Saturday, September 13, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Anul acesta, concursul de rezidentiat se va organiza pe 23 noiembrie

Posted: 13 Sep 2014 06:33 AM PDT

   Anul acesta, concursul de rezidentiat se va organiza pe 23 noiembrie 2014, a anuntat Ministerul Sanatatii.    Examenul a fost decalat cu o saptamana din cauza alegerilor care vor fi organizate pe 16 noiembrie.    Decizia a fost luata in urma intalnirii pe care ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a […] The post Anul acesta, concursul de rezidentiat se va organiza pe 23 noiembrie .

ALARMANT - Toti parintii trebuie sa stie asta: ce s-a descoperit despre copiii romani

Posted: 13 Sep 2014 01:57 AM PDT

Copiii români au printre cei mai putini bani de cheltuiala pe saptamâna din Europa, sumele variind, în medie, între 2,25 euro si 11 euro, potrivit unui studiu ING, care arata ca banii de buzunar ajuta la formarea unor mai bune abilitati de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Remus Pricopie: Iohannis face rau scolii romanesti

Posted: 12 Sep 2014 01:49 PM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, vineri, ca presedintele Partidului National Liberal, Klaus Iohannis, prin afirmatiile sale, face un rau scolii românesti, si considera ca, ”daca l-ar fi interesat într-adevar educatia, atunci

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, September 12, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Educatia, un experiment. Al doilea inceput de an scolar fara manuale noi

Posted: 12 Sep 2014 10:15 AM PDT

Pentru al doilea an consecutiv, dascalii vor fi nevoiti sa inceapa scoala fara noile manuale, in conditiile in care anul trecut a intrat in vigoare noua programa pentru clasa I, iar anul acesta cea pentru clasa a II-a. Licitatia a fost contestata si, desi ministrul Educatiei a dat asigurari in repetate randuri ca vom avea manualele pe 15 septembrie, si oficialii au admis ca vor intarzia si dau vina pe editurile contestatare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: Colegiile universitare nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Posted: 12 Sep 2014 09:03 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a reactionat la randul sau, vineri, fata de controversa legata de posibilitatea universitatilor de a infiinta colegii, unde sa intre si tinerii fara Bac, considerate „facultati-surogat".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: „Salut rolul jucat de Miscarea Olimpica Romana in istoria Romaniei”

Posted: 12 Sep 2014 06:51 AM PDT

Ministrul delegat pentru pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a adresat felicitări Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, cu ocazia împlinirii unui secol de la înfiinţarea primului for al mişcării olimpice din România.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevi si profesori la inceperea anului scolar

Posted: 12 Sep 2014 06:32 AM PDT

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a arătat în mesajul său că fiecare început de an şcolar reprezintă deopotrivă un moment de bucurie şi de emoţie pentru copii, mai ales pentru cei din clasa zero, dar şi de intensificare a responsabilităţii părinţilor şi profesorilor privind înţelegerea valorii educaţiei ca lumină pentru viaţă. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Microbuze scolare predate de premier si de ministrii sai pe banda rulanta in tara

Posted: 12 Sep 2014 04:30 AM PDT

O noua runda de predare a cheilor de la noile microbuze scolare a avut loc vineri in tara, in care s-au implicat oficialii de rang inalt ai Executivului. Victor Ponta a mers la Sibiu, vicepremierul Liviu Dragnea la Bihor, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cel al Muncii, Rovana Plumb, si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat, la Cluj, sapte microbuze scolare. Evenimente similare au avut loc deja in peste 15 orase.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Theodor Paleologu, la Adevarul Live, despre placerea de a invata: „Educatia nu se opreste nici macar dupa doctorat, e un proces continuu”

Posted: 11 Sep 2014 09:18 PM PDT

Spirit rafinat, politician si diplomat, Theodor Paleologu a infiintat de curand o scoala atipica, in care se tin cursuri de retorica, de teorie si practica diplomatica, dar si despre „Idiotul" lui Dostoievski ecranizat de Kurosawa, si „studii de leadership comparat" pornind de la Plutarh.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, September 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


MEN continua procedurile de achizitie a noilor manuale pentru clasele I si a II-a

Posted: 11 Sep 2014 07:42 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de manuale noi - pe hârtie şi digitale -, destinate claselor I şi a II-a, continuă. MEN a luat act de Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi va face ajustările necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus.

