Saturday, December 6, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesor bursier Cambridge, catre Pricopie: Lasati-ma sa privesc in ochii copiilor pe care ii invat

Posted: 06 Dec 2014 04:50 AM PST

Cătălina Cocan, profesoară de limba engleză la Cluj şi bursieră Cambridge, îi scrie ministrului Educaţiei, căruia îi cere, printre altele, îmbunătăţirea Codului Etic şi reducerea numărului elevilor din clase, adresându-i şi mesajul: "Lăsaţi-mă să privesc în ochii copiilor pe care îi învăţ". ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, December 5, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Directorul scolii I.G. Duca DEMIS la cerere, dupa ce o ELEVA s-a RANIT GRAV la ora de sport, pe HOL

Posted: 05 Dec 2014 05:44 AM PST

Directorul Şcolii "I. G. Duca" din Capitala, Petre Crasoveanu, a fost eliberat din functie, la cerere, dupa incidentul în care o eleva de clasa a VII-a s-a accidentat la ora de sport care se desfasura într-o spatiu improvizat de hol, informeaza

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ISMB: Directorul Scolii I.G. Duca, eliberat din functie, la cerere, dupa scandalul elevei ranite la ora de sport

Posted: 05 Dec 2014 05:07 AM PST

Directorul Școlii I.G. Duca din București, Petre Craşoveanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, după ce o elevă de 13 ani s-a rănit, când făcea ora de sport pe holul școlii, informează un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), remis redacției. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, December 4, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum explica Ministerul Educatiei noul optional de Istorie recenta a Romaniei

Posted: 04 Dec 2014 09:52 AM PST

Ministerul Educatiei pregateste, printr-un proiect european, un nou curs optional de Istoria recenta a Romaniei destinat liceenilor, in care va fi abordata perioada 1944 – 2007 din perspectiva „proiectelor de tara" asumate de catre liderii politici din aceasta perioada. Expertii sustin ca este nevoie de o noua abordare, clasica, dar si moderna, in contextul lipsei coeziunii sociale si al „felului in care ne amintim trecutul".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DOCUMENT Metodologia de finantare a universitatilor pentru 2015

Posted: 04 Dec 2014 09:40 AM PST

Ministerul Educatiei a publicat metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finantarea de baza si finantarea suplimentara a universitatilor de stat, pentru anul 2015, care mentine sistemul de granturi, in baza carora institutiile vor stabili si cate locuri bugetate pot scoate la concurs pe fiecare facultate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania va detine o parte din statia spatiala internationala

Posted: 04 Dec 2014 01:48 AM PST

   Romania va detine o parte din statia spatiala internationala si va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene – Arian 6.    Potrivit ministrului delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, acceptarea in program alaturi de doar alte 11 state membre, este o sansa pentru industria spatiala din tara noastra, […] The post Romania va detine o parte din statia spatiala internationala .

Banca Mondiala propune credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare

Posted: 04 Dec 2014 12:52 AM PST

      Un proiect al Bancii Mondiale propune infiintarea unui sistem de credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare.     Documentul a fost postat pe site-ul Ministerului Educatiei si e in dezbatere publica.    Acesta prevede si trecerea de la sistemul locurilor bugetate pentru studentii cu note bune […] The post Banca Mondiala propune credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare .

Camera Deputatilor a adoptat Legea Bonelor

Posted: 04 Dec 2014 12:39 AM PST

   Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care meseria de bona este recunoscuta oficial. Proiectul de lege a fost votat cu 285 de voturi “pentru” si 3 voturi “impotriva”.     Potrivit legii poti fi bona doar daca nu ai suferit condamnari sau daca nu ai rude […] The post Camera Deputatilor a adoptat Legea Bonelor .

Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu

Posted: 04 Dec 2014 12:29 AM PST

   Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu.   Camera Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege prin care 24 ianuarie, cand a avut loc Mica Unire, in 1859, a fost declarata zi de sarbatoare legala.    Astfel, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputatilor, legea a […] The post Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu .

Wednesday, December 3, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Educatia timpurie, prioritate pentru Ministerul Educatiei Nationale

Posted: 03 Dec 2014 08:46 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, E.S. Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, şi directorul executiv al Asociaţiei OvidiuRo, Maria Gheorghiu, au participat miercuri, 3 decembrie, la videoconferinţa dedicată sprijinirii educaţiei timpurii a copiilor din România.

