se-modifica-legea-educatiei

    Ministerul Educației vrea să modifice Legea educației.

     Șefii de la Educație propun printre altele, trecerea clasei a IX-a înapoi la liceu sau facilități pentru cadrele didactice în privința examenului de titularizare.

    Pe de altă parte, a fost supusă dezbaterii publice ideea ca începând cu 2015 grupa mare să devină obligatorie la grădiniță.

  Ministerul Educației mai are în plan asigurarea protecției cadrelor didactice de manifestări violente și propune măsuri ferme pentru situațiile în care profesorii săvârșesc un abuz. Mai exact, să permită fie excluderea definitivă din învățământ, fie posibilitatea de revenire în funcție de gravitatea faptelor.

   Remus Pricopie a declarat că modificările care vor fi aduse Legii educației vor fi discutate cu ministrul justiției, cu federațiile sindicale și se vor afla în concordanță cu prevederile Codului etic al Ministerului Educației, aflat în dezbatere.

The post Ministerul Educației vrea să modifice Legea educației appeared first on Edu-News.ro.

10,8% crestere a numarului de candidati romani pentru studii la universitati din Marea ...

Posted: 20 Feb 2014 03:53 AM PST

Institutii de invatamant de elita din Marea Britanie, Olanda, Franta, Elvetia, Germania, Spania, Grecia, vor vizita orasul Bucuresti pentru targul World Education in acest weekend. "Numarul candidatilor din Romania care doresc sa studieze in Marea Britanie a crescut cu 10,8%, a comunicat Svetlan Danev de la compania de consultanta educationala IntegralEdu, organizator al targului international World Education, care se va desfasura pe 22 si 23 Februarie la Hotel Athenee Palace Hilton din ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii care au Permisul ECDL scapa de proba competentelor digitale la BAC

Posted: 20 Feb 2014 01:16 AM PST


permisul-ecdl

   Elevii care au Permisul ECDL scapă de proba competențelor digitale la BAC.

   Astfel, liceeni își pot folosi permisul european de conducere a computerului pentru a nu mai susține această probă în cadrul examenului de maturitate.

   Statistica arată că mai mult de 30 000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de Competențe Digitale de la Bacalaureat cu Permisul ECDL.

   Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor. E vorba de Permisul ECDL PROFIL START BAC (nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat "utilizator avansat") și Permisul ECDL PROFIL BAC (nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat "utilizator experimentat"), care pot fi dezvoltate apoi permanent.

  Programa pentru obținerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a si a X-a.

  Liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională.

The post Elevii care au Permisul ECDL scapă de proba competențelor digitale la BAC appeared first on Edu-News.ro.

Remus Pricopie si Mihnea Costoiu ii ureaza „La multi ani!” fostului ministru al Educatiei, Mircea Malita

Posted: 20 Feb 2014 12:29 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, îi urează „La mulți ani!" fostului ministru al Educaţiei, academicianul Mircea Malița, cu ocazia împlinirii onorabilei vârste de 87 de ani.

Mugur Isarescu primeste astazi titlul de Doctor Honoris Causa

Posted: 19 Feb 2014 11:25 PM PST


mugur-isarescu

   Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa.

    Evenimentul va avea loc la ora 11.00, în Aula Magna a Universității București.

    Instituția de învățământ superior deschide astfel seria evenimentelor consacrate aniversării a 150 de ani de existență.

  Ceremonia este prima dintr-o serie de evenimente aniversare, ce va include conferințe naționale și internaționale, lansarea unui album istoric, o expoziție de fotografie, un festival de cultură, o paradă a absolvenților și evenimentul aniversar central din data de 16 iulie 2014.

