Friday, April 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Statul va finanta participarea elevilor romani la competitia “NASA Space Settlement”

Posted: 11 Apr 2014 05:48 AM PDT

    Statul va finanta participarea elevilor romani la competitia "NASA Space Settlement".     Decizia a fost luata de Ministerul Educatiei, la cererea premierului Victor Ponta.    O echipa de elevi romani de la Colegiul “Tudor Vianu” din Bucuresti a obtinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design din […] The post Statul va finanta participarea elevilor romani la competitia "NASA Space Settlement" appeared first on Edu-News.ro.

La solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a inclus concursul „NASA Space Settlement” pe lista concursurilor internationale pentru care se asigura finantare

Posted: 11 Apr 2014 02:54 AM PDT

La solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat includerea concursului „NASA Space Settlement" pe lista concursurilor internaţionale pentru care se asigură finanţare pentru participarea elevilor români.

VESTEA care-i va bucura pe toti elevii din Romania

Posted: 10 Apr 2014 11:33 PM PDT

Elevii si prescolarii intra de vineri, dupa terminarea programului din saptamâna "Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun", în vacanta de primavara, potrivit calendarului anului scolar 2013-2014 aprobat de Ministerul Educatiei Nationale
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Politehnica din Bucuresti introduce videocursuri

Posted: 10 Apr 2014 10:34 PM PDT

    Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) introduce videocursuri la Matematica, Fizica si Chimie.     Anuntul a fost facut chiar de presedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, la deschiderea Polifest.    Aceasta a declarat ca Universitatea Politehnica este  preocupata sa dezvolte platforme de cursuri pentru formarea continua.    Institutia de invatamant superior organizeaza […] The post Universitatea Politehnica din Bucuresti introduce videocursuri appeared first on Edu-News.ro.

Şcoala altfel, la Realitatea TV

Posted: 10 Apr 2014 12:58 PM PDT

Blocata în conceptele secolului 19, scoala româneasca nu mai reuseste sa pregateasca elevii pentru provocarile acestei ere. Tinerii, dornici de cunoastere si gata sa asimileze orice informatie, fug de metodele învechite de predare, dar nu de carte.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, April 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei vrea ca invatamantul obligatoriu sa includa si copiii de 2 ani

Posted: 09 Apr 2014 11:13 PM PDT

    Ministrul Educatiei, Remus Pricopie vrea ca invatamantul obligatoriu sa includa si copiii de 2 ani.     Acesta a explicat ca ar fi o masura buna in special pentru copiii de la sate sau care provin din familiile sarace.    Potrivit studiilor facute de specialisti, acesti copii nu reusesc, […] The post Ministrul Educatiei vrea ca invatamantul obligatoriu sa includa si copiii de 2 ani appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii care au luat minim nota 7 la titularizare vor putea ramane la catedra

Posted: 09 Apr 2014 12:53 PM PDT

    Profesorii  care au luat cel putin nota 7 la concursurile de titularizare organizate din ultimii 6 ani in invatamantul preuniversitar vor putea ramane la catedra unde predau acum pe durata nedeterminata.     Asa a stabilit Executivul, care a modificat legea educatiei nationale.    Decizia se ia in urma […] The post Profesorii care au luat minim nota 7 la titularizare vor putea ramane la catedra appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, April 9, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ALUMNI ASE a creat 2.000 de oportunitati pentru studentii economisti!

Posted: 09 Apr 2014 07:38 AM PDT

Asociaţia Absolvenţilor ASE - ALUMNI ASE împreună cu Centrul de Carieră ASE şi Uniunea Studenţilor ASE au oferit studenţilor şi absolvenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti oportunitatea de a aplica pentru aproximativ 2.000 de poziţii în cadrul a 23 de companii, ce au participat la a doua ediţie a Târgului ASE Job & Internship Fair 2014.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCOALA ALTFEL: Geografia, intre stiinta, magie si placerea de a calatori

Posted: 09 Apr 2014 07:34 AM PDT

În premiera pentru un touroperator din România, Perfect Tour participa activ în cadrul programului educational “Şcoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, dedicat activitatilor extracurriculare si extrascolare,
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevi romani au obtinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design

Posted: 09 Apr 2014 05:19 AM PDT

O echipa de elevi români de la Colegiul National de Informatica 'Tudor Vianu' din Bucuresti a obtinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design cu proiectul ''Selene Expandable Space Orbital Settlement''.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Babes-Bolyai pune bazele colaborarii cu cea mai mare universitate din SUA

Posted: 08 Apr 2014 10:47 PM PDT

    Universitatea Babes-Bolyai pune bazele colaborarii cu cea mai mare universitate din SUA.     E vorba de Arizona State University, cu care va dezvolta proiecte comune in domenii precum filologie, stiintele comunicarii, stiintele economice si stiinta mediului.    De asemenea, colaborarea isi propune dezvoltarea in comun a unui program academic de […] The post Universitatea Babes-Bolyai pune bazele colaborarii cu cea mai mare universitate din SUA appeared first on Edu-News.ro.

