Friday, June 12, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii sunt capabili sa tipareasca obiecte. ECDL sustine 3D Printing in scoala

Posted: 12 Jun 2015 09:52 AM PDT

   O alta grupa de liceeni din Bucuresti sunt absolventii cursului de 3D Printing initiat de ECDL ROMANIA, cu sprijinul ENEVO Group. Astazi, i-am felicitat pe elevii de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, impreuna cu Ministerul Educatiei, care sustine demersul de invatare a noilor tehnologii, chiar in cadrul scolii.  Accesul […] The post Elevii sunt capabili sa tipareasca obiecte. ECDL sustine 3D Printing in scoala appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Admitere Facultate 2015. Ce presupune admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti

Posted: 12 Jun 2015 09:12 AM PDT

Admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti se face pe baza de examen cu doua probe la toate cele 15 facultati ale universitatii. Astfel, in functie de facultatea pentru care opeaza, candidatii sustin probe de admitere la Fizica, Economie, Geometrie sau Chimie organiza. Inscrierea la concursul de admitere este 100 de lei pentru toate facultatile, iar taxa de scolarizare este de 4.000 de lei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Consilierea tinerilor pentru imbunatatirea capacitatii de angajare si antreprenoriat – Proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului

Posted: 12 Jun 2015 07:31 AM PDT

   Casa Studentilor Bucuresti deruleaza in luna iunie 2015 proiectul de educatie non-formala "Centrul de Consiliere pentru Tineri", finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.    Proiectul are ca obiectiv general sprijinirea tinerilor in dobandirea deprinderilor de viata independenta, prin dezvoltarea capacitatii acestora de a cauta si gasi locuri de munca potrivite […] The post Consilierea tinerilor pentru imbunatatirea capacitatii de angajare si antreprenoriat – Proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Mai multe ONG-uri cer demiterea consilierului de la Educatie, care a cerut ca abstinenta sexuala sa fie promovata in scoli

Posted: 12 Jun 2015 04:26 AM PDT

Mai multe ONG-uri solicita demiterea consilierului Romeo-Nicu Mosoiu de la Ministrul Educatiei, invocand conflictul de interese. Pana astazi, Mosoiu era si liderul Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie (APOR), care a trimis de curand Ministerului Educatiei o scrisoare deschisa in care solicita ca abstinenta sexuala pana la casatorie sa fie promovata la scoala. In urma scandalului, Mosoiu a plecat din APOR.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, June 11, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BAC 2015. Fituicile revin in era IT

Posted: 11 Jun 2015 08:14 AM PDT

Elevii nepregatiti pentru examenele pe care le au de sustinut in acesta vara se intorc la vechile metode de copiat: fituicile facute acasa. Asta desi internetul abunda de dispozitive moderne accesibile pentru toate buzunarele. Insa camerele de supraveghere si sanctiunile drastice impuse de Ministerul Educatiei aproape ca au eliminat in ultimii ani cererea pentru tehnologia de ultima ora.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iohannis baga Educatia in Strategia Nationala de Aparare

Posted: 11 Jun 2015 08:10 AM PDT

Noua Strategie Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, dezbatuta miercuri in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), include printre obiective si „conturarea unui amplu proiect de educatie".„Actualele provocari la adresa securitatii Romaniei reclama dezvoltarea unui sistem intelectual creativ, fiind importante educatia, sanatatea si factorul social", se arata in documentul prezentat de presedintele Klaus Iohannis.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trei zile de simulari de tipul conferintei G7, pentru liceeni

Posted: 11 Jun 2015 07:51 AM PDT

Un grup de cinci elevi de la licee de top din Bucuresti au organizat o simulare de tipul conferintei G7, care se va desfasura in perioada 12-14 iunie 2015, la Hotel Continental. Participantii, tot din randul liceenilor, vor dezbate teme de actualitate mondiala si vor oferi rezolutii de tipul celor pe care le intocmesc cele mai puternice state ale lumii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Structura anului scolar 2015-2016. Cand vor avea elevii vacante

