Saturday, May 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Alocatia de stat pentru copii ar putea fi majorata de anul viitor

Posted: 24 May 2014 11:31 AM PDT

    Alocatia de stat pentru copii ar putea fi majorata de anul viitor.     Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea a anuntat ca o echipa interministeriala lucreaza in prezent la un astfel de proiect.     De asemenea, si alocatia de hrana pentru minorii aflati in centrele […] The post Alocatia de stat pentru copii ar putea fi majorata de anul viitor .

Autoritatile vor sa creasca numarul de absolventi cu studii superioare

Posted: 24 May 2014 11:08 AM PDT

      Autoritatile vor ca, in anii urmatori, sa creasca numarul de absolventi cu studii superioare.      Astfel, procentul acestora trebuie sa ajunga la 26,7 pentru ca nu e “fezabil mai mult” e de parere Ministrul Educatiei, Remus Pricopie.    Ministrul a adaugat ca in Japonia si Coreea de Sud procentul […] The post Autoritatile vor sa creasca numarul de absolventi cu studii superioare .

Ministrul Educatiei vrea meditatii platite de stat

Posted: 24 May 2014 10:40 AM PDT

    Ministrul Educatiei vrea meditatii platite de stat pentru absolventii de liceu care nu promoveaza bacalaureatul.      Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri cu profesorii din mediul universitar si cu directorii de scoli din mediul preuniversitar.     De asemenea, Remus Pricopie a propus ca o sesiune speciala de […] The post Ministrul Educatiei vrea meditatii platite de stat .

Pricopie: Profesorii universitari vor putea preda si dupa varsta de 65 de ani cat de curand posibil

Posted: 24 May 2014 07:02 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale ar urma sa le permita profesorilor universitari sa predea si dupa împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani, în urma unor modificari legislative care vor fi adoptate "cât de curând posibil",

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Profesorii universitari vor putea preda si dupa varsta de 65 de ani "cat de curand posibil"

Posted: 24 May 2014 05:59 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale ar urma să le permită profesorilor universitari să predea şi după împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani, în urma unor modificări legislative care vor fi adoptate "cât de curând posibil", potrivit ministrului Remus Pricopie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Nu exclud o sesiune de Bacalaureat in februarie-martie si meditatii platite de stat

Posted: 24 May 2014 03:49 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, doreste "institutionalizarea" meditatiilor pentru absolventii de liceu care nu promoveaza Bacalaureatul, cursurile de trei-patru luni urmand sa fie platite de stat, iar o sesiune speciala de examene sa fie introdusa in februarie-martie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sesiune de bacalaureat in februarie-martie si meditatii platite de stat

Posted: 24 May 2014 03:48 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbata, ca doreste "institutionalizarea" meditatiilor pentru absolventii de liceu care nu promoveaza bacalaureatul, cursurile de trei-patru luni urmând sa fie platite de stat, iar o sesiune speciala de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiectul ministrului Educatiei: Sesiune de bacalaureat in februarie-martie si meditatii platite de stat

Posted: 24 May 2014 03:40 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbătă, că doreşte "instituţionalizarea" meditaţiilor pentru absolvenţii de liceu care nu promovează bacalaureatul, cursurile de trei-patru luni urmând să fie plătite de stat, iar o sesiune specială de examene să fie introdusă în februarie-martie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Finantarea elevilor din invatamantul privat a fost amanata timp de trei ani din motive financiare

Posted: 24 May 2014 02:28 AM PDT

Finantarea elevilor din invatamantul privat, prevazuta de legislatie din 2011, este un principiu corect care trebuie aplicat, insa, la recomandarea Ministerului Finantelor, din motive bugetare, a fost amanata an de an, a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Romania ar trebui sa-si dubleze numarul de absolventi de studii superioare

Posted: 24 May 2014 02:11 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca, în urmatorii ani, România ar trebui sa îsi dubleze numarul de absolventi de studii superioare, iar tinerii care termina liceul trebuie încurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Finantarea elevilor din invatamantul privat, un principiu corect, care trebuie aplicat

Posted: 24 May 2014 01:58 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, afirma ca finantarea elevilor din învatamântul privat, prevazuta de legislatie din 2011, este un principiu corect care trebuie aplicat la un moment dat, el precizând ca aplicarea acestei masuri a fost

