Saturday, April 5, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


S-a deschis TARGUL DE OFERTA EDUCATIONALA A SECTORULUI 3

Posted: 04 Apr 2014 12:22 PM PDT

Primaria Sectorului 3 a deschis astazi, 4 aprilie, Târgul de Oferta Educationala a Sectorului 3. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti si se desfasoara în perioada 4-11 aprilie la Şcoala Gimnaziala
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei, veste extrem de importanta pentru elevi

Posted: 04 Apr 2014 11:51 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) continua si anul acesta programul social "Euro 200", prin care acorda un ajutor financiar de 200 de euro elevilor si studentilor din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie pentru a-si cumpara un calculator.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, April 4, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatile si institutele de cercetare din tara vor primi mai multi bani

Posted: 03 Apr 2014 11:55 PM PDT

    Universitatile si institutele de cercetare din tara vor primi mai multi bani.      Mai exact, 300 de milioane de euro din fonduri europene. Contractele de finantare au fost semnate ieri.    Totodata, din bani europeni, aproximativ 5.600 de  tineri romani doctoranzi si post-doctoranzi vor primi burse pentru a […] The post Universitatile si institutele de cercetare din tara vor primi mai multi bani appeared first on Edu-News.ro.

Alocatia elevilor ar putea fi conditionata de frecventa la cursuri

Posted: 03 Apr 2014 11:08 PM PDT

    Alocatia elevilor ar putea fi conditionata de frecventa la cursuri.      Initiativa apartine deputatului PSD, Cornel Itu. Parlamentarul a trimis deja o interpelare ministrului Muncii, in care solicita ca prezenta la scoala sa fie o conditie pentru ca elevii sa primeasca alocatia lunara.     Vizati de […] The post Alocatia elevilor ar putea fi conditionata de frecventa la cursuri appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, April 3, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Proiect COD ETIC: Profesorilor cu functii de conducere le este intezis sa faca abuz de autoritate

Posted: 03 Apr 2014 07:23 AM PDT

Cadrele didactice care îndeplinesc functii de conducere, de îndrumare si de control sau care sunt membri în structuri de conducere sunt obligate sa respecte normele de conduita manageriala, fiindu-le interzisa orice forma de abuz în exercitarea
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ISMB, anunt important despre reinscrierea copiilor la gradinite

Posted: 03 Apr 2014 03:48 AM PDT

Copiii care frecventeaza gradinita pot fi reînscrisi de parinti pentru anul scolar urmator pâna pe 17 aprilie, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania participa la Targul International de Carte de la Londra

Posted: 02 Apr 2014 11:18 PM PDT

   Pentru a saptea oara consecutiv, Romania participa la Targul International de Carte de la Londra (London Book Fair).    Evenimentul se va desfasura anul acesta intre 8 si 10 aprilie.    Participarea romaneasca la editia din 2014 a Targului de la Londra este un omagiu adus voievodului Constantin Brancoveanu.    Formele stilului […] The post Romania participa la Targul International de Carte de la Londra appeared first on Edu-News.ro.

Guvernul da aviz nefavorabil initiativei ca parintii sa aiba liber in prima zi de scoala

Posted: 02 Apr 2014 11:14 PM PDT

    Guvernul da aviz nefavorabil initiativei ca parintii sa aiba liber in prima zi de scoala.      Proiectul legislativ apartine senatorului Constantin Popa.     Parlamentarii spun ca oricum parintii sunt nevoiti sa se invoiasca de la serviciu in prima zi de scoala a copiilor, asa ca ar […] The post Guvernul da aviz nefavorabil initiativei ca parintii sa aiba liber in prima zi de scoala appeared first on Edu-News.ro.

