Friday, March 21, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Clasa pregatitoare: 99,24% dintre cererile de inscriere au fost admise.

Posted: 21 Mar 2014 04:46 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat rezultatele finale privind admiterea elevilor in unitatile de invatamant, dupa prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare.99,24% dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare, depuse in prima etapa, au fost admise. Pentru cele 0,76% de cereri respinse in aceasta prima etapa exista, insa, locuri si se vor putea solutiona in a doua etapa de inscriere, care debuteaza in data de 25 martie. Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiect Codul etic: Profesorii vor spune parintilor situatia reala la invatatura a copiilor

Posted: 21 Mar 2014 03:48 AM PDT

Profesorii trebuie sa le spuna parintilor care este situatia reala la învatatura a copiilor, evitând informarea partiala sau cu tenta subiectiva, potrivit proiectului Codului de etica pentru învatamântul preuniversitar.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu a reafirmat sprijinul Guvernului pentru sectorul cercetarii din Romania

Posted: 21 Mar 2014 12:26 AM PDT

În cadrul vizitei efectuate joi, 20 martie, la Cluj-Napoca, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a subliniat că Guvernul va continua eforturile de sprijinire şi de finanţare a iniţiativelor de cercetare din România, în vederea dezvoltării acestui sector primordial pentru economia şi societatea românească.

SAH si MAT in scoli

Posted: 20 Mar 2014 11:30 PM PDT

        Parlamentul European recomanda ore de sah in scoli. Motivele sunt suficiente. Studiile arata ca performantele scolare s-au imbunatatit cu 17,3% pentru elevii care au desfasurat in mod regulat cursuri de sah, comparativ cu doar 4,6% pentru cei care au participat la alte forme de activitati educationale […] The post SAH si MAT in scoli appeared first on Edu-News.ro.

Sindicalistii din invatamant vor schimbarea modului in care liceeni sunt evaluati la BAC

Posted: 20 Mar 2014 11:37 AM PDT

    Sindicalistii din invatamant vor schimbarea modului in care liceeni sunt evaluati la BAC.     Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, e de parere ca liceenii trebuie pregatiti pentru piata muncii. Acesta atrage atentia ca, in prezent, sunt verificate numai cunostintele memorate de tineri, nu si competentele […] The post Sindicalistii din invatamant vor schimbarea modului in care liceeni sunt evaluati la BAC appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, March 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


„Saptamana Mondiala a Banilor” (Global Money Week)

Posted: 20 Mar 2014 07:31 AM PDT

În perioada 10 - 17 martie 2014, Banca Națională a României și Ministerul Educației Naționale au derulat la nivel național, la invitația organizatorilor Child & Youth Finance International, „Săptămâna Mondială a Banilor" (Global Money Week). Suita de manifestări, al căror format se derulează începând cu anul 2012 în peste 80 de țări, se înscrie în activitățile prevăzute de Protocolul de colaborare semnat anul trecut, între BNR și MEN.

Pentru unii elevi mersul la scoala reprezinta un prilej de a comite infractiuni

Posted: 20 Mar 2014 05:54 AM PDT

   Pentru unii elevi mersul la scoala nu e un motiv de a invata carte, ci un prilej de a comite infractiuni.    In primul semestru al anului scolar 2013-2014, peste 140 de abateri au fost comise de elevi in scoli. Cele mai multe fapte sunt cele de lovire si furt, au […] The post Pentru unii elevi mersul la scoala reprezinta un prilej de a comite infractiuni appeared first on Edu-News.ro.

1.000 de liceeni au facut primul pas in cariera, la BookLand Evolution

Posted: 20 Mar 2014 02:59 AM PDT

      Dupa prima saptamana de la debutul proiectului cultural BookLand Evolution, bilantul imbucurator al celor 5 zile de conferinte practice GRATUITE este dovada clara a nevoii tinerilor pentru o asemenea initiativa: aproximativ 1.000 de liceeni bucuresteni din peste 30 de licee ni s-au alaturat in fiecare seara pentru […] The post 1.000 de liceeni au facut primul pas in cariera, la BookLand Evolution appeared first on Edu-News.ro.

