Saturday, December 15, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


IMAGINI INCREDIBILE: Cum este agresat si umilit un profesor in Romania

Posted: 14 Dec 2012 11:41 PM PST

Violenta în scolile din România depaseste orice limite, în ciuda promisiunilor facute de autoritati ca vor apela la masuri ca sa reduca acest flage.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, December 14, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Academia Romana a decernat premiile pentru intreaga activitate a anului 2010

Posted: 13 Dec 2012 11:50 PM PST


academia_romanaAcademia Română a decernat premiile pentru întreaga activitate academică a anului 2010. Instituția acordă întotdeauna premiile cu doi ani întârziere, timp în care se decantează valorile. Ca și în anii precedenți, Academia Română a răsplătit mai multe personalități care au promovat activitatea prestigioasei instituții.

Diploma “Meritul Academic” a revenit inginerului Nicolae Noica, dirijorului Horia Andreescu și actriței Olga Tudorache.

Printre laureații acestei ediții se mai afla filologul Ștefan Colceriu, plasticiana Silvia Radu, muzicologul Grigore Constantinescu, arhitectul Alexandru Beldiman și scriitorul Ioan Groșan.

Guvernul a aprobat metodologia de organizare si functionare a creselor

Posted: 13 Dec 2012 11:38 PM PST


gradinitaFiecare unitate își poate stabili program normal de doar 5 ore pe zi, program prelungit de 10 ore zilnic sau săptămânal de luni până vineri. În cadrul acestuia din urmă, părinții își pot lăsa copiii și pe timpul nopții la creșă, dacă apar urgențe sau situații neprevăzute. Guvernul recomandă însă ca părinții să nu-și lase copiii în grija celor de la creșă mai mult de 10 ore pe zi.

Părinții vor plăti o contribuție lunară stabilită de primărie. Aceasta nu trebuie să depășească 20% din costurile de întreținere ale creșei.

Thursday, December 13, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fedorca: Cursurile au fost suspendate joi in 1.263 de scoli din sapte judete

Posted: 13 Dec 2012 04:59 AM PST

Cursurile au fost susendate joi în 1.263 de scoli din judetele Vaslui, Botosani, Neamt, Teleorman, Iasi, Hunedoara si Dolj, în care învata 143.887 de elevi, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Educatiei Stelian Fedorca.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - joi, 13 decembrie

Posted: 13 Dec 2012 04:45 AM PST

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 13 decembrie, până la ora 13.30, în 34 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 8 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Botosani: Nicio unitate de invatamant din judet nu este deschisa joi

Posted: 13 Dec 2012 12:58 AM PST

Cursurile în toate unitatile de învatamânt din judetul Botosani au fost suspendate joi, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judetean, Dragos Cristea.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatia nu primeste nici in 2013 procentul din PIB stipulat in lege

Posted: 13 Dec 2012 12:17 AM PST


victor_pontaGuvernul va amâna din nou, până în 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie să asigure finanțarea sistemului educațional cu minimum 6% din PIB.

Cota de finanțare care nu a fost niciodată alocată sistemului de învățământ de la impunerea prin Legea educației a acestei măsuri. Termenul pentru aplicarea acesteia a fost amânat de Guvernul Boc, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2013, cu argumentul că această cotă de finanțare impune un efort bugetar total suplimentar de peste 46 miliarde lei în anii 2012 și 2013.

La acel moment, Ecaterina Andronescu, actual ministru al Educației, a declarat că decizia Guvernului de a amâna alocarea a 6% din PIB pentru Educație este ilegală și va degrada până la colaps învățământul. O decizie similară este luată însă în calcul acum și de Guvernul Ponta.

Potivit unui proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Finanțelor acest termen va fi din nou amânat, de această dată până la 1 ianuarie 2014.

 

Universitatea Politehnica din Bucuresti a lansat Laboratorul “Bursa de proiecte”

Posted: 12 Dec 2012 11:56 PM PST


bursa_de_proiecteMinisterul Educației și Universitatea Politehnica din București au lansat miercuri programul Laboratorul “Bursa de proiecte”.

