Saturday, March 29, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUARE NATIONALA 2014. SURPRIZE PENTRU ELEVI: Intrebari despre URŞI si PROBLEME DE ŞAH

Posted: 28 Mar 2014 12:05 PM PDT

EVALUARE NATIONALA 2014 Întrebari despre ursi, sistemul respirator al pitigoiului si mamiferele din parcul Cozia, dar si o problema de sah se regasesc în modelele de subiecte pentru evaluarea nationala a elevilor de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, facute
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, March 28, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru evaluarile claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

Posted: 28 Mar 2014 09:57 AM PDT

    Ministerul Educatiei a postat, astazi modele de teste pentru Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, in anul scolar 2013-2014.       Testele au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare si se gasesc pe site-ul subiecte2014.edu.ro.     Evaluarile se vor […] The post Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru evaluarile claselor a II-a, a IV-a si a VI-a appeared first on Edu-News.ro.

EVALUARE NATIONALA 2014. DESCARCA MODELE de SUBIECTE PENTRU CLASA a II-a, a IV-a si a VI-a

Posted: 28 Mar 2014 07:49 AM PDT

EVALUARE NATIONALA 2014 Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a postat vineri, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/, modele de teste pentru Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, în anul scolar 2013-2014.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DOAR in Romania se poate! PROPUNERE: "pensionari in locul suplinitorilor" si "sponsorizari"

Posted: 28 Mar 2014 03:06 AM PDT

Doar în România se poate asa ceva! De la 1 septembrie, tinerii suplinitori trebuie îndepartati de la catedra si înlocuiti cu profesorii iesiti la pensie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De saptamana viitoare vor fi acordate bursele doctorale si post-doctorale

Posted: 28 Mar 2014 01:24 AM PDT

      De saptamana viitoare vor fi acordate bursele doctorale si post-doctorale, oferite prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane.    Anuntul a fost facut de ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu.    Platile au fost intarziate inca din luna octombrie 2013.    Oficialii din […] The post De saptamana viitoare vor fi acordate bursele doctorale si post-doctorale appeared first on Edu-News.ro.

Vicepremierul Liviu Dragnea ii incurajeaza pe elevi si studenti sa invete limba chineza

Posted: 28 Mar 2014 12:26 AM PDT

    Vicepremierul Liviu Dragnea ii incurajeaza pe elevi si studenti sa invete limba chineza.      Si asta pentru ca vrand, nevrand, relatiile economice intre Romania si China se vor dezvolta, a declarat Dragnea.     Intre timp, chinezii le-au promis studentilor romani o bursa din partea companiei Huawei […] The post Vicepremierul Liviu Dragnea ii incurajeaza pe elevi si studenti sa invete limba chineza appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii sunt chemati sa evalueze proiectele de manuale digitale

Posted: 27 Mar 2014 11:21 PM PDT

    Profesorii sunt chemati sa evalueze proiectele de manuale digitale. E vorba de cartile pentru invatamantul primar, pentru anul scolar 2014-2015.     Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, procesul de selectie a candidatilor se va desfasura in perioada 28 martie – 6 mai. Intre 28 martie si  28 […] The post Profesorii sunt chemati sa evalueze proiectele de manuale digitale appeared first on Edu-News.ro.

Patru elevi romani au fost premiati de NASA

Posted: 27 Mar 2014 01:21 PM PDT

    Patru elevi romani au obtinut mentiune la un concurs organizat de NASA.      Premiantii, Victor Badea, Cristian Voica, Ionut Draghici si Alexandra Dobrica sunt elevi in clasa a XI-a la Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina.    Cei patru tineri au realizat proiectul ”PHARAS”. Este vorba de o statie […] The post Patru elevi romani au fost premiati de NASA appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei, ANUNT IMPORTANT PENTRU TOTI PROFESORII: A inceput procesul de selectie

Posted: 27 Mar 2014 12:29 PM PDT

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat, joi, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, un apel pentru selectia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru clasele I si a II-a pentru anul scolar 2014 - 2015.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, March 27, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BAC 2014. Ce spun PROFESORII DE MATEMATICA DE NOTELE DE LA SIMULARE: "Daca nota e 1, atunci..."

