Saturday, February 2, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesoara din Bucuresti, acuzata ca FURA din gentile studentilor

Posted: 02 Feb 2013 01:53 AM PST

O profesoara de la Universitatea Hyperion din Bucuresti este cercetata în libertate de politistii bucuresteni dupa ce la sfârsitul anului trecut ar fi furat diferite sume de bani din gentile studentilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politia Capitalei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, February 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Comisiile de Buget-Finante au aprobat bugetul Ministerului Educatiei

Posted: 01 Feb 2013 02:16 AM PST

Comisiile de Buget-Finante au aprobat bugetul ministerului Educatiei, cu 20 de voturi ,,pentru", opt ,,împotriva" si o ,,abtinere", fiind adoptate patru amendamente care nu presupun sume noi la buget, ci doar realocari de fonduri.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parteneriat intre Avocatul Poporului si Asociatia Telefonul Copilului

Posted: 01 Feb 2013 12:07 AM PST


telefonul_copilului

Abuzurile grave asupra minorilor sau încălcarea drepturilor copilului vor fi de acum înainte și în atenția Avocatului Poporului. Instituția va colabora pe viitor cu Asociația Telefonul Copilului.

Directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului – Cătălina Florea- a amintit cazul minorilor din comuna băcăuană Măgura – care au pierit in urma unui incendiu. Locuiau doar cu tatal lor, mama fiind plecata la munca in Cipru.

La rândul său, adjunctul Avocatului Poporului – secretarul de stat Ionel Oprea – spune că acest parteneriat îi va ajuta să afle mult mai repede despre situațiile nefericite în care se află unii minori.

Potrivit asociației Telefonul Copilului, cazurile de încălcare a drepturilor minorilor cresc de la an la an. De la începutul anului s-au semnalat aproximativ 6.800 de cazuri, dintre care aproape 400 au necesitat intervenția instituțiilor abilitate.

The post Parteneriat între Avocatul Poporului și Asociația Telefonul Copilului appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei respinge ideea infiintarii scolilor de corectie

Posted: 01 Feb 2013 12:00 AM PST


scoala_de_corectie

Ideea înființării școlilor de corecție, înaintată recent de cadrele didactice, este respinsă de oficialii Ministerului Educației. Aceștia cred că aceste măsuri de pedepsire nu reprezintă o soluție în ceea ce privește corectarea comportamentelor care ies din standardele actuale ale societății.

În schimb, Ministerul Educației susține că elementele esențiale în corijarea atitudinii elevilor sunt prevenția actelor violente, antisociale, “prin educație și consiliere, prin conlucrarea între școală, părinți și elevi”.

Reacția Ministerului Educației vine la scurt timp după ce reprezentanții profesorilor au solicitat înființarea unor centre de reeducare pentru elevii agresivi, deoarece actualele măsuri prevăzute de regulamentul școlar nu mai sunt eficiente.

The post Ministerul Educației respinge ideea înființării școlilor de corecție appeared first on Edu-News.ro.

Au inceput inscrierile pentru Global Internship Program in cadrul AIESEC Bucuresti.

Posted: 31 Jan 2013 09:02 PM PST

AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale de tineri din lume, da startul unei noi recrutari de Internshipuri. In perioada 28 ianuarie - 18 februarie esti invitat sa aplici pentru un internship platit in cadrul unei companii internationale, in oricare dintre colturile lumii, in domeniul de Marketing si IT. 'Global Internships Program' este un program de internshipuri profesionale in strainatate, ce iti ofera ca student in cautare de loc de munca, ocazia unica de a te ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 250 de infractiuni inregistrate anul trecut in scolile bucurestene

Posted: 31 Jan 2013 02:15 PM PST


A teacher writes on the blackboard durin

Poliția Capitalei a publicat joi un bilanț al infracțiunilor realizate anul trecut în școlile din București. Astfel, peste 250 de infracțiuni, majoritatea loviri și alte violențe, furturi și amenințări, au fost înregistrate anul trecut în școlile bucureștene și în apropierea acestora.

Conform bilanțului citat de Mediafax, în 2012, s-au înregistrat 256 de infracțiuni în unitățile de învățământ sau în zonele limitrofe acestora.

Totodată, peste 88% dintre aceste infracțiuni au fost loviri și alte violențe, furturi și amenințări.

The post Peste 250 de infracțiuni înregistrate anul trecut în școlile bucureștene appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, January 31, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Şcoli de reeducare pentru elevii agresivi. Ce spune Ministerul Educatiei

Posted: 31 Jan 2013 03:15 AM PST

Ministerul Educatiei a anuntat, joi, nu sustine înfiintarea scolilor de corectie si nici nu are în vedere o asemenea tema pe agenda de lucru, precizarea venind dupa ce în presa a aparut informatia potrivit careia institutia ar avea un astfel de proiect.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clasa pregatitoare se va preda si la scoala si la gradinita

Posted: 31 Jan 2013 12:04 AM PST


clasa_pregatitoare

Clasa pregătitoare rămâne în învățământul obligatoriu de la șase ani și poate fi organizată în școală sau în grădiniță.  Decizia privind locul unde vor învăța copiii va fi luată în funcție de spații, după consultarea părinților.

