Saturday, March 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cercetatori romani premiati pentru cea mai buna lucrare stiintifica din 2012

Posted: 30 Mar 2013 09:36 AM PDT


premiul-pentru-cea-mai-buna-lucrare-stiintifica

O echipă de cercetare de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului a Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iași a fost distinsă de către importanta editură Springer cu premiul Best Paper Award 2012.

Lucrarea premiată se intitulează "Soil and groundwater cleanup: benefits and limits of emerging technologies" și a fost publicată în revista științifică de specialitate "Clean Technology and Environmental Policy"

Din colectivul de cercetare care a obținut merituosul premiu au făcut parte: prof. univ. dr. ing. Maria Gavrilescu, editorul revistei "Environmental Engineering and Management Journal", publicație cotată ISI de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, șef lucrări dr. ing. Brândușa Mihaela Robu și cercetătorii Camelia Smaranda, Vasile Lucian și Florentina Anca Căliman.

The post Cercetători români premiați pentru cea mai bună lucrare științifică din 2012 appeared first on Edu-News.ro.

E Ziua portilor deschise in scoli!

Posted: 30 Mar 2013 07:32 AM PDT


ziua-portilor-deschise-in-scoli

Părinții care trebuie să-și înscrie copiii la toamnă în clasa pregătitoare pot vizita școlile din oraș care au astfel de clase amenajate.

Aceștia vor putea discuta și cu învățătorii în cadrul Zilelor Porților Deschise.  Evenimentul este programat să aibă loc la nivel național, până pe 7 aprilie.

În plus, inspectoratele școlare au semnat contracte cu Romtelecom pentru funcționarea unei linii telefonice speciale (Tel Verde) la nivelul fiecărui județ.

Astfel, părinții se pot informa în legătură cu înscrierea, începând de luni, 1 aprilie, la numărul de telefon 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare județ (ex. Arad – 257).

Părinții își pot înscrie copiii de șase ani la clasa pregătitoare în perioada 2 – 22 aprilie, în prima etapă. A doua etapă este programată pentru 8-17 mai 2013.

The post E Ziua porților deschise în școli! appeared first on Edu-News.ro.

VIOLENTA IN ŞCOLI IESE DE PE TV - o campanie a Consiliului National al Audiovizualului

Posted: 30 Mar 2013 12:23 AM PDT

Consiliul National al Audiovizualului va asigura, în perioada 1- 5 aprilie 2013,  în cadrul programului “Şcoala altfel”,prezenta a 100 de experti în mai multe scoli si licee din toate sectoarele municipiului Bucuresti.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, March 29, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


A patra zi de protest la Facultatea de Istorie. Care sunt revendicarile studentilor

Posted: 29 Mar 2013 08:13 AM PDT

Studentii care au ocupat amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, au intrat în a patra zi de protest. Pe pagina de Facebook Baricada Universitara ei au dat publicitatii o noua serie de revendicari.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE GERMANA. Criteriile de admitere in clasele de la Colegiul Goethe

Posted: 29 Mar 2013 06:05 AM PDT

Înscrierea în clasa pregatitoare la Colegiul Goethe se va face în acest an pe baza unor criterii specifice, printre care verificarea cunostintelor de limba germana printr-un interviu, a declarat, vineri, inspectorul scolar general Constantin Traistaru.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii sunt asteptati la Targul Educatiei al Universitatii din Bucuresti.

Posted: 29 Mar 2013 05:52 AM PDT

Liceeni din anii terminali sunt asteptati in perioada 4-5 aprilie 2013 la Targul Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti pentru a consulta ofertele facultatilor si procedura de amitere. In cadrul celor doua zile ale evenimentului, elevii vor putea consulta oferta educationala a Universitatii din Bucuresti pentru anul 2013-2014 si vor beneficia de servicii de informare, orientare si consiliere pentru alegerea facultatii. Targul Educatiei se va desfasura in Holul Central al Palatului ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE. Numarul de locuri in 2013-2014 mai mare decat anul trecut

Posted: 29 Mar 2013 03:13 AM PDT

Numarul de locuri pentru clasa pregatitoare va fi pentru anul scolar 2013-2014 mai mare decât cel de anul trecut, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, seful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE. Parintii care isi fac FLOTANT in mod abuziv, verificati de Primarie