Posted: 27 Mar 2014 10:17 AM PDT

BACALAUREAT 2014. Profesorii de matematica spun ca subiectele la examenul de simulare a BACALAUREATULUI 2014 sunt de dificultate medie si cred ca elevii care nu au reusit sa obtina nici macar nota cinci nu au nicio sansa sa promoveze.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: Vom sprijini cultura, limba si civilizatia romaneasca in Republica Moldova

Posted: 27 Mar 2014 09:01 AM PDT

Universitatile din Galati si Iasi vor beneficia în aceasta perioada de atentie si fonduri din partea Ministerului Educatiei pentru continuarea bunei colaborari cu autoritatile din Republica Moldova, a declarat joi, la Galati, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN a lansat Apelul pentru selectia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale scolare

Posted: 27 Mar 2014 08:51 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat, prin Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), Apelul pentru selectia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru învatamântul primar, pentru anul scolar 2014-2015.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a majorat bugetul Ministerului Culturii cu aproape 5 milioane de lei

Posted: 27 Mar 2014 02:01 AM PDT

    Guvernul a majorat bugetul Ministerului Culturii cu aproape 5 milioane de lei.     Masura a fost luata in cadrul sedintei de guvern de miercuri.    Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara, scrie Mediafax.   Executivul arata ca aceasta suma este necesara pentru finantarea cheltuielilor […] The post Guvernul a majorat bugetul Ministerului Culturii cu aproape 5 milioane de lei appeared first on Edu-News.ro.

„Scoala altfel” de anul acesta: vizite la bordul unui tren Sageata Albastra

Posted: 27 Mar 2014 01:31 AM PDT

    Copiii vor petrece o ora si jumatate intr-un tren Sageata Albastra, special amenajat ca un atelier de imaginatie si creatie, perfect pentru toti cei pasionati de calatorii si tehnologie.     Actiunea face parte din programul “Scoala Altfel” care debuteaza pe 7 aprilie in toate scolile si liceele […] The post „Scoala altfel" de anul acesta: vizite la bordul unui tren Sageata Albastra appeared first on Edu-News.ro.

Vizita ministrului delegat Mihnea Costoiu in municipiul Galati

Posted: 27 Mar 2014 12:53 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Dezvoltare Tehnologică şi Cercetare Ştiinţifică, Mihnea Costoiu, va participa joi, 27 martie, la Galaţi, la Ziua Cercetării şi Cercetătorilor, eveniment găzduit de Universitatea „Dunărea de Jos", în cadrul manifestărilor ştiinţifice şi culturale organizate în luna martie sub genericul Zilele Universităţii.

Wednesday, March 26, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sediul Guvernului va fi iluminat in mov pentru a marca Ziua Mondiala a Epilepsiei

Posted: 26 Mar 2014 04:57 AM PDT

    Sediul Guvernului va fi iluminat in mov, incepand cu ora 18.30, pentru a marca Ziua Mondiala a Epilepsiei.     Guvernul roman se alatura astfel si in acest an demersului Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare.    Tot astazi, incepand cu ora 18.00, se organizeaza flashmob-ul “Purple Salsa” la […] The post Sediul Guvernului va fi iluminat in mov pentru a marca Ziua Mondiala a Epilepsiei appeared first on Edu-News.ro.

Absolventii de medicina care nu au luat rezidentiatul ar putea profesa in limita competentelor

Posted: 25 Mar 2014 11:24 PM PDT

    Absolventii de medicina care nu au luat rezidentiatul ar putea profesa in limita competentelor.     Asta prevede un proiect de lege privind reforma in domeniul sanatatii.   Proiectul Ministerului Sanatatii va da posibilitatea tinerilor absolventi sa fie incadrati in unitatile sanitare publice sau private, inclusiv in cabinetele medicilor […] The post Absolventii de medicina care nu au luat rezidentiatul ar putea profesa in limita competentelor appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei a publicat teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la matematica

