Saturday, April 26, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Martin Schulz, pe platforma laserului de la Magurele: „Cred ca UE a investit multi bani in locul potrivit”

Posted: 26 Apr 2014 04:07 AM PDT

Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a vizitat, sambata, platforma laserului de la Magurele, despre care a spus ca este „un loc unic", iar Uniunea Europeana a investit multi bani „in locul potrivit". Ministrul Mihnea Costoiu se declara convins ca „in scurt timp" cercetatorii de la Magurele vor lua un premiu Nobel.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, April 25, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


MARIANA GHEORGHE a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii de Vest Timisoara

Posted: 25 Apr 2014 07:13 AM PDT

MARIANA GHEORGHE, Director General Executiv al OMV Petrom, a primit astazi distinctia de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, acordata de catre Universitatea de Vest din Timisoara, la initiativa Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liliana Preoteasa, numita subsecretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, va coordona elaborarea curriculumului national si achizitia de manuale scolare

Posted: 25 Apr 2014 05:49 AM PDT

Liliana Preoteasa, director general in Ministerul Educatiei, a fost numita subsecretar de stat, post recent infiintat de Guvern. Preoteasa va fi responsabila de operatiunea de coordonare a evaluarilor scolare, a elaborarii Curriculumului national si a procedurilor de aprobare si achizitionare a manualelor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scolile nu au voie sa se implice in campania pentru europarlamentare

Posted: 24 Apr 2014 09:11 PM PDT

    Ministrul Educatiei i-a atentionat, joi, pe inspectorii generali  ca scoala nu are voie sa fie implicata in campania pentru europarlamentare.     Remus Pricopie le-a recomandat insa acestora sa organizeze actiuni de informare cu specialisti privind acest scrutin, in special in licee.    Expertii ar urma sa le vorbeasca tinerilor […] The post Scolile nu au voie sa se implice in campania pentru europarlamentare .

Liliana Preoteasa a fost numita subsecretar de stat la Ministerul Educatiei

Posted: 24 Apr 2014 09:10 PM PDT

     Liliana Preoteasa a fost numita subsecretar de stat la Ministerul Educatiei.     Va reamintim, in urma cu o saptamana, Guvernul a decis ca Ministerul sa aiba in organigrama un astfel de post.     Practic, Liliana Preoteasa  se va ocupa de operatiunea de coordonare a evaluarilor de la finalul […] The post Liliana Preoteasa a fost numita subsecretar de stat la Ministerul Educatiei .

Profesorii care supravegheaza evaluarile nationale si BAC-ul vor primi indemnizatii mai mari

Posted: 24 Apr 2014 09:09 PM PDT

    Profesorii care supravegheaza evaluarile nationale si BAC-ul vor primi indemnizatii mai mari.     Promisiunea vine din partea Ministrului Educatiei, Remus Pricopie.    Astfel, cadrele didactice vor avea parte de o indemnizatie cu 10 la suta mai mare decat in 2013. Ministrul a precizat ca si anul trecut a fost […] The post Profesorii care supravegheaza evaluarile nationale si BAC-ul vor primi indemnizatii mai mari .

Discutiile privind infiintarea unei linii maghiare separate la UMF Targu Mures au esuat

Posted: 24 Apr 2014 12:38 PM PDT

Discuţiile privind înfiinţarea unei linii maghiare separate la UMF Târgu Mureş, purtate, joi, în prezenţa ministrului Mihnea Costoiu, au eşuat, astfel că prorectorul şi prodecanul maghiari ar urma să demisioneze vineri, iar profesorii maghiari aleşi în conducerea UMF să boicoteze şedinţele.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Discutiile privind infiintarea unei linii maghiare separate la UMF Targu Mures au esuat

Posted: 24 Apr 2014 12:08 PM PDT

Discutiile privind înfiintarea unei linii maghiare separate la UMF Târgu Mures, purtate, joi, în prezenta ministrului Mihnea Costoiu, au esuat, astfel ca prorectorul si prodecanul maghiari ar urma sa demisioneze vineri, iar profesorii maghiari alesi

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, April 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii pun note sistemului educativ romanesc

Posted: 24 Apr 2014 11:08 AM PDT

Putem vorbi de o premieră, în 2014, în condițiile în care în acest an evaluarea se face la nivelul întregii țări. Altfel, și-n anii precedenți, la inițiativa școlilor, elevii din ciclurile primar și gimnazial treceau prin diverse "site" de evaluare, pentru a se forma clase cu un anumit caracter, precum cele de studiere intensivă a anumitor materii, mai ales limbile străine. Nu se pune presiune pe elevi, în sensul că ei vor susține testele din acest an în sălile de clasă în care învață. Notele obținute nu se vor trece în catalog.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie atentioneaza inspectorii generali ca scoala nu are voie sa fie implicata in campanie

