Saturday, January 3, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Scrisoare deschisa a unei asociatii catre rectori pentru respingerea OUG privind plagiatul

Posted: 03 Jan 2015 10:37 AM PST

O asociatie din Cluj condusa de un fost profesor universitar, autorul unei carti despre plagiat, a transmis o scrisoare deschisa rectorilor universitatilor din tara, cerându-le sa dezaprobe OUG privind renuntarea la titluri stiintifice, care îl exonereaza de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De luni, elevii se intorc la scoala

Posted: 02 Jan 2015 04:54 PM PST

     Elevii se intorc de luni la scoala, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.    Urmatoarea vacanta, cea intersemestriala, va fi cuprinsa intre 31 ianuarie si 8 februarie.   Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie, si va fi intrerupt de vacanta de primavara, programata intre 11 aprilie […] The post De luni, elevii se intorc la scoala .

Friday, January 2, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Societatea civila din Cluj le cere rectorilor sa condamne OUG privind renuntarea la doctorat

Posted: 02 Jan 2015 06:51 AM PST

O asociație din Cluj, condusă de autorul unei cărţi despre plagiat, le-a cerut rectorilor universităților din țară să dezaprobe OUG privind renunţarea la titluri științifice, care îl exonerează de răspundere pe "premierul plagiator", transmite Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce sanse are strategia pentru Educatie a presedintelui Iohannis si cum o evalueaza analistii

Posted: 02 Jan 2015 05:24 AM PST

Expertii au constatat ca daca numarul absolventilor de facultate ar creste de la 13,6% la 19% in 2025, acest lucru s-ar reflecta si in PIB, care ar fi mai mare cu aproximativ 3,6%. In campania electorala, presedintele Klaus Iohannis a pus Educatia ca o prioritate in programul sau, considerand-o motorul care ne poate transforma in „tigrul Europei". Specialistii sustin ca e un plan laudabil, dar risca sa ramana doar pe hartie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, January 1, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Vom avea mai multe zile libere in 2015

Posted: 01 Jan 2015 04:39 AM PST

   Numarul zilelor libere va creste incepand din 2015.  Un act normativ in acest sens a fost publicat recent in Monitorul Oficial.    Astfel, salariatii romani vor beneficia de 13 zile libere in 2015, dupa cum urmeaza: 1 si 2 ianuarie 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane 12 si 13 […] The post Vom avea mai multe zile libere in 2015 .

Wednesday, December 31, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii critica decizia Guvernului de a emite o noua Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei

Posted: 31 Dec 2014 02:37 AM PST

     Studentii critica decizia Guvernului Romaniei de a emite, fara consultare, o noua Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei.    Printr-un comunicat de presa remis redactiei Edu-News.ro, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) condamna public decizia Executivului de a folosi mecanismele legale de care dispune in interese […] The post Studentii critica decizia Guvernului de a emite o noua Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei .

Ministerul Educatiei si cel al Tineretului si Sportului vor primi o cota din taxa pe jocuri de noroc

Posted: 31 Dec 2014 01:57 AM PST

   Ministerul Educatiei si cel al Tineretului si Sportului vor primi o cota din taxa pe jocuri de noroc.     Asa a decis Guvernul prin ordonanta de urgenta.   Practic, 2% din taxa pe jocurile de noroc va merge la Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei va primi tot 2%, in vreme ce […] The post Ministerul Educatiei si cel al Tineretului si Sportului vor primi o cota din taxa pe jocuri de noroc .

Vezi cand au loc simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala

Posted: 30 Dec 2014 05:04 PM PST

       Simularile la nivel national pentru examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala (Capacitate) incep la sfarsitul lunii februarie si se termina spre mijlocul lunii martie.    Asa arata calendarul oficial publicat de Ministerul Educatiei. La Bacalaureat vor da simulare atat elevii de clasa a XII-a cat si cei […] The post Vezi cand au loc simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala .

Tuesday, December 30, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Presedintele Universitatii din Iasi: OUG de modificare a Legii Educatiei, ”o aberatie”

Posted: 30 Dec 2014 08:33 AM PST

Președintele Senatului Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Constantin Rusu, consideră că OUG de modificare a Legii Educaţiei reprezintă o "aberație" și nu are nici o justificare, iar persoana care solicită retragerea titlului de doctor "recunoaşte automat că a plagiat", transmite Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihai Sorin Cimpeanu a aprobat Metodologia de inscriere si inregistrare a calificarilor din invatamantul superior in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS)

Posted: 30 Dec 2014 07:25 AM PST

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a aprobat prin ordin, noua metodologie de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS).