Elevii si studentii vor avea parte de o minivacanta de 1 mai

Posted: 02 Apr 2014 02:11 PM PDT

    Elevii si studentii vor avea parte de o minivacanta de 1 mai.     Si asta pentru ca ziua de 2 mai a fost declarata libera in sedinta de ieri de la Guvern. Bugetarii nu vor lucra astfel 4 zile la rand – de joi pana duminica.   […] The post Elevii si studentii vor avea parte de o minivacanta de 1 mai appeared first on Edu-News.ro.

Ceremonie comuna de semnare a unor contracte in cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale in domeniul Cercetare-Dezvoltare

Posted: 02 Apr 2014 12:18 PM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Fondurilor Europene organizează joi, 3 aprilie, ora 13:00, la Palatul Victoria (Sala Transilvania), ceremonia comună de semnare a contractelor cu beneficiarii unor proiecte finanţate din fonduri structurale derulate în domeniul Cercetare-Dezvoltare.

Wednesday, April 2, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


“Performanta nu cunoaste handicap” Cum poti sa faci diferenta prin exemplul vietii tale

Posted: 02 Apr 2014 02:37 AM PDT

Fundatia Licinium va invita luni, 7 aprilie, la Teatrul National Bucuresti, sa luati parte la conferinta motivationala „Performanta nu are limite”.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sute de elevi din tara se intrec la Timisoara in cadrul a patru olimpiade nationale

Posted: 01 Apr 2014 11:47 PM PDT

    Sute de elevi din intreaga tara se intrec la Timisoara in cadrul a patru olimpiade nationale.     Este vorba despre faza nationala a olimpiadei la Limba si Literatura Romana, la Stiinte Socio-Umane, la Limba si Literatura Maghiara si pentru elevii nevazatori. Olimpiada la Limba si Literatura Maghiara […] The post Sute de elevi din tara se intrec la Timisoara in cadrul a patru olimpiade nationale appeared first on Edu-News.ro.

Elevii nu scapa de supravegherea video la Bacalaureat

Posted: 01 Apr 2014 11:22 PM PDT

   Elevii nu scapa de supravegherea video la Bacalaureat.    Camerele de luat vederi se vor mentine si anul acesta, ca masura de prevenire a fraudelor din timpul probelor.    Acestea au fost introduse in timpul mandatului de ministru al Educatiei al lui Daniel Funeriu.   Bacalaureatul incepe pe 10 iunie cu proba de […] The post Elevii nu scapa de supravegherea video la Bacalaureat appeared first on Edu-News.ro.

Activitatea tinerilor cercetatori ar putea fi sprijinita de firmele private

Posted: 01 Apr 2014 10:41 PM PDT

   Activitatea tinerilor cercetatori ar putea fi sprijinita de fírmele private. Cel putin asta isi doreste Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica.    Mai exact, companiile vor fi incurajate, prin finantarea directa a activitatilor acestora, sa investeasca in cercetare.    Costoiu a declarat ca […] The post Activitatea tinerilor cercetatori ar putea fi sprijinita de firmele private appeared first on Edu-News.ro.

Elevii isi pot lua calculator cu bani de la stat

Posted: 01 Apr 2014 10:41 PM PDT

   Programul bani pentru calculator in randul elevilor continua si in 2014.    Vor primi 200 de euro de la stat elevii si studentii invatamantului de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei […] The post Elevii isi pot lua calculator cu bani de la stat appeared first on Edu-News.ro.

Tuesday, April 1, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii cer Ministerului Educatiei servicii functionale de consiliere si orientare in cariera

Posted: 01 Apr 2014 08:48 AM PDT

    Studentii cer Ministerului Educatiei servicii functionale de consiliere si orientare in cariera.     Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a lansat o analiza a acestor centre din 22 de universitati din Romania.    Situatia la nivel national este dezastruoasa. Institutiile de invatamant superior au in medie, doar […] The post Studentii cer Ministerului Educatiei servicii functionale de consiliere si orientare in cariera appeared first on Edu-News.ro.