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Remus Pricopie: In urmatorii ani, in Romania ar trebui sa dublam numarul de absolventi de studii superioare

Posted: 24 May 2014 01:47 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca in urmatorii ani Romania ar trebui sa isi dubleze numarul de absolventi de studii superioare, iar tinerii care termina liceul trebuie incurajati sa mearga la facultate, astfel ca procentul acestora sa ajunga la 26,7, pentru ca "nu e fezabil mai mult".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, May 23, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Romania, premiata la New York pentru programul de educatie financiara derulat de catre Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Educatiei Nationale, in cadrul proiectului international „Global Money Week"

Posted: 23 May 2014 06:14 AM PDT

România a fost desemnată câştigătoare a „Global Money Week Award" pentru Europa, joi, 22 mai, la New York. Delegaţia României, formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi ai Băncii Naţionale a României (BNR), a primit trofeul în cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance International 2014 (CYFI), desfăşurată la sediul ONU din New York, în prezenţa ambasadorului României la ONU, Simona Miculescu.

Dezbatere: Cum arata dascalul lider al secolului XXI

Posted: 23 May 2014 06:05 AM PDT

30 de profesori şi directori din şcoli de stat şi private, reprezentanţi ai Inpectoratului Şcolar Judeţean, ai Casei Corpului Didactic şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au participat ieri, la Transylvania College, la o dezbatere menită să contureze profilul dascălului leader al secolului XXI. Dezbaterea a fost precedată de scurte prezentări oferite de doamna Simona Baciu, Fondator şi Preşedinte al şcolii Transylvania College, Mihaela Feodorof, Managing Partner al Yourway Counseling, Mădălina Bălan, Managing Partner la HART Consulting şi Diana Vancea, Manager Recrutare la Banca Transylvania. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din 26 mai, „Adevarul“ aduce colectia „Caiete de vacanta“ pentru clasele I-IV

Posted: 23 May 2014 03:56 AM PDT

Colectia „Caiete de vacanta" cuprinde patru caiete care vor fi distribuite impreuna cu ziarul „Adevarul" in 26 mai, in 2 iunie, in 9 iunie si in 16 iunie la un pret special de doar 9,99 lei. Este vorba despre o colectie foarte utila pentru a-ti tine copilul in priza pe perioada vacantei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, May 22, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mastere internationale accesibile: unde, cum, cat

Posted: 22 May 2014 04:50 AM PDT

Experienta internationala de studiu, atat la nivel de licenta, cat si de master, are numeroase avantaje. Invatamantul de calitate recunoscut in topurile mondiale, cu programe axate pe practica si adaptate pentru piata muncii, dar si oportunitatea de a studia intr-un mediu multicultural sunt doar cateva dintre acestea.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Licitatia pentru noile manuale scolare a fost amanata

Posted: 21 May 2014 11:53 PM PDT

    Licitatia pentru noile manuale scolare a fost amanata cu 45 de zile.      Dupa 29 mai, Ministerul Educatiei va trebui sa afiseze din nou pe site documentatia cu modificarile facute. Pe de alta parte, editurile vor putea sa-si depuna ofertele abia la mijlocul lunii iulie, cel mai devreme, in […] The post Licitatia pentru noile manuale scolare a fost amanata .

Wednesday, May 21, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii silitori de la Bac pot intra in cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro cu un text motivational

Posted: 21 May 2014 07:26 AM PDT

Liceenii care se pregatesc pentru Bacalaureat 2014 si aspira la note mari mai au aproape o luna sa se inscrie cu un text motivational despre propriile vise in Concursul din sectiunea Educatie, in cadrul campaniei "Adevarul te mediteaza si te premiaza". Demarata pe 14 aprilie 2014, campania ofera liceenilor lectii video sustinute de profesori de top din Capitala si lectii de consiliere, pana pe 21 iulie, data limita pentru depunerea eseurilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Licitatia pentru noile manuale scolare a fost amanata cu 45 de zile. Editorii: Manualele vor ajunge la elevi de Craciun

Posted: 21 May 2014 05:29 AM PDT

Editorii spun ca manualele noi vor ajunge pe bancile scolilor abia de Craciun, avand in vedere ca licitatia pentru acestea a fost devansata cu o luna si jumatate, iar editurile vor putea sa-si depuna ofertele abia la mijlocul lunii iulie, cel mai devreme, in loc de 6 iunie, data prevazuta in calendar. Asta inseamna ca in septembrie se vor cunoaste castigatorii, iar manualele vor ajunge in tipografii abia in octombrie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum sa alegi liceul potrivit, la Adevarul Live

