Friday, May 16, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Decalajul de performanta a copiilor, cea mai mare problema a sistemului de invatamant, alaturi de infrastructura scolara

Posted: 16 May 2014 08:57 AM PDT

Cea mai mare problema din sistemul educational romanesc este decalajul de performanta al copiilor, iar o solutie ar fi invatamantul obligatoriu de la varste cat mai mici, apropo de coborarea varstei de scolarizare la trei ani, a declarat vineri, la Tulcea, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, potrivit Agerpres. Acesta a mai anuntat ca nu se vor face schimbari la Bac si a promis investitii masive in scoli si mai multe microbuze.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Decalajul de performanta al copiilor, cea mai mare problema a sistemului de invatamant

Posted: 16 May 2014 02:53 AM PDT

Cea mai mare problema din sistemul educational românesc este decalajul de performanta al copiilor, care se va atenua atunci când se va introduce obligativitatea unui sistem formal de educatie pentru copiii cu vârste mai mici de cinci ani, a declarat vineri, la

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A fost lansat programul de recalificare Scoala Zidarilor

Posted: 15 May 2014 10:56 PM PDT

    Cei care doresc sa se recalifice au acum o noua sansa. A fost lansat oficial programul Scoala Zidarilor.      Timp de 6 zile participantii au parte de cursuri teoretice, dar si de sesiuni practice.      In acest proiect sunt implicati atat profesori, dar si tehnicieni din industrie. […] The post A fost lansat programul de recalificare Scoala Zidarilor .

Palatele copiilor trec din administrarea Ministerului Educatiei la primarii si consilii judetene

Posted: 15 May 2014 10:54 PM PDT

    Palatele copiilor trec din administrarea Ministerului Educatiei la primarii si consilii judetene.     Anuntul a fost facut de Ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Acesta spera ca masura sa fie implementata in maxim un an de zile.     Practic, din punct de vedere functional, al continuturilor educationale, institutiile vor ramane sub autoritatea […] The post Palatele copiilor trec din administrarea Ministerului Educatiei la primarii si consilii judetene .

Thursday, May 15, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Crowdfunding – solutie de finantare pentru studiile in strainatate?

Posted: 15 May 2014 06:59 AM PDT

Finantarea reprezinta una dintre cele mai mari provocari cu care se intalnesc cei care vor sa plece la studii in strainatate. O solutie creativa pentru a rezolva aceasta problema este crowdfundingul, initiativa care deja reprezinta un succes in domeniul ideilor inovative de business.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO BACALAUREAT 2014 Lectia pentru proba de testare a cunostintelor de limba straina, la Adevarul Live

Posted: 15 May 2014 01:25 AM PDT

Lectiile video pentru probele orale de la Bacalaureat 2014, din cadrul campaniei „Adevarul te mediteaza si te premiaza", au continuat azi, cu lectia de pregatire pentru proba de verificare a competentelor de comunicare intr-o limba de circulatie internationala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput inscrierile la Career Leader – Microsoft Academy of College Hires

Posted: 15 May 2014 01:24 AM PDT

Studenţii şi tinerii absolvenţi pasionaţi de tehnologie, vânzări sau marketing sunt aşteptaţi pe data de 9 mai la o ediţie specială Career Leader, proiect Akcees în care vor descoperi oportunităţile de carieră pe care le pot acces prin programul Microsoft Academy of College Hires. Participarea la eveniment este gratuită, iar aplicaţiile se realizează online pe site-ul evenimentului http://akcees.com/career.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

10 elevi din 7 licee bucurestene, in finala competitiei europene pentru promovarea antreprenoriatului in randul tinerilor

Posted: 14 May 2014 11:41 PM PDT

72 de elevi din 13 tari au participat saptamana trecuta la competitia europeana Global EnterpriseChallenge, in care au concurat cu cele mai inovative solutii pentru a creste sansele tinerilor de a-si gasi joburi, dar si pentru promovarea antreprenoriatului in randul lor. Din Romania, in finala au ajuns 10 elevi din 7 licee ale Capitalei, iar unul dintre ei a facut parte din echipa castigatoare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Copiii cu dizabilitati ar putea urma mai usor cursurile unei scoli obisnuite

Posted: 14 May 2014 11:24 PM PDT

    Copiii cu dizabilitati ar putea urma mai usor cursurile unei scoli obisnuite.      Asta prevede un proiect de lege depus la Parlament.     Initiativa legislativa prevede infiintarea unor centre de interventie timpurie in subordinea directiilor de asistenta sociala. Practic, acestea ar urma sa se ocupe de […] The post Copiii cu dizabilitati ar putea urma mai usor cursurile unei scoli obisnuite .

DEZBATERE Cum vor arata noile manuale de religie pentru clasele primare

Posted: 14 May 2014 10:10 PM PDT

Din toamna, elevii de clasa I si a II-a ar urma sa invete religia mai practic, prin insuflarea de valori si atitudini pozitive, si interactiv, prin manuale digitale. Specialistii sustin insa ca au fost excluse o parte din culte si ca se mentine monopolul ortodox.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatia consumatorului la scoala. Cum pot fi invatati elevii sa fie consumatori responsabili

Posted: 14 May 2014 02:05 PM PDT

Educatia consumatorului responsabil se poate face inca de pe bancile scolii prin proiecte extracurriculare sau la orele de dirigentie, au spus specialistii prezenti la conferinta „Educatia Europeana si Consumatorul de Educatie din Romania", care a avut loc miercuri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doi studenti romani au fost premiati pentru o aplicatie dedicata nevazatorilor

Posted: 14 May 2014 01:48 PM PDT

    Studentii romani Ionut Budisteanu si Maria Stoica au fost premiati pentru o aplicatie dedicata nevazatorilor.     Mai exact, o aplicatie-asistent pentru telefonul mobil cu ajutorul careia  nevazatorii pot conversa si ii pot cere sa identifice strada, casa, o cladire, o destinatie sau diferite obiecte spre care vor sa se indrepte. […] The post Doi studenti romani au fost premiati pentru o aplicatie dedicata nevazatorilor .

