Saturday, February 28, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un senator PSD propune ca directorii de scoli sa fie alesi de profesori

Posted: 28 Feb 2015 10:00 AM PST

   Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu propune o modificare a Legii Educatiei care sa prevada ca directorii si directorii adjuncti ai scolilor sa fie alesi de profesori.     Mandatul acestora ar urma sa fie de 4 ani.    Ovidiu Dontu spune ca a initiat acest demers legislativ din […] The post Un senator PSD propune ca directorii de scoli sa fie alesi de profesori .

Peste 90.000 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, in prima saptamana

Posted: 28 Feb 2015 08:19 AM PST

   Peste 90 de mii de cereri au fost completate in Romania in prima saptamana de inscrieri pentru clasa pregatitoare.    Datele centralizate de Ministerul Educatiei arata ca, din numarul total, aproape 15 mii de cereri sunt pentru copii care implinesc 6 ani dupa data de 1 septembrie 2015 si […] The post Peste 90.000 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, in prima saptamana .

Studentii sunt in cautarea celor mai apreciati profesori universitari din Romania

Posted: 28 Feb 2015 06:58 AM PST

    Studentii sunt invitati sa ii nominalizeze pe marii profesori care le-au marcat studentia pentru a fi premiati cu distinctia de „Profesor Bologna".    Aceasta va fi acordata in cadrul galei festive care va avea loc anul acesta, in mai, la Timisoara.   Gala Profesorului Bologna este un eveniment organizat anual de […] The post Studentii sunt in cautarea celor mai apreciati profesori universitari din Romania .

Ministerul Educatiei a lansat o noua competitie polisportiva pentru elevi – „Olimpiada Gimnaziilor”

Posted: 28 Feb 2015 02:55 AM PST

   Ministerul Educatiei a lansat o noua competitie polisportiva pentru elevi.    Astfel, „Olimpiada Gimnaziilor", va inlocui, in perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2019, Olimpiada Nationala a Sportului Scolar pentru clasele V-VIII.    Masura este prevazuta intr-un protocol de colaborare incheiat intre Ministerul Educatiei, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman […] The post Ministerul Educatiei a lansat o noua competitie polisportiva pentru elevi – „Olimpiada Gimnaziilor” .

Friday, February 27, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ORA DE RELIGIE. Mesajul emontionant al unei fetite de clasa a V-a despre subiectul care a scindat Romania

Posted: 27 Feb 2015 07:45 AM PST

Schimbarea modului in care se alege participarea copiilor la ora de religie a starnit reactii vehemente in spatiul public si a impartit Romania in doua tabere. Ecourile scandalului au ajuns pana la cei mici si au determinat  o fetita de clasa a V-a sa transmita un mesaj emotionant, intr-un text pe care l-a scris la olimpiada de religie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput inscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy

Posted: 27 Feb 2015 07:42 AM PST

Startup-urile în tehnologie care vor să dezvolte produse cu potențial la scară globală sunt invitate să aplice la MVP Academy, program de pre-accelerare care va avea loc în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest. Aplicațiile se realizează online pe site-ul programului http://mvpacademy.co până luni, 9 martie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Perle la Evaluarea Nationala 2015: rasu' plansu' la simulare

Posted: 27 Feb 2015 05:00 AM PST

Perle la Evaluarea Nationala 2015, la simulare. Unii dintre elevii de clasa a VIII-a, care au sustinut in aceasta saptamana simularea pentru Evaluarea Nationala de la vara, au reusit sa starneasca rasul profesorilor care au corectat lucrarile, chiar daca n-au fost de nota 10.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE 2015. Aproape 80.000 de cereri au fost depuse de parinti in primele patru zile de incrieri

Posted: 27 Feb 2015 04:41 AM PST

Parintii au depus aproape 80.000 de cereri, pentru inscrierea copiilor lor la clasa pregatitoare in anul scolar 2015-2016. Prima etapa a perioadei de inscrieri se va incheia in 13 martie. Datele preliminare arata ca 16% dintre copii vor incepe scoala mai devreme de implinirea varstei de sase ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BAC 2015 Testarea nationala incepe luni. Programa pentru examen si modele de subiecte

