Saturday, November 10, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


TESTUL TIBETAN de personalitate. AFLA TOTUL DESPRE TINE in trei intrebari simple

Posted: 10 Nov 2012 05:12 AM PST

Testul de personalitate tibetan este una dintre cele mai îndragite unelte prin care oamenii îsi exploreaza propria personalitate. Milioane de oameni de pe Terra l-au facut, deoarece testul îi rapeste foarte putin timp utilizatorului.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cele 10 reguli pentru a stapani un copil furios

Posted: 09 Nov 2012 09:25 PM PST

Mihaela, 13 ani, tocmai a aflat ca nu poate pleca acasa la prietena ei. „Intai iti faci ordine in camera ta, asa cum bine stii ca trebuie si cum ai promis, tii minte?" ii spune mama ei.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, November 9, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor

Posted: 09 Nov 2012 05:55 AM PST

Singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfasoara anul acesta între 7 si 9 decembrie la Plaza Mall. Ca de obicei, intrarea este libera pentru toti iubitorii de carte, între orele 10.00 - 22.00.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiul „Remigratia copiilor romani", punct de plecare in elaborarea unor masuri pentru facilitarea reinsertiei elevilor reveniti din strainatate in sistemul national de invatamant

Posted: 09 Nov 2012 05:13 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, a participat vineri, 9 noiembrie, la dezbaterea prilejuită de lansarea studiului „Remigraţia copiilor români", realizat de Asociaţia Alternative Sociale din Iaşi, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Afacerilor Externe.


Ziua Curajului la Zilele Biz.

Posted: 09 Nov 2012 03:32 AM PST

Zilele Biz incep luni, 12 noiembrie, cu Ziua Curajului, zi dedicata antreprenorilor. Trei sesiuni de prezentari, 15 speakeri si peste 150 de antreprenori si manageri, specialisti din companii mari si start-up-uri in audienta va asteapta in prima zi a celei de-a 11-a editii a Zilelor Biz. Prima sesiune va debuta cu "Provocarile antreprenorilor romani", un studiu realizat in exclusivitate pentru Zilele Biz 2012 de compania de cercetare Unlock Market Research. "Pentru antreprenori criza nu a ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Invatatoarea care "scoate oameni din ei" prin TEROARE: "Bai fata eu te iau si te arunc pe geam!"

Posted: 08 Nov 2012 10:44 PM PST

Le-a spus parintilor în prima zi de scoala pentru copii lor ca "va scoate oameni din ei". Învatatoarea a omis însa sa le spuna si ce metode va folosi pentru a le educa copii.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitati din toata tara au fost amendate pentru nereguli

Posted: 08 Nov 2012 03:38 PM PST


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut peste o sută de controale la universități, unde s-au constatat nereguli privind încheierea contractelor de studii. Au fost verificate listele tarifelor pentru cursuri și alte activități educaționale, dar și actele din care să rezulte obiectul de activitate a unităților de învățământ.

Astfel,  în Dolj  nu a fost găsit codul unic de înregistrare din care să rezulte obiectul de activitate pentru care unitatea de învățământ a fost autorizată să funcționeze. În Vaslui, Iași, Cluj, Bihor nu erau afișate listele cu tarifele aferente cursurilor și condițiile de plată, iar în Vrancea taxele percepute în anul școlar 2012-2013 pentru înscriere, școlarizare și reexaminare.

În universitățile verificate din județul Neamț nu erau înscrise taxele percepute la depunerea dosarului de înscriere. La universitățile din Brașov, inspectorii au găsit nereguli la contractele încheiate cu studenții. Mai exact, nu se menționa forma de învățământ la care a fost admis studentul și tarifele aferente anului de studiu respectiv.

În Iași, universitățile nu precizau condițiile de reziliere a contractului, iar la Suceava a modului de restituire a taxelor achitate în plus peste perioada de școlarizare. Probleme au fost și în Dâmbovița din cauza neindicării tuturor taxelor percepute stabilite prin hotărârea Senatului universității.

În București, unele universități au uitat să treacă în contracte clauzelor de reziliere sau de încetare a contractului.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 amenzi contravenționale, în valoare de 50.000 de lei, și 39 de avertismente.