MEN: Manualele, doar dupa finalizarea procedurilor de licitatie

Posted: 11 Sep 2014 07:38 AM PDT

MEN asigură elevii, părinţii şi dascălii că manualele vor ajunge în şcoli imediat ce procedura de licitaţie se va finaliza şi că instituţia face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, respectând, însă, termenele legale. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii critica organizarea pripita a programelor postliceale in universitati

Posted: 11 Sep 2014 01:57 AM PDT

   Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), reprezentanta studentilor romani la nivel national si international, solicita universitatilor din Romania sa transmita informatii corecte despre procesul de admitere la programele postliceale pe care le ofera din aceasta toamna.    De asemenea, studentii critica Ministerul Educatiei pentru modul pripit in care a […] The post Studentii critica organizarea pripita a programelor postliceale in universitati .

Ministrul Educatiei: Nimeni nu se poate inscrie la Facultate fara diploma de BAC

Posted: 11 Sep 2014 01:36 AM PDT

   Dupa ce Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, Remus Pricopie a luat pozitie pe pagina sa personala de Facebook, precizand ca nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat.    “Avand in vedere […] The post Ministrul Educatiei: Nimeni nu se poate inscrie la Facultate fara diploma de BAC .

Concursul de rezidentiat in medicina, amanat din cauza alegerilor prezidentiale

Posted: 11 Sep 2014 12:47 AM PDT

Ministerul Sănătăţii a decis decalarea cu o săptămână a concursului de rezidenţiat în medicină și farmacie din cauza alegerilor electorale care au loc în data de 16 noimebrie. Astfel, anul acesta, concursul de intrare în rezidenţiat se va organiza în data de 23 noiembrie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din familiile sarace vor primi rechizite din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor

Posted: 11 Sep 2014 12:05 AM PDT

   Elevii din familiile sarace vor primi rechizite din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor.    Masura a fost luata in sedinta din 9 septembrie 2014, la propunerea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.   Astfel, parohiile din Municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova vor ajuta cu rechizite scolare elevii din familiile sarace sau […] The post Elevii din familiile sarace vor primi rechizite din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor .

Pricopie: Nimeni NU se poate inscrie la facultate si nu poate fi student, FARA DIPLOMA DE BAC

Posted: 11 Sep 2014 12:04 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, afirma joi, prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES, ca nimeni nu se poate înscrie la facultate si nu poate dobândi statutul de student "fara diploma de bacalaureat sau adeverinta care sa ateste

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Pricopie se cearta cu jurnalistii, universitatile pot face bani scolind tineri fara BAC

Posted: 11 Sep 2014 12:03 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că nimeni nu se poate înscrie la facultate dacă nu are diplomă de Bacalaureat, ci doar la "colegii", care au statut de şcoală postliceală, iar aceştia nu primesc la absolvire o diplomă de licenţă, ci o certificare a calificării profesionale, relatează Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premierul vrea terenuri de baschet 3×3 in toate liceele

Posted: 10 Sep 2014 11:57 PM PDT

   Premierul Victor Ponta vrea terenuri de baschet 3×3 in toate liceele, unde tinerii sa poata practica acest sport.    Ideea a venit dupa ce Romania a obtinut titlul european.    “Sunt absolut convins ca putem, impreuna cu Ministerul Educatiei si cu autoritatile locale, sa construim in toate liceele din […] The post Premierul vrea terenuri de baschet 3×3 in toate liceele .

VIDEO Colegiile postliceale universitare, „amnistie educationala”. Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bac

Posted: 10 Sep 2014 11:48 PM PDT

Ministrul Educatiei a precizat ca nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bac, iar sintagma de „colegiu universitar" inseamna „scoala postliceala", cu mentiunea ca acestea pot fi organizate de institutiile de invatamant superior. Metodologia colegiilor postliceale universitare a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial si a starnit o controversa despre care am dezbatut la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania are cea mai mare rata a abandonului scolar din UE

Posted: 10 Sep 2014 11:44 PM PDT

   Romania are cea mai mare rata a abandonului scolar din Uniunea Europeana.    Asa arata un studiu realizat recent de UNICEF.    Practic, un copil din cinci abandoneaza scoala in anii de liceu.   Tinerii care renunta la scoala provin din familii foarte sarace, dar si din familii cu […] The post Romania are cea mai mare rata a abandonului scolar din UE .