PROTEST. Un profesor din UNGARIA a returnat disctinctia Doctor Honoris Causa oferita de UMF

Posted: 01 Apr 2014 04:38 AM PDT

Profesorul Peterffy Arpad de la Universitatea din Debrecen (Ungaria) a anuntat ca returneaza UMF Târgu Mures disctinctia Doctor Honoris Causa în semn de protest fata de neînfiintarea liniei maghiare, rectorul UMF, Leonard Azamfirei, aratând ca e
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Distinctia Doctor Honoris Causa, returnata UMF de un profesor din Ungaria, in semn de protest.

Posted: 01 Apr 2014 02:06 AM PDT

Profesorul Peterffy Arpad de la Universitatea din Debrecen (Ungaria) a anuntat ca returneaza UMF Targu Mures disctinctia Doctor Honoris Causa in semn de protest fata de neinfiintarea liniei maghiare, rectorul UMF, Leonard Azamfirei, aratand ca e un "gest de impolitete neobisnuit si nejustificat". Profesorul Peterffy Arpad a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca returneaza Universitatii de Medicina si Farmacie din municipiu distinctia Doctor Honoris Causa, pe care a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Incepe ŞCOALA ALTFEL. Vezi calendarul activitatilor

Posted: 01 Apr 2014 01:14 AM PDT

Elevii si prescolarii vor participa, timp de o saptamâna, în perioada 7-11 aprilie, la activitati extracurriculare si extrascolare, conform programului 'Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!', având un orar specific, potrivit calendarului
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Senatul a adoptat tacit propunerea ca parintii sa aiba zi libera la inceperea anului scolar

Posted: 31 Mar 2014 11:00 PM PDT

   Propunerea ca parintii sa aiba zi libera la inceperea anului scolar a fost adoptata tacit de Senat.    Initiativa apartine senatorului Constantin Popa.    Parlamentarii spun ca oricum parintii sunt nevoiti sa se invoiasca de la serviciu in prima zi de scoala a copiilor, asa ca ar fi normal ca […] The post Senatul a adoptat tacit propunerea ca parintii sa aiba zi libera la inceperea anului scolar appeared first on Edu-News.ro.

Copiii din gradinite, scoli si licee vor invata sa adopte un stil de viata sanatos

Posted: 31 Mar 2014 10:43 PM PDT

   Copiii din gradinite, scoli si licee vor invata sa adopte un stil de viata sanatos.    Totul se intampla in cadrul proiectului “Alegeri Sanatoase”, lansat de  organizatia „Salvati Copiii".    Prin intermediul acestuia, copiii si adolescentii ar urma sa fie ajutati de profesori si de voluntari, din randul elevilor mai mari, […] The post Copiii din gradinite, scoli si licee vor invata sa adopte un stil de viata sanatos appeared first on Edu-News.ro.

ANGELA MERKEL a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Bucuresti

Posted: 31 Mar 2014 10:40 PM PDT

Angela Merkel îi spune "nein" Ecaterinei Andronescu. Cancelarul Germaniei trebuia sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Bucuresti. Jurnalistii de la România Libera sustin, însa, ca Angela Merkel a refuzat distinctia.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, March 31, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O noua disciplina optionala in scoli, din toamna

Posted: 31 Mar 2014 09:20 AM PDT

Elevii din învatamântul primar vor putea învata sah la scoala, din toamna, în cadrul unor programe realizate cu specialistii din cadrul Federatiei Române de Şah, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Veste extraordinara pentru parinti

Posted: 31 Mar 2014 08:42 AM PDT

Parintii care au copii în învatamântul preuniversitar ar putea sa beneficieze de o zi libera în prima zi a anului scolar, potrivit unei propuneri legislative adoptate tacit de Senat.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O noua DISCIPLINA introdusa in anul scolar 2014-2015

Posted: 31 Mar 2014 05:39 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin de ministru, Programele scolare pentru disciplina optionala „Educatie prin sah", anul I si anul al II-lea de studiu.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din ciclul primar vor invata sah la scoala.