Posted: 27 Feb 2015 03:13 AM PST

Elevii claselor a XI-a si a XII-a vor sustine, saptamana viitoare, probele pentru simularea examenului de Bacalaureat, la limba si literatura romana, limba materna (pentru minoritatile nationale), matematica si materia de profil (pentru elevii clasei a XII-a). Adevarul.ro va prezinta programa pentru testarea nationala si modele de subiecte pentru fiecare disciplina.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevi din Cluj exmatriculati si cu nota 4 la purtare, dupa ce au facut un grup pe Facebook.Ce postau

Posted: 27 Feb 2015 12:50 AM PST

Zeci de elevi de la liceul ''Gheorghe Şincai'' din Cluj-Napoca au fost sanctionati, dupa ce au creat un grup de Facebook cu circuit închis, numit ''Şincai Memes'' (meme = imagine cu un scurt text amuzant, promovata pe retelele de socializare, care se viralizeaza rapid), pe

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romanian Master of Mathematics: Cei mai straluciti elevi-matematicieni din lume se intrec intr-o competitie, la Bucuresti

Posted: 26 Feb 2015 12:13 PM PST

Romania gazduieste, in perioada 26 februarie - 1 martie, concursul international de matematica Romanian Master of Mathematics, dedicat elevilor de liceu. Competitia reuneste 105 adolescenti din 15 tari cu cele mai bune rezultate la aceasta disciplina.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Campeanu: Profesorii de religie care si-ar putea pierde orele vor cauta dreptatea in justitie

Posted: 26 Feb 2015 11:38 AM PST

Ministrul Educatiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, miercuri, ca profesorii de religie care si-ar putea pierde orele ca urmare a refuzului parintilor, de a-si înscrie copiii la aceasta materie, "vor cauta dreptatea în justitie", iar daca vor avea

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, February 26, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei: profesorii de religie care si-ar putea pierde orele vor cauta dreptate in justitie

Posted: 26 Feb 2015 10:38 AM PST

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca profesorii de religie care si-ar putea pierde orele ca urmare a refuzului parintilor de a-si inscrie copii la aceasta materie "vor cauta dreptatea in justitie", iar daca vor avea castig de cauza, MEN va trebui sa le achite salariile ramase neplatite.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cimpeanu: Profesorii de religie care si-ar putea pierde orele vor cauta dreptatea in justitie

Posted: 26 Feb 2015 10:35 AM PST

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că profesorii de religie care și-ar putea pierde orele ca urmare a refuzului părinților de a-și înscrie copii la această materie, "vor căuta dreptatea în justiție", iar dacă vor avea câștig de cauză, MEN va trebui să le achite salariile rămase neplătite, transmite Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

77.763 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, in a patra zi din prima etapa de inscrieri (date inregistrate pana la ora 18:00)

Posted: 26 Feb 2015 09:19 AM PST

Datele înregistrate în sistem indică faptul că până joi, 26 februarie, ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 77.763 de cereri. Dintre acestea, 65.373 (84,1%) de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 12.390 (15,9%) de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015).

Clasa Pregatitoare 2015. Cum invata dascalii sa predea interdisciplinar la clasa zero

Posted: 26 Feb 2015 08:15 AM PST

Un stil de predare mai integrat, adica interdisciplinar, este necesar pentru predarea conform noilor programe scolare. Inspectoratul Şcolar Bucuresti a organizat joi o conferinta pentru invatatori, "Clasa pregatitoare – Un drum spre reusita scolara", pentru a-i ajuta pe dascalii care preiau la anul clasa pregatitoare sa-si optimizeze strategiile didactice in procesul de predare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Federatia sindicatelor libere din invatamant nu este de acord cu schimbarea regulii de inscriere la Religie din acest an scolar