Posted: 24 Apr 2014 10:31 AM PDT

Ministrul Remus Pricopie i-a atentionat, joi, pe inspectorii scolari generali cu care fost in videoconferinta ca scoala nu are voie sa fie implicata in campania pentru europarlamentare, recomandandu-le insa sa organizeze actiuni de informare cu specialisti privind acest scrutin, in special in licee.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inscrieri la gradinitele din Capitala pe modelul admiterii la liceu. Cererile, depuse incepand din 28 aprilie

Posted: 24 Apr 2014 09:44 AM PDT

Parintii din Bucuresti care vor sa-si inscrie copiii la gradinita pentru prima data pot depune cererile in perioada 28 aprilie - 30 mai, in prima etapa, potrivit noului calendar al inspectoratului scolar. Procesul a fost amanat cu cateva zile fata de cel initial, dupa ce oficialii au introdus un sistem electronic de inscriere, in care parintii completeaza o singura cerere in care trec trei gradinite dorite.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Procesul nu va fi tinut pe loc, in septembrie o sa avem noile manuale

Posted: 24 Apr 2014 08:30 AM PDT

Licitatia pentru noile manuale se deruleaza pentru prima data dupa Legea achizitiilor publice si in conformitate cu normele europene, iar editorii nemultumiti pot sesiza problemele si vor primi clarificari, insa procesul nu va fi stopat astfel incat noile manuale pentru clasele a II-a si a IV-a sa ajunga in scoli in septembrie, a spus joi ministrul Educatiei Remus Pricopie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani de succes, premiati prin programul „Hai la olimpiada“ al eMAG

Posted: 24 Apr 2014 07:44 AM PDT

Peste 1.300 de elevi din clasele a V-a pana la a XII-a au participat la Olimpiadele Nationale de Matematica, Fizica si Informatica din acest an. Prin programul „Hai la Olimpiada!", Fundatia eMAG a suplimentat premiile oferite participantilor si se asigura de sustinerea unor evenimente care se vor derula dupa aceste concursuri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Costoiu: aproape trei miliarde de euro, dirijati catre mediul universitar si cercetare in perioada urmatoare

Posted: 24 Apr 2014 07:40 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, afirma ca aproape trei miliarde de euro, alocati pe Programele Operationale Sectoriale Cresterea Competitivitatii Economice si Dezvoltarea Resurselor Umane, vor fi dirijati in perioada urmatoare catre universitati si cercetare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie: „Cine se opune noilor manuale, se opune ideii de a asigura un viitor mai bun elevilor”

Posted: 24 Apr 2014 06:04 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat joi, 24 aprilie, că elevii nu mai pot învăţa după manualele din anii '90, considerând că acele societăţi comerciale care se opun procedurilor de schimbare şi de modernizare demarate de MEN încearcă să-şi protejeze propriile interese, opunându-se, de fapt, ideii de a asigura un viitor mai bun elevilor.

Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost amanate cu o luna

Posted: 24 Apr 2014 05:37 AM PDT

    Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost amanate cu o luna.     Anuntul a fost facut de Ministrul Educatiei, Remus Pricopie.     Astfel, in loc sa fie evaluati incepand cu 6 mai, elevii vor fi supusi testarilor incepand cu 28 […] The post Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost amanate cu o luna .

Peste 28.000 de carti lipsa la Biblioteca Pedagogica. Corpul de control al premierului va sesiza procurorii

Posted: 24 Apr 2014 05:25 AM PDT

In jur de 28.000 de titluri, ceea ce poate insemna si un numar mai mare de carti, publicate incepand din anii '70, lipsesc din inventarul Bibliotecii Pedagogice, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Dupa ancheta Corpului de control al premierului si al ministerului, oficialul a spus ca urmeaza sa fie sesizate organele de specialitate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Echipa Romaniei a ocupat locul al doilea la categoria muzica corala, in cadrul Festivalului International de Muzica pentru Copii „Earth is Our Common Home” (Ekaterinburg, Rusia)

Posted: 24 Apr 2014 03:56 AM PDT

Echipa României a câştigat premiul al II-lea la secţiunea muzică corală, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii „Earth is Our Common Home", desfăşurat la Ekaterinburg (Rusia), în perioada 18-23 aprilie. România s-a aflat în competiţie cu alte 16 ţări.