Ministrul Educației a precizat că indiferent de locul unde este organizată clasa pregătitoare, fie la școală, fie la grădiniță, activitatea se va desfășura după același curriculum, cu personal calificat pentru învățământul primar.

Pricopie a spus că în cazul în care un copil are vârsta de șase ani, dar părintele nu dorește înscrierea în clasa pregătitoare, acesta trebuie să facă dovada că respectivul copil nu corespunde pentru această formă de învățământ.

Potrivit statisticilor Ministerului Educației, în prezent sunt în clasa I 203.371 de elevi, iar în clasa pregătitoare 129.756 de elevi. Totodată, în grupa mare de la grădiniță sunt 210.867 de copii.

The post Clasa pregătitoare se va preda și la școală și la grădiniță appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, January 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Basescu: Poate ne preocupa mai mult adaptarea educatiei la piata de munca decat clasa ...

Posted: 30 Jan 2013 06:36 AM PST

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in Romania ar trebui sa fie o preocupare mai importanta adaptarea invatamantului la nevoile economiei si pietei fortei de munca decat "marea dezbatere sa fie sau sa nu fie clasa pregatitoare", potrivit Mediafax. Basescu a aratat, la sosirea din deplasarea in America Latina, unde a participat la Summit-ul CELAC-UE din Chile, ca in declaratia reuniunii s-a mentionat ca obiectiv comun pentru tarile europene si sud-americane adaptarea educatiei ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei Nationale si partenerii sociali au semnat un Acord pentru organizarea si desfasurarea clasei pregatitoare

Posted: 30 Jan 2013 06:34 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi partenerii sociali din învăţământul preuniversitar au semnat miercuri, 30 ianuarie, un Acord privind condiţiile de organizare şi desfăşurare a clasei pregătitoare în anul şcolar 2013/2014.

Remus Pricopie: Clasa pregatitoare ramane OBLIGATORIE. ...

Posted: 30 Jan 2013 02:40 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie a anuntat, miercuri, ca nu se va renunta la clasa pregatitoare si ca ramane obligatorie pentru copiii care au implinit deja varsta de 6 ani. Cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei: - Nu renuntam la clasa pregatitoare - Parintii vor fi consultati pana pe 31 martie unde vor sa-si inscrie copiii: fie la gradinita, fie la scoala. - La clasa pregatitoare vor preda invatatorii - Doar 30% dintre gradinite ofera program prelungit - 129.000 de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Olguta Vasilescu e acuzata ca ar fi copiat in lucrarea sa de doctorat

Posted: 30 Jan 2013 01:30 AM PST


Olguta_Vasilescu

Potrivit Cotidianul, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, ar fi copiat în lucrarea sa de doctorat pasaje întregi din „Tratatul de sociologie” al lui Vilfredo Pareto.

Practic, teza sa nu conține nicio notă de subsol, susțin specialiștii. În plus, printre pasajele incriminate se află și unele gafe de traducere.

Primarul Craiovei neagă însă acuzațiile.

Specialiștii au și o soluție pentru a evita astfel de situații. Un proiect de lege care să-i oblige pe parlamentari să-și publice tezele de doctorat în 6 luni de zile, în caz contrar să li se retragă acest titlu.

The post Olguța Vasilescu e acuzată că ar fi copiat în lucrarea sa de doctorat appeared first on Edu-News.ro.

Au inceput simularile testelor nationale

Posted: 30 Jan 2013 01:16 AM PST


simulare_evaluare_nationala

Prima simulare pentru evaluarea națională este la limba și literatura română. În urmă cu puțin timp, elevii din Brașov și București au intrat în sălile de examen și au început testarea, care a fost programată pentru ora 10.00.

Simularea se va desfășura în aceleași condiții ca și examenele propriu-zise din vară. Astfel, elevii vor fi supravegheați video, vor avea doi profesori supraveghetori, iar dacă vor fi prinși copiind se vor alege cu nota scăzută la purtare.

Simulările pentru evaluarea națională vor continua și vineri, când va fi proba pentru limba maternă, iar ultima probă, cea de matematică, va avea loc pe 6 februarie.

The post Au început simulările testelor naționale appeared first on Edu-News.ro.

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu.

Posted: 30 Jan 2013 12:59 AM PST

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu de la sase ani si poate fi organizata in scoala sau in gradinita, dupa consultarea parintilor, a anuntat, miercuri, ministrul Educatiei, relateaza Mediafax. "Dupa o discutie cu federatiile sindicale si cele ale asociatiilor de parinti din preuniversitar referitor la organizarea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014, am semnat un acord care prevede mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului obligatoriu incepand cu ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii vor introducerea uniformelor in toate scolile

Posted: 30 Jan 2013 12:31 AM PST


uniforme_in_scoli

Potrivit unui sondaj realizat luna aceasta, peste 70% dintre profesori cred că e o idee bună reintroducerea uniformelor școlare până la absolvirea studiilor liceale.