The post Mugur Isărescu primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, February 19, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Basescu: Ponta sa o revoce pe Ştefania Duminica pentru plagiat, stiu ca ii vine greu

Posted: 19 Feb 2014 11:28 AM PST

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educatiei Ştefania Duminica pentru plagiat, mentionând ca stie ca sefului Guvernului o sa îi fie greu sa
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2014 MATEMATICA: "S-o ia naiba de matematica! N-am inteles-o niciodata"

Posted: 19 Feb 2014 07:37 AM PST

EVALUARE NATIONALA 2014 Matematica a fost proba de foc pentru elevii claselor a VIII-a, care au sustinut astazi o simulare a examenului de EVALUARE NATIONALA 2014 ce îi asteapta în vara.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fostii absolventi de liceu ar putea fi implicati in educatia extracurriculara a elevilor

Posted: 19 Feb 2014 04:30 AM PST


absolventi-de-liceu

    Foștii absolvenți de liceu ar putea fi implicați în educația extracurriculară a elevilor.

    Așa prevede un proiect de lege inițiat de deputatul de Diaspora Ovidiu Alexandru Raețchi.

  Programul intitulat "Școala – laborator de carieră" își propune să devină un cadru organizat în vederea valorificării opțiunilor de carieră ale elevilor și să îi pregătească pe aceștia pentru cerințele pieței forței de muncă.

   Foștii absolvenți de liceu vor fi invitați să coordoneze sesiunile, conferințele și seminariile de orientare în carieră a promoțiilor curente de elevi.

   Programul ar urma să se desfășoare în ultima săptămână a anului școlar și se va afla în responsabilitatea Ministerului Educației și a Ministerului Muncii.

The post Foștii absolvenți de liceu ar putea fi implicați în educația extracurriculară a elevilor appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Remus Pricopie va discuta programele educationale ale Romaniei, miercuri, 19 februarie, cu Martin Schulz, presedintele Parlamentului European

Posted: 19 Feb 2014 02:40 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, se întâlneşte, miercuri, 19 februarie, la Bruxelles, cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European. Agenda discuţiilor include teme privind priorităţile României în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014. Nivel de dificultate mai mare decat la examenul din vara

Posted: 19 Feb 2014 02:14 AM PST

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014. Miercuri s-a desfasurat simularea examenului de EVALUARE NATIONALA 2014 la proba de MATEMATICA. 
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nu vei putea profesa ca bona daca nu ai cursuri de calificare!

Posted: 19 Feb 2014 12:38 AM PST


cursuri-de-calificare-bona

   Nu vei putea profesa ca bonă dacă nu ai cursuri de calificare!

   Așa prevede un proiect de lege adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

   Bona va putea să aibă îngrijească simultan cel mult 4 copii, dacă au până în 4 ani, sau cel mult 6 dacă au peste această vârstă.

   De asemenea, cei care apelează la serviciile unei bone sunt obligați să le întocmească un contract de muncă.

   Potrivit legii aprobate de Senat, poate deveni bonă orice persoană, cetățean român sau străin, cu domiciliul în România, care a urmat cursuri de calificare. Condiția e să fie aptă din punct de vedere medical și psihologioc și să nu aibă antecedente penale.

  Bona trebuie să îngrijească și să supravegheze copilul, să îi dea să mănânce, să știe cum să-i acorde primul ajutor, să participe la activități recreative, culturale sau sportive alături de copil și să îi țină pe părinți la curent cu evoluția celui mic.

The post Nu vei putea profesa ca bonă dacă nu ai cursuri de calificare! appeared first on Edu-News.ro.

EVALUARE NATIONALA 2014. Elevii de clasa a VIII-a sustin SIMULAREA la MATEMATICA

Posted: 19 Feb 2014 12:11 AM PST

EVALUARE NATIONALA 2014. Miercuri se desfasoara simularea examenului de EVALUARE NATIONALA 2014 la proba de MATEMATICA. 
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, February 18, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUARE NATIONALA 2014, dupa proba la LIMBA ROMANA: ELEVII "HAPPY", DASCALII INGRIJORATI

Posted: 18 Feb 2014 09:44 AM PST

EVALUARE NATIONALA 2014 A început saptamâna testelor pentru elevii de clasa a opta. Astazi au trecut de simularea primei probe a examenului de EVALUARE NATIONALA 2014 ce îi asteapta la vara.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

„After school“ sau colapsul unei idei bune.

