Saturday, August 16, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Mihnea Costoiu a primit vizita omologului sau chinez, Wan Gang

Posted: 15 Aug 2014 11:41 PM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, s-a întâlnit joi, 14 august 2014, cu o delegație oficială a Comitetului Naţional al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, condusă de domnul Wan Gang, ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei al R.P. Chineze.

Friday, August 15, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


VIDEO Bacalaureat de toamna 2014: Luni incep probele orale. Lectii si sfaturi

Posted: 15 Aug 2014 08:09 AM PDT

Luni incepe sesiunea de toamna de la Bac 2014 cu proba de verificare a competentelor de comunicare in limba romana. Toata saptamana sunt programate sa aiba loc testarile competentelor, inclusiv cele digitale. Adevarul va prezinta din nou lectiile video pentru pregatirea acestor probe orale de la Bacalaureat.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Cine sunt tinerii ce reprezinta Romania la ONU si ce inseamna acest rol, la Adevarul Live

Posted: 15 Aug 2014 02:04 AM PDT

La Adevarul Live am discutat cu tinerii care au reprezentat anul acesta Romania la Adunarea pentru Tineret de la ONU despre ce inseamna acest rol si de ce este important un astfel de proiect. Mandatul acestora se va incheia, ca atare Ministerul Tineretului si Sportului a lansat o noua selectie, iar ultima zi de inscrieri este 17 august, duminica.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Povestea olimpicei de aur la Chimie: „Este nevoie de pasiune si de dorinta pentru a face performanta la acest nivel”

Posted: 15 Aug 2014 01:54 AM PDT

Maria Andreea Filip, eleva medaliata cu aur la ultima olimpiada internationala de chimie din Vietnam si care a mai cucerit, anul acesta, o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev" din Moscova, unde Romania a obtinut locul I pe echipe mondial, a fost la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thursday, August 14, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Bacalaureat de toamna 2014: Peste 7.400 de candidati inscrisi in Capitala

Posted: 14 Aug 2014 08:49 AM PDT

Peste 7.400 de candidati s-au inscris in Capitala la sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2014, in conditiile in care in urma sesiunii de vara de la Bac 2014 peste 7.600 dintre absolventii bucuresteni nu au promovat examenul. In total, la nivel national, peste 63.000 de tineri isi vor incerca norocul la sesiunea care incepe pe 18 august.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Falca: Modificarea cu peste 90% a Legii Educatiei prin OUG, in atentia Comisiei de la Venetia

Posted: 14 Aug 2014 05:17 AM PDT

Liderul PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, într-o conferință de presă, că are informaţii potrivit cărora Comisia de la Veneţia va analiza "cazul unic în istoria Europei" în care o lege - cea a Educaţiei - este modificată 90 la sută prin ordonanţă de urgenţă, relatează Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adevarul Live, ora 14.00. Pregatirea pentru o cariera in televiziune. Afla totul despre cursurile Şcolii "Tudor Vornicu", de la Vlad Ionescu

Posted: 14 Aug 2014 01:43 AM PDT

Astazi, la Adevarul Live, de la ora 14.00, continuam seria discutiilor despre cursurile Şcolii de Televiziune "Tudor Vornicu", alaturi de prezentatorul si fondatorul scolii, Vlad Ionescu, intr-o emisiune moderata de Iuliana Dima, jurnalist "Adevarul".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu primeste o delegatie din R.P. Chineza

Posted: 14 Aug 2014 01:28 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, va primi în data de 14 august, anul curent, vizita unei delegații oficiale a Comitetului Naţional al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, condusă de către domnul Wan Gang, ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei al R.P. Chineze şi preşedintele partidului Zhi Gong.

Peste jumatate dintre tineri ar alege meserii ca sofer, mecanic sau vanzator

Posted: 13 Aug 2014 10:54 PM PDT

   Peste jumatate dintre tineri ar alege meserii ca sofer, mecanic sau vanzator. Asa arata un studiu realizat de D&D Research.    Acestia spun ca se invata repede, le permit sa lucreze oriunde in Europa si le garanteaza castiguri imediate. La acelasi lucru se gandesc si tinerii care viseaza sa […] The post Peste jumatate dintre tineri ar alege meserii ca sofer, mecanic sau vanzator .