Posted: 31 Mar 2014 03:53 AM PDT

Elevii din clasele primare pot invata sah la scoala, incepand cu anul scolar 2014 - 2015, informeaza Ministerul Educatiei. Citeste si: Modelele de subiecte la Evaluarea nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a. Copiii au de citit basme si texte cu ursi Sahul va putea fi studiat pe parcusul a doi ani. Copiii vor invata regulile de joc, vor simula situatii de joc si vor invata diferite variante de joc. Programele de studiu au fost realizate in urma consultarilor cu specialistii din ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doua eleve CONDAMNATE, dupa ce au postat FOTOGRAFII cu o colega surprinsa in IPOSTAZE INDECENTE

Posted: 31 Mar 2014 01:35 AM PDT

Doua eleve ale unuia dintre cele mai prestigioase licee din judetul Vaslui au fost condamnate la sfârsitul saptamânii trecute de Judecatoria Husi la câte un an si patru luni închisoare, cu suspendare, dupa ce au distribuit fotografii cu o colega
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Opt elevi romani PREMIATI DE NASA

Posted: 31 Mar 2014 01:14 AM PDT

Un grup de opt elevi din clasa a XI-a de la Colegiul National "Andrei Şaguna" Brasov a câstigat premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design Contest 2014, cu proiectul "Renaissance II".
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EXCLUSIV. Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea ...

Posted: 31 Mar 2014 12:16 AM PDT

Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) doreste sa ofere titlul onorific de Doctor Honoris Causa cancelarului german Angela Merkel. Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, actualmente presedinte al Senatului UPB, a confirmat pentru Romania libera demersurile pe care institutia le face in acest sens. Aceasta a precizat ca Politehnica a adresat propunerea catre Angelei Merkel deoarece, inainte de a fi politician, cancelarul german este specialist in fizica si chimie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Traistaru: Pentru anul scolar viitor sunt 1. ...

Posted: 30 Mar 2014 11:42 PM PDT

Peste 1.560 de grupe in gradinitele din Capitala vor fi in anul scolar 2014-2015, dintre care 84,76% cu program prelungit, respectiv 1.329 de grupe, in aceste conditii fiind locuri pentru aproape 40.000 de copii, a declarat luni, inspectorul general scolar Constantin Traistaru, citat de Mediafax. "Estimam ca sunt 25.000 de copii ce pot fi reinscrisi. Totodata, fac precizarea ca vom cobori varsta de reinscriere spre 2,5 ani, din cauza lipsei creselor. Parintii cu copii sub trei ani ne-au cerut ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Modelele de subiecte la Evaluarea nationala pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a. ...

Posted: 30 Mar 2014 10:30 PM PDT

Ministerul Educatiei Nationale a publicat modelele de teste pentru Evaluarile nationale pe care elevii le vor sustine la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Evaluarile vor avea loc in luna mai. Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a consta in trei teste, vizand evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise si evaluarea competentelor de matematica, conform MEN. Conform modelelor de subiecte, la evaluarea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, March 30, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O romanca A UIMIT MOSCOVA. Este cel mai bun elev din lume la limba rusa

Posted: 30 Mar 2014 08:56 AM PDT

Braileanca Luiza Petcu a reusit sa scrie istorie reprezentând cu succes tara noastra la cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa, la categoria "Premianti ai olimpiadelor nationale", desfasurata la Moscova.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei promite ca va introduce patru ore de sport pe saptamana

Posted: 29 Mar 2014 01:07 PM PDT

    Ministerul Educatiei promite ca, pana in 2018, va introduce in programa scolara patru ore de sport pe saptamana.     Vizati sunt atat elevii de gimnaziu cat si cei de liceu.    Orele vor fi introduse gradual. Mai exact, elevii vor avea minim doua ore de educatie fizica […] The post Ministerul Educatiei promite ca va introduce patru ore de sport pe saptamana appeared first on Edu-News.ro.