Saturday, October 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


REPORTAJ World Education Fair. Unde pleaca romanii la studii in strainatate. Pe urmele lui Tony Blair, la facultate

Posted: 11 Oct 2014 07:22 AM PDT

Elevii sunt in cautare de studii de inginerie, robotica, dar si de jurnalism, iar facultatile venite la World Education Fair sunt dornice sa-i atraga pe cei mai buni tineri romani, la studii in strainatate. Unele universitati prezente la targ au alumni celebri precum fostul premier britanic Tony Blair.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, October 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mobilitate intre Romania si Franta pentru tinerii cercetatori

Posted: 10 Oct 2014 08:50 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si rectorul Agentiei Universitare a Francofoniei, Bernard Cerquilini, au semnat un memorandum de intelegere care va permite lansarea unui program de finantare pentru proiecte internationale de cercetare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei finanteaza 29 de instalatii si obiective de  interes national

Posted: 10 Oct 2014 08:21 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a lansat vineri Programul de Finantare al Noilor Instalatii de Cercetare de Interes National, prin care vor fi sustinute financiar aproape 30 de obiective de interes national.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EXCLUSIV Ministerul Educatiei a schimbat acordul-cadru cu editurile pentru noile manuale: vor reevaluari anuale si noi licitatii

Posted: 10 Oct 2014 07:08 AM PDT

Ministerul Educatiei a semnat joi seara, dupa aproape 8 ore, acordul-cadru cu editurile castigatoare pentru noile manuale, mai putin Abecedarul. Reprezentantii editurilor sustin ca acest acord-cadru a fost modificat fata de varianta din caietul de licitatii: ministerul vrea sa mai poata organiza alte licitatii in cei patru ani, cat e valabil documentul, si sa poata reevalua anual continutul cartilor. Manualele vor ajunge pe banci in noiembrie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu a lansat Programul de Finantare al Noilor Instalatii de Cercetare de Interes National

Posted: 10 Oct 2014 06:03 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a lansat vineri, 10 octombrie, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educaţiei - Activitatea de cercetare, Programul de Finanţare al Noilor Instalaţii de Cercetare de Interes Naţional.

Mita la bacalaureat: Inspectorul scolar din Braila, in arest la domiciliu. Profesorii, sub control judiciar

Posted: 10 Oct 2014 04:53 AM PDT

Cei doi profesori corectori din Brăila, acuzați că au luat 2.500 de lei mită pentru a promova un candidat la bacalaureat, au fost puși sub control judiciar, în timp ce inspectorul școlar se află în arest la domiciliu, a decis Tribunalul Galați, potrivit Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Memorandum de intelegere intre Ministerul Educatiei si Agentia Universitara a Francofoniei pentru finantarea proiectelor de cercetare

Posted: 10 Oct 2014 01:39 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi rectorul Agenţiei Universitare a Francofoniei, Bernard Cerquilini, au semnat joi, 9 octombrie, un memorandum de înţelegere care va permite lansarea unui program de finanţare pentru proiecte internaţionale de cercetare.

Thursday, October 9, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


50 de milioane de euro de la Ministerul Fondurilor Europene pentru dascali

Posted: 09 Oct 2014 09:25 AM PDT

Dascalii, inclusiv cei din universitar, vor primi un stimulent de 150 de euro pentru a face cursuri de formare profesionala, inclusiv pe tema metodelor de predare pe sistem digital, in cadrul unui proiect in valoare de peste 50 de milioane de euro cofinantat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Oficialii iau in calcul un supliment de 10 euro pentru achizitia de materiale didactice.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un nou targ de universitati straine in acest weekend la Bucuresti

Posted: 09 Oct 2014 07:45 AM PDT

Targul de universitati straine „World Education" are loc sambata si duminica, pe 11 si 12 octombrie, intre orele 10:00 - 17:00, la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti. Potrivit organizatorilor, statisticile britanice evidentiaza o crestere de 7% in randul tinerilor romani care aplica pentru studii la universitatile din Regatul Unit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Concediul de maternitate ar putea fi extins

Posted: 09 Oct 2014 01:59 AM PDT

   Concediul de maternitate pentru mame ar putea fi extins.    Potrivit infolegal.ro, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, propune introducerea unor facilitati si indemnizatii pentru mamele care nasc si sunt in somaj sau nu au un loc de munca.    „A fost o discutie in cadrul Forumului (de la Milano n.r) […] The post Concediul de maternitate ar putea fi extins .

FOTO Cum arata noile manuale digitale publicate gratuit pe internet de edituri

Posted: 09 Oct 2014 01:36 AM PDT

Manualul digital pentru Comunicare in limba romana la clasa a II-a, realizat de Ascendia Design in parteneriat cu editura Didactica si Pedagogica, este primul manual nou publicat joi dimineata integral pe internet, gratuit si la dispozitia tuturor, dupa ce au fost validati castigatorii licitatiei publice. Ulterior, si alte edituri castigatoare au publicat propriile manuale digitale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Participarea ministrului Mihnea Costoiu la a treia editie a Conferintei Copernicus

Posted: 08 Oct 2014 10:40 PM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă joi, 9 octombrie, cu începere de la ora 10:00, la a treia ediţie a Conferinţei Copernicus, „Copernicus Services in the SENTINEL Era - Benefits for Eastern Europe".

Mihnea Costoiu l-a felicitat pe profesorul Stefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2014

Posted: 08 Oct 2014 09:47 PM PDT

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, l-a felicitat pe profesorul german de origine română Stefan Hell pentru înalta distincție ce i-a fost acordată de Academia Regală de Științe a Suediei.