Posted: 11 Jun 2015 06:59 AM PDT

Structura anului scolar 2015-2016. Elevii revin la scoala pe data de 14 septembrie 2015, iar anul scolar 2015-2016 se încheie pe data de 18 iunie, fiind structurat pe doua semestre, însumând în total 36 de saptamâni de cursuri, adica

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii continua sa invete 3D Printing in scoala – noi absolventi

Posted: 11 Jun 2015 06:45 AM PDT

   Imprimantele 3D au ajuns din nou in scoala. O alta grupa de liceeni din Bucuresti sunt absolventii cursului de 3D Printing sustinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.     Vineri, 12 iunie 2015, ora 12:00, ii vom felicita si vom discuta cu elevii implicati la curs la Colegiul National […] The post Liceenii continua sa invete 3D Printing in scoala – noi absolventi appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Structura anului scolar 2015-2016. Cand vor avea vacante elevii in anul scolar viitor

Posted: 11 Jun 2015 02:36 AM PDT

Structura anului scolar 2015-2016. Elevii revin la scoala in urmatorul an, luni, 14 septembrie 2015. Anul scolar 2015-2016 se incheie pe data de 18 iunie, fiind structurat pe doua semestre, insumand in total 36 de saptamani de cursuri, adica 177 de zile lucratoare, potrivit proiectuluide Ordin de ministru privind structura viitorului an scolar, publicat de Ministerul Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2015. Evaluarea competentelor digitale incepe luni. Cati elevi au fost eliminati din examen

Posted: 11 Jun 2015 12:15 AM PDT

BAC 2015. Elevii de clasa a XII-a care apartin minoritatilor nationale sustin astazi proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala. Realitatea.net va va prezenta, în timp real, subiectele, baremele de corectare si notele la Bacalaureat 2015.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, June 10, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Premianti la informatica. Ce aplicatii si jocuri video au inventat elevii care au ajuns in finala Digital Kids

Posted: 10 Jun 2015 09:58 AM PDT

Prima editie a concursului de informatica Digital Kids si-a desemnat castigatorii in cadrul finalei organizate miercuri, unde si-au prezentat proiectele 19 concurenti. Juriul a acordat in total 15 premii la cele cinci categorii de concurs: Jocuri, Aplicatii pentru scoala, Utilitare, Roboti si Multimedia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatie financiara in scoli: Ce vor invata elevii

Posted: 10 Jun 2015 08:57 AM PDT

Peste 30.000 de elevi s-au înscris, pâna acum, pentru anul scolar 2015-2016, la orele de Educatie financiara, un optional gratuit pentru învatamântul primar. Înscrierile sunt deschise pâna la finalul anului scolar.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Abstinenta sexuala pana la casatorie ar putea fi introdusa in programa scolara

Posted: 10 Jun 2015 08:47 AM PDT

19 organizatii nonguvernamentale, printre care si Asociatia Parinti pentru Ora de Religie, au transmis o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii în care le cer ministrilor sa promoveze în scoli abstinenta pâna la casatorie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce lipsea din programa scolara - abstinenta sexuala pana la casatorie, ca lectie de viata pentru liceeni

Posted: 10 Jun 2015 05:08 AM PDT

19 organizatii nonguvernamentale, printre care si Asociatia Parinti pentru Ora de Religie, au transmis o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii in care le cer ministrilor sa promoveze in scoli abstinenta pana la casatorie. Scrisoare vine ca raspuns la propunerea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de a introduce in scoli, materia obligatorie "Educatie sanitara".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, June 9, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum va evolua sistemul de servicii medicale pana in 2040, in viziunea liceenilor din Bucuresti

Posted: 09 Jun 2015 10:38 AM PDT

   La sfarsitul saptamanii trecute, Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti a gazduit competitia Innovation Challenge la care au participat elevii inscrisi in programul educational Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen Romania si JA Romania.    Lucrand in echipe, elevii "au calatorit in timp" si au fost provocati sa […] The post Cum va evolua sistemul de servicii medicale pana in 2040, in viziunea liceenilor din Bucuresti appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

DEZBATERE Şcoli pentru copiii romani din diaspora – o idee buna care nu rezolva situatia celor ramasi in tara