Posted: 18 Feb 2014 07:37 AM PST

O idee buna, dar prost aplicata. Astfel ar putea fi definit programul 'Scoala dupa scoala', dupa trei ani de cand e pus in practica. Un studiu national releva parerea buna a parintilor fata de conceptul in sine, dar si faptul ca majoritatea romanilor nu au resursele necesare pentru a plati factura acestui serviciu. Conceptul 'Scoala dupa scoala', lansat de Ministerul Educatiei in 2011, presupune ca fondurile pentru acest scop trebuie sa vina de la autoritatile locale, din proiecte europene sau ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Simulare la limba romana: la ce note se asteapta elevii?.

Posted: 18 Feb 2014 07:19 AM PST

Peste 6000 de elevi de clasa a VIII-a din judetul Constanta au sustinut, ieri, prima proba a simularii Evaluarii Nationale, cea la limba si literatura romana. Elevii au avut de rezolvat cateva cerinte avand ca text-suport poezia scrisa de Anatol E. Baconsky, intitulata “Zapada saruta intinderile'. In partea a doua a primului subiect, elevii au avut de realizat o compunere in care sa-si exprime opinia despre semnificatia titlului poeziei, pe structura textului argumentativ, incadrandu-se ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce trebuie sa stii daca participi la Olimpiada de Informatica!

Posted: 18 Feb 2014 04:33 AM PST


olimpiada_informatica

    Ministerul Educației vine cu precizări privind Organizarea Olimpiadei de Informatică în anul școlar 2013-2014.

    Astfel, pentru clasele de gimnaziu, concursul se va desfășura la Slobozia, județul Ialomița, în timp ce elevii de liceu vor fi testați la Pitești, județul Argeș.

   Faza județeană va avea loc pe 1 Martie. Pe de altă parte, etapa națională se va desfășura în perioada 4 – 9 aprilie 2014 pentru elevii de liceu și 10 – 14 aprilie 2014 pentru elevii de gimnaziu.

   La etapa județeană, mediile care vor fi puse la dispoziția elevilor în acest an școlar, atât pentru gimnaziu cât și pentru liceu, vor fi Code::Blocks și FreePascal, în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7, versiunile pe 32 de biți.

   La etapa națională concurenții din clasele de liceu pot lucra, la alegere, în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7 sau în sistemul de operare Linux. Concurenții din clasele de gimnaziu vor lucra în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7, având la dispoziție mediile de programare Code::Blocks 10.5 și Free Pascal 2.2.

  Concurenții vor fi prezenți în sălile de concurs la ora 8.30.

  Mai multe detalii despre organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Informatică găsiți aici.

The post Ce trebuie să știi dacă participi la Olimpiada de Informatică! appeared first on Edu-News.ro.

Un student roman este in finala Sony Photography Awards Student Focus 2014

Posted: 18 Feb 2014 02:20 AM PST


sebastian-vacariuc

   Un student român este în finala Sony Photography Awards Student Focus 2014.

    Sebastian Vacariuc concurează pentru un premiu ce constă în echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 de euro pentru universitatea la care studiază.

   Sebastian are 23 de ani și este student în anul al doilea la Universitatea Babeș-Bolyai, la Facultatea de Teatru și Televiziune.

  A intrat printre cei 10 finaliști din lumea întreagă cu imaginea denumită "Bătrân pe un câmp unde se sfârșeste orașul”. Fotografia a fost realizată în octombrie 2013.

  Și pentru că se află printre finaliști studentul român a primit deja ca premiu ultimul model de aparat full-frame de la Sony, pe care trebuie să îl folosească acum pentru realizarea unei serii noi de imagini, sub titlul de „Autoportrete". O singură serie câștigătoare va fi aleasă de juriu.

   Sebastian va participa, alături de ceilalți nouă finaliști la Gala ceremoniei premiilor Sony 2014, care va avea loc pe 30 aprilie, la Londra.

The post Un student român este în finala Sony Photography Awards Student Focus 2014 appeared first on Edu-News.ro.

Studentii Universitatii Babes-Bolyai au obtinut premiul I la Concursul de studii de caz de finante din Győr

Posted: 17 Feb 2014 11:29 PM PST


universitatea_babes_bolyai

   Studenții Universității Babeș-Bolyai au obținut premiul I la Concursul de studii de caz de finanțe din Győr, Ungaria.