Posted: 29 Mar 2013 03:01 AM PDT

Inspectoratul Şcolar Judetean (ISJ) Cluj a solicitat sprijinul Directiei de Evidenta Populatiei din cadrul Primariei Cluj-Napoca pentru a evita situatiile în care parintii îsi fac flotant în mod abuziv pentru a-si putea trimite copiii la clasele din centru.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mai putini bani pentru distribuirea fructelor in scoli

Posted: 29 Mar 2013 01:43 AM PDT


fructe-in-scoli

Comisia Europeană reduce la jumătate banii alocați programului de distribuire de fructe și legume în școli pe 2013.

Pentru anul școlar următor, Comisia Europeană a alocat României 4,9 milioane de euro. Suma este la jumătate față de actualul an.

Banii acoperă în proporție de 75% finanțarea, ceea ce înseamnă că restul de 25% trebuie acoperit prin cofinanțare din surse bugetare sau private.

Programul vizează încurajarea obiceiurilor de alimentație sănătoasă în rândul elevilor și joacă un rol important în prevenirea problemelor de sănătate asociate proastei nutriții, precum obezitatea în rândul copiilor.

The post Mai puțini bani pentru distribuirea fructelor în școli appeared first on Edu-News.ro.

CNA merge in scoli pentru a-i invata pe copii care le sunt drepturile in audiovizual

Posted: 29 Mar 2013 01:30 AM PDT


CNA-merge-in-scoli

Un număr de 100 de experți ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) vor merge, în perioada 1 – 5 aprilie, în școli din București și din țară, pentru a-i învăța pe copii care sunt drepturile și libertățile lor în audiovizual.

CNA a lansat în luna martie și un TelVerde 0.800.888.555, la care membrii CNA vor răspunde copiilor și le vor oferi consiliere în materie de programe de radio și de televiziune.

Această campanie se va încheia pe 1 iunie, cu un cadou oferit copiilor care au beneficiat de aceste cursuri, respectiv un spot antiviolență realizat după ideile lor.

The post CNA merge în școli pentru a-i învăța pe copii care le sunt drepturile în audiovizual appeared first on Edu-News.ro.

Elevii ar putea sa NU mai primeasca note la unele materii

Posted: 29 Mar 2013 01:15 AM PDT


note-la-scoala

Elevii ar putea să nu mai primească note la unele materii, a anunțat, joi, ministrul Educației, Remus Pricopie.

Acesta consideră că dacă ar exista materii la care nu ar primi note elevii ar veni cu mai multă plăcere la școală.

Ministrul Educației a adăugat că unele cadre didactice nu agreează ideea de a nu se mai da note la unele materii de studiu.

„Unii profesori nu sunt de acord cu acest lucru, consideră că este un instrument de impunere a autorității. Vom mai analiza", a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul nu a precizat la care dintre materii ar urma să nu se mai dea note, în cazul în care propunerea discutată va ajunge să fie aplicată în școli.

The post Elevii ar putea să NU mai primească note la unele materii appeared first on Edu-News.ro.

Topul national al chiulangiilor, condus detasat de elevii bucuresteni

Posted: 29 Mar 2013 12:57 AM PDT

Pentru elevi, chiulul a devenit sport national. Doar anul acesta, în primul semestru, peste jumatate din absente au fost nemotivate, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei. 
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Performanta" a elevilor bucuresteni: 2,6 milioane de absente nemotivate in acest an scolar

Posted: 28 Mar 2013 11:39 AM PDT

Elevii din Bucuresti au reusit sa adune mai bine de 2,5 milioane de absente nemotivate sin septembrie 2012 si pâna acum, potrivit datelor facute publice, joi, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, March 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Manifestul studentilor care au ocupat Facultatea de Istorie - Universitatea Bucuresti

Posted: 28 Mar 2013 07:59 AM PDT

Studentii care ocupat amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultatii de Istorie – Universitatea Bucuresti explica motivele pentru care au apelat la acest gest.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Am discutat despre posibilitatea ca la anumite materii sa nu se dea note.

