Saturday, March 21, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Site-ul Festivalului International „George Enescu” a fost relansat

Posted: 21 Mar 2015 02:13 AM PDT

   Site-ul Festivalului International „George Enescu” – www.festivalenescu.ro – a fost relansat.    Platforma ofera continut multimedia, o  galerie media, interconectivitate si transmisii live de la concerte.    De asemenea, faciliteaza legatura dintre informatia culturala de tip stire si programul Festivalului Enescu, artistii invitati, precum si spectacolele la care mai sunt […] The post Site-ul Festivalului International „George Enescu” a fost relansat .

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de titularizare

Posted: 20 Mar 2015 10:04 PM PDT

   Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de titularizare din acest an.    Examenul se va desfasura pe 15 iulie 2015 si va dura patru ore, timp in care profesorii vor avea de tratat doua subiecte din disciplina de predare si un subiect din metodica predarii.    Pe langa […] The post Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de titularizare .

Friday, March 20, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Titularizare 2015. edu.ro a publicat modele de subiecte pentru examenul de la vara

Posted: 20 Mar 2015 07:44 AM PDT

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de titularizare din acest an, care se va desfasura in data de 15 iulie 2015. Examenul va dura patru ore, timp in care profesorii vor avea de tratat doua subiecte din disciplina de predare si un subiect din metodica predarii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Patriarhie: In Bucuresti sunt doua scoli cu cabinet de religie, o alta are sala multidisciplinara

Posted: 20 Mar 2015 07:08 AM PDT

Doua unitati de invatamant din Capitala, Şcoala Gimnaziala nr. 50 "Maica Domnului" si Liceul Teoretic "Grigore Moisil" au cabinet de religie, iar la Şcoala Gimnaziala, nr.178 din sectorul 1 exista o sala multidisciplinara pentru limba romana, istorie si religie, informeaza Patriarhia Romana.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dupa un prim boicot, Ministerul Educatiei continua concursul de ocupare a posturilor in inspectoratele scolare, cu adjunctii

Posted: 20 Mar 2015 05:10 AM PDT

Ministerul Educatiei deschide perioada de inscriere pentru concursul de ocupare a posturilor de inspector scolar general adjunct si de director la casele corpului didactic. Sesiunea de concurs dedicata inspectorilor scolari generali a fost boicotata de majoritatea candidatilor, care s-au retras din concurs pe ultima suta de metri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii lanseaza Structura de Economie Sociala

Posted: 20 Mar 2015 05:08 AM PDT

      Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii lanseaza luni, 23 martie 2015, in premiera la nivel local, Structura de Economie Sociala (SES) infiintata in proiectul Abilitatile Conteaza si Economic. Misiunea SES este aceea de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, […] The post Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii lanseaza Structura de Economie Sociala .

200 de milioane de euro de la Banca Mondiala pentru sprijinirea elevilor care se pregatesc pentru Bac si facultate

Posted: 20 Mar 2015 02:33 AM PDT

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta ca Banca Mondiala a aprobat la inceputul acestei saptamani un imprumut de 200 milioane de euro pentru Proiectul privind invatamantul secundar care urmeaza a fi implementat de Ministerul Educatiei in urmatorii sapte ani. Printre altele banii vor fi folositi pentru finantarea liceelor care au nevoie sa-si ajute elevii care se pregatesc pentru bacalaureat si admiterea in invatamantul superior.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Banca Mondiala a aprobat un imprumut de 200 milioane de Euro pentru a sprijini liceenii si studentii romani expusi riscurilor de abandon

Posted: 19 Mar 2015 11:57 PM PDT

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, salută decizia Băncii Mondiale, care a aprobat la începutul acestei săptămâni un împrumut de 200 milioane de Euro pentru Proiectul privind învăţământul secundar (Romania Secondary Education Project - ROSE).

CLASA PREGATITOARE. Rezultatele inscrierilor, afisate vineri si sambata in toata tara

Posted: 19 Mar 2015 11:23 PM PDT

ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE. Peste 170.000 de cereri pentru înscrierea copiilor în învățământul primar au fost înregistrate de Ministerul Educației, iar rezultatele vor fi afișate vineri și sâmbătă în școlile din toată țara, precum și la inspectoratele județene. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inscrieri clasa pregatitoare 2015. Vineri si sambata se afiseaza listele primei etape de inscrieri

Posted: 19 Mar 2015 09:55 PM PDT

Ministerul Educatiei publica vineri si sambata rezultatele primei etape de inscrieri la clasa pregatitoare 2015. Listele cu candidatii inmatriculati, cu numarul locurilor ramase libere si  al copiilor neinscrisi dupa prima etapa vor fi afisate in scoli si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Concurs de pictura, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Posted: 19 Mar 2015 11:33 AM PDT