Ministrul Educatiei, anuntul care-i va intrista pe toti elevii. NOUL CALENDAR AL EVALUARILOR

Posted: 24 Apr 2014 03:16 AM PDT

Evaluarile care se fac în premiera anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor derula între 28 si 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 si 4 iunie pentru cei din clasa a II-a si în 5 - 6 iunie pentru elevii de a VI-a, a

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, intre 28 mai si 6 iunie

Posted: 24 Apr 2014 03:09 AM PDT

Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor derula între 28 şi 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 şi 4 iunie pentru cei din clasa a II-a şi în 5 - 6 iunie pentru elevii de a VI-a, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, relatează Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lectie de consiliere: La scoala, profesorii iau locul parintilor elevilor

Posted: 24 Apr 2014 01:17 AM PDT

A treia lectie de consiliere pentru cei care se pregatesc de Bacalaureat 2014, la Adevarul Live, a vizat relatia elev-profesor, cum poate fi ea construita, sustinuta si cum ajuta la ceea ce presupune succesul la examenul din vara. Specialistii recomanda ca cei din ambele „tabere" sa isi acorde reciproc respectul cuvenit, dar si incredere.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, amanate cu aproape o luna. Testele incep pe 28 mai

Posted: 24 Apr 2014 01:13 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a anuntat joi ca Evaluarile Nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, programate sa aiba loc incepand cu 6 mai, au fost amanate cu o aproape o luna. Astfel, elevii vor fi supusi testarilor incepand cu 28 mai, incepand cu cei din clasa a IV-a.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput inscrierile la gradinita pentru copiii nou intrati in sistem

Posted: 24 Apr 2014 01:04 AM PDT

    Au inceput inscrierile la gradinite, etapa a doua, destinata copiilor care intra prima data in sistemul prescolar.    Anul acesta sunt disponibile in jur de 665.000 de locuri la nivelul tarii pentru educatia timpurie, la fel ca anul trecut.    Parintii care vor sa-si inscrie copiii la gradinita […] The post Au inceput inscrierile la gradinita pentru copiii nou intrati in sistem .

Profesorul care a organizat tabara in care o eleva olimpica a murit, CONDAMNAT LA INCHISOARE

Posted: 24 Apr 2014 01:03 AM PDT

Profesorul care a organizat, în ianuarie 2013, la Busteni, o tabara pentru elevii olimpici în care o fata de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei a fost condamnat la un an si jumatate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpa de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a lansat licitatia pentru realizarea de manuale noi

Posted: 24 Apr 2014 12:44 AM PDT

    Ministerul Educatiei a lansat licitatia pentru realizarea de manuale noi.      E vorba de carti pentru elevii de clasa I si a II-a.    Pentru a participa la licitatie, editurile trebuie sa aiba cifre de afaceri de milioane de euro si sa fi avut pana acum softuri […] The post Ministerul Educatiei a lansat licitatia pentru realizarea de manuale noi .

Olimpicii se pregatesc pentru sesiunea speciala a Bacalaureatului

Posted: 24 Apr 2014 12:26 AM PDT

    Olimpicii se pregatesc pentru sesiunea speciala a Bacalaureatului.     Ministerul Educatiei a anuntat ca aceasta se va desfasura in perioada 17-30 mai.     Elevii se vor inscrie la sesiunea speciala in zilele de 17 si 18 mai. pe 19 si 20 mai are loc evaluarea competentelor […] The post Olimpicii se pregatesc pentru sesiunea speciala a Bacalaureatului .

Wednesday, April 23, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Victor Ponta a cerut transparenta in licitatia pentru noile manuale. Elevii invata acum si de pe manuale din 1991

Posted: 23 Apr 2014 04:18 AM PDT

In sedinta de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a solicitat ca licitatia pentru noile manuale scolare de la clasele I si a II-a sa fie cat mai transparenta si sa existe cat mai multa dezbatere publica, in asa fel incat „tot felul de aberatii" constatate in manualele vechi sa fie indreptate. Editorii de manuale digitale au spus ca timpul alocat pentru propunerile de noi manuale este prea scurt.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a lansat licitatia de manuale pentru clasele I si II

Posted: 23 Apr 2014 04:16 AM PDT

Ministerul Educatiei a lansat, în Sistemul Electronic de Achizitii Publice, licitatia pentru manuale destinate claselor a I-a si a II-a, a anuntat ministrul de resort, Remus Pricopie, precizând ca ultima licitatie a fost initiata în 2006, iar în

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014 Calendarul sesiunii speciale de Bac pentru olimpici