Foto: telegraph.co.uk


Google si TVR au lansat o colectie de materiale video dedicata Revolutiei Romane din 1989

Posted: 08 Nov 2012 02:05 PM PST


TVR si Google au lansat joi, în parteneriat, o colecție online de materiale video și texte dedicată Revoluției din 1989. Aceasta este disponibilă pe platforma Google Cultural Institute.

Colecția se numește „Căderea Cortinei de Fier" și a fost creată prin colaborarea cu istorici, curatori de muzee și posesori de arhive care au folosit documente, materiale video și fotografii ale evenimentelor.

Platforma este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv română. Astfel, toți cei care accesează platforma Google Cultural Institute pot citi texte, viziona fotografii având la dispoziție și date despre locul și contextul în care au fost făcute imaginile.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată anul trecut, care prezintă expoziții ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea.

Foto: Mediafax


Thursday, November 8, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


SCANDAL DE PLAGIAT cu Andronescu. Revista "Nature" sustine ca ministrul a girat un proiect plagiat

Posted: 08 Nov 2012 04:39 AM PST

Sistemul educational din România a intrat din nou în vizorul jurnalistilor de la revista "Nature". Acestia au publicat un articol în care critica sistemul de supraveghere în cercetarea româneasca.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Extreme Training lanseaza cursul Social Media Manager.

Posted: 08 Nov 2012 03:19 AM PST

Extreme Training organizeaza in perioada 10-11 noiembrie prima serie a cursului Social Media Manager. Acest curs a aparut ca urmare a unei nevoi stringente de a oferi competente si abilitati pentru o noua meserie si un nou mediu de promovare. Social Media Manager este rezultatul schimbarilor tehnologice si culturale recente la care cu totii ne adaptam, fie ca suntem angajat in departamentul de PR al unei companii, fie ca suntem antreprenor care isi promoveaza afacerea, fie doar ca suntem ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, este acuzat de plagiat de revista Nature

Posted: 07 Nov 2012 02:58 PM PST


Jurnaliștii de la revista Nature spun că un proiect de cercetare, prin care se solicită de la buget o jumătate de milion de euro este un plagiat.

Proiectul denumit Optical Wireless-based Multi-Gb/s Hybrid Access Network for Broadband Multiservices Applications (OWHAN) a fost elaborat de către opt oameni de știință de la trei instituții superioare diferite. Una dintre ele a fost Universitatea Politehnică din București al cărui rector era, la acea vreme, actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a girat proiectul elaborat în calitate de rector al Politehnicii, poziție pe care a deținut-o până în aprilie.

Cei de la integru.org au examinat proiectul depus de cele trei universități și au descoperit că acesta a fost copiat din cinci lucrări internaționale. Ian Wassel, de la Universitatea Cambridge, unul dintre cei patru experți străini care au fost rugați de integru.org să examineze proiectul de aplicație, a precizat că este unul dintre cele mai strigătoare la cer cazuri de plagiat pe care le-a văzut.

Proiectul nu este însă singurul suspectat de plagiat. Alte 14 cereri de finanțare, depuse la Consiliul Național pentru Cercetare Științifică în noiembrie anul trecut, sunt suspecte că au probleme, susțin ziariștii de la Nature. Deși toate aceste cazuri ar fi trebuit analizate în 90 de zile, iar o parte din demersuri au și fost făcute, o dată cu venirea la putere a guvernului Ponta, acesta a decis dizolvarea Consiliului Național de Etică iar cazurile au fost clasate.

Contactată de Nature, Andronescu s-a ferit să dea un răspuns clar la întrebarea de ce nu a continuat investigațiile în cazul proiectelor bănuite de plagiat. S-a mulțumit să își exprime îngrijorarea față de aceste practici.

Foto: stirileprotv.ro


NATURE: Ministrul Ecaterina Andronescu implicat intr-un scandal de PLAGIAT – miza 500. ...

Posted: 07 Nov 2012 10:56 AM PST

Publicatia Nature, cea care a adus pentru prima oara dovezi privind plagiatul comis de premierul Victor Ponta, publica un nou articol incendiar despre - plagiatul din nou prezent in proiectele rominesti prin care cercetatorii incearca sa obtina finantari pe bani publici. Un proiect denumit Optical Wireless-based Multi-Gb/s Hybrid Access Network for Broadband Multiservices Applications (OWHAN) a fost inaintat pentru a primi o finantare in valoare de 465 mii de euro. El a fost elaborat de catre ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now