Saturday, April 20, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ADMITERE FACULTATE 2013. Elevii nu vor ca NOTELE DIN LICEU sa fie considerate CRITERIU DE ADMITERE

Posted: 20 Apr 2013 04:44 AM PDT

Elevii nu vor ca notele obtinute în timpul liceului sa fie considerate criteriu de admitere la facultate. Consiliul National al Elevilor spune ca aceste modificari tardive ale regulilor de organizare a procesului de admitere în universitati.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2013. Elevii nu vor ca NOTELE DIN LICEU sa fie luate in considerare.

Posted: 20 Apr 2013 02:01 AM PDT

Elevii nu vor ca notele obtinute in timpul liceului sa fie considerate criteriu de admitere la facultate. Consiliul National al Elevilor spune ca aceste modificari tardive ale regulilor de organizare a procesului de admitere in universitati, potrivit Realitatea.net. Notele din liceu vor putea fi luate din nou in considerare pentru admiterea in facultate. Decizia apartine Ministerului Educatiei si a fost publicata in Monitorul Oficial. Prevederea face parte din ordinul privind organizarea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, April 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Costoiu: Incurajam universitatile sa introduca examene de admitere.

Posted: 19 Apr 2013 05:39 AM PDT

Universitatile isi asuma modalitatea de admitere in propriile facultati, respectiv pe baza de concurs sau in functie de mediile din liceu ori a rezultatelor de la bacalaureat, Ministerul Educatiei incurajeaza prima varianta si, implicit, competitia, informeaza Mediafax. "Incurajam universitatile sa introduca examene de admitere, incurajam competitia la admitere", a declarat vineri, ministrul delegat pentru cercetare stiintifica si invatamant superior, Mihnea Costoiu. Ministrul a mai spus, in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

152.439 de cereri de inscriere in invatamantul primar (vineri, 19 aprilie, ora 12.00)

Posted: 19 Apr 2013 05:32 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

Notele din liceu vor putea fi luate din nou in considerare la admiterea in facultate

Posted: 18 Apr 2013 12:46 PM PDT


note-la-admiterea-in-facultate

Notele din liceu vor putea fi luate din nou în considerare la admiterea în facultate. Decizia aparține însă universităților.

Măsura face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, publicat  în Monitorul Oficial.

Anul trecut s-a intrat doar prin examen sau pe baza mediei de la Bacalaureat, dar universitățile nu au putut folosi mediile din timpul liceului.

Iată care sunt cele mai importante prevederi ale ordinului:

  • admiterea poate fi organizată în sesiuni, înainte de începerea anului universitar / Ordinul de anul trecut preciza că se pot organiza maximum 2 sesiuni de admitere
  • la admiterea în facultățile unde predarea este în limba română, la solicitarea scrisă a candidaților care au susținut la BAC și proba la limba și literatura maternă, examenul de admitere se poate susține și în limbile materne respective
  • un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent
  • la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licență și de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licență și/sau notele din anii de studii

În ceea ce privește examenul de licență, acesta constă din două probe, la fel ca anul trecut:

  • proba 1: evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate
  • proba 2: prezentarea și susținerea lucrării de licența/proiectului de diplomă

Examenul de disertație constă într-o singura probă. Mai exact, prezentarea și susținerea lucrării de disertație. Susținerea lucrării este publică, iar media de promovare trebuie să fie cel puțin 6.00.

The post Notele din liceu vor putea fi luate din nou în considerare la admiterea în facultate appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, April 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


147.565 de cereri de inscriere in invatamantul primar (joi, 18 aprilie, ora 20.00)

Posted: 18 Apr 2013 11:24 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvatăparcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

SIMULAREA EXAMENELOR NATIONALE in Capitala va avea loc intre 22 si 26 aprilie

Posted: 18 Apr 2013 08:56 AM PDT

Simularea examenelor nationale în Capitala, la care vor participa elevii claselor a VIII-a si a XII-a, va avea loc în perioada 22-26 aprilie, între orele 11.00 si 14.00, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

143.489 de cereri de inscriere in invatamantul primar (joi, 18 aprilie, ora 12.00)

Posted: 18 Apr 2013 06:08 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

"Big Brother", in scoli. Elevii vor fi monitorizati in timp real

Posted: 18 Apr 2013 01:19 AM PDT

Începe montarea sistemului "Big-Brother" în scoli, cu bani de la Uniunea Europeana. Primaria Brasov a atribuit contractul de lucrari pentru montarea unor sisteme moderne de securitate si monitorizare în noua scoli brasovene.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"ANGAJATII Curtii ARE drepturi". Regulamentul CCR, "CERTAT" cu GRAMATICA limbii romane

Posted: 18 Apr 2013 12:01 AM PDT

Presedintele Curtii Constitutionale a României (CCR), Augustin Zegrean, este o persoana sensibila la criticile  angajatilor sai. Printr-un regulament "certat" cu gramatica limbii române, jignirile la adresa conducerii institutiei au fost interzise.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

NASA a fost cucerita de patru eleve din Constanta

Posted: 17 Apr 2013 02:34 PM PDT


premiu-nasa

Patru eleve din Constanța se pot mândri cu premiul cel mare obținut  la NASA Space Settlement Contest

Alexandra Carapcea, Teodora Ceangă, Maria Fâșie și Iris Uță  au fost ajutate de un profesor de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța.