Posted: 28 Mar 2013 07:56 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca a discutat cu profesori si specialisti din minister despre posibilitatea ca la anumite materii sa nu se mai dea note, potrivit Mediafax. "Elevul trebuie sa vina la scoala de placere", a spus Pricopie, la un eveniment de analiza a violentei in scoli. Ministrul Educatiei a adaugat, pe aceeasi tema, ca unele cadre didactice nu agreeaza ideea de a nu se mai da note la unele materii de studiu. "Unii profesori nu sunt de acord cu acest ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BACALAUREAT 2013. Cronica primului EŞEC: 70 la suta au picat probele la alegere

Posted: 28 Mar 2013 07:42 AM PDT

SIMULARE BAC 2013 Peste 4.000 de liceeni au sustinut ultima proba a simularilor examenului de Bacalaureat. În functie de profil si specializare, elevii au avut de ales între zece materii. Cei mai multi au optat pentru biologie si geografie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Numarul microbuzelor scolare este insuficient

Posted: 28 Mar 2013 02:52 AM PDT


microbuze-scolare

Numărul de mircrobuze pentru transportul elevilor este insuficient, arată un raport al Avocatului Poporului.

Potrivit documentului, care se referă la transportul elevilor din zone rurale, în acest moment ar trebui cumpărate cu 40% mai multe microbuze.

Raportul arată că distanțele parcurse de un microbuz ajung și la peste 200 de km pe zi.

Întreținerea mijloacelor de transport școlar depășește, de cele mai multe ori, valoarea de piață a microbuzelor iar costurile cu asigurările RCA, combustibil și salarizarea șoferilor nu pot fi susținute din bugetul local.

Pe de altă parte, din cauza lipsei microbuzelor școlare, există un risc crescut de abandon școlar.

Raport Special Transport Elevi

The post Numărul microbuzelor școlare este insuficient appeared first on Edu-News.ro.

Academia Romana a trimis 90 de cercetatori la studii postdoctorale in Europa, in ultimii 3 ani.

Posted: 28 Mar 2013 02:20 AM PDT

Academia Romana a trimis 90 de cercetatori la studii postdoctorale in Europa, in ultimii 3 an, in cadrul proiectului: "Stiintele socio-umaniste in contextul evolutiei globalizate – dezvoltarea si implementarea programului de studii si cercetare postdoctorala". Proiectul a fost dezvoltat si implementat de catre Academia Romana in cadrul programului POSDRU a urmarit crearea unei platforme sociale si academice concentrata pe conservarea traditiilor si pe creativitatea moderna. Proiectul a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Baricada Universitara: Revendicam universitatea ca spatiu liber al dezbaterii.

Posted: 28 Mar 2013 12:50 AM PDT

Baricada Universitara, un grup format din studenti, profesori, alumni si simpatizanti si-a exprmat, joi, intr-un comunicat de presa, solidaritatea fata de actiunea din aceasta saptamana a unor studenti din Cuj de a ocupa sala 'Nicolae Iorga' din Corpul Central al Universitatii Babes Bolyai, ca o modalitate de revendicare a unui spatiu liber de dezbatere. "Infuriati de faptul ca universitatea nu isi indeplineste misiunea care consta in cunoastere, cercetare si responsabilitate civica/sociala, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a lansat primul manual digital

Posted: 27 Mar 2013 04:25 PM PDT


primul-manual- digital

Primul manual digital din România a fost lansat miercuri de către Ministrul Educației, Remus Pricopie.

Manualul “Lecția Verde. Creează-ți mediul”  este un curs interactiv adresat elevilor de clasele III-IV. Acesta a ajuns pentru prima dată pe băncile școlilor, în varianta printată, în 2008, pentru un curs opțional despre protejarea mediului înconjurător.

Manualul poate fi deja accesat online pe adresa lectiaverde.ro și poate fi descărcat gratuit pe tabletă de pe iBooks.

Opționalul de educație ecologică se predă în 250 de școli în momentul de față, cu manualul în versiunea printată. Același manual în format digital poate fi introdus în peste 5.000 de școli unde există calculatoare și conexiune la internet.

Pe de altă parte, Ministerul Educației promite o bibilotecă virtuală, cu toate manualele școlare aprobate din România. Platforma online ar putea fi gata abia la toamnă.