Posted: 25 Mar 2014 12:41 PM PDT

    Ministerul Educatiei a publicat teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la matematica.     Decizia a fost luata la solicitarea elevilor, parintilor si profesorilor, dupa analizarea reultatelor obtinute la simularea evaluarii nationale.     Va reamintim, doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la […] The post Ministerul Educatiei a publicat teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la matematica appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, March 25, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Mihnea Costoiu: „Programul Operational Competitivitate 2014-2020 va dezvolta competente stiintifice, initiative antreprenoriale si oportunitati financiare in jurul domeniilor de specializare inteligenta relevante pentru Romania”

Posted: 25 Mar 2014 07:20 AM PDT

„Provocările-cheie pentru România pentru orizontul 2020 în cadrul Programului Operaţional Competivitate sunt dezvoltarea şi dinamizarea inovării prin susţinerea cercetării - dezvoltării, stimularea mediului privat pentru inovare şi susţinerea dezvoltării resurselor umane din domeniul Cercetare-Dezvoltare-Inovare (CDI), orientate spre sectoare cu potenţial de creştere", a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, în cadrul forumului „FONDURI EUROPENE 2014-2020: Noile mecanisme pentru creşterea ratei de absorbţie".

Ministrul delegat Mihnea Costoiu: „Romania este un jucator activ in domeniul industriei de aparare”

Posted: 25 Mar 2014 06:29 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat că angajamentul României pentru dezvoltarea industriei şi tehnologiilor de apărare este un angajament pe termen lung, care va produce rezultate concrete.

MEN a publicat cinci teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la disciplina Matematica

Posted: 25 Mar 2014 03:04 AM PDT

În urma analizării rezultatelor obţinute la simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, proba scrisă la Matematică, precum şi la solicitarea elevilor, părinţilor, profesorilor, Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat cinci teste suplimentare de pregătire pentru examenul final.

Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj organizeaza cursuri de pregatire pentru admitere

Posted: 25 Mar 2014 02:39 AM PDT

    Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj organizeaza cursuri de pregatire si examen de simulare pentru admitere.     Acestea se vor desfasura pe 5 aprilie, 12 aprilie, 10 mai si 17 mai 2014.    Examenul de simulare va avea loc pe 24 mai 2014, de […] The post Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj organizeaza cursuri de pregatire pentru admitere appeared first on Edu-News.ro.

Monday, March 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” se implica in programul „Scoala Altfel”

Posted: 24 Mar 2014 04:55 AM PDT

    Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" se implica in programul „Scoala Altfel".     Astfel, in fiecare zi a saptamanii in care se desfasoara acest program, elevii sunt invitati sa faca un tur al Facultatii de Medicina.    Acesta dureaza doua ore, iar printre obiectivele ce vor fi vizitate se numara : […] The post Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" se implica in programul „Scoala Altfel" appeared first on Edu-News.ro.

Interviu cu Andreea Serban: ce inseamna sa fii student Erasmus in Austria dar si despre voluntariat si scoli de vara

Posted: 24 Mar 2014 02:04 AM PDT

      Vrei sa te implici in activitati de voluntariat? Te gandesti sa te inscrii la o scoala de vara in acest an? Vrei sa afli ce inseamna sa fii student Erasmus?    Edu-News.ro ti-a pregatit un scurt interviu cu Andreea Serban, studenta in anul II la Facultatea de […] The post Interviu cu Andreea Serban: ce inseamna sa fii student Erasmus in Austria dar si despre voluntariat si scoli de vara appeared first on Edu-News.ro.

Sunday, March 23, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii romani, in dizgratia Londrei.

Posted: 23 Mar 2014 07:57 AM PDT

Marea Britanie se afla in centrul unui nou scandal legat de felul in care romanii si bulgarii sunt tratati pe teritoriul acestei tari. De data asta, e vorba despre studentii carora le-a fost sistata posibilitatea de imprumut, banii fiindu-le necesari pentru a se intretine. Comisia Europeana va demara o ancheta in Marea Britanie referitoare la decizia acestei tari de sistare a imprumuturilor pentru intretinere de care beneficiau studentii din spatiul Uniunii Europene. Cei mai afectati de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani, DISCRIMINATI in Marea Britanie

Posted: 23 Mar 2014 03:33 AM PDT

Comisarul european pentru Educatie, Androulla Vassiliou, a declarat ca va fi declansata o investigatie oficiala privind decizia Londrei de suspendare a împrumuturilor pentru întretinere pentru studentii români si bulgari.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now