Posted: 21 May 2014 03:17 AM PDT

Cat de importanta este alegerea liceului potrivit pentru un elev si care sunt criteriile de la baza unei astfel de decizii? Aceasta a fost tema discutiei la Adevarul Live, in conditiile in care in aceasta perioada, parintii si elevii discuta despre posibilitatile de admitere la liceu, inclusiv in cadrul sedintelor de instruire din scoli.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit

Posted: 21 May 2014 12:16 AM PDT

   Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit.    S-a intamplat in cadrul proiectului STEM Innovation Challenge.   Lucrand timp de patru saptamani, in echipa cu ingineri embedded software, tinerii au programat mini-roboti care sa parcurga cu viteza maxima un circuit conceput de organizatori.    Scopul proiectului este sa […] The post Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit .

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii

Posted: 21 May 2014 12:02 AM PDT

    Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii cu 3,1 milioane de lei.      Banii vor fi alocati pentru a sustine Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Astra Film Festival.     Mai exact, un milion de lei este destinat Festivalului de […] The post Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii .

Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate

Posted: 20 May 2014 11:58 PM PDT

    Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate.      Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, au semnat marti „Conventia Cadru de Parteneriat" pentru facilitarea schimbului de bune practici in educatie si deschiderea catre un […] The post Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate .

Tuesday, May 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program

Posted: 20 May 2014 10:02 AM PDT

    Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program.      Practic, studentii au avut de redactat si de prezentat rapoarte folosind programul Google AdWords.     Echipele internationale din care au facut parte studenti din Olanda, Ungaria, Spania, Germania, Italia, Franta, Polonia si Romania au redactat […] The post Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program .

Patru studenti romani au trecut in a doua etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2014

Posted: 20 May 2014 09:31 AM PDT

O manusa care elimina petele de pe haine imbinand nanotehnologia, razele laser si apa, o sera care creste plantele de rasad pana la fruct in 24 de ore, un sistem care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si un purificator inteligent al aerului benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii sunt cele patru inventii romanesti care au ajuns in a doua etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2014.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proteste ale profesorilor in tara pentru reintregirea salariilor si banii de naveta

Posted: 20 May 2014 08:27 AM PDT

Peste 100 de profesori din Buzau si mai mult de 60 din judetul Vaslui au protestat, marti, in fata prefecturilor de judet, nemultumiti de salarizarea personalului din invatamant. Ei au solicitat reintregirea salariilor la nivelul anului 2010, plata navetei, dar si a drepturilor castigate in instanta. Proteste au mai avut loc si in Suceava, Gorj si Arad, sustin sindicalistii, insa probleme cu plata navetei au fost reclamate si in Prahova.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii romani vor putea accesa mai usor programe de formare si stagii in strainatate

Posted: 20 May 2014 06:58 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, au semnat marti „Conventia Cadru de Parteneriat" pentru facilitarea schimbului de bune practici in educatie si deschiderea catre un dialog multicultural si multilingvistic, valabila patru ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

9 medalii pentru masteranzii UB la concursul european de aplicatii pentru incluziunea sociala

Posted: 20 May 2014 06:56 AM PDT

In perioada 4 – 17 mai 2014, sase masteranzi de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti au castigat noua medalii in cadrul programului intensiv european „NetAware", LLP-ERASMUS Intensive Programme, destinat utilizarii aplicatiilor IT pentru constientizarea riscului excluziunii sociale, desfasurat la Katowice, in Polonia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Veste buna pentru profesorii din Romania. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei

Posted: 20 May 2014 04:36 AM PDT

Profesorii vor avea acces mai usor la programe si stagii de formare în strainatate în baza unei "Conventii Cadru de Parteneriat" semnate marti de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Noutatile si avantajele scolii profesionale: sansa la o meserie, inclusiv in multinationale

Posted: 20 May 2014 02:26 AM PDT

De anul viitor, elevii care vor sa invete o meserie se pot inscrie direct la scoala profesionala dupa Evaluarea Nationala, unde vor studia timp de trei ani de zile si vor face practica in companii partenere, cu o bursa lunara de 200 de lei. Despre noutatile si avantajele acestei alternative la liceu am discutat la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE LICEU 2014 Campanie de informare pentru promovarea scolii profesionale in randul elevilor