Acestea au realizat un proiect de stație spațială care ar putea găzdui peste zece mii de pământeni. Oamenii care ar locui pe stația spațială ar avea toate condițiile de trai, spun elevele.

La concurs au fost înscrise 400 de proiecte asemănătoare.

Elevele au fost deja invitate să-și prezinte proiectul în Statele Unite, la Conferința Internațională de Dezvoltare a Spațiului de la San Diego. Evenimentul va avea loc în luna mai.

The post NASA a fost cucerită de patru eleve din Constanța appeared first on Edu-News.ro.

Patru eleve din Constanta au castigat un premiu NASA

Posted: 17 Apr 2013 01:08 PM PDT

Patru eleve din Constanta se pot mândri cu premiul cel mare la un concurs organizat de NASA. Fetele au realizat un proiect de statie spatiala care ar putea gazdui peste zece mii de pamânteni.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani sunt bagati in datorii de catre Uniunea Europeana

Posted: 17 Apr 2013 01:04 PM PDT


Young people | Jeunes

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România își manifestă îngrijorarea cu privire la reducerea masivă a fondurilor alocate programului Erasmus.

Comisia Europeană a propus o tăiere  de 15 % pentru noul program „Erasmus for all". Astfel, programul va primi în total 13 miliarde de euro din 2014 până în 2020 în loc de 15,2 miliarde cum fusese propus inițial.

Între timp, Comisia Europeană își menține planul de a introduce sistemul de împrumuturi oferit de bănci private studenților interesați să își completeze studiile de masterat într-o altă țară a Uniunii Europene.

Nimeni nu știe însă câți studenți s-ar angaja în astfel de obligații financiare într-o perioadă de șomaj al tinerilor fără precedent, cum le-ar afecta rata de finalizare a studiilor și dacă ar avea un impact negativ asupra distribuției regionale a studenților în Europa.

Reprezentanții studenților din România și de la nivel European consideră că ar fi mult mai ușor să fie întărit sistemul de granturi. O astfel de abordare ar oferi mai multe oportunități studenților în Europa de a avea parte de experiențe neprețuite studiind în străinătate, de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare într-o limbă străină, competențele transversale și gradul de conștientizare culturală.

The post Studenții români sunt băgați în datorii de către Uniunea Europeană appeared first on Edu-News.ro.

Elevii vor recupera sambata cursurile pe care le vor pierde pe 2 si 3 mai

Posted: 17 Apr 2013 12:47 PM PDT


ore-recuperate-sambata

Elevii vor merge la școală, sâmbătă, pentru a recupera zilele libere de la începutul lunii mai.

Ministerul Educației a anunțat inspectoratele școlare că orele de curs din 2 mai vor fi recuperate sâmbătă 20 aprilie. Iar cele din 3 mai, vor fi recuperate în oricare sâmbătă din intervalul 27 aprilie – 25 mai, după cum va decide fiecare inspectorat școlar.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca zilele de 2 și 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere pentru salariații din sectorul public, pentru ca ziua de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paște, din 5 mai.

The post Elevii vor recupera sâmbăta cursurile pe care le vor pierde pe 2 și 3 mai appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, April 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


138.643 de cereri de inscriere in invatamantul primar (miercuri, 17 aprilie, ora 20.00)

Posted: 17 Apr 2013 11:27 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvatăparcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

134.075 de cereri de inscriere in invatamantul primar (miercuri, 17 aprilie, ora 12.00)

Posted: 17 Apr 2013 02:56 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

Ministerul Educatiei Nationale a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor scolare din zilele libere de 2 si 3 mai

Posted: 17 Apr 2013 02:23 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectuează în unităţile de învăţământ preuniversitar, în perioada 1-6 mai, ca urmare a cumulării prevederilor H.G. nr. 79/6.03.2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, şi a prevederilor art. 3 din OMECTS nr. 5635/31.08.2012 privind structura anului şcolar 2012-2013.

128.411 cereri de inscriere in invatamantul primar (marti, 16 aprilie, ora 20.00)

Posted: 17 Apr 2013 01:25 AM PDT

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvatăparcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

Bursele ERASMUS, in PERICOL: Fondurile alocate au fost reduse, iar studentii, indemnati sa ...