Elevii care nu au luat BAC-ul se pot inscrie, fara probleme, la facultate

Posted: 10 Sep 2014 11:10 PM PDT

     Cei care vor sa faca o facultate desi nu au diploma de bacalaureat o pot face, incepand cu data de 9 septembrie.   Ministerul Educatiei a aprobat legea prin care toti elevii, care nu au luat sau nu s-au prezentat la BAC, se pot inscrie fara probleme la […] The post Elevii care nu au luat BAC-ul se pot inscrie, fara probleme, la facultate .

Anul scolar incepe fara noile manuale. MEN: „Este vina celor care au blocat licitatia”

Posted: 10 Sep 2014 10:35 PM PDT

Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse. Nu se stie inca daca licitatia va fi reluata sau nu, dar in orice caz, noile manuale nu mai ajung pe bancile scolilor pana pe 15 septembrie, potrivit editorilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a aprobat metodologia de organizare si desfasurare a examenului de certificare a calificarilor pentru absolventii filierei vocationale

Posted: 10 Sep 2014 09:50 PM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin, „Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de certificare a calificarilor absolventilor invatamantului liceal, filiera vocationala", ce contine normele de organizare si desfasurare a examenului de certificare pentru profilurile artistic, pedagogic, teologic si sportiv si este valabil incepand din acest an scolar.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a aprobat calendarul de echivalare si atestare a cadrelor didactice din preuniversitar

Posted: 10 Sep 2014 09:31 PM PDT

Ministrul Educatiei a aprobat calendarul de echivalare si atestare a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, care au absolvit colegii universitare sau institute pedagogice cu durata de 3 ani. Practic, o diploma obtinuta de profesori la un colegiu sau institut pedagogic va fi echivalenta cu o diploma de licenta, dar numai pentru profesorii care lucreaza in sistem.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Remus Pricopie a aprobat Ordinul privind modul de aplicare a programelor pentru cultura generala in invatamantul profesional de stat cu durata de 3 ani si programa scolara pentru Consiliere si orientare

Posted: 10 Sep 2014 12:14 PM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat ordinul privind aplicarea programelor şcolare în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani şi în învăţământul profesional special. Acesta se va aplica începând cu anul şcolar 2014 - 2015.

Ministrul Remus Pricopie a aprobat calendarul de echivalare si atestare a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, care au absolvit colegii universitare sau institute pedagogice cu durata de 3 ani

Posted: 10 Sep 2014 12:11 PM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin ordin, „Calendarul activităţilor prevăzute în Metodologia privind echivalarea ECTC/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar".

Pricopie a aprobat Ordinul privind modul de aplicare a programelor pentru cultura generala

Posted: 10 Sep 2014 12:03 PM PDT

Ministrul Remus Pricopie a aprobat Ordinul privind modul de aplicare a programelor pentru cultură generală în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani şi programa şcolară pentru Consiliere şi orientare, informează Ministerul Educației Naționale, miercuri seara, într-un comunicat de presă. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, September 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Aproape 65 de milioane de lei pentru distribuirea de fructe gratuite in scoli

Posted: 10 Sep 2014 07:29 AM PDT

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de miercuri detaliile privind programul de distributie a fructelor gratuite in scoli in anul scolar care incepe luni, 15 septembrie: se mentine alocarea zilnica de 0,37 de lei per elev, iar fructele proaspete ar urma sa fie livrate timp de 86 de zile. In total, programul are o finantare totala de aproape 65 de milioane de lei, din care peste 31 vin de la Comisia Europeana.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei asteapta miercuri un verdict de la CNSC privind licitatia pentru noile manuale scolare

Posted: 10 Sep 2014 07:02 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a informat in sedinta de Guvern ca o decizie privind contestatiile depuse in urma licitatiilor la manualele scolare de editurile nemultumite ar urma sa fie data miercuri de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), urmand ca astfel noile manuale pentru elevi sa poata fi tiparite, a declarat premierul Victor Ponta.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DOCUMENT Ministerul Educatiei a avizat modul de admitere la colegiile universitatilor, fara diploma de Bac