Posted: 26 Feb 2015 05:39 AM PST

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (F.S.L.I.) considera ca decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie in scoli produce repercusiuni atat asupra elevilor, cat si asupra profesorilor de Religie. Elevii care nu vor opta pentru frecventarea orei de religie pot ramane nesupravegheati, iar unii profesori isi pierd locul de munca la jumatatea anului scolar, spun reprezentantii profesorilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doi elevi de la un liceu de elita din Cluj, mutati disciplinar la alta scoala, pentru bancuri cu profesori puse pe Facebook. Alti 61 de elevi au note scazute la purtare

Posted: 26 Feb 2015 04:50 AM PST

Glumele exagerate, ajungand in zona pornografiei, la adresa profesorilor postate pe un grup privat pe Facebook a fost motivul pentru care doi elevi au fost transferati disciplinar si 61 au ramas cu note scazute la purtare. Scandalul s-a petrecut la unul dintre cele mai bune licee din Cluj, Gheorghe Şincai.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wednesday, February 25, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Centru UNICEF pentru adolescenti, in Cluj

Posted: 25 Feb 2015 11:53 AM PST

UNICEF și Primăria Cluj-Napoca au deschis un Centru de resurse pentru adolescenţi, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani şi a fost lansat la Cluj de reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SUBIECTE si BAREME Evaluare Nationala 2015: Elevii au sustinut astazi simularea probei la Limba Materna

Posted: 25 Feb 2015 01:17 AM PST

Elevii din clasele a VIII-a au sustinut, astazi, simularea la proba de Limba Materna, pentru Evaluarea Nationala care se va desfasura la vara. Aceasta proba este dedicata minoritatilor nationale si se sustine la limbile germana, maghiara, sarba,italiana, slovaca, ucraineana si rromani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Centrul de Stiinte SPArK al Scolii Internationale Cambridge Transylvania College a fost deschis azi in prezenta Ambasadorului Marii Britanii

Posted: 25 Feb 2015 01:14 AM PST

Excelența Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România a inaugurat azi la Transylvania College in Cluj-Napoca noul centru de științe SPArK al școlii. Pe lângă simbolistica scânteii creatoare, denumirea a fost concepută astfel încât să înglobeze elemente reprezentative din domeniile științifice capabile să ne modeleze societatea și lumea ca întreg: Sulphur (științe aplicate), Phosphorus (chimie), Argon (fizică), Kalium (biologie). ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Constanta: Profesor universitar, trimis in judecata pentru mita

Posted: 25 Feb 2015 12:46 AM PST

Profesorul universitar Gheorghe Țarălungă de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, care a fost arestat după a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro mită de la un student, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, informează Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, February 24, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum influenteaza informaticienii clujeni deciziile marilor corporatii

Posted: 24 Feb 2015 10:31 AM PST

Decidenții unor mari companii, precum Coca-Cola Australia, sau conducătorii unor instituții publice, precum Departamentul Educației din SUA ori șefii administrației publice din New York City, ajung să ia decizii strategice cu ajutorul informațiilor și sintezelor furnizate de o aplicație creată de informaticienii clujeni. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sistemul de educatie din Marea Britanie. Cat de mult difera acesta de cel romanesc

Posted: 24 Feb 2015 10:17 AM PST

Sistemul de invatamant din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord difera de la o zona la alta, fiind reglementat partial de guvernele celor patru tari: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord. Spre deosebire de Romania, invatamantul este obligatoriu pana la 16 ani si, de asemenea, este incurajat studiul acasa.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

S-a anuntat cand se pot face inscrierile la ora de religie

Posted: 24 Feb 2015 07:49 AM PST

Înscrierea la ora de religie se va putea face la începutul fiecarui ciclu scolar, renuntarea la aceasta optiune se poate face oricând, iar cel care nu doreste sa studieze nu opteaza pentru ora de religie, a declarat marti presedintele Comisiei juridice,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a lansat o noua competitie polisportiva pentru elevi - "Olimpiada Gimnaziilor"

Posted: 24 Feb 2015 07:32 AM PST

„Olimpiada Gimnaziilor", competitie polisportiva destinata elevilor de gimnaziu, va inlocui, in perioada 1 septembrie 2015 - 31 august 2019, Olimpiada Nationala a Sportului Şcolar pentru clasele V-VIII, potrivit protocolului de colaborare incheiat marti intre Ministerul Educatiei si Cercetarii Ştiintifice (MECS), Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (C.O.S.R.) si zece federatii sportive nationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