De partea cealaltă, doar 8% dintre profesori se declară împotriva introducerii uniformei obligatorii. De asemenea, 5% au răspuns că această regulă ar trebui aplicată doar la ciclul primar, iar 13% sunt de părere că se impune doar până la finalizarea studiilor gimnaziale.

Același studiu mai precizează că peste 80% dintre profesori sunt de părere că cea mai bună modalitate de admitere la liceu este examinarea și doar 13% dintre cei care au fost intervievați au spus că metoda de repartizare în funcție de media obținută în învățământul gimnazial este una potrivită.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 18 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 820 de cadre didactice. Au fost selectați profesori și învățători din toate cele trei niveluri ale învățământului preuniversitar.

The post Profesorii vor introducerea uniformelor în toate școlile appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea Petru Maior organizeaza din februarie cursuri de formare profesionala

Posted: 30 Jan 2013 12:18 AM PST


universitatea_petru_maior

Universitatea „Petru Maior" din Târgu Mureș organizează cursuri postuniversitare și de formare profesională continuă începând cu 25 februarie. Acestea se vor desfășura  pe tot parcursul semestrului II al anului universitar 2012-2013.

Organizarea cursurilor presupune grupe de minim 20 de cursanți iar taxa de școlarizare va fi stabilită în funcție de curs și numărul de cursanți înscriși.

Printre cursurile propuse de universitatea mureșeană, se numără cel de Evaluator de riscuri și auditor în domeniul securității și sănătății în muncă, Guvernanță corporativă și audit intern,  limba engleză, italiană și română, precum și un curs pentru Managementul productivității și competitivității IMM-urilor.

Cursurile organizate de Universitatea „Petru Maior" sunt recunoscute de Ministerul Educației Naționale și sunt prezentate în detaliu pe site-ul universității http://cip.upm.ro.

The post Universitatea Petru Maior organizează din februarie cursuri de formare profesională appeared first on Edu-News.ro.

Mircea Cartarescu a fost nominalizat la Premiul European pentru Literatura din Olanda

Posted: 29 Jan 2013 11:55 PM PST


mircea_cartarescu

Traducerea în limba olandeză a volumului lui Mircea Cărtărescu „Orbitor II. Corpul" se regăsește pe lista lungă a nominalizărilor la Premiul European pentru Literatură din Olanda.

Pe această listă se regăsesc 20 de titluri, propuse de 13 librării importante din Olanda.

Lista scurtă a nominalizărilor va fi anunțată în mai, la Amsterdam, iar câștigătorul va fi ales din cei cinci autori rămași, de un juriu prezidat de Alexander Rinnooy. Premiile vor fi acordate în septembrie.

Varianta în limba olandeză a volumului „Orbitor II. Corpul" (tradusă de Jan Willem Bos) concurează cu traduceri ale unor autori precum Martin Amis, Emmanuel Carrère, Julia Franck și Ian McEwan.

Premiul European pentru Literatură recunoaște cel mai bun roman al anului, tradus în limba olandeză. Premiul constă în suma de 10.000 de euro pentru autor și de 2.500 de euro pentru traducător.

The post Mircea Cărtărescu a fost nominalizat la Premiul European pentru Literatură din Olanda appeared first on Edu-News.ro.

Peste 1000 de elevi vor invata ce inseamna sa fii un consumator chibzuit

Posted: 29 Jan 2013 11:46 PM PST


competente_financiare_elevi

Raiffeisen Bank și Junior Achievement susțin în acest an școlar dezvoltarea competențelor financiare ale elevilor prin două programe educaționale pentru ciclul primar  și liceal.

Programul educațional „Noi înșine" se adresează clasei pregătitoare și clasei întâi. Această versiune pilot a programului conține și o serie de activități auxiliare prin care elevii câștigă puncte la parcurgerea corectă a fiecărei activități și intră în „Clubul copiilor harnici și chibzuiți".

Programul se derulează în 24 școli din 10 orașe: București, Alexandria, Brașov, Călărași, Cluj Napoca, Constanța, Focșani, Galați, Ploiești, Timișoara.

Programul „ABCdar Bancar" se adresează tinerilor din grupa de vârstă 15 – 19 ani și facilitează înțelegerea unor concepte și mecanisme de folosire a bugetului de venituri și cheltuieli, economii, investiții, carduri și modalități de plată moderne, utilizarea creditului, asigurări și opțiuni oferite de acestea, prin intermediul unor activități de tipul learning by doing desfășurate în școală.

Programul ABCdar Bancar este deja la a treia ediție și a ajuns la peste 2600 elevi din 76 de licee, din 63 localități.

The post Peste 1000 de elevi vor învăța ce înseamnă să fii un consumator chibzuit appeared first on Edu-News.ro.