Oficialii francezi propun inlocuirea notelor la scoala cu o evaluare a competentelor

Posted: 03 Dec 2014 07:45 AM PST

Consiliul superior de programe din Franta, care gestioneaza strategia pe Educatie, a venit cu o propunere care a nascut deja controverse: elevii sa nu mai primeasca note la scoala, ci sa aiba parte de o evaluare pe mai multe niveluri a competentelor acumulate intr-un an si cu accent pe imbunatatirea rezultatelor la materiile-problema.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Costoiu: Romania va contribui la crearea celei mai noi rachete europene

Posted: 03 Dec 2014 06:31 AM PST

Romania s-a alaturat partenerilor europeni in doua programe ale Agentiei Spatiale Europene (ESA) de importanta strategica: Statia Spatiala Internationala (ISS) si dezvoltarea rachetei Ariane 6, a anuntat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie, despre cazul de la Şcoala „I. G. Duca”: „A fost decizia scolii de a transforma sala de sport in sala de curs”

Posted: 03 Dec 2014 01:55 AM PST

Conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 146 „I. G. Duca" din Capitala este cea care a decis sa transforme sala de sport in sala de cursuri, asta dupa ce, anterior, fusese tot sala de clasa, ca atare se face responsabila de incidentul de marti dupa-amiaza, a declarat ministrul Educatiei Remus Pricopie. O eleva de 13 ani a ajuns ieri la spital, dupa ce a fost lovita in timpul orei de Educatiei Fizica, curs ce se desfasura pe holul institutiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: „Romania va detine o parte din Statia Spatiala Internationala si va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene, Ariane 6”

Posted: 03 Dec 2014 01:41 AM PST

România s-a alăturat partenerilor europeni în două programe ale Agenției Spațiale Europene (ESA) de importanță strategică: Stația Spațială Internațională (ISS) și dezvoltarea rachetei Ariane 6, anunţă Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.

BACALAUREAT 2015. Elevii de liceu sustin, miercuri, simularea la Limba romana

Posted: 03 Dec 2014 01:40 AM PST

Elevii claselor a XII-a susțin, începând de miercuri, simulări la nivel județean la examenul de Bacalaureat. În 3 decembrie, elevii susțin simularea la Limba Română, în 4 decembrie, la proba obligatorie a profilului, i ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii Romani din Strainatate au Sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei in toate colturile lumii

Posted: 03 Dec 2014 01:22 AM PST

   Membrii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) au sarbatorit, ca in fiecare an, Ziua Nationala a Romaniei in toate colturile lumii prin evenimente si intalniri tematice. Astfel, LSRS continua traditia inceputa in 2009, reusind ca prin intermediul filialelor din intreaga lume sa contribuie la promovarea culturii nationale si a […] The post Studentii Romani din Strainatate au Sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei in toate colturile lumii .

Pricopie critica atitudinea scolilor fata de incidentele petrecute in incinta lor

Posted: 03 Dec 2014 12:39 AM PST

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a arătat că atunci când incidentele se petrec în curtea școlii, scuzele din partea unității de învățământ "nu prea se mai justifică", conform Agerpres. Ministrul a comentat în legătură cu un incident petrecut marți seară, la Școala "I.G. Duca" din București, când o elevă de 13 ani s-a rănit, în timpul orei de sport, care se desfășura pe hol. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, December 2, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Consiliere contra cronometru. Cand incepe orientarea in cariera: gimnaziu, liceu sau facultate

Posted: 02 Dec 2014 09:52 AM PST

Infiintarea obligatorie a centrelor de consiliere profesionala in cadrul universitatilor, reglementata printr-o metodologie publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial, vine prea tarziu pentru tinerii care nu au primit consiliere in liceu si nu s-au orientat bine in alegerea unui domeniu de studii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ACCIDENT la scoala I.G. Duca din Bucuresti. SCRISOAREA parintilor la inceput de an scolar

Posted: 02 Dec 2014 09:00 AM PST

ACCIDENT la scoala I.G. Duca din Bucuresti. Incident extrem de grav la o scoala din Panduri, I.G. Duca, unde o fetita de 13 ani a fost dusa în stare grava la Spitalul Bagdasar Arseni, dupa ce s-a accidentat în timpul unei ore de sport, tinuta pe holul scolii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce inseamna scoala in conceptia parintilor copiilor din ciclul gimnazial? Sau ce si unde gresim in planificarea studiilor copilului?