Posted: 23 Apr 2014 03:11 AM PDT

Inscrierile pentru sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat 2014, destinata celor care participa la competitiile internationale, fie ele olimpiade sau concursuri sportive, incep pe 17 mai, iar testele vor avea loc in perioada 19-29 mai, potrivit calendarului pus in dezbatere de Ministerul Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lectie de consiliere: „Ar trebui sa existe scoli pentru parinti“

Posted: 23 Apr 2014 01:27 AM PDT

Cum poate fi imbunatatita comunicarea dintre elevi, parinti si profesori si cat de importanta este ea in succesul tinerilor la examenul maturitatii din vara. Despre acest subiect si alte sfaturi pentru cei care se pregatesc de Bac am discutat la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mesajul ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, cu ocazia Zilei Internationale a Cartii si a Drepturilor de Autor

Posted: 23 Apr 2014 12:06 AM PDT

Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită anual pe data de 23 aprilie, este o oportunitate pentru iubitorii de carte din întreaga lume să se dedice promovării lecturii, să aducă un omagiu marilor scriitori şi să-şi dovedească ataşamentul faţă de lectură.

Tuesday, April 22, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ANALIZA Educatia in secolul XXI – lucrul in echipa si abilitatile de adaptare

Posted: 22 Apr 2014 10:55 AM PDT

Pedagogia secolului XXI trebuie sa dezvolte capacitatea de adaptare, de schimbare a elevilor. Google are deja toata informatia de care ai nevoie, nu mai este realist sa le ceri elevilor sa invete cantitati mari de informatie pe dinafara fiindca ei pot oricand sa o acceseze, sustin specialistii OECD. In schimb, relevant este cum poti aplica in pratica si in folosul societatii ceea ce stii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii se intorc la scoala miercuri. Cand incep EVALUARILE

Posted: 22 Apr 2014 09:29 AM PDT

Elevii se întorc la scoala miercuri, dupa vacanta de primavara, iar în partea a doua a semestrului, mai precis în mai, vor fi organizate, în premiera, evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dupa modelele testelor internationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii se intorc, miercuri, la scoala

Posted: 22 Apr 2014 09:27 AM PDT

Elevii se întorc la şcoală miercuri, după vacanţa de primăvară, iar în partea a doua a semestrului, mai precis în mai, vor fi organizate, în premieră, evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, după modelele testelor internaţionale, relatează Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a publicat cerintele din licitatia pentru noile manuale scolare. Editorii spun ca sunt nerealiste

Posted: 22 Apr 2014 08:57 AM PDT

Documentele pentru licitatia de noi manuale scolare la clasele I si a II-a au fost publicate pe SEAP in Ajunul Pastelui si prezinta cateva schimbari fata de forma pusa in dezbatere. Spre exemplu, editurile care vor sa participe la licitatie trebuie sa aiba cifre de afaceri de milioane de euro, iar pretul unui manual nou, tiparit si digital, este prea mic, atrag atentia editorii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2014 Au inceput inscrierile pentru cei care vor sa devina politisti si militari

Posted: 22 Apr 2014 06:01 AM PDT

In perioada 14 aprilie – 2 iunie, se desfasoara recrutarea pentru admiterea in academiile de politie, subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum si in institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii, care pregatesc specialisti pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii se intorc la scoala dupa mini-vacanta de Paste

Posted: 22 Apr 2014 02:02 AM PDT

    Elevii se intorc pe 23 aprilie, la scoala, dupa mini-vacanta de Paste.    Semestrul al II-lea se va incheia pe 20 iunie, dupa noua saptamani de cursuri.    Intre timp, elevii si studentii vor avea parte de o minivacanta de 1 mai.    Si asta pentru ca ziua […] The post Elevii se intorc la scoala dupa mini-vacanta de Paste .

BACALAUREAT 2014 Prima lectie de consiliere: „Un copil incurajat sa-si gaseasca chemarea e un adult de succes”

Posted: 22 Apr 2014 12:50 AM PDT

Cum pot fi ajutati tinerii sa vada care este viitorul pentru ei, cum poate fi ajutat un liceu intreg sa promoveze cu bine examenul de Bacalaureat? Despre aceste teme am discutat azi la Adevarul Live, in prima lectie de consiliere si a cincea din cele peste 40 de meditatii pe care adevarul.ro le va difuza in cadrul campaniei „Adevarul te mediteaza si te premiaza".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, April 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Reinscrierile la gradinita, prelungite pana in 25 aprilie

Posted: 19 Apr 2014 11:45 AM PDT

Perioada de reînscriere în învățământul preșcolar a fost prelungită până pe data de 25 aprilie având în vedere că o parte din perioada de reînscriere s-a suprapus cu vacanța de Paște, prevede o notă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, conform Agerpres.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now