Wednesday, October 8, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum arunca Guvernul un milion de lei pe geam. Noile manuale se suprapun peste comanda pripita de vechi manuale

Posted: 08 Oct 2014 10:01 AM PDT

Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor manuale de la clasa I, bani „aruncati pe fereastra", sustin dascalii si expertii: acestea nu au ajuns in toate scolile si in curand vor ajunge pe banci noile manuale scolare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul pregateste noile programe scolare pentru clasele a III-a si a IV-a

Posted: 08 Oct 2014 06:16 AM PDT

Noua programa scolara pentru clasele a III-a si a IV-a, care va inchide cercul modificarilor aduse modului de predare a materiei in invatamantul privat, urmeaza sa fie pusa in dezbatere zilele urmatoare, astfel in cat editorii sa propuna noile manuale, inclusiv digitale. Insa, dupa experienta licitatiei publice pentru primele doua clase primare, sunt sanse mici ca elevii care intra toamna viitoare in clasa a III-a sa invete de pe manuale noi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor manuale scolare la clasa I

Posted: 07 Oct 2014 11:40 PM PDT

   Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor Abecedare si manuale de Matematica de la clasa I, scriu jurnalistii de la Adevarul.    Reprezentantii principalei edituri care le retipareste spun ca, in cel mult 10 zile, elevii vor avea manuale.    Este vorba de Abecedarele […] The post Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor manuale scolare la clasa I .

Tuesday, October 7, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


CNSC: S-a incheiat licitatia pentru noile manuale, mai putin pentru Abecedar

Posted: 07 Oct 2014 04:06 AM PDT

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dat unda verde Ministerului Educatiei sa semneze contractele pentru majoritatea noilor manuale scolare, mai exact Comunicare in limba romana clasa a II-a si Matematica si explorarea mediului clasele I si a II-a, maghiara clasa I si engleza clasa I. Singurul manual neadjudecat ramane Abecedarul.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce sanse de angajare mai au tinerii dupa facultate, la Adevarul Live, de la ora 15.00

Posted: 07 Oct 2014 02:21 AM PDT

Din ce in ce mai putini tineri merg catre o facultate sau isi permit sa termine cu bine invatamantul superior, in conditiile in care o diploma nu mai ofera garantia unui loc de munca. Iar multi dintre cei care aleg calea studii superioare nu stiu de fapt incotro s-o apuce. Despre generatia nehotarata si solutii pentru a creste sansele de angajare ale tinerilor discutam la Adevarul Live, de la ora 15.00.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput forajele pentru constructia Laserului de la Magurele. Apele Romane au acordat avizul. Zamfir: „Vom avea probabil intarzieri de o luna”

Posted: 07 Oct 2014 02:17 AM PDT

Proiectul celui mai mare laser din Lume, ce va fi construit la Magurele, in Romania, a fost deblocat si au inceput forajele pentru cele peste 1.000 de pompe geotermale, dupa ce Apele Romane au acordat avizul, cu o intarziere de 11 luni. Graficul lucrarilor va fi refacut, potrivit directorului proiectului, insa va fi vorba cel mai probabil de o intarziere cu o luna, fara a periclita angajamentele luate in fata Comisiei Europene.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, October 6, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


INTERVIU Singurul roman premiat de una dintre cele mai prestigioase scoli de Drept din lume: „Prea multi studenti au note de zece in Romania“

Posted: 06 Oct 2014 10:26 AM PDT

Stabilit de peste 11 ani in Spania, tanarul avocat Alexandru Lazar este singurul roman premiat de Institutul Superior de Drept si Economie (ISDE), una dintre scolile de Drept cu renume global. Va prezentam povestea lui Alexandru pana la recunoasterea internationala, dar si cum crede el ca putem „spala" imaginea negativa a Romaniei de peste hotare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor manuale scolare la clasa I. Elevii le vor avea in maximum 10 zile

Posted: 06 Oct 2014 04:03 AM PDT

Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor Abecedare si manuale de Matematica de la clasa I, potrivit datelor pe care „Adevarul" le-a obtinut de la Ministerul Educatiei. Reprezentantii principalei edituri care le retipareste spun ca in cel mult 10 zile, elevii vor avea manuale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

„Vin sa va omor“. Studentii de la Harvard amenintati printr-un mail

Posted: 06 Oct 2014 01:52 AM PDT

Sute de studenti de la Universitatea Harvard au primit vineri un mail de la o persoana  care ii ameninta ca vine sa-i impuste pe toti in urmatoarea zi, potrivit politiei din campus. A doua zi, studentii  au primit un alt mail de la acelasi cont, care continea scuze pentru primul mail trimis.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cresc alocatiile pentru copiii care provin din familii nevoiase!

Posted: 06 Oct 2014 01:38 AM PDT

   Guvernul va prezenta saptamana viitoare un proiect prin care alocatiile de 42 de lei vor fi suplimentate pentru cazurile sociale.    Astfel, alocatiile pentru copiii care provin din familii cu venituri mici vor fi suplimentate de la 1 ianuarie 2015.   Inca nu s-a stabilit exact care va fi cuantumul […] The post Cresc alocatiile pentru copiii care provin din familii nevoiase! .

Sunday, October 5, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


FOTOREPORTAJ Specializarile cele mai cautate de romani la RIUF: Medicina si IT

Posted: 05 Oct 2014 05:32 AM PDT

Tinerii care pleaca la studii in strainatate cauta specializari precum computer science, medicina si inginerie in loc de materiile mai umaniste care erau la mare cautare in urma cu cativa ani. Acestea au fost cele mai accesate domenii de studiu la editia de toamna a Targului RIUF, care se incheie duminica si care a adus peste 50 de universitati de peste hotare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now