Universitatile care vor inscrierea unei noi calificari trebuie sa justifice necesitatea acesteia pe piata muncii

Posted: 30 Dec 2014 03:37 AM PST

Universitatile trebuie sa demonstreze necesitatea pe piata muncii a noilor calificari din invatamantul superior, atunci cand solicita inscrierea acestora in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS), potrivit metodologiei de inscriere si inregistrare in RNCIS, aprobata marti de ministrul Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

INTERVIU Campionul national la debate: „Inainte eram un copil timid si care nu era foarte impacat cu sistemul de invatamant”

Posted: 30 Dec 2014 03:05 AM PST

Şerban Pitic (26 ani), castigatorul Turneului National de Debate al Romaniei de anul acesta, a povestit intr-un interviu pentru "Adevarul" cand, de ce si cum a inceput sportul dezbaterii. Şerban spune ca debate-ul l-a format in mare masura ca om si ca personalitate, iar abilitatile capatate, precum usurinta de a socializa si curiozitatea de a se informa, il ajuta sa se descurce mai bine in viata decat ar fi facut-o fara antrenamentul oratoriei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei organizeaza simulari ale examenelor nationale la sfarsitul lunii februarie (EN VIII) si inceputul lunii martie 2015 (Bacalaureat)

Posted: 30 Dec 2014 02:34 AM PST

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a).

Monday, December 29, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Lectorii si asistentii universitari, fara titlu de doctor, raman pe post pana la sfarsitul acestui an universitar

Posted: 29 Dec 2014 09:59 AM PST

Lectorii si asistentii universitari, fara titlu de doctor, vor putea lucra cu un contract pe perioada nedeterminata in universitati pana la 30 septembrie 2015, sfarsitul actualului an universitar, nu doar pana la 9 februarie 2015 cum prevede legislatia actuala, potrivit unei ordonante de urgenta care a trecut luni de Guvern.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta scapa de plagiat prin ordonanta de urgenta

Posted: 29 Dec 2014 09:29 AM PST

Victor Ponta va putea renunta la titlul de doctor fara ca temeiul legal sa fie faptul ca si-a plagiat lucrarea de doctorat. Premierul a adoptat o ordonanta de urgenta care permite renuntarea, de buna voie si fara motivatie, la titlurile stiintifice

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE. Legea Educatiei, modificata pentru renuntarea la titlul de doctor. Ministrul Cimpeanu invoca cererile beneficiarilor, dar nu cunoaste decat cazul lui Ponta

Posted: 29 Dec 2014 05:22 AM PST

Guvernul vrea să modifice Legea Educaţiei, pentru a reglementa situația în care o persoană vrea să renunțe la titlul de doctor, relatează Mediafax, citând surse oficiale. Astfel, un doctor într-o disciplină va putea renunța în baza unei cereri adresate Ministerului Educaţiei. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2015 Cand au loc simularile pentru Bacalaureat si Capacitate

Posted: 29 Dec 2014 02:56 AM PST

Simularile la nivel national pentru examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala (Capacitate) incep la sfarsitul lunii februarie si se termina spre mijlocul lunii martie, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educatiei. La fel ca anul trecut, la Bacalaureat vor da simulare atat elevii de clasa a XII-a cat si cei de clasa a XI-a.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, December 28, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ei ne-au facut sa fim mandri ca suntem romani: cine sunt elevii care si-au spulberat concurenta la olimpiadele internationale din 2014

Posted: 28 Dec 2014 10:09 AM PST

   Daca e adevarat ca bogatia unei tari sunt copiii, atunci teoretic, Romania ar trebui sa fie in fruntea clasamentului statelor avute.    Si in 2014, elevii romani si-au spulberat concurenta la olimpiadele internationale. Acestia s-au intors cu medalii de aur, argint sau bronz de la concursurile internationale.     Pe […] The post Ei ne-au facut sa fim mandri ca suntem romani: cine sunt elevii care si-au spulberat concurenta la olimpiadele internationale din 2014 .