„Olimpiada Gimnaziilor": demers al Ministerului Educatiei si al partenerilor sai in vederea revitalizarii sportului scolar

Posted: 24 Feb 2015 06:03 AM PST

„Olimpiada Gimnaziilor", competiţie polisportivă destinată elevilor de gimnaziu, va înlocui, în perioada 01.09.2015-31.08.2019, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar pentru clasele V-VIII, potrivit protocolului de colaborare încheiat astăzi, 24 februarie, între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS), Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (C.O.S.R.) şi zece federaţii sportive naţionale.

Cum functioneaza sistemul de educatie din Italia

Posted: 24 Feb 2015 05:51 AM PST

Cu o lunga istorie a invatamantului, Italia se numara printre tarile cu cele mai prestigioase universitati din lume. Invatamantul obligatoriu este de zece ani (intre 6 si 16 ani), iar elevii au posibilitatea sa opteze pentru mai multe tipuri de invatamant liceal. adevarul.ro prezinta cum functioneaza sistemul de educatie din Italia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Evaluare nationala 2015 - simulare. Subiectele la proba de matematica

Posted: 24 Feb 2015 03:23 AM PST

Evaluare nationala 2015. Marti a avut loc proba de matematica, la simularea evaluarii nationale 2015. . Aceasta este a doua proba de la simularea examenului de Capacitate (Evaluare Nationala 2015), dupa cea de Limba Româna, urmând ca miercuri sa fie sustinuta

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Cum se completeaza cererea de inscriere la clasa pregatitoare 2015

Posted: 24 Feb 2015 01:36 AM PST

Clasa pregatitoare 2015. In perioada 23 februarie - 13 martie, parintii copiilor care implinesc varsta de sase ani pana la data de 31 august 2015 pot sa-si inscrie copiii la clasa pregatitoare, completand o cerere-tip care are si un camp dedicat inscrierii la ora de Religie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Topul scolilor generale care scot elevi eminenti

Posted: 24 Feb 2015 12:39 AM PST

Luni au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I. Din 23 februarie si pana pe 3 martie, parintii pot depune dosarele la scoli si, ca in fiecare an, bataia mare se da pe scolile cele mai bune. Specialistii in Educatie au explicat care sunt acestea.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei sustine 3D Printing in scoala

Posted: 24 Feb 2015 12:30 AM PST

   Ministerul Educatiei sustine 3D Printing in scoala.     Este vorba de o actiune desfasurata de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.    Astfel, 12 elevi de la Colegiul Tehnic Grivita din capitala au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare si imprimare 3D prin proiectul Liceenii invata 3D Printing.   […] The post Ministerul Educatiei sustine 3D Printing in scoala .

Evaluare nationala 2015. Prima simulare, la limba romana: primul subiect "de jale"

Posted: 23 Feb 2015 11:40 PM PST

Elevii de clasa a VIII-a continua simularea examenului de Evaluare Nationala. Astazi are loc proba la matematica, iar mâine cea la limba materna. Ieri, la primul examen, la limba româna, elevii au primit doua subiecte, unul de gramatica, altul de literatura.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SUBIECTE Evaluare Nationala 2015: Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Matematica, la Adevarul Live

Posted: 23 Feb 2015 09:10 PM PST

Evaluare Nationala 2015. Marti, la Adevarul live, profesoara Anca Davidescu de la Colegiul National Bilingv „George Cosbuc" a rezolvat in direct subiectele de la Matematica, primite de elevi la simularea Evaluarii Nationale. Adevarul.ro a publicat subiectele de la Mate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum arata sistemul de educatie din Suedia

Posted: 23 Feb 2015 03:50 PM PST

Invatamantul suedez este vestit pentru sistemul de studii vocationale care includ lungi perioade de practica, ajutandu-i pe elevi sa se integreze repede in campul muncii, dupa absolvire. adevarul.ro prezinta cum arata sistemul de educatie din Suedia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, February 23, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUARE NATIONALA: Un incident la Suceava