Programul își propune să susțină studenții din patru universități românești în procesul de dezvoltare a unei idei de afaceri și de obținere de finanțare pentru aceasta. În acest  scop studenții au la dispoziție platforma  bursa-proiecte.ro, unde își pot comercializa ideile de afaceri.

Instituțiile care vor beneficia de acest proiect sunt  Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Universitatea Ovidius Constanța și Universitatea Politehnica din București.

Institutele nationale de cercetare-dezvoltare se pot privatiza si pot activa in subordinea universitatilor de stat

Posted: 12 Dec 2012 11:31 PM PST


guvernO ordonanță de urgență adoptată miercuri de Guvern permite privatizarea institutelor naționale de cercetare-dezvoltare prin transformarea lor în societăți comerciale. Acestea  ar putea activa “inclusiv în subordinea unor instituții de învățământ superior de stat”.

Aceeasi ordonanță de urgență care modifică Legea Educației Naționale nr. 1/2011 prevede că universitățile vor decide singure câte norme poate avea un cadru didactic.

Din toamna, vom avea program de master pentru cei care vor lucra la cel mai mare laser

Posted: 12 Dec 2012 11:12 PM PST


ecaterina_andronescuMinisterul Educației va aproba, din toamna lui 2013, organizarea unui program de master pentru specialiștii care vor lucra la proiectul celui mai mare laser care va fi construit în România, în cadrul proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, cu ocazia semnării contractului de finanțare a proiectului de către Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”  și Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică.

Pentru acest proiect, CE va aloca, în total, 356 milioane de euro, iar Guvernul României, 17 la sută din această sumă, a precizat ministrul Educației.

Proiectul constă înconstrucția unui Centru de Cercetări European, având ca echipamente majore un sistem de lasere de mare putere și un sistem fascicul gamma de mare intensitate, echipamente care ar urma să fie cele mai performante din lume.

Wednesday, December 12, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Andronescu: Ma voi bate in Parlament pentru cel mai mare buget al Educatiei

Posted: 12 Dec 2012 07:41 AM PST

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, ca se va bate în Parlament pentru cel mai mare buget al Educatiei, precizând ca, în 2012, învatamântul a primit 2,38%, adica cea mai mica suma alocata vreodata.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andronescu: Din toamna, vom avea program de master pentru cei care vor lucra la cel mai mare laser.

Posted: 12 Dec 2012 06:21 AM PST

Ministerul Educatiei va aproba, din toamna lui 2013, organizarea unui program de master pentru specialistii care vor lucra la proiectul celui mai mare laser care va fi construit in Romania, in cadrul proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), potrivit Mediafax. Anuntul a fost facut, miercuri, de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, cu ocazia semnarii contractului de finantare a Proiectului Major Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) de catre ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BNS: EDUCATIA opereaza cu personal de PROASTA CALITATE si, indiferent de buget, nu ar face ...

Posted: 12 Dec 2012 05:29 AM PST

Educatia opereaza cu personal "de proasta calitate", este un sistem care "livreaza tineri fara niciun viitor" si, indiferent cat i s-ar aloca, nu ar face performanta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin. Liderul BNS sustine ca acordarea a 6% din PIB pentru Educatie este o tinta care nu poate fi aplicata. Potrivit lui Costin, educatia este "un mutant functional, conceptual, un mutant incapabil sa faca transfer de competente catre ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andronescu: Ma voi bate in Parlament pentru cel mai mare buget al Educatiei.

Posted: 12 Dec 2012 04:44 AM PST

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, ca se va bate in Parlament pentru cel mai mare buget al Educatiei, precizand ca in 2012 invatamantul a primit 2,38% adica cea mai mica suma alocata vreodata, potrivit Mediafax. "Ma voi bate in Parlament pentru cel mai mare buget pentru Educatie. Ordonanta de astazi regleaza finantarea invatamantului pana la aprobarea legii bugetului de stat. Deocamdata nu stim care va fi bugetul pe care-l va avea Educatia in 2013. Pana la aprobarea legii ...