Data de 22 martie marchează în fiecare an, în calendarul evenimentelor susținute de ONU și însușite de țările lumii, Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită pretutindeni, fiind un mijloc de a atrage atenția opiniei publice asupra necesităţii economisirii apei şi a reducerii poluării şi de a pune în evidenţă rolul şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă, pledând pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, March 19, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Sanatatii vrea ca elevii sa fie vaccinati la medicul de familie

Posted: 18 Mar 2015 12:32 PM PDT

   Ministerul Sanatatii vrea ca elevii sa fie vaccinati la medicul de familie si nu la medicul scolar.    Asa prevede un proiect de lege aflat in dezbatere publica.    Masura este motivata prin faptul ca medicul de familie cunoaste cel mai bine istoricul medical al copiilor si stie daca acestia sunt alergici […] The post Ministerul Sanatatii vrea ca elevii sa fie vaccinati la medicul de familie .

Wednesday, March 18, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii unei scoli private din Ploiesti au fost premiati de NASA

Posted: 18 Mar 2015 07:22 AM PDT

   Proiectul SPECTRA al clubului de astrofizica si astronomie a obtinut mentiunea speciala din partea juriului la concursul NASA. Dupa 30 de ore de munca, elevii care fac parte din club au reusit sa realizeze o colonie spatiala orbitala care sa reproduca aspectele cele mai importante ale vietii de pe […] The post Elevii unei scoli private din Ploiesti au fost premiati de NASA .

Concurs de idei antreprenoriale pentru elevii de liceu

Posted: 18 Mar 2015 06:55 AM PDT

Elevii de liceu sunt provocati să conceapă idei inovatoare de afaceri pornind de la problemele sociale din jurul lor, în cadrul proiectului educational Social Innovation Relay (SIR), derulat de Junior Achievement în parteneriat cu experti din multinationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scoala Superioara de Aviatie, finantata din Fondul de rezerva al Guvernului

Posted: 18 Mar 2015 06:50 AM PDT

Școala Superioară de Aviație Civilă va fi finanţată cu 450.000 lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, pentru a efectua misiuni de asistență medicală de urgență cu o aeronavă primită ca sponsorizare anul trecut, relatează Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Despre conferinta UNESCO a elevilor, la Adevărul Live

Posted: 18 Mar 2015 02:15 AM PDT

Aproape 50 de elevi de la licee din BucureŸti, BraŸov Ÿi Vâlcea au participat în weekend-ul 7-8 martie la o dezbatere în limba engleză care imită conferinta generală UNESCO. Evenimentul a fost organizat de trei elevi bucureŸteni, care s-au îndrăgostit de arta dezbaterii, după ce au gustat succesul organizării unui alt eveniment similar: simularea unei conferinte NATO.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ora de Religie, dezbătută la Comisia pentru Drepturile Omului, de la Camera Deputatilor

Posted: 17 Mar 2015 11:39 AM PDT

Dezbaterile despre modalitatea de înscriere la ora de Religie continuă la comisiile de la Camera Deputatilor. Marti, dezbaterea a avut loc la Comisia pentru Drepturile Omului de la deputati, urmând ca săptămâna viitoare, cel mai probabil marti, Comisia pentru Învătământ să dezbată, din nou, cum să pună în acord, înscrierea la Religie cu decizia Curtii Constitutionale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, March 17, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EXCLUSIV. Noile criterii pentru promovarea in Universitati: ai mai putina carte, cresc sansele sa ajungi profesor

Posted: 17 Mar 2015 08:52 AM PDT

Noile standare științifice impuse pentru ocuparea posturilor în universități sunt mai lejere, ceea ce arată că Ministerul Educației a scăzut accentul pus pe performanța științifică. Folosirea acelorași criterii pentru evaluarea cadrelor didactice în toate domeniile poate duce la aberații. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clasa Pregatitoare 2015. Peste 170.000 de cereri au fost centralizate dupa prima etapa de inscrieri

Posted: 17 Mar 2015 07:11 AM PDT

In total, 170.837 de cereri de inscriere la clasa pregatitoare au fost validate in prima etapa pentru inscrierea copiilor la clasa zero pentru anul scolar 2015-2016. In jur de 2.000 de copii au ramas pe dinafara in prima etapa si vor trebui reinscrisi in etapa a doua.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parlamentarii vor sa infiinteze Muzeul Ororilor Comunismului la Palatul Parlamentului

Posted: 17 Mar 2015 03:08 AM PDT

   Parlamentarii vor sa infiinteze Muzeul Ororilor Comunismului la Palatul Parlamentului.    Initiativa a mai existat si in trecut, insa acum, un grup de 92 de parlamentari ai PNL propune infiintarea unui Muzeu al Ororilor Comunismului care sa functioneze la Palatul Parlamentului, idee pentru care a pledat si presedintele Iohannis in interventii […] The post Parlamentarii vor sa infiinteze Muzeul Ororilor Comunismului la Palatul Parlamentului .