Posted: 10 Sep 2014 06:26 AM PDT

Ministerul Educatiei a aprobat metodologia de admitere la colegiile organizate de universitati, in premiera din acest an, unde pot intra si tinerii care nu au obtinut o diploma de Bac. Diplomele oferite de aceste colegii vor fi insa asimilate invatamantului preuniversitar, deci nu sunt echivalente cu studiile universitare. Ar putea inlesni insa accesul celor fara Bac la facultate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN: Vasile Astarastoae va fi demis din functia de rector al UMF Iasi

Posted: 10 Sep 2014 05:38 AM PDT

Ministerul Educației a început procedura de demitere a lui Vasile Astărăstoae din funcția de rector al UMF Iași, după ce profesorul doctor a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese de Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Hotnews. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Directoarea psihologilor scolari din Sibiu, acuzata pentru TEMELE SEXUALE abordate pe blogul ei

Posted: 10 Sep 2014 05:11 AM PDT

”Trupul femeii, ÎNAINTE de a face dragoste cu barbatul asteptat, dorit, este ca un schetch ALB-NEGRU care asteapta sa prinda CULOARE! Sa prinda contur!”, este un citat dintr-o postare pe blogul detinut de Mirela Pui, directoarea Centrului Judetean de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CNCD a fost sesizat privind declaratii considerate discriminatorii la adresa copiilor cu dizabilitati din scoli

Posted: 10 Sep 2014 05:06 AM PDT

CNCD a fost sesizat, miercuri, de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDC), privind declaratii ale unor lideri sindicali din educatie si reprezentanti ai unei unitati de invatamant special, care, spun reprezentantii centrului, ar aduce atingere grava dreptului la demnitate al copiilor cu dizabilitati.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

STUDIU UNICEF 19% din copiii romani nu merg la liceu. In 10 ani, rata abandonului scolar s-ar putea tripla

Posted: 10 Sep 2014 04:35 AM PDT

In fiecare an, peste 170.000 de tineri abandoneaza liceul, potrivit unui studiu UNICEF lansat miercuri. Aceste cifre reprezinta 19% din populatia de 15-18 ani, tineri care ar trebui in mod normal sa mearga la liceu. Expertii au avertizat ca in 10 ani ar putea abandona liceul 500.000 de elevi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UNIVERSITATEA FARA BAC: Incep inscrierile tinerilor fara diploma de BAC

Posted: 10 Sep 2014 04:16 AM PDT

Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: începând de ieri, universitatile îi pot înscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiu: Studentii la medicina au nevoie de consiliere profesionala

Posted: 10 Sep 2014 02:56 AM PDT

Majoritatea studenților și medicilor rezidenți (85%) consideră că activitățile de consiliere și orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite și pentru a descoperi alte opțiuni de carieră la finalizarea studiilor de licență, arată un studiu privind nevoile de orientare și consiliere profesională a studenților la medicină. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Reactia sefei psihologilor scolari din Sibiu, acuzata ca detine un blog cu continut sexual: Nu mai lucrez cu copiii

Posted: 09 Sep 2014 11:01 AM PDT

Şeful Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Sibiu, Mirela Pui, acuzata de bloggerul adevarul.ro Mihai Copaceanu, fost angajat al ei, ca detine un blog cu continut sexual, „vulgar si indecent", a reactionat si sustine ca face o distinctie clara intre functia pe care o detine la nivelul CJRAE si blogul personal si a adaugat ca de doi ani nu mai lucreaza cu copiii. Nici inspectoratul scolar nu considera necesara o ancheta.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, September 9, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cat ii costa pe parinti PRIMA ZI DE SCOALA

Posted: 07 Sep 2014 10:05 AM PDT

Noul an scolar bate la usa, iar elevii si parintii se pregatesc pentru debutul acestuia, dând o raita printre raioanele cu rechizite scolare ale magazinelor. În comert se gasesc produse pentru buzunarul fiecaruia si pentru gustul tuturor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015