Posted: 02 Dec 2014 04:31 AM PST

"Daca in cazul studiilor universitare alegerea scolii apartine de cele mai multe ori adolescentului, invatamantul secundar depinde in intregime de intentiile si planurile parintilor. Varsta joaca un rol important, de obicei ne referim la copiii cu varsta intre 12 si 16 ani si nu este deloc usor sa iti asumi aceasta responsabilitate intrucat de aceasta alegere depinde viitorul copilului tau", spun expertii de la firma de consultanta educationala IntegralEdu. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Adevarul Live. Cum vor fi consiliati elevii si studentii in universitati

Posted: 02 Dec 2014 03:03 AM PST

Universitatile vor fi obligate, incepand de anul viitor, sa infiinteze cabinete de consiliere profesionala pentru studenti, dar si pentru elevi, cu cel putin un consilier la 2.000 de studenti, potrivit unei metodologii recent publicate in Monitorul Oficial. Despre impactul pe care il va avea aceasta metodologie in sistemul universitar am discutat la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Diagnosticul scolii romanesti. Iosifescu, ARACIP: Din 1940, procentul celor cu studii superioare a crescut de 10 ori

Posted: 02 Dec 2014 02:46 AM PST

Fara investitii mai mari in Educatie, Romania va pierde, in 10 ani, 17 miliarde de euro din PIB, atrag atentia expertii de la UNICEF intr-un studiu. De asemenea, potrivit unui alt studiu realizat de World Vision, in mediul rural, doar 50% din elevi folosesc computerul la scoala, iar 38% din ei nu au acces la internet. Despre aceste probleme si posibile solutii am discutat marti, la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UNATC a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti

Posted: 02 Dec 2014 02:13 AM PST

   Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale (UNATC) a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti, pentru peste trei milioane de euro.    Suma a fost finantata din fonduri europene scrie Mediafax.   Cladirea de birouri, cumparata de la doua persoane fizice, a fost construita […] The post UNATC a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti .

Noi beneficii pentru studenti obtinute de ANOSR

Posted: 02 Dec 2014 01:08 AM PST

   Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a obtinut noi beneficii pentru studentii din Romania.     Potrivit organizatiei studentesti, acestea vor contribui la facilitarea accesului lor pe piata muncii si la o mai buna adaptare la mediul universitar prin centrele de consiliere si orientare in cariera din […] The post Noi beneficii pentru studenti obtinute de ANOSR .

In 2015 vom avea 12 zile libere de la stat!

Posted: 02 Dec 2014 12:17 AM PST

   In 2015, romanii vor beneficia de mai multe zile libere de la stat. In realitate, vor profita numai de 8. Restul pana la 12 pica in weekend.    Astfel, anul care vine incepe cu zile libere pe 1 si 2 ianuarie (joi si vineri), iar urmatoarea perioada libera va […] The post In 2015 vom avea 12 zile libere de la stat! .

Monday, December 1, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


FOTO VIDEO Cum au sarbatorit tinerii romani Ziua Nationala peste hotare

Posted: 01 Dec 2014 06:51 AM PST

Studentii romani care au plecat la universitati din strainatate au sarbatorit, ca in fiecare an, Ziua Nationala a Romaniei cu mese traditionale si petreceri romanesti, de care s-au bucurat alaturi de colegii lor internationali, asa cum fac si tinerii stabiliti peste hotare. Mai mult, filiala Ligii Studentilor Romani din Strainatate din Germania a lansat si o campanie inedita de promovare a tarii noastre in randul strainilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Solutiile pentru o educatie nonformala mai buna, pe masa ministrului Educatiei

Posted: 01 Dec 2014 04:28 AM PST

Specialistii din societatea civila, care au creat Grupul de lucru din cadrul proiectului „Educatia nonformala. Tot educatie!", initiat de Fundatia Noi Orizonturi, propun ministrului Educatiei o serie de solutii pentru imbunatatirea activitatilor ce tin de educatia nonformala, din afara orelor clasice de curs, inclusiv un Ghid de buna practica pentru programul Şcoala Altfel.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii, discutii despre bugetul educatiei pe 2015

Posted: 01 Dec 2014 12:15 AM PST

Studenții din întreaga țară discută, la începutul acestei săptămâni, la Alba Iulia, despre bugetul educației și modificări ale sistemului de învățământ superior, în cadrul unei adunări convocate de Liga Studenților din Universitatea din Alba Iulia (LSUA). ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, November 30, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Liga Studentilor Romani din Strainatate: Republica Moldova isi voteaza viitorul

Posted: 30 Nov 2014 06:01 AM PST

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza un apel de responsabilitate si implicare civica cetatenilor Republicii Moldova, sa isi exercite dreptul constitutional la vot, indiferent de locul in care se afla si de optiunea lor politica, hotarand astfel singuri viitorul tarii lor, intr-un mod democractic.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now