The post Ministerul Educației a lansat primul manual digital appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii din Craiova propun Ministerului Educatiei sa introduca in scoli ore de educatie sexuala

Posted: 27 Mar 2013 03:59 PM PDT


Sex Education

Directorul Liceului ‘Henri Coandă’ din Craiova, Mihai Dragu, a anunțat că va propune autorităților introducerea în școli a orelor de educație sexuală.

Conducerea  instituției vrea să introducă astfel de cursuri  încă din clasa a VI-a. Acestea ar urma să fie predate de către personal medical de specialitate.

Consiliul elevilor din școală a declanșat deja o acțiune de strângere de semnături de la elevi de peste 16 ani pentru introducerea acestor ore. Concluziile vor fi trimise atât la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cât și la Ministerul Educației, precum și la comisiile de învățământ din Parlamentul României.

Ideea a pornit de la incidentul de săptămâna trecută, când doi băieți de clasa a VIII-a și o fată din clasa a IX-a s-au filmat în timp ce întrețineau raporturi sexuale pe terenul de sport al liceului.

Filmulețul a fost apoi postat pe internet de alți colegi.

Cei trei elevi vor fi mutați disciplinar într-o altă școală, iar cei care au postat filmul pe internet au fost sancționați.

The post Profesorii din Craiova propun Ministerului Educației să introducă în școli ore de educație sexuală appeared first on Edu-News.ro.

Alianta studentilor din Romania se solidarizeaza cu protestul de la UBB Cluj

Posted: 27 Mar 2013 03:05 PM PDT


ANOSRSituația fără precedent în care un grup de studenți a ocupat o o sală de curs a Universității “Babeș-Bolyai” are ecou și în București.  După un protest identic în Capitală, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România  salută dezbaterile organizate în UBB și se anunță solidară cu studenții care participă la aceste manifestații.

Studenții spun că unul din rolurile  esențiale ale universităților este de a forma cetățeni responsabili, cu un spirit  critic dezvoltat, capabili să participe și să influențeze activ procesele democratice din societate.

Reprezentanții studenților consideră de asemenea că principalele teme de interes pentru societate trebuie puse în discuție în primul rând în universități, la inițiativa membrilor comunității academice și cu participarea oricăror persoane interesate. În viziunea noastră universitatea este un bun public, al cărei spațiu trebuie să fie deschis dezbaterilor și participării.

ANOSR susține poziția Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai referitoare la blocarea, cu ajutorul forțelor de ordine, a vizionării filmului Blokada în Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca în data de 21 martie.

The post Alianța studenților din România se solidarizează cu protestul de la UBB Cluj appeared first on Edu-News.ro.

Bilantul celei de-a treia editii a targului de carte Final Frontier

Posted: 27 Mar 2013 02:47 PM PDT


targul-final-frontier

Week-end-ul trecut, 23-24 martie, a avut loc, la TeCaFi, cea de-a treia ediție a târgului de carte SF & Fantasy, Final Frontier

La această ediție vizitatorii au avut parte de reduceri de până la 70% la cărțile SF&Fantasy, o ofertă mai mare de benzi desenate decât cea de anul trecut, bordgames, machete, jocuri PC, tricouri cu eroii preferați și alte atracții distractive.

Mulți au rămas pironiți la standul Editurii Nemira unde-i așteptau pachete impresionante de cărți cu seriile „Dune" sau „Urzeala Tronurilor" la 50% reducere.

 Și în ceea ce privește evenimentele Final Frontier 2013 a oferit mai mult.  În cele două zile de târg au avut loc opt lansări de carte și discuții antrenante despre creative writing în SF, crearea scenariilor de bandă desenată, revistele SF etc. Ne-am bucurat să auzim din partea participanților că ne descurcăm, „din ce în ce mai bine" și că „învățăm din greșeli".

Deși frigul din ziua de duminică nu te îndemna să ieși din casă, fanii SF&Fantasy s-au încumetat să-l înfrunte și să vină la târg, iar vânzările au fost „tot mai bune ca în cea mai bună zi la alte târguri".

The post Bilanțul celei de-a treia ediții a târgului de carte Final Frontier appeared first on Edu-News.ro.