IT-istii din Romania s-au impus la concursul „European IT & Software Excellence Awards”

Posted: 08 Apr 2014 10:46 PM PDT

    IT-istii din Romania s-au impus la concursul „European IT & Software Excellence Awards".      Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica (SIPE) a castigat, la Londra, marele premiu la categoria „Enterprise Solution of the Year".    Sistemul, dezvoltat de HP Romania si SIVECO, a primit aprecierea juriului […] The post IT-istii din Romania s-au impus la concursul „European IT & Software Excellence Awards" appeared first on Edu-News.ro.

Ionel Valentin Vlad este noul presedinte al Academiei Romane

Posted: 08 Apr 2014 10:45 PM PDT

    Ionel Valentin Vlad este noul presedinte al Academiei Romane.     Inginer si fizician, acesta il inlocuieste la sefia inaltului for cultural si stiintific pe academicianul Ionel Haiduc, care a detinut doua mandate.    Ionel Valentin Vlad este cercetator stiintific I la Institul National de Cercetare – Dezvoltare […] The post Ionel Valentin Vlad este noul presedinte al Academiei Romane appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli

Posted: 08 Apr 2014 10:44 PM PDT

    Ministrul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli.     Nicolae Banicioiu spune ca va discuta cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie, pentru a pune in aplicare acest proiect.     Anuntul a fost facut cu prilejul inaugurarii unei sali de sport pentru copii la Institutul […] The post Ministrul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli appeared first on Edu-News.ro.

Elevii din Galati descopera tainele astronomiei

Posted: 08 Apr 2014 12:15 PM PDT

În această săptămână, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă" Galaţi participă la proiectul „Școala altfel", program educaţional iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, care are ca scop implicarea tuturor copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, April 8, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Copiii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, inclusi in sistemul educational obligatoriu

Posted: 08 Apr 2014 09:37 AM PDT

Ministrul Educației, Remus Pricopie a declarat, marți, că extinderea sistemului educaţional obligatoriu, prin includerea copiilor de 2 - 5 ani în pregătirea preşcolară, este una dintre preocupările Ministerului Educaţiei din România, dar şi a altor ţări din Europa, mai ales în cazul copiilor din familii defavroizate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Nu este moral sa faci meditatii cu proprii elevi

Posted: 08 Apr 2014 06:33 AM PDT

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat că este nevoie de un cod etic pentru învăţământul preuniversitar care trebuie să răspundă unor situaţii ce nu pot fi prevăzute în lege, cum ar fi moralitatea meditaţiilor cu proprii elevi, relatează Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: E legal sa faci meditatii cu proprii elevi daca declari venitul. Dar este moral?

Posted: 08 Apr 2014 06:28 AM PDT

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat, ca este nevoie de un cod etic pentru învatamântul preuniversitar care trebuie sa raspunda unor situatii ce nu pot fi prevazute în lege, cum ar fi moralitatea meditatiilor cu proprii elevi.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Incluziunea timpurie a copiilor romi in sistemul de invatamant este o tema care preocupa intreaga comunitate europeana, asa cum au aratat specialistii prezenti la Conferinta de la Bucuresti a Bancii Mondiale

Posted: 08 Apr 2014 02:19 AM PDT

Prima zi a celei de-a VII-a Conferinţe pentru Educaţie a Băncii Mondiale, regiunea Europa şi Asia Centrală, „Consolidarea sistemelor de educaţie timpurie a copiilor pentru asigurarea unui proces de învăţare eficient", a adus în prim-plan discuţii despre mecanismele de sprijinire a copiilor de vârstă preşcolară și a familiilor acestora, în procesul de tranziţie de la etapa de preşcolar la cea de elev.