Mii de CARTI DE PATRIMONIU, DISPARUTE. Ponta trimite Corpul de Control la Biblioteca Pedagogica

Posted: 20 Mar 2014 12:09 AM PDT

Un numar de 3.989 de carti vechi si de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului facut la Biblioteca Pedagogica, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, March 19, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Manualele scolare vor fi schimbate o data la patru ani

Posted: 19 Mar 2014 06:35 AM PDT

    Manualele scolare vor fi schimbate o data la patru ani.     Cel putin asa a anuntat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, intr-o declaratie de presa.    De asemenea, manualele care au greseli vor fi refuzate si cele cu inexactitati vor fi retrase imediat.  "Avem carti in care in […] The post Manualele scolare vor fi schimbate o data la patru ani appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Educatiei, anunt important despre MANUALELE ŞCOLARE

Posted: 19 Mar 2014 04:34 AM PDT

Manualele care au greseli vor fi refuzate si cele cu inexactitati vor fi retrase imediat, iar valabilitatea cartii scolare nu va mai fi nelimitata, ci de cel mult patru ani, a declarat miercuri ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE 2014. RECORD DE CERERI pentru clasele cu predare in limba germana

Posted: 19 Mar 2014 03:55 AM PDT

Peste 520 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa pregatitoare cu predare în limba germana au fost înregistrate în municipiul Sibiu, în conditiile în care sunt disponibile doar 404 locuri, la unele unitati
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii care au participat la stagii de formare vor beneficia de credite profesionale transferabile

Posted: 19 Mar 2014 03:08 AM PDT

   Profesorii care au participat la stagii de formare din cadrul unor programe speciale vor beneficia de credite profesionale transferabile.    Asa prevede un Ordin al Ministerului Educatiei.   Vizate sunt cadrele didactice care au participat la:  Programul Sectorial Comenius – Mobilitati individuale de formare continua  Programul de formare continua privind […] The post Profesorii care au participat la stagii de formare vor beneficia de credite profesionale transferabile appeared first on Edu-News.ro.

Universitatile ofera meditatii gratuite elevilor care vor sa treaca BAC-ul

Posted: 19 Mar 2014 12:27 AM PDT

   Absolventii de liceu au ocazia sa se pregateasca pentru admiterea la facultatea mult visata, chiar cu profesori universitari.     Ingrijorate de rezultatele dezastruoase de la simularea examenului de BAC, universitatile ofera meditatii gratuite elevilor.   De exemplu, Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera gratuit elevilor cursuri de pregatire la […] The post Universitatile ofera meditatii gratuite elevilor care vor sa treaca BAC-ul appeared first on Edu-News.ro.

Trei licee din Vaslui, PROMOVABILITATE ZERO la SIMULARE BAC. ISJ anunta controale

Posted: 18 Mar 2014 11:59 AM PDT

Trei licee din Vaslui au înregistrat promovabilitate zero la simularea examenului de bacalaureat sustinute de elevii claselor a XI-a si a XII-a, în timp ce alte cinci unitati nu au reusit sa treaca pragul de opt la suta, situatie în care Inspectoratul
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, March 18, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Parintii ar putea avea liber in prima zi de scoala a copiilor

Posted: 18 Mar 2014 10:43 AM PDT

   Parintii ar putea avea liber in prima zi de scoala.     Comisia de Munca din Senat a aprobat o initiativa legislativa in acest sens.    Parlamentarii spun ca oricum parintii sunt nevoiti sa se invoiasca de la serviciu in prima zi de scoala a copiilor, asa ca ar fi normal […] The post Parintii ar putea avea liber in prima zi de scoala a copiilor appeared first on Edu-News.ro.

ANOSR: Aproape 40% dintre studenti au abandonat facultatea. Guvernul sa ia masuri!