Wednesday, May 14, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Zece universitati din Romania, prezente intr-un top lansat de Uniunea Europeana

Posted: 14 May 2014 10:25 AM PDT

10 universitati din Romania au intrat in noul clasament al universitatilor la nivel global, realizat de Uniunea Europeana cu fonduri europene in valoare de 2 milioane de euro, a anuntat comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, Androulla Vassiliou. Noua clasificare „U-Multirank" evalueaza performanta a peste 850 de institutii de invatamant superior din intreaga lume.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014 Lectia video pentru proba orala de la Romana, la Adevarul Live

Posted: 14 May 2014 01:58 AM PDT

Elevii care invata pentru Bacalaureat 2014 au aflat cum sa se pregateasca pentru proba orala la Limba si literatura romana, in cadrul unei noi lectii din campania „Adevarul te mediteaza si te premiaza". Lectia a fost sustinuta de profesoara Iulia Pop, de la Colegiul National „Sf. Sava" din Capitala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, May 13, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Draghian (CE): Romania, codasa la accesarea de fonduri UE pentru cercetare in medicina

Posted: 13 May 2014 09:59 AM PDT

Romania se afla pe unul din ultimele locuri in clasamentul accesarii de fonduri europene pentru cercetare in domeniul medical, in fruntea caruia se afla Olanda, Marea Britanie si Germania, a declarat, marti, Ruxandra Draghian, director la Directoratul general pentru cercetare al Comisiei Europene.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE 2014 Inspectoratul pentru situatii de urgenta lanseaza recrutarea candidatilor pentru institutiile militare

Posted: 13 May 2014 08:28 AM PDT

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) recruteaza candidati pentru admiterea in institutiile militare de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale care realizeaza formarea initiala a personalului, in sesiunea 2014, in care sunt disponibile 161 de locuri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO BACALAUREAT 2014 Lectia la Istorie, la Adevarul Live: „Elevii trebuie sa cunoasca cel putin 6-7 batalii din fiecare perioada istorica”

Posted: 13 May 2014 01:45 AM PDT

Campania "Adevarul te mediteaza si te premiaza" continua saptamana aceasta, cu lectiile video pentru cei care se pregatesc de examenul de Bacalaureat din vara. Astazi, de la ora 14.00, profesorul Corneliu Riegler, de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" din Capitala, a sustinut lectia la Istorie pentru Bacalaureat 2014. Acesta i-a sfatuit pe elevi sa invete cel putin 6-7 conflicte din fiecare perioada si sa se axeze pe Comunism.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cei care doresc sa fie dascali titulari pe post se pot inscrie zilele acestea la examenul de titularizare

Posted: 12 May 2014 11:47 PM PDT

    Cei care doresc sa fie dascali titulari pe post dar si studentii in prag de absolvire, se pot inscrie zilele acestea la examenul de titularizare.        Candidatii se pot inscrie pana pe 19 mai, iar proba scrisa va avea loc pe 21 iulie.       Pana atunci […] The post Cei care doresc sa fie dascali titulari pe post se pot inscrie zilele acestea la examenul de titularizare .

Ministerul Educatiei recomanda sedinte de instruire cu privire la invatamantul profesional

Posted: 12 May 2014 11:47 PM PDT

    Ministerul Educatiei recomanda sedinte de instruire cu privire la invatamantul profesional.      Vizati sunt elevii de clasa a 8-a si parintii acestora.      In cadrul sedintelor se vor prezenta procedurile de selectie sau de admitere a absolventilor de gimnaziu in scolile profesionale.      Invatamantul profesional […] The post Ministerul Educatiei recomanda sedinte de instruire cu privire la invatamantul profesional .

Monday, May 12, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Despre evolutia invatamantului privat din Romania: majoritatea absolventilor pleaca peste hotare; asistentii medicali romani, la mare cautare in Germania

Posted: 12 May 2014 02:39 AM PDT

Astazi, la Adevarul Live de la 14.00, am discutat despre invatamantul particular din Romania alaturi de expertul in educatie Marian Stas si de reprezentantii unor scoli private din Capitala, inclusiv ai scolilor postliceale sanitare, sector care a inregistrat cea mai mare crestere in ultimii ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, May 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea de la Cambridge, criticata pentru cursurile de economie teoretice, incapabile sa explice fenomenele reale

Posted: 11 May 2014 10:04 AM PDT

Modul in care este predata economia in marile universitati ale lumii a starnit nemultumiri in randul studentilor, dar si in randul reprezentantilor din mediul economic. Presa britanica scrie ca programa dupa care se invata la institutii de prestigiu precum Universitatea Cambridge este invechita si nu explica de ce s-a produs criza financiara din 2008.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Traian Basescu s-a interesat de comasarea universitatilor timisorene si crearea unei universitati regionale la Timisoara

Posted: 11 May 2014 06:16 AM PDT

Presedintele Traian Basescu s-a interesat de crearea unei universitati regionale la Timisoara. Şeful statului s-a intalnit, separat, duminica, la Timisoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL) si cu rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now