Posted: 17 Apr 2013 12:55 AM PDT

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si federatiile studentesti membre ale Organizatiei Europeane a Studentilor (ESU) atrag atentia, intr-un comunicat remis Romania libera, ca exista posibilitatea ca miliarde de euro sa fie taiate din bugetul propus initial pentru educatie si tineret in cadrul financiar multianual 2014 – 2020 al Uniunii Europene datorita masurilor de austeritate adoptate de Consiliul European in luna Februarie. „Speram ca Parlamentul European, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ziua Portilor Deschise pentru profesori la expozitia “THE HUMAN BODY”.

Posted: 17 Apr 2013 12:41 AM PDT

Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' organizeaza pe 18 aprilie Ziua Portilor Deschise pentru profesori in cadrul expozitiei “THE HUMAN BODY'. De la orele 10.00 pana la ora 20.00, atat profesorii din invatamantul de stat, cat si cel privat au acces gratuit in expozitie, pe baza de adeverinta semnata si sampilata din partea scolii / liceului / facultatii. 'Incurajam profesorii din Romania sa viziteze expozitia si sa decida in cunostinta de cauza cat de folositoare este ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesia de bona e pe cale sa fie reglementata legal

Posted: 16 Apr 2013 11:37 PM PDT


Mother and daughter playing with finger toys

Romanian Angel Appeal a înaintat Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților o propunere pentru reglementarea și organizarea ocupațiilor de bonă și babysitter.

Un babisytter este o persoana acreditată care poate acorda servicii de îngrijire și supraveghere la domiciliul copilului.  În timp ce o bonă ar putea să asigure aceleași servicii atât la domiciliul copilului, cât și la cel propriu.

Potrivit actului normativ, o bonă ar putea să ofere simultan, la domiciliul său, servicii pentru cel mult șase copii de peste șase ani.

Reprezentanții Romanian Angel Appeal au precizat că, în România, există deja o rețea de aproximativ de 2.000 de persoane calificate în meseria de bonă sau babysitter.

Aceștia susțin că reglementarea acestor ocupații ar aduce beneficii atât familiilor cu copii mici, care ar avea garanția că de copii lor se vor ocupa persoane pregătite și testate psihologic anterior începerii activității, cât și femeilor șomere, care cu greu reușesc să-și găsească de muncă în România.  Dar și bugetului de stat, prin faptul că aceste persoane nu vor mai lucra la negru, așa cum se întâmplă în 90% din cazuri, în prezent.

The post Profesia de bonă e pe cale să fie reglementată legal appeared first on Edu-News.ro.

Elevii RECUPEREAZA sambata zilele libere de 2 si 3 mai.

Posted: 16 Apr 2013 10:23 PM PDT

Ministerul Educatiei a anuntat inspectoratele scolare ca orele de curs din 2 mai vor fi recuperate sambata 20 aprilie, iar cele din 3 mai, in oricare din zilele de sambata, incepand din 27 aprilie, dar nu mai tarziu de 25 mai, potrivit Mediafax. Ministerul Educatiei arata, intr-un comunicat de presa remis miercuri, ca a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectueaza in unitatile de invatamant preuniversitar, in perioada 1-6 mai, ca urmare a cumularii prevederilor HG ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sanatatea va fi luata in serios in programa scolara

Posted: 16 Apr 2013 02:54 PM PDT


educatia-pentru-sanatate

“Educația pentru sănătate” ar trebui sa fie obligatorie în școli. Asta își dorește deputatul PP-DD de Vaslui, Tudor Ciuhodaru.

Cursurile ar putea fi ținute de specialiști și, pe cât posibil, programa va cuprinde și subiecte tabu, cum sunt cele despre viața intimă.

Ciuhodaru aduce ca argumente statisticile îngrijorătoare, legate de bolile care îi afectează mai ales pe tineri. Suntem pe primul loc în Europa în privința mortalității cauzate de întreruperile de sarcină și tot pe un nefast prim loc la incidența cancerului de col uterin.

Între timp, oficialii promit să mărească numărul orelor dedicate materiilor opționale precum “Educația prin sănătate” și să introducă un modul de învățare și în grădinițe.

The post Sănătatea va fi luată în serios în programa școlară appeared first on Edu-News.ro.

Sesiune speciala de Evaluare Nationala pentru olimpici

Posted: 16 Apr 2013 02:34 PM PDT


evaluare-nationala-pentru-olimpici

Elevii olimpici de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Națională în cadrul unei sesiuni speciale care va avea loc, pentru ei, mai devreme. Mai exact, în perioada 29 mai – 9 iunie. 

Sesiunea specială a examenului de Capacitate va fi organizată mai devreme în contextul în care olimpiadele internaționale se desfășoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie și iulie, exact în perioada când au loc examenele naționale.

Pentru elevii care termină clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe 14 iunie. În perioada 17-19 iunie vor avea loc înscrierile pentru Evaluarea Națională, iar în perioada 25-27 iunie elevii vor da examenele la română și matematică.

The post Sesiune specială de Evaluare Națională pentru olimpici appeared first on Edu-News.ro.