Friday, December 17, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sindicaliştii din Educaţie îi cer lui Emil Boc să interzică etnobotanicele

Posted: 13 Dec 2010 02:11 AM PST

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FLSLI) îi solicită premierului Emil Boc să ia de urgenţă măsurile necesare prin care să fie interzisă, cu desăvârşire, comercializarea produselor etnobotanice în România, prin adoptarea unei hotărâri de guvern.
Citește mai departe...



Studenţii ameninţă cu proteste, după ce ministerul a tăiat 2.000 de locuri gratuite în tabere

Posted: 13 Dec 2010 04:15 AM PST

Studenţii ameninţă cu proteste aşa cum s-au organizat în Italia şi Anglia. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a tăiat bugetul pentru cele peste 2.
Citește mai departe...



Cercetătoarea Emilia Moroşan: Colecţionez glume bune ca să-i descreţesc fruntea lui Barack Obama

Posted: 13 Dec 2010 05:14 AM PST

Emilia Moroşan a primit, luni, premiul pentru debut în cariera ştiinţifică de la preşedintele american Barack Obama. Cercetătoarea este originară din Suceava şi locuieşte de zece ani în SUA.
Citește mai departe...



Un român doctorand la Oxford a câştigat marele premiu la un concurs de IT

Posted: 14 Dec 2010 12:12 AM PST

Un român de 26 de ani, doctorand la Oxford a câştigat marele premiu într-o competiţie de IT. Românul a adunat peste 2.000 de voturi reuşind să-l întreacă pe concurentul din Slovenia.
Citește mai departe...



FSLI nu este de acord cu angajarea răspunderii pe Legea salarizării

Posted: 14 Dec 2010 01:50 AM PST

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) nu este de acord cu angajarea răspunderii guvernamentale pe Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi nici pe cea privind salarizarea în 2011, potrivit unui comunicat de presă remis
Citește mai departe...



Germania recunoaşte cruzimea şi abuzurile din orfelinatele sale

Posted: 14 Dec 2010 07:44 AM PST

Colţuri de iad, asta au fost orfelinatele conduse de ordine religioase catolice sau protestante, dar şi cele de stat, timp de mai bine de 60 de ani. Germania recunoaşte acum acest lucru şi se oferă să recompenseze suferinţele copiiilor de atunci cu câte 2500 de euro.
Citește mai departe...



FSLI: Traian Băsescu aruncă incompetenţa guvernului pe umerii dascălilor

Posted: 14 Dec 2010 10:11 AM PST

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră declaraţiile de marţi ale preşedintelui Traian Băsescu privind calitatea educaţiei din România drept un atac la adresa cadrelor didactice şi a sindicatelor care le reprezintă.
Citește mai departe...



Andrei Marga despre Băsescu: "Incult şi fără caracter"

Posted: 15 Dec 2010 12:53 AM PST

"Sub Băsescu, s-a ajuns ca plagiatorii să dea sfaturi de acurateţe, iar cei corupţi lecţii de morală", spune fostul ministru al Educaţiei.
Citește mai departe...



Elevii din comuna Merei învaţă în frig

Posted: 15 Dec 2010 09:37 PM PST

Cu mănuşi, căciuli pe cap şi picioarele îngheţate. Aşa învaţă aproape 30 de elevi din comuna buzoiană Merei. Temperatura din sala de clasă este doar cu puţin mai mare decât cea de afară iar din cauza frigului micuţii au început deja să se îmbolnăvească.
Citește mai departe...



Presa irlandeză: De ce a ales Intel România şi nu Irlanda

Posted: 17 Dec 2010 09:02 AM PST

Ce a avut România şi nu a avut Irlanda? se întreabă presa irlandeză, în legătură cu investiţia Intel, câştigată până la urmă de ţara noastră. Cotidianul local Independent oferă şi câteva răspunsuri: absolvenţi bine pregătiţi în IT şi condiţii financiare bune.
Citește mai departe...