Posted: 20 May 2014 01:47 AM PDT

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT), sustine promovarea invatamantului profesional, printr-o campanie dedicata elevilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LISTA scolilor premiate de Victor Ponta, care au castigat concursul Şcoala Europeana

Posted: 20 May 2014 01:37 AM PDT

Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, au premiat marti, la sediul Guvernului Romaniei, 65 de unitati de invatamant, castigatoare ale competitiei „Şcoala Europeana" 2014. Şcolile au primit cate 5.000 de lei pentru dotarea acestora cu materiale didactice.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inventia unui elev roman, premiata in cadrul celei mai mari competitii de stiinta din lume

Posted: 20 May 2014 01:11 AM PDT

Daniel Cosovanu, elev al Liceului Tehnologic "Tomsa Voda" Solca, judetul Suceava, a fost premiat de Patent and Trademark Office Society (SUA) în cadrul celei mai mari competitii de stiinta si inginerie din lume, dedicata tinerilor - Intel International Science and

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah

Posted: 19 May 2014 11:04 PM PDT

   Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah.    Asta dupa ce Federatia Romana de Sah si Ministerul Educatiei au semnat un acord in acest sens.   Remus Pricopie, Ministrul Educatiei, a anuntat ca 500 de scoli din mediul rural vor primi table, piese, manuale si tot echipamentul […] The post Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah .

Monday, May 19, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei

Posted: 19 May 2014 11:25 AM PDT

    Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei.    Astfel, Dan Stefan Eniceicu, Tudor Costel Cretu si Cristian Alexandru Frunza, toti elevi ai Liceului International de Informatica din Capitala, au castigat medaliile de argint. […] The post Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei .

Cum invata soldatii istorie

Posted: 19 May 2014 10:35 AM PDT

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, o serie de 58 de soldați profesioniști, ai Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu", însoțiți de mai multe cadre militare, au vizitat Muzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Deficit de personal si spatii in cresele din Constanta

Posted: 19 May 2014 10:19 AM PDT

Înscrierile la creşe şi grădiniţe sunt în plină desfăşurare. Dacă la grădiniţe activitatea de înscriere este una echilibrată, în cazul copiilor mai mici de trei ani s-a depăşit încă din primele zile numărul de locuri disponibile în raport cu cererile depuse.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noile manuale de religie, pe „masa” societatii civile

Posted: 19 May 2014 09:35 AM PDT

Reprezentantii Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), impreuna cu reprezentantii altor noua asociatii, au adresat Ministerului Educatiei Nationale o scrisoare deschisa, prin care solicita implicarea societatii civile in procesul de evaluare a continutului noilor manuale scolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antistiintifice sa ajunga in materialele educationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii de la Sorbona descopera Romania la RFI

Posted: 19 May 2014 06:35 AM PDT

În perioada 17-28 mai, RFI România este gazda a 22 de studenţi francezi ai programului de masterat în jurnalism Celsa - şcoală superioară de prestigiu din cadrul Universităţii Sorbona. Cei 22 de studenţi şi profesorii lor vin să descopere România înaintea alegerilor europene.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN: Romania, locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica

Posted: 19 May 2014 05:32 AM PDT

România ocupa locul I în Europa si se claseaza printre primele cinci tari în lume prin performantele reusite de-a lungul anilor la Olimpiada Internationala de Fizica, precizeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu a felicitat-o pe gimnasta Andreea Munteanu

Posted: 19 May 2014 04:25 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a felicitat-o pe gimnasta Andreea Munteanu pentru performanţa deosebită obţinută la Campionatele Europene de Gimnastică de la Sofia, precum şi pentru contribuţia decisivă la clasarea echipei naţionale de gimnastică a României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

ASUR solicita EVALUAREA NOILOR MANUALE ŞCOLARE: "Aceste enormitati nu au ce cauta in scoala!"