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - miercuri, 12 decembrie

Posted: 12 Dec 2012 04:23 AM PST

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 12 decembrie, până la ora 13.00, în 33 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 9 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Lansarea Centrului de Comunicare cu Alumni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Posted: 12 Dec 2012 04:16 AM PST

Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a fost inaugurat miercuri, 12 decembrie, în cadrul proiectului „Consolidarea relaţiei alumni-mediul universitar" în care universitatea ieşeană este membră.

Opt scoli din Dolj, inchise din cauza zapezii

Posted: 12 Dec 2012 01:27 AM PST

Opt scoli din judetul Dolj în care învata aproximativ 550 de copii si-au suspendat cursurile, miercuri, din cauza ninsorilor abundente cazute în ultimele 24 de ore.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, December 11, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


CURSURI SUSPENDATE miercuri, in 50 de scoli din Prahova si Braila

Posted: 11 Dec 2012 07:56 AM PST

Cursurile vor fi suspendate integral miercuri în 50 de unitati de învatamânt din judetele Prahova si Braila, au anuntat marti reprezentantii Ministerului Educatiei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - miercuri, 12 decembrie

Posted: 11 Dec 2012 07:22 AM PST

Conform datelor transmise Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de către inspectoratele şcolare judeţene, miercuri, 12 decembrie, cursurile vor fi suspendate integral în 50 de unităţi de învăţământ din două judeţe: Prahova (1) şi Brăila (49).

Şase medalii de argint la Olimpiada Internationala de Ştiinte pentru juniori

Posted: 11 Dec 2012 05:29 AM PST

Elevii români participanti la a IX-a editie a Olimpiadei Internationale de Ştiinte pentru juniori, desfasurata în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obtinut sase medalii de argint.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şcoli inchise miercuri in judetul Braila din cauza viscolului

Posted: 11 Dec 2012 12:18 AM PST

Unitatile de învatamânt din mediul rurural vor fi închise, miercuri, în judetul Braila, în conditiile în care sunt prognozate ninsori si vicol puternic, a anuntat conducerea Inspectoratului Judetean Şcolar.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania a castigat sase medalii de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori

Posted: 11 Dec 2012 12:10 AM PST


România a câștigat șase medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori care a avut loc la Teheran.  Probele s-au desfășurat la materiile chimie, fizică și biologie.

Cei șase medaliați sunt Diana Andreea Catana (Constanța), Andrei Iliescu (București), Dan Mircea Mirea (Craiova), Tiberiu Pană (Ploiești), Adrian Radu (Târgu Jiu) și Ruxandra Tesloianu (Iași).

 

Montessori, metoda copiilor care se autoeduca

Posted: 11 Dec 2012 12:03 AM PST


Dascălii care predau în spiritul Montessori spun că sistemul nu seamănă cu nimic din educația românească.

Grupele sunt formate din copii cu vârste diferite, care învață unii de la ceilalți cu ajutorul unor materiale speciale, fără să fie recompensați sau pedepsiți. Singurul barometru al progresului este starea lor interioară.

Elevii dispun de un întreg arsenal de materiale, pe care sunt încurajați nu doar să le privească, ci să le atingă, percepțiile senzoriale fiind considerate cheia învățării rapide.

Activitatea micuților este evaluată, dar notele rămân secrete, pentru a elimina riscul învățării de dragul recompenselor.

Grădinița Montessori, cu grupe de 2-3 ani și 3-6 ani are, de anul trecut, și o grupă de școală destinată copiilor cu vârste între 6 și 9 ani. Dascălii predau în "duet" pentru a se asigura că toți copiii au parte de atenția cuvenită, iar cuplurile de părinții sunt chemate la ședințe individuale, niciodată împreună.

8 obiceiuri ale parintilor periculoase pentru copii

Posted: 10 Dec 2012 09:19 PM PST

O relatie sanatoasa între parinti si copii se numara printre prioritatile fiecarui adult. Parintii sunt un model pentru copii, asa ca fiecare miscare pe care o faci este imediat înregistrata si copiata întocmai la un moment dat de catre copilul
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now