Posted: 23 Feb 2015 03:51 AM PST

La simularea Evaluării Naţionale a fost semnalat un singur incident în judeţul Suceava, unde o clasă de 20 de elevi a întârziat, din cauza poleiului, astfel, proba a fost susţinută de la ora 12.00, cu subiectul de rezervă, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elev de 17 ani, la spital dupa ce s-a drogat la scoala

Posted: 23 Feb 2015 02:23 AM PST

Politia si Inspectoratul Şcolar Judetean Arges au deschis anchete la Liceul Astra, din Pitesti, dupa ce un adolescent, în vârsta de 17 ani, care “încercase” câteva fumuri de marijuana, a ajuns la spital cu ameteli si

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sistemul de educatie din Franta: cum arata si cati bani primeste din PIB

Posted: 23 Feb 2015 02:18 AM PST

Sistemul de educatie din Franta a fost printre primele sisteme obligatorii organizate la nivel national din lumea moderna. Astazi, in Franta sunt peste 2,3 milioane de studenti, iar bugetul pe care sistemul il primeste anual se ridica la 6,9 la suta din PIB.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dambovita: Elevii care ascultau manele la ora de matematica, exmatriculati

Posted: 23 Feb 2015 01:27 AM PST

Cei doi elevi de clasa a XII-a de la Liceul Agricol din Găeşti (Dâmboviţa) care s-au filmat în timp ce ascultau manele la ora de matematică, după care au postat filmul pe o reţea de socializare, au fost exmatriculaţi din liceu, fără dreptul de a se reînscrie în unitatea de învăţământ, conform Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Evaluare nationala 2015: Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Romana, la Adevarul Live

Posted: 22 Feb 2015 08:04 PM PST

Evaluare Nationala 2015. Adevarul.ro a publicat subiectele de la simularea probei de Limba Romana. Astazi, la Adevarul Live de la 13:00, profesoara Ecaterina Stanca, de la Colegiul National „Tudor Vianu" a rezolvat in direct, la Adevarul Live, subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluarii Nationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clasa pregatitoare 2015: Inscrierile in clasa zero au inceput luni. In jur de 5.000 de copii, inscrisi in primele doua ore

Posted: 22 Feb 2015 08:04 PM PST

Clasa pregatitoare 2015. Incepand de luni si pana pe 13 martie, parintii copiilor care implinesc varsta de sase ani pana la data de 31 august 2015, pot sa-si inscrie copiii la clasa pregatitoare. Aproximativ 5.000 de copii au fost inscrisi pana la ora 10.00, in invatamantul preuniversitar, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, February 22, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUARE NATIONALA 2015 Luni se da startul simularilor pentru examenele din vara. Subiecte de pregatire pentru Capacitate 2015

Posted: 22 Feb 2015 08:30 AM PST

Elevii din anii terminali intra, incepand de luni, in febra examenelor. Mai exact, cei care termina anul acesta clasa a VIII-a vor da, luni si marti, simularea examenului de Capacitate (Evaluare Nationala), iar saptamana viitoare vine randul celor care sunt acum clasa a XI-a si a XII-a sa dea simularea pentru Bacalaureant.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Constanta: Program de burse pentru studenti

Posted: 22 Feb 2015 07:58 AM PST

Administrația combinatului ArcelorMittal de la Galați organizează un concurs de burse pentru studenţii din anii III și IV ai Facultăţii de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos", candidaţii acceptaţi urmând să primească o bursă în valoare de 1.100 lei lunar, pe durata anului universitar. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum arata cererea de inscriere la ora de Religie

Posted: 22 Feb 2015 05:02 AM PST

Elevii care doresc sa participe la ora de Religie in continuare, in acest an scolar, trebuie sa completeze, pana pe 6 martie, o cerere in acest sens. Cererea-tip exista la secretariatele unitatilor de invatamant si poate fi completata de elevul major sau de parintii elevilor minori. Cei mai multi dintre profesori au ales insa sa organizeze sedinte cu parintii pentru a le inmana cererile.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now