Posted: 19 May 2014 03:25 AM PDT

Reprezentantii ONG-urilor au adresat Ministerului Educatiei Nationale o scrisoare deschisa, prin care solicita implicarea societatii civile în procesul de evaluare a continutului noilor manuale scolare, pentru se evita ca atitudini discriminatorii sau antistiintifice sa

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ROMANIA a luat LOCUL I la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" desfasurata in Rusia

Posted: 19 May 2014 12:17 AM PDT

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obtinut 5 medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev”, desfasurata în perioada 11 - 17 mai, la Moscova.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sesiunea speciala a evaluarii nationale va incepe pe 11 iunie

Posted: 18 May 2014 10:37 PM PDT

    Inscrierile la sesiunea speciala a evaluarii nationale pentru elevii din clasa a VIII-a participanti la loturile nationale de pregatire pentru olimpiadele si concursurile internationale se vor face pe 10 iunie.       Asa prevede un ordin al Ministrului Educatiei, publicat pe site-ul institutiei.     Pe 11 iunie va fi […] The post Sesiunea speciala a evaluarii nationale va incepe pe 11 iunie .

Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii

Posted: 18 May 2014 10:24 PM PDT

    Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii.      Anuntul a fost facut de Remus Pricopie, Ministrul Educatiei.     Banii provin din fonduri europene si vor putea fi folositi in perioada 2014-2020.    Pe de alta parte, in […] The post Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii .

Astazi incepe Bacalaureatul olimpicilor

Posted: 18 May 2014 10:14 PM PDT

    Aproximativ 160 de elevi care vor participa in vara la olimpiade si competitii sportive internationale incep de astazi examenele de la Bacalaureatul olimpicilor.      Evenimentul este organizat la Ploiesti, pentru al doilea an, consecutiv.     Prima proba este cea de verificare a competentelor de comunicare orala in limba romana, […] The post Astazi incepe Bacalaureatul olimpicilor .

In prezenta prim-ministrului Victor Ponta, luni, 19 mai, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, va semna Procotolul de colaborare cu Federatia Romana de Şah, in cadrul Campionatului National Şcolar de Şah

Posted: 18 May 2014 12:37 PM PDT

Luni, 19 mai, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin-Avram Iacoban, vor semna Protocolul de colaborare privind derularea Programului naţional „Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar".

Sunday, May 18, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii romani au castigat medalii de aur la Olimpiadele Internationale de Filosofie si Chimie

Posted: 18 May 2014 11:26 AM PDT

        Romania a castigat mai multe medalii de aur si cate una de argint si de bronz la olimpiadele internationale de Filosofie si Chimie.     Acestea au avut loc in Lituania, respectiv in Rusia, anunta Ministerul Educatiei.     La Olimpiada Internationala de Filosofie, desfasurata in Lituania, […] The post Elevii romani au castigat medalii de aur la Olimpiadele Internationale de Filosofie si Chimie .

Elevii romani, cei mai buni la chimie. Romania a ocupat locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie

Posted: 18 May 2014 10:19 AM PDT

Elevii romani au obtinut locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev", desfasurata in Rusia. In total, elevii romani au obtinut sapte medalii - cinci de aur, una de argint si una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria participarilor Romaniei la competitie. Tara gazda a ocupat locul doi in cadrul competitiei, cu trei medalii de aur, informeaza Ministerul Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O medalie de aur si o mentiune pentru Romania la Olimpiada de Filosofie

Posted: 18 May 2014 10:13 AM PDT

Cei doi elevi, de la doua colegii din tara, care au reprezentat Romania la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Filosofie, desfasurata in Lituania, la Vilnius, au obtinut o medalie de aur si o mentiune, potrivit Ministerului Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Medalie de aur pentru Romania la Olimpiada Internationala de Filosofie

Posted: 18 May 2014 09:14 AM PDT

Elevii români au obţinut o medalie de aur şi o menţiune la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 15-18 mai, la Vilnius. Medalia de aur a fost cucerită de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău (judeţul Sălaj), iar menţiunea a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, elev la Colegiul Naţional Decebal din Deva.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania a obtinut locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie

Posted: 18 May 2014 09:08 AM PDT

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut cinci medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 11 - 17 aprilie mai, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2014. Ministerul Educatiei, ANUNT DE ULTIMA ORA. Vine in AJUTORUL ELEVILOR

Posted: 18 May 2014 06:55 AM PDT

Ministerul Educatiei a publicat modele de teste suplimentare pentru a-i ajuta pe elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a sa se pregateasca mai bine de evaluarile nationale care vor avea loc începând cu 28 mai, cu o amânare de aproape o luna.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now