Cimpeanu: Ar trebui sa fie alese doua-trei manuale alternative la licitatia pentru clasele III-IV

Posted: 17 Mar 2015 02:32 AM PDT

Licitatia pentru manualele de la clasele a III-a si a IV-a va preciza ca se vor alege doua-trei manuale alternative, pentru a evita aparitia unor carti criticabile din punct de vedere al calitatii, iar Editura Didactica si Pedagogica va fi serios implicata, a spus ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rezultate simulare Bac 2015. Despre rezultatele dezastruoase de la simularea Bac-ului, la Adevarul Live

Posted: 17 Mar 2015 02:28 AM PDT

Rezultate simulare Bac. Mai putin de 40% din elevii care au sustinut simularea Bac-ului au promovat, potrivit datelor comunicate de Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Despre aceste rezultate, dar si despre rezultatele simularii Evaluarii Nationale si ce solutii mai au tinerii care sunt la limita mediei de trecere, am discutat inpreuna cu expertii, la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, March 16, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


“AFERIM!”- record absolut de spectatori pentru un film romanesc la lansare

Posted: 16 Mar 2015 07:27 AM PDT

   Cel mai asteptat film romanesc al anului "AFERIM!", in regia lui Radu Jude, a avut un numar record de spectatori in cinematografele din Romania, in primul weekend de lansare.     Pelicula care a castigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Berlin a […] The post "AFERIM!"- record absolut de spectatori pentru un film romanesc la lansare .

Protest inedit la Noaptea Muzeelor: O piesa valoroasa din fiecare institutie, acoperita cu o panza

Posted: 16 Mar 2015 02:47 AM PDT

   O piesa valoroasa din fiecare institutie muzeala va fi acoperita cu o panza, pe 16 mai, la Noaptea Muzeelor.    Virgil Nitulescu, presedintele Retelei Nationale a Muzeelor, spune ca prin acest protest se doreste constientizarea publicului fata de situatia grava a spatiilor expozitionale.     Pe de alta parte, Nitulescu […] The post Protest inedit la Noaptea Muzeelor: O piesa valoroasa din fiecare institutie, acoperita cu o panza .

Clasa pregatitoare 2015. Despre goana dupa cele mai bune scoli si inscrierea la clasa zero, la Adevarul Live

Posted: 16 Mar 2015 02:15 AM PDT

Luni, la Adevarul LIVE, am discutat cu Cornelia Popa, invatatoare la Şcoala Gimnaziala 194, din Capitala, despre inscrierile la clasa pregatitoare. Prima etapa de inscrieri la clasa pregatitoare s-a incheiat saptamana trecuta, urmand ca vineri si sambata, listele cu elevii admisi sa fie afisate la avizierele scolilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rezultate simulare Bac. De ce avem si anul acesta rezultate dezastruoase la simularea Bac-ului

Posted: 15 Mar 2015 11:35 AM PDT

Rezultate simulare Bac. Simularea din aceasta primavara anunta un nou dezastru la Bacalaureat: mai putin de 40% din elevi au promovat simularea examenului de maturitate, iar ministrul Educatiei da vina pe formularea subiectelor si curricula invechita. Acesta anunta schimbari majore in sistem

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei: Din 2017, se schimba programa la clasa a V-a. Rata de promovare la simularea Bac-ului e 38%

Posted: 15 Mar 2015 11:24 AM PDT

Peste doi ani incepe schimbarea programelor scolare pentru clasele din invatamantul gimnazial, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu la emisiunea "Dupa 20 de ani". De asemenea, el a mai spus ca rata de promovare a simularii examenului de Bacalaureat este de 38-39%.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, March 15, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


RIUF 2015 Tot ce trebuie sa stii despre costurile de scolarizare si sistemele universitare din Olanda, Marea Britanie Franta, Danemarca si Germania

Posted: 15 Mar 2015 05:13 AM PDT

La targul de universitati RIUF din acest weekend, tinerii pot sa se informeze despre studiile universitare in strainatate, despre ce presupune procedura de admitere si la ce sa se astepte cand ajung acolo. Destinatiile favorite ale tinerilor studenti romani sunt Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Franta si Germania.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Versuri scrise de Ana Blandiana si Ioan Es. Pop, publicate in metrourile din Varsovia

Posted: 14 Mar 2015 02:35 PM PDT

   Versuri scrise de Ana Blandiana, Ioan Es. Pop si Teodor Duna sunt publicate, in luna martie, in metrourile din Varsovia.    Totul se intampla in campania „Metropoezia/ Poems in the Underground”, un eveniment prin care poezia europeana este promovata in randul publicului din capitala Poloniei.    Potrivit Institutului Cultural Roman […] The post Versuri scrise de Ana Blandiana si Ioan Es. Pop, publicate in metrourile din Varsovia .