Saturday, October 23, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Microbuzele şcolare pun în pericol viaţa elevilor

Posted: 23 Oct 2010 01:48 AM PDT

Microbuzele şcolare pun în pericol viaţa elevilor. Mai multe controale ale poliţiei rutiere au demonstrat că şoferii nu respectă norme elementare pe şosele.
Citește mai departe...



Friday, October 22, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesorii mai primesc 180 de lei la salariu peste cinci-şase ani

Posted: 21 Oct 2010 11:18 PM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a ţinut partea sindicaliştilor din învăţământ la negocierile de joi, de la Ministerul Muncii, asupra grilelor de salarizare din proiectul noii legi-cadru a salarizării unitare din sistemul bugetar.
Citește mai departe...



Profesorii protestează de o săptămână la sediul Ministerului Educaţiei

Posted: 22 Oct 2010 01:09 AM PDT

Au început săptămâna cu proteste şi o încheie tot aşa. Profesorii vor picheta şi astăzi Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de situaţia actuală din învăţământ.
Citește mai departe...



40.000 de elevi din judeţul Vâlcea nu primesc corn şi lapte

Posted: 22 Oct 2010 01:15 AM PDT

Laptele şi cornul în stand-by. La o lună de la începerea anului şcolar majoritatea elevilor din judeţul Vâlcea nu primesc corn şi lapte. Firmele participante la licitaţie se contestă între ele, iar programul este blocat.
Citește mai departe...



O învăţătoare din Fălticeni a intrat în greva foamei

Posted: 22 Oct 2010 05:10 AM PDT

Încă un dascăl a intrat în greva foamei. Este vorba de o învăţătoare din Fălticeni, care de vineri dimineaţă a refuzat să mai mănânce.
Citește mai departe...



Băsescu nu are habar de învăţătoarea aflată în greva foamei VIDEO

Posted: 22 Oct 2010 07:24 AM PDT

Traian Băsescu nu ştie încă de dascălul aflat în greva foamei de două luni! Asta, deşi cazul Cristinei Anghel a fost mediatizat zilnic. Mai mult, chiar ministrul Educaţiei a fost în vizită la spital, să discute cu ea.
Citește mai departe...



Tot mai multe cadre didactice intră în greva foamei, atenţionează FSLI

Posted: 22 Oct 2010 09:07 AM PDT

FSLI cere Guvernului să ia măsuri pentru ca învăţătoarea Cristina Anghel, profesoara Viorica Ioniţe şi preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad Dorina Lupşe să iasă din greva foamei, atrăgând atenţia Executivului că tot mai mulţi angajaţi din Educaţie adoptă
Citește mai departe...



Thursday, October 21, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mai multe şcoli din Timişoara au rămas fără căldură

Posted: 19 Oct 2010 01:49 AM PDT

În pragul iernii mai multe şcoli şi licee din Timişoara au rămas fără căldură. Instituţiile de învăţământ au reuşit să plătească facturile până acum, dar furnizorul de gaz cere plata unei garanţii care să-l asigure în cazul unor eventuale datorii de acum încolo.
Citește mai departe...



Senatul face din cazărmile armatei grădiniţe şi cămine

Posted: 19 Oct 2010 04:48 AM PDT

Senatul a aprobat marţi o propunere legislativă prin care cazărmile şi alte utilizăţi dezafectate aparţinând Ministerului Apărării vor trece în patrimoniul consiliilor locale, respectiv CGMB, putând fi folosite, la cerere, ca spaţii de învăţământ sau cămine.
Citește mai departe...



Hadăr: Doctoranzii ar putea primi "spor de excelenţă" pentru performanţă

Posted: 19 Oct 2010 05:36 AM PDT

Sindicaliştii din Educaţiei s-au întâlnit cu Ministrul Muncii pentru a discuta despre salarii. Preşedintele FNS Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că în urma discuţiilor cu ministerul Muncii au obţinut salarizarea diferenţiată pentru anumite categorii de cadre didactice.
Citește mai departe...



FSLI o roagă pe învăţătoarea aflată în greva foamei să renunţe la protest

Posted: 19 Oct 2010 06:22 AM PDT

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) o roagă pe învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată în a 58-a zi de greva foamei, să renunţe la această formă de protest, care îi pune viaţa în pericol.
Citește mai departe...



Guvernul face o infuzie de 18 milioane de euro în judeţele pedeliste şi udemeriste

Posted: 19 Oct 2010 11:06 AM PDT

Cu numai o zi înainte de citirea moţiunii de cenzură depusă de partidele de opoziţie împotriva Guvernului Boc, Executivul a făcut o infuzie de capital, deocamdată pe hârtie, în special în judeţele pedeliste şi udemeriste.
Citește mai departe...



Guvernul a alocat 80 de milioane de lei pentru reabilitarea şcolilor

Posted: 19 Oct 2010 01:35 PM PDT

Guvernul României a alocat suma de 80 de milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi din învăţământul preuniversitar, potrivit unui comunicat emis de Minister.
Citește mai departe...



Studenţii din Bacău nu mai au bani pentru taxele de şcolarizare

Posted: 20 Oct 2010 12:36 AM PDT

Criza financiară se simte şi printre studenţi! Aproape 300 de studenţi de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău riscă să fie exmatriculaţi. Tinerii au ajuns în această situaţie, pentru că nu şi-au plătit taxele de scolarizare.
Citește mai departe...



Guvernul va analiza amendamentele la Legea educaţiei în două şedinţe, duminică şi marţi

Posted: 20 Oct 2010 10:46 AM PDT

Premierul Emil Boc intenţionează să convoace două şedinţe ale Executivului în zilele de duminică şi marţi în care să fie analizate amendamentele pe care parlamentarii le depun la proiectul de Lege a educaţiei pe care cabinetul Boc îşi va asuma răspunderea.
Citește mai departe...



Profesorii din Liceul Dinu Lipati, Piteşti, protestează pentru a cincea zi

Posted: 20 Oct 2010 11:21 PM PDT

Protestele continuă la Piteşti! Profesorii de la Liceul Dinu Lipatti sunt în grevă de cinci zile, nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile pe luna septembrie.
Citește mai departe...



Negocieri eşuate la Ministerul Muncii: Sindicaliştii nu sunt de acord cu oferta guvernanţilor

Posted: 21 Oct 2010 07:03 AM PDT

Negocieri eşuate la Ministerul Muncii. Sindicaliştii din învăţământ nu au fost de acord cu oferta guvernanţilor de a creşte uşor coeficienţii care stabilesc salariile bugetarilor. Nici pe tema salariului minim nu s-a căzut la o înţelegere.
Citește mai departe...