    Mai exact, cei de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, linia de studiu maghiară. Aceștia au obținut premiul I, pentru al 2-lea an consecutiv.

    Concursul de Studii de Caz de Finanțe din Győr, Ungaria a fost organizat în perioada 7-9 februarie 2014 iar la această ediție au participat 15 echipe din 14 universități.

  Concurenții au primit sarcina de a rezolva o problemă financiară complexă. Proba de concurs a presupus determinarea pragului de rentabilitate al firmei D&H Hungária, propunerea unui sistem de indicatori cheie (KPI, key performance indicator) cu ajutorul căruia management-ul firmei poate urmări performanța întreprinderii, determinarea și prezentarea parametrilor care influențează în cea mai mare măsură rezultatele firmei.

   De asemenea, studenții au primit sarcina să evalueze o investiție care viza precizia de turnare de oțel a echipamentelor firmei și să determine cum va evolua rezultatul firmei în cazul unei cantități date de producție asigurate de o investiție de 15 milioane de euro.

The post Studenții Universității Babeș-Bolyai au obținut premiul I la Concursul de studii de caz de finanțe din Győr appeared first on Edu-News.ro.

Subiectele la simularile pentru Evaluarea Nationala vor fi de nivel mediu

Posted: 17 Feb 2014 10:41 PM PST


evaluare-nationala

    Subiectele la simulările pentru Evaluarea Națională vor fi de nivel mediu.

    Așa a anunțat Ministrul Educației, Remus Pricopie. Acesta a precizat că testele îi vor ajuta pe elevi în vederea examenului din iunie.

    De asemenea, notele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog.

    Vă reamintim, de azi încep simulările pentru evaluarea națională.

    Astfel, pe 18 februarie se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatură Română. Pe 19 febuarie elevii vor avea emoții la proba scrisă la matematică, iar pe 20 februarie, la Limba și Literatura maternă.

   Rezultatele vor fi afișate pe 7 martie,  iar examenele propriu-zise încep pe 23 iunie.

The post Subiectele la simulările pentru Evaluarea Națională vor fi de nivel mediu appeared first on Edu-News.ro.

12.600 de locuri pentru clasa pregatitoare, rezervate in Bucuresti.

Posted: 17 Feb 2014 09:46 PM PST

Un numar de 12.600 de locuri in 524 clase sunt rezervate la invatamantul de stat pentru clasa pregatitoare in Bucuresti, a precizat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti intr-un comunicat remis presei, informeaza Agerpres. "Conducerea ISMB asigura parintii si sustinatorii legali ai copiilor care vor fi inscrisi in anul scolar 2014-2015 ca au fost luate toate masurile privind asigurarea numarului de locuri si cadrele didactice care vor preda la aceste clase", se arata in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN continua competitia pentru obtinerea certificatului ”Şcoala Europeana”.

Posted: 17 Feb 2014 09:08 PM PST

Ministerul Educatiei Nationale, prin Directia Generala Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii, continua si in anul scolar 2013-2014 competitia pentru obtinerea certificatului 'Scoala Europeana', informeaza Agerpres. Aflata la cea de a XI-a editie, Competitia 'Scoala Europeana' este o initiativa a Ministerului Educatiei Nationale care se bucura de recunoastere din partea institutiilor europene. Potrivit unui anunt publicat pe site-ul MEN, la cele zece editii ale competitiei (2004-2013) ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mehedinti: Profesorii au obtinut in instanta decontari de peste 500.000 euro.

Posted: 17 Feb 2014 07:53 PM PST

Aproximativ 3.400 de profesori din judet au obtinut prin instantele judecatoresti decontarea cheltuielilor cu achizitia materialelor didactice si recuperarea drepturilor salariale restante, suma totala a acestor plati ridicandu-se la peste 500.000 de euro, informeaza Agerpres. Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Mehedinti, Ion Zoican, a declarat ca suma totala care urmeaza sa fie achitata cadrelor didactice se ridica la peste 500.000 euro. 'Sentintele pronuntate de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now