Burse pentru proiecte jurnalistice legate de violenta domestica

Posted: 08 Apr 2014 01:59 AM PDT

Fundatia Friends For Friends si Avon România lanseaza Bursele Superscrieri/Avon, un program a carui menire este sa sprijine financiar si profesional autorii români de creative non-fiction care pot sa gândeasca, sa documenteze si sa finalizeze proiecte
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trei universitati din Bucuresti au fost decorate de Traian Basescu

Posted: 08 Apr 2014 12:34 AM PDT

    Trei universitati din Bucuresti au fost decorate ieri de Traian Basescu.      E vorba de Universitatea din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Muzica.      Cele trei institutii de invatamant superior au primit Ordinul “Meritul pentru Invatamant” – in grad de Mare Ofiter. Decorarea […] The post Trei universitati din Bucuresti au fost decorate de Traian Basescu appeared first on Edu-News.ro.

Medalii de aur pentru olimpicii romani la Olimpiada de Stiinte a UE

Posted: 07 Apr 2014 11:17 PM PDT

Ambele echipe ale României înscrise la a XII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut medalii de aur, fiind cel mai bun rezultat în istoria participarii la acest concurs.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatile incalca statutul studentilor

Posted: 07 Apr 2014 11:04 PM PDT

    Peste 80% dintre universitati acorda burse sociale ce nu acopera costurile minime de cazare si masa, iar in aproape 60% dintre acestea nu se pot cumula cu bursele de merit sau performanta. Asa arata un raport realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.     Mai mult, […] The post Universitatile incalca statutul studentilor appeared first on Edu-News.ro.

Un nou succes pentru elevii romani: ambele echipe inscrise in competitie au luat aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

Posted: 07 Apr 2014 02:01 PM PDT

    Un nou succes pentru elevii romani!      Ambele echipe ale Romaniei inscrise la a XII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene au obtinut medalii de aur.     Este cel mai bun rezultat in istoria participarii tarii noastre la acest concurs.    Cei sase performeri […] The post Un nou succes pentru elevii romani: ambele echipe inscrise in competitie au luat aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene appeared first on Edu-News.ro.

Monday, April 7, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Proiectele privind infrastructura creselor si gradinitelor, prioritare pentru 2014-2020

Posted: 07 Apr 2014 06:32 AM PDT

Proiectele privind infrastructura creselor si gradinitelor reprezinta o prioritate pentru perioada 2014-2020, valoarea totala a investitiei pentru întregul sistem fiind de aproape 600 milioane de euro, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ŞCOALA ALTFEL. Ce cred copiii despre politica si politicieni

Posted: 07 Apr 2014 05:57 AM PDT

Realitatea Tv a avut, azi, cei mai speciali invitati. În cadrul programului "Şcoala altfel", cei mici au putut intra în studiouri, regie, în redactie, unde informatiile sunt puse cap la cap si în grupurile de montaj, unde acestea se
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trei universitati din Bucuresti, decorate de Traian Basescu

Posted: 07 Apr 2014 04:47 AM PDT

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de decorare a Universitatii din Bucuresti, Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, carora le-a conferit Ordinul "Meritul pentru
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Ponta vrea dezbatere publica cu privire la varsta la care copiii sa mearga la scoala

Posted: 07 Apr 2014 01:56 AM PDT

    Victor Ponta vrea dezbatere publica cu privire la varsta la care copiii sa mearga la scoala.     Anuntul a fost facut chiar in cadrul Conferintei pentru Educatie a Bancii Mondiale, regiunea Europa si Asia Centrala. Evenimentul are loc la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.      Premierul a aratat […] The post Victor Ponta vrea dezbatere publica cu privire la varsta la care copiii sa mearga la scoala appeared first on Edu-News.ro.

Sunday, April 6, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii intra luni in saptamana de „Scoala altfel”

Posted: 06 Apr 2014 08:46 AM PDT

    Elevii intra luni in saptamana de „Scoala altfel".     Vizitele la teatru, la film, la muzee sau participarea la diverse activitati sportive fac parte din programul stabilit de profesori pentru saptamana dedicata activitatilor extrascolare.    Ambulanta, Politia, Jandarmeria, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, diverse ministere, dar si institutii din […] The post Elevii intra luni in saptamana de „Scoala altfel" appeared first on Edu-News.ro.

O tehnologie creata de romani a castigat Marele Premiu la Salonul Inventiilor de la Geneva

Posted: 06 Apr 2014 01:26 AM PDT

    O tehnologie creata de romani a castigat Marele Premiu la Salonul Inventiilor de la Geneva.      E vorba de OnAirCamera, o inventie realizata de romani si cumparata in urma cu trei luni de o firma din Elvetia. Sistemul  se adreseaza detinatorilor de telefoane de tip smart si consta intr-un […] The post O tehnologie creata de romani a castigat Marele Premiu la Salonul Inventiilor de la Geneva appeared first on Edu-News.ro.