Posted: 09 Jun 2015 09:03 AM PDT

Comisia pentru Invatamant din Camera Deputatilor analizeaza o propunere legislativa ce vizeaza infiintarea de scoli romanesti in strainatate pentru milioanele de romani din diaspora.  Acasa insa, sistemul de invatamant este ros pe interior de lipsurile si de conditiile mizere in care invata multi copii din zona rurala, avertizeaza expertii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Angajezi absolventi, primesti importante subventii lunare

Posted: 09 Jun 2015 06:34 AM PDT

Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant vor primi, timp de 12 luni, subventii lunare situate intre 500 si 750 de lei, a anuntat, marti, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Banii se acorda angajatorilor timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent […] The post Angajezi absolventi, primesti importante subventii lunare appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

BAC 2015. Calendar Bacalaureat 2015. Ce probe urmeaza

Posted: 09 Jun 2015 02:04 AM PDT

BAC 2015. Proba de competente lingvistice de comunicare orala la Limba Romana continua marti si miercuri, iar marti a inceput si proba de Competente lingvistice orale la Limba Materna care se va sustine pana pe 12 iunie, potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2015.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2015. Emotii la prima proba orala a examenului de Bacalaureat

Posted: 09 Jun 2015 12:23 AM PDT

Aproape 170.000 de elevi au intrat in perioada de foc a examenului de Bacalaureat, ce a debutat luni cu prima proba orala, la Limba Romana. Examenul la aceasta disciplina continua si marti pentru elevii repartizati corespunzator, urmand ca miercuri si joi, o parte dintre elevi sa sustina si proba orala la limba materna.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, June 8, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


"Absolventii de facultati trebuie sa ramana in Romania". Ce vor face guvernanti pentru a opri exodul

Posted: 04 Jun 2015 01:33 PM PDT

România trebuie sa produca politici prin care absolventii de facultati sa ramâna în tara, una dintre masuri, discutata cu ministrul Educatiei, fiind cresterea cifrei de scolarizare pe segmentul IT, a declarat, joi, ministrul pentru Societatea

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani, in elita de la Oxford. Englezi, impresionati de performantele elevilor nostri

Posted: 04 Jun 2015 11:34 AM PDT

Un sfert dintre viitorii studenti admisi la sectia de informatica la Oxford sunt din România. Performantele elevilor nostri i-au impresionat atît de tare pe englezi încât i-au declarat admisi înainte de a da bacalaureatul.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parlamentul copiilor: Cu ce propuneri legislative vin elevii

Posted: 04 Jun 2015 09:49 AM PDT

Camera Deputatilor organizeaza sâmbata, 6 iunie, începând cu ora 10.00, "Parlamentul copiilor", un eveniment care îsi propune sa ofere tinerilor posibilitatea de a întelege importanta rolului si functiilor Parlamentului,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisie: Elevii sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala - uniforma, esarfa sau insigna

Posted: 04 Jun 2015 09:15 AM PDT

Deputatii din Comisia de invatamant au aprobat un proiect de lege privind siguranta in scoli, care prevede, intre altele, ca elevii vor trebui sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala, fie uniforma, esarfa sau insigna, acesta urmand sa fie stabilit de Consiliul de Administratie al scolii. Precizarile in acest sens au fost facute, pentru Mediafax, de deputatul PNL Florica Chereches, unul dintre initiatori.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Temele-cheie pe care s-a concentrat dezbaterea pentru noua Lege a Educatiei

Posted: 04 Jun 2015 08:13 AM PDT

Viziunea lui Sorin Cimpeanu in privinta noii Legi a Educatiei a condus la un consens: intreg sistemul de invatamant cere modernizarea curriculei scolare, astfel incat cunostintele acumulate de elevi la scoala sa raspunda cerintelor societatii actuale. Totusi, introducerea unui al treilea examen national si salarizarea profesorilor raman subiecte care separa apele.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Parlamentul copiilor", la Camera Deputatilor: Impadurirea Romaniei, pe lista initiativelor liceenilor bucuresteni