Wednesday, August 13, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum devine Matematica distractiva

Posted: 13 Aug 2014 11:20 AM PDT

Pentru elevii cărora le place Matematica, există o modalitate de a îmbina pasiunea cu distracția. Câteva zeci de copii, din Cluj, dar și din Suceava, participă la o tabără mai puțin obișnuită, organizată în Munții Apuseni, în Mărișel, la Pensiunea Popasul Iancului ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

„Şcoala de vara de ornitologie“, a VI-a editie

Posted: 13 Aug 2014 10:41 AM PDT

La Complexul Muzeal pentru Științele Naturii (CMSN) "Răzvan Angheluță" din Galați se încheie astăzi cea de a IV-a ediție a "Şcolii de vară de ornitologie", intitulată „Paşi în lumea păsărilor", un program educațional care îşi propune implicarea elevilor în activităţi de cunoaştere a diversităţii speciilor de păsări ce populează spaţiile verzi din oraşul Galaţi, a metodelor de observare şi recunoaștere a acestora, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către cercetătorii care profesează în domeniul ştiinţelor zoologice. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisia Europeana: invatamantul prescolar din Romania, cel mai sarac din Europa. Ar putea deveni insa obligatoriu

Posted: 13 Aug 2014 07:38 AM PDT

Un studiu al Comisiei Europene arata ca Guvernul aloca cele mai mici sume pentru educatia copiilor prescolari din toata Uniunea, relateaza Digi24. In acelasi timp, oficialii pregatesc trecerea acestui tip de invatamant de la unul facultativ la unul obligatoriu, chiar de la 3 ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, August 12, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Editorii sustin ca vor contesta rezultatele licitatiei pentru noile manuale

Posted: 12 Aug 2014 08:03 AM PDT

Editorii care au fost respinsi la licitatia pentru noile manuale scolare sustin ca vor contesta separat procedura Ministerului Educatiei, ceea ce ar putea genera intarzieri. Ministrul Remus Pricopie a anuntat insa luni ca elevii vor primi cartile la toamna.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Interviurile Adevarul - Reviro. Despre revenirea in tara dupa o bursa Erasmus in Franta, la Adevarul Live

Posted: 12 Aug 2014 04:21 AM PDT

Silvana Gagu, o studenta la ASE care a fost plecata cu o bursa Erasmus pe economie la Universitatea din Orleans, in Franta, dupa o alta experienta internationala, cu Work&Travel, care i-a schimbat mult viziunea, a povestit marti, la Adevarul Live, daca Romania poate sa-i tina in tara pe tinerii talentati, apreciati international.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, August 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: toti elevii din Romania vor beneficia, treptat, de manuale digitale. Licitatia nu se anuleaza

Posted: 11 Aug 2014 03:45 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat luni ca „introducerea manualelor digitale reprezinta un pas necesar spre modernitate" si ca, avand in vedere ca cei mai multi elevi „traiesc in era digitala", in urmatorii ani toti elevii vor beneficia de astfel de manuale noi, inclusiv in format digital. Declaratiile vin in contextul in care Uniunea Editorilor organizeaza o conferinta de presa in care contesta licitatia pentru noile manuale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şase medalii de aur si patru medalii de argint pentru elevii romani participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Posted: 11 Aug 2014 03:30 AM PDT

În perioada 1 - 11 august, România a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. România a participat cu două echipe, reuşind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur şi 4 medalii de argint).

Ministrul Mihnea Costoiu i-a felicitat pe membrii lotului Romaniei, participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Posted: 11 Aug 2014 03:24 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a transmis un mesaj de felicitare elevilor români care au participat la cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA).

Romania a castigat sase medalii de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Posted: 10 Aug 2014 02:26 PM PDT

   Romania a castigat sase medalii de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.     Tara noastra e urmata de Iran – patru medalii de aur, Singapore – doua medalii de aur si cate una pentru Serbia si India.   Castigatorul absolut al olimpiadei a fost romanul Denis Turcu, cu […] The post Romania a castigat sase medalii de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica .

Din toamna, elevii de clasa a II-a vor invata dupa metoda de predare interdisciplinara

Posted: 10 Aug 2014 02:06 PM PDT

   Din aceasta toamna, si elevii de clasa a II-a vor invata dupa metoda de predare interdisciplinara, cea prin care scolarii sunt pregatiti pentru testele internationale de tip PISA.    Anuntul a fost facut de Ministrul Educatiei, Remus Pricopie.    Metoda de predare interdisciplinara a fost introdusa deja in anul scolar […] The post Din toamna, elevii de clasa a II-a vor invata dupa metoda de predare interdisciplinara .

Sunday, August 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Metoda interdisciplinara la clasa a II-a, din toamna

Posted: 10 Aug 2014 08:56 AM PDT

Metoda interdisciplinară de predare, introdusă în învăţământul românesc în anul şcolar 2013-2014, la clasa pregătitoare şi clasa I, va intra şi la clasa a II-a, din toamnă, iar examenele naţionale vor fi date, din 2019, după modelul testelor PISA, potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei: Din 2019, examenele nationale vor fi dupa modelul PISA

Posted: 10 Aug 2014 01:33 AM PDT

Metoda interdisciplinara de predare, introdusa in invatamantul romanesc la clasa pregatitoare si la clasa I in anul scolar 2013-2014, va intra si la clasa a II-a, din toamna, potrivit ministrului Educatiei, Remus Pricopie. De asemenea, acesta a mai precizat ca examenele nationale vor fi date, din 2019, dupa modelul testelor PISA.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now