Posted: 18 Mar 2014 06:04 AM PDT

Reprezentantii studentilor din România, reuniti la Oradea în cadrul Adunarii Generale a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR), îi cer ministrului delegat pentru învatamânt superior, Mihnea
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2014. Meditatii gratuite la matematica si fizica, la Universitatea Politehnica

Posted: 18 Mar 2014 05:15 AM PDT

Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera gratuit elevilor, în fiecare sâmbata din intervalul 22 martie - 7 iunie, cursuri de pregatire la materiile matematica si fizica, în vederea admiterii de anul acesta.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tinerii pasionati de jurnalism sau consultanta se pot inscrie la cea de a cincea editie ...

Posted: 18 Mar 2014 03:22 AM PDT

Tinerii pasionati de jurnalism sau consultanta sunt invitati sa aplice la cea de a cincea editie Career Leader, proiect Akcees care le ofera sansa de a descoperi ce presupune o cariera in domeniu si de a testa joburi lucrand alaturi de profesionisti si lideri din industrie. Evenimentul va avea loc pe 27 si 28 martie la sediul Romanian American Foundation, iar aplicatiile se realizeaza online la http://akcees.com/career. Career Leader reprezinta o punte de legatura intre angajatori importanti ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2014. Vesti bune pentru elevii care vor sa dea la Academia de Studii Economice

Posted: 18 Mar 2014 02:39 AM PDT

ADMITERE FACULTATE 2014 Taxele sunt de zece ori mai mici decât la universitatile de profil din strainatate, dar studentii nu se mai înghesuie sa prinda un loc.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CATALOGUL ONLINE, SPAIMA ELEVILOR. Cu un simplu click, parintii pot afla ce note au luat copiii lor

Posted: 18 Mar 2014 01:28 AM PDT

Cu un simplu click, parintii pot afla ce note au luat odraslele lor la scoala, dar si daca au lipsit de la cursuri. Totul e posibil cu ajutorul catalogului online. Acesta functioneaza perfect în mai multe licee din Cluj-Napoca.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANOSR a publicat lista universitatilor cu rata mare de abandon in randul studentilor

Posted: 17 Mar 2014 01:44 PM PDT

   ANOSR a publicat lista universitatilor cu rata mare de abandon in randul studentilor.   Reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania sustin ca aproape 40% dintre studentii aflati in 2013 in ultimul an de studii la 20 de universitati de stat au renuntat la facultate.   Ca atare, ANOSR cere […] The post ANOSR a publicat lista universitatilor cu rata mare de abandon in randul studentilor appeared first on Edu-News.ro.

Au inceput meditatiile gratuite pentru elevii care dau BAC-ul

Posted: 17 Mar 2014 01:26 PM PDT

   Au inceput meditatiile gratuite pentru elevii care dau BAC-ul.    Decizia vine dupa ce liceenii au luat note foarte mici la simulare.    Meditatiile sunt acordate gratuit de profesorii fiecarei scoli.   Sefii de la Educatie vorbesc deja de scaderea nivelului de dificultate a subiectelor la vara. Cel putin […] The post Au inceput meditatiile gratuite pentru elevii care dau BAC-ul appeared first on Edu-News.ro.

Monday, March 17, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii ii cer ministrului Mihnea Costoiu sa isi respecte promisiunile

Posted: 17 Mar 2014 08:35 AM PDT

    Studentii ii cer ministrului Mihnea Costoiu sa isi respecte promisiunile.     Mai exact,  angajamentele luate in urma protestelor studentesti din toamna, care au scos in strada mii de studenti in 10 centre universitare din tara.   Printre ele se numara cresterea subventiei camine – cantine, reformarea modului de alocare […] The post Studentii ii cer ministrului Mihnea Costoiu sa isi respecte promisiunile appeared first on Edu-News.ro.

Invata abecedarul la 30 de ani.