Posted: 04 Jun 2015 07:51 AM PDT

Aproximativ 250 de elevi de la 5 licee din Bucuresti sunt asteptati, sambata, la "Parlamentul copiilor", eveniment organizat de Camera Deputatilor, tematica "initiativelor legislative" ce urmeaza a fi dezbatute fiind variata, de la organizarea saptamanii "Şcoala altfel" la reimpadurirea Romaniei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2015. Cum vor fi supravegheati video si audio elevii care vor sustine de luni Bacalaureatul

Posted: 04 Jun 2015 06:41 AM PDT

bAC 215. Examenul de Bacalaureat 2015 incepe saptamana viitoare cu proba orala la Limba Romana, unde elevii primesc un text la prima vedere, avand doua subiecte de rezolvat. In ceea ce priveste pregatirile pentru examen, camerele video vor fi pastrate si anul acesta, iar 5% dintre acestea vor putea inregistra si audio, potrivit Ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Coalitia pentru Educatie. Zece ONG-uri din Invatamant se aliaza: Vrem sa participam la dezbaterile pentru noua Lege a Educatiei

Posted: 04 Jun 2015 05:41 AM PDT

Zece organizatii non-guvernalentale care actioneaza de ani de zile in sectorul Educatiei s-au aliat intr-o Coalitie pentru Educatie, pentru a oferi o voce comuna reprezentantilor din sistemul de invatamant. Formatiunea este entitate juridica si isi propune sa creeze „o scoala unde toti copiii, dar si profesorii sa poata veni mai fericiti si sa poata sa isi indeplineasca visul si adevaratul potential".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a aprobat Strategia privind reducerea parasirii timpurii a scolii

Posted: 04 Jun 2015 05:18 AM PDT

Executivul a aprobat miercuri in sedinta de Guvern, Strategia privind reducerea parasirii timpurii a scolii, ce contine mecanisme si masuri care urmeaza sa fie implementate pana in 2020, in scopul reducerii procentului tinerilor cu varsta intre 18-24 de ani care au finalizat cel mult clasa a opta si nu urmeaza nicio alta forma de scolarizare sau formare profesionala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, June 7, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Şcolile straine in Romania, o alternativa la sistemul romanesc de invatamant

Posted: 07 Jun 2015 07:02 AM PDT

Nemultumirile generalizate in privinta sistemului romanesc de invatamant si internationalizarea pietei de studii hranesc o industrie ce ofera alternativa educatiei vestice: scolile straine in Romania. Elevii care studiaza in aceste scoli invata intr-o limba straina, dupa un curriculum strain si absolvesc cu diplome recunoscute international.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cat sunt de inteligenti romanii?

Posted: 07 Jun 2015 05:29 AM PDT

Acum 9 ani, inteligenta românului mediu nu era chiar stralucitoare. La aceasta concluzie conduceau rezultatele unor cercetari realizate folosind testele Raven, care determina inteligenta functionala a individului prin metode care nu implica cunoasterea unei anumite limbi sau

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Examenul de Bacalaureat incepe luni. S-au inscris aproape 170.000 de elevi

Posted: 07 Jun 2015 12:51 AM PDT

In vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat, care debuteaza luni cu proba orala la Limba Romana, s-au inscris 168.945 de candidati, cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi). Dintre acestia, 76,89% provin din promotia curenta, iar 23,11% provin din seriile anterioare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Defilarea cu robe si toci a absolventilor din Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

Posted: 06 Jun 2015 11:19 PM PDT

   Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei  (FPSE) va invita la un eveniment deosebit  cu o inalta incarcatura emotionala speciala pentru toti participantii: defilarea absolventilor.    Luni, 8 iunie 2015, studentii Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei vor trece prin experienta de neuitat a absolvirii celor trei ani de studii […] The post Defilarea cu robe si toci a absolventilor din Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Bacalaureat 2015. Cati candidati s-au inscris pentru examenul de bacalaureat - calendarul sesiunii

Posted: 06 Jun 2015 12:11 PM PDT

BACALAUREAT 2015. Un numar de 168.945 de candidati s-au înscris în vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai multi decât în aceeasi sesiune a anului trecut (161.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now