Posted: 07 Sep 2014 03:20 AM PDT

Examenul de Bacalaureat 2015 incepe in data de 8 iunie cu proba orala la limba si literatura romana si se termina pe 10 iulie cu afisarea rezultatelor finale. Elevii de la profilul Ştiintele Naturii vor avea o ora de matematica mai putin anul acesta.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, September 8, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii, specializati in modelare 3D

Posted: 08 Sep 2014 11:17 AM PDT

Laboratorul de Cercetare în domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa a organizat în perioada 29 august 2014 – 8 septembrie 2014 a treia Școală de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition" (creatiVE). Partenerul acestei ediții a fost Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Harvard a primit o donatie record, de 350 de milioane de dolari

Posted: 08 Sep 2014 09:09 AM PDT

Universitatea Harvard a primit o donatie de 350 de milioane de dolari, cea mai mare din istoria institutiei, din partea unei familii din Hong Kong. Donatia a fost facuta pentru cercetarea pandemiilor si gasirea de solutii pentru sistemele de sanatate slab dezvoltate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta: Se cauta solutii ca de programul "Cornul si Laptele" sa beneficieze doar cei care au nevoie

Posted: 08 Sep 2014 08:18 AM PDT

Premierul Victor Ponta spune ca se cauta solutii ca doar "cei care au cu adevarat nevoie" sa beneficieze de programul "Cornul si Laptele", precizand ca sunt multi copii care arunca alimentele primite la scoala, in timp ce altii au nevoie de mai mult.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2014 Unde se mai pot inscrie candidatii la Universitatea din Bucuresti. Conditiile de admitere pentru sesiunea din toamna

Posted: 08 Sep 2014 04:36 AM PDT

Universitatea din Bucuresti organizeaza, in luna septembrie 2014, a doua sesiune de admitere pentru studii universitare de licenta. Numarul total de locuri alocat programelor de studii de licenta la nivelul universitatii este de 290 la buget si aproximativ 2069 cu taxa.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Raport STUPEFIANT al UNICEF: Romania este tara cu ELEVII cei mai VIOLENTI

Posted: 08 Sep 2014 01:06 AM PDT

Raport STUPEFIANT al UNICEF: România are cei mai VIOLENTI elevi cu vârsta cuprinsa între 11 si 15 ani, dintre toate statele lumii civilizate. Practic, România se afla peprimul loc într-un clasament rusinos al violentei în scoli.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Programul 100 de euro pentru profesori se transforma in 150

Posted: 07 Sep 2014 11:09 PM PDT

   Programul 100 de euro pentru profesori va fi reintrodus intr-o forma mai buna, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.    De aceasta data este vorba de aproximativ 150 de euro ca suma forfetara.    Cadrele didactice vor avea decizia finala pentru folosirea acestor fonduri.    Ministrul Educatiei a declarat […] The post Programul 100 de euro pentru profesori se transforma in 150 .

Elevii vor asculta la ore muzica clasica

Posted: 07 Sep 2014 10:33 PM PDT

   Elevii vor asculta la ore muzica clasica.    Radio Romania Muzical si Ministerul Educatiei au semnat un protocol de colaborare in cadrul caruia proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” devine program national in scoli, incepand cu anul scolar 2014-2015.    Profesorii vor avea la dispozitie cele mai importante […] The post Elevii vor asculta la ore muzica clasica .

Elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor

Posted: 07 Sep 2014 10:15 PM PDT

   Elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor.    Asa prevede un proiect privind Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei.    De asemenea, le va fi interzis sa participe la actiuni de protest sau […] The post Elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor .

Sunday, September 7, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cat ii costa pe parinti PRIMA ZI DE SCOALA

Posted: 07 Sep 2014 10:05 AM PDT

Noul an scolar bate la usa, iar elevii si parintii se pregatesc pentru debutul acestuia, dând o raita printre raioanele cu rechizite scolare ale magazinelor. În comert se gasesc produse pentru buzunarul fiecaruia si pentru gustul tuturor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015

Posted: 07 Sep 2014 03:20 AM PDT

Examenul de Bacalaureat 2015 incepe in data de 8 iunie cu proba orala la limba si literatura romana si se termina pe 10 iulie cu afisarea rezultatelor finale. Elevii de la profilul Ştiintele Naturii vor avea o ora de matematica mai putin anul acesta.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now