Posted: 17 Mar 2014 07:58 AM PDT

Au abandonat sau nu s-au inscris la timp la scoala. In judetul Constanta, aproximativ 700 de tineri, cu varste de peste 14 ani, invata alfabetul. Ambitia lor de a reusi sa-si incheie cel putin studiile liceale este mare. Majoritatea cursantilor provin din familii numeroase care nu au constientizat, candva, importanta educatiei. La randul lor, elevii programului 'A doua sansa' nu vor sa repete greselile parintilor si isi sustin propriii copii sa mearga la scoala. De ce nu au (mai) mers la ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat

Posted: 17 Mar 2014 07:07 AM PDT

   Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat.    Asa a decis azi un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia instantei este definitiva si nu poate fi atacata.    Pe de alta parte, cei care au facut plangerea la curte suprema, Mihail Neamtu, Augustin […] The post Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat appeared first on Edu-News.ro.

FSLI: Rezultatele la simularea bacalaureatului demonstreaza ca evaluarea trebuie schimbata

Posted: 17 Mar 2014 04:25 AM PDT

Rezultatele "dezastruoase" la simularea bacalaureatului demonstreaza ca învatamântul continua sa involueze si ca modalitatea de evaluare trebuie schimbata, întrucât cu programele scolare actuale, elevii nu pot fi mobilizati sa
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BAC 2014. Elevii nu sunt ingrijorati de rezultatele dezastruoase

Posted: 17 Mar 2014 04:15 AM PDT

BAC 2014 Un numar de 12 licee din judetul Buzau au promovabilitate zero si doar doua colegii au peste 70%. Dezastru a fost la matematica dar si la româna, unde zeci de elevi nu au reusit sa obtina decât punctul din oficiu.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2014. MEDITATII GRATIS pentru examenul de BACALAUREAT

Posted: 17 Mar 2014 01:48 AM PDT

De astazi începe pregatirea suplimentara a elevilor care dau bacalaureatul. Decizia vine dupa ce liceenii au luat note foarte mici la simulare. Meditatiile sunt acordate gratuit de profesorii din scoli.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LA FACULTATE, PE PLAJA IN MALIBU. Oferta de vis a unei universitati din Statele Unite ale Americii

Posted: 17 Mar 2014 01:34 AM PDT

La mare, la soare, dar în acelasi timp, la studii. Asa vrea o cunoscuta universitate din Statele Unite ale Americii sa convinga tinerii români sa mearga la studii peste ocean.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Judecatorii de la Curtea Suprema decid azi daca premierul poate fi tras la raspundere pentru plagiat

Posted: 17 Mar 2014 01:29 AM PDT

   Judecatorii de la Curtea Suprema decid azi daca premierul poate fi tras la raspundere pentru plagiat.   Victor Ponta este acuzat ca a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrarii „Raspunderea in dreptul international umanitar". Teza a fost publicata in 2010 si semnata alaturi de Daniela Coman. Parchetul general […] The post Judecatorii de la Curtea Suprema decid azi daca premierul poate fi tras la raspundere pentru plagiat appeared first on Edu-News.ro.

Stagii de practica la Guvernul Romaniei si ministere.

Posted: 16 Mar 2014 10:36 PM PDT

Guvernul Romaniei a deschis in 16 martie o noua editie a programului de stagii de practica in cadrul institutiilor din administratia centrala. Lansat anul trecut, programul de stagii de practica vine cu o noutate pentru 2014. Programul de internship se extinde la nivelul tuturor ministerelor si departamentelor reprezentate in Guvern. Internshipul dureaza doua luni, iar pentru a participa candidatii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate: - sa detina ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, March 16, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Remus Pricopie, alaturi de Bill Clinton si Tony Blair la un forum despre educatie organizat in Dubai

Posted: 16 Mar 2014 06:36 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, participa zilele acestea în Dubai la Forumul International Global Education & Skills 2014, eveniment dedicat impactului inovarii în învatamântul superior, la care